10/07/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ανταπάντηση Γόγολου σε Λώλο για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ

Οκτωβρίου 07, 2020 0
Ανταπάντηση Γόγολου σε Λώλο για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ

Απάντηση στο κ. Λώλο του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Γιάννη Κ. Γόγολου 

Η μπάλα στην εξέδρα και για την ταμπακέρα …κουβέντα από τον κ. Λώλο! 

Τα ερωτήματα που είχαν υποβληθεί από την παράταξη μας προς τον κ. Λώλο ήταν σαφή : 
Γιατί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Σεπτεμβρίου μας είπατε ψευδώς, ότι η διαδικασία της ΕΔΕ συνεχίζεται, αφού με υπογραφή σας είχαν επιδοθεί οι ποινές στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ σε προηγούμενο χρονικό διάστημα ; 

Τί είδους έγγραφα ήταν εντός του φακέλου; 

Ποιός και τί κρύβεται πίσω από την υπόθεση της απώλειας δημοσίου εγγράφου από το Δημαρχείο; 

Η προσπάθεια, του κ. Λώλου και των εμμίσθων συνεργατών του στην απάντηση που δημοσιεύτηκε, ήταν να γίνει «μετάθεση του σημαντικού θέματος» κάνοντας μου προσωπικές επιθέσεις για να χαθεί η ουσία. 
Για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς θα απαντήσουμε άμεσα. 

Μένουμε στην ουσία λοιπόν. 
Και η ουσία είναι πως στη μακροσκελή του ανακοίνωση, δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του είχαμε υποβάλλει. 
Δεν του ζητήσαμε να μας πει στοιχεία από τα απόρρητα αρχεία του Foreign Office 

Σήμερα τα επαναλαμβάνουμε μη τυχόν και δεν τα κατάλαβε, όπως πολλές φορές συμβαίνει με τον κ. Λώλο: 

Γιατί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Σεπτεμβρίου μας είπατε ψευδώς, ότι η διαδικασία της ΕΔΕ συνεχίζεται, αφού με υπογραφή σας είχαν επιδοθεί οι ποινές στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους στις 14 Σεπτεμβρίου, με την ολοκλήρωση της ΕΔ σε προηγούμενο χρονικό διάστημα; 

“Τί είδους έγγραφα ήταν εντός του φακέλου; 

Ποιός και τί κρύβεται πίσω από την υπόθεση της απώλειας δημοσίου εγγράφου από το Δημαρχείο 

Υ.Γ. Υπόσχομαι, να γίνει εκ μέρους μου, μια εξαρχής επιμελής ανάγνωση της Πολιτείας του Πλάτωνα. Μέχρι τότε καλούμε τον κ. Λώλο και τους έμμισθους συνεργάτες του, να αναγνώσουν με επιμέλεια την Αλληγορία του σπηλαίου της Πολιτείας του Πλάτωνα. Θα αναγνωρίσουν πολλές φορές τα πρόσωπά τους. 

Γιάννης Κ. Γόγολος
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: "Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα στη χώρα"

Οκτωβρίου 07, 2020 0
Μάριος Κάτσης: "Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα στη χώρα" 

Συνέντευξη παραχώρησε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά του newsique.gr την Κυριακή 05/10/20. 
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη όπως αυτή δημοσιεύτηκε 

Κύριε Κάτση, γιατί το κόμμα σας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν τα πάει καλά; 
Η Νέα Δημοκρατία κοντεύει να κλείσει 1,5 χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας. Για να δανειστώ μια έκφραση, από την προεκλογική της ρητορική που ταιριάζει γάντι και αποδεικνύεται προφητική, ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έχουμε από τη μία την κατάρρευση όλων των πυλώνων του προεκλογικού της αφηγήματος, αφού ούτε η μεσαία τάξη στηρίχθηκε, αλλά επιβαρύνθηκε με μια πρωτοφανή ύφεση, ούτε το προσφυγικό λύθηκε, αλλά έχει φτάσει σε τέλμα, ούτε και το Μακεδονικό είναι μια προδοσία, αλλά μια ιστορική συμφωνία. Από την άλλη έχουμε πλήρη αποτυχία στη διαχείριση της τριπλής κρίσης, δηλαδή της οικονομικής, με μέτρα ψίχουλα και υπέρ των ισχυρών, της υγειονομικής, με ανεξέλεγκτο 2ο κύμα χωρίς θωράκιση σε Υγεία και Παιδεία και της εθνικής, με έλλειμμα στρατηγικής. Αν συνυπολογίσουμε την αναβίωση του κομματικού κράτους, την απίστευτη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με απευθείας αναθέσεις σε συμφέροντα και την τρομερή επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, όλα αυτά μαζί διαμορφώνουν μια δυστοπία, οι συνέπειες της οποίας, πολύ φοβάμαι, ότι δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει πόσο τραγικές είναι. Ξαναχρεοκοπούν τη χώρα. 

Πάντως οι δημοσκοπήσεις άλλα λένε. Ότι ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών είναι μεγάλος… 
Ο μοναδικός τομέας που η κυβέρνηση παίρνει καλό βαθμό, είναι η επικοινωνία. Με το αζημίωτο φυσικά, καθώς μοιράζει τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ώστε να συγκυβερνά κανονικά με τα ΜΜΕ. Είναι βέβαιο ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν βασικό όπλο στην προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο προεκλογικά, όσο και τώρα. Λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό για να διαμορφώσουν στην κοινή γνώμη κλίμα υπέρ της αλλά και ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Για παράδειγμα, όταν ένας πολίτης διαβάζει ότι το 80% συμφωνεί με την κυβέρνηση, τείνει να συνταχθεί με την πλειοψηφούσα άποψη λόγω κοινωνικής συμμόρφωσης. Το ποσοστό της παράταξής μας, πάντα υποεκτιμάται και όταν κερδίζει και όταν χάνει, όπως τον περασμένο Ιούλη, που μας έδιναν 22% και πήραμε 32%. Οι τάσεις όμως, και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν ενδιαφέρον, δείχνουν ότι η φθορά της κυβέρνησης έχει αρχίσει και είναι ραγδαία. 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τί γίνεται; Σάς ακούει η κοινωνία; 
H αίσθηση που έχω από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο είναι η εξής: Εκείνοι που δεν ψήφισαν τη ΝΔ, που στην πλειοψηφία τους είναι ψηφοφόροι μας, είναι πολύ θυμωμένοι με την κατάσταση και επιζητούν πιο μαχητική αντιπολίτευση. Εκείνοι που ψήφισαν τη ΝΔ και δεν είναι ευνοημένοι από το ισχυρό πελατειακό της σύστημα, αρχίζουν και παραδέχονται πως εξαπατήθηκαν, χωρίς ακόμη ωστόσο να έχουν πειστεί από άλλο πολιτικό χώρο. Οι προτάσεις που καταθέσαμε, τόσο στα προγράμματα Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ, όσο και στο forum της ΔΕΘ, βρήκαν μεγάλη απήχηση. Συμπερασματικά, χρειαζόμαστε μαχητικότερη αντιπολίτευση παντού και εναλλακτικές προγραμματικές προτάσεις σε υπαρκτά κοινωνικά αιτήματα. 

Μήπως φταίει η εσωστρέφεια του καλοκαιριού με απόνερα και τον Σεπτέμβριο που σάς έχει κρατήσει πίσω; 
Αναμφίβολα, η διπλή αναβολή του Συνεδρίου μας λόγω της πανδημίας έχει φέρει πίσω το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αποτέλεσμα να παρατείνεται και το κλίμα εσωστρέφειας που έχουν τα κόμματα μετά από μια ήττα. Ωστόσο, η πλειοψηφία των μελών και κυρίως των ψηφοφόρων του κόμματός μας απεχθάνεται την εσωστρέφεια, ειδικά όταν λαμβάνει χαρακτηριστικά δημόσιας αντιπαράθεσης και που δεν αφορούν πολιτικά ζητήματα ουσίας, όπως για παράδειγμα το πώς θα βγει η χώρα από το νέο τέλμα. 

Από εδώ και πέρα; 
Η κοινωνία, απαιτεί από εμάς να εκπέμπουμε τη φωνή της, να μην αφήνουμε σε χλωρό κλαρί την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, να διαμορφώσουμε σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Από εδώ και πέρα λοιπόν, όλα τα «σφυριά» πρέπει να βαράνε στην ίδια κατεύθυνση, οι όποιες πολιτικές διαφορές να κατατίθενται ανοιχτά στα συλλογικά μας όργανα και οι αποφάσεις μας να γίνονται σεβαστές από όλους. Χρειαζόμαστε, λοιπόν εξωστρέφεια, νέες ιδέες ακόμη και σε πεδία που δεν ήταν μέχρι τώρα ψηλά στην ατζέντα μας. 

Πώς κρίνετε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας; 
Η κυβέρνηση πέταξε στα σκουπίδια τον χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες και σύσσωμη η αντιπολίτευση στο πρώτο κύμα, ώστε να προετοιμάσει σαφές πλάνο αντιμετώπισής της. Βιάστηκε να πανηγυρίσει και τώρα η «επιτυχία» της σκάει κατάμουτρα. Έλλειψη σχεδίου, ιδεοληψίες και εξυπηρέτηση συμφερόντων, χαρακτηρίζουν τη διαχείριση. Άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς ελέγχους στα σύνορα και υποταγή στα ιδιωτικά συμφέροντα και τελικά, και εισαγόμενα κρούσματα είχαμε και πάτο στον τουρισμό με πτώση 86,2%. Δεν έκαναν προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς, με αποτέλεσμα τα σχολεία να έχουν ανοίξει άρον-άρον και τα βασικά νοσοκομεία της Αττικής να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ιδεοληψίες, όπως στα μέτρα για τον περιορισμό του συνωστισμού στις εκκλησίες, υπέταξαν την επιστήμη στην πολιτική σκοπιμότητα, ενώ μέσα σε όλα αυτά έκαναν και τα ρουσφέτια τους με προσλήψεις στον ΕΟΔΥ και απευθείας αναθέσεις. Τελικά το δόγμα είναι: Ατομική ευθύνη, αλλιώς θα φταίνε οι πολίτες ό,τι και αν συμβεί! 

Οι χαρακτηρισμοί «αλητάκια» ή «φίδια» που εκστομίζονται από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τους μαθητές που διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους δεν φαίνεται να ενοχλούν την κυβέρνηση. Γιατί λέτε; 
Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη. Πάντα αποστρέφονταν τις κοινωνικές διεκδικήσεις και επένδυαν στον κοινωνικό αυτοματισμό. Υπάρχει όμως και άλλος ένας λόγος: Προσπαθούν να συγκρατήσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο που φυλλορροεί με την κωλοτούμπα στο Μακεδονικό, τη διαχείριση του προσφυγικού και την υποχωρητικότητα στα ελληνοτουρκικά. 

Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως θα μπορούσε να κάνει τι; 
Θα μπορούσε κάλλιστα να παραιτηθεί ή να την παραιτήσουν. Εξάλλου, δεν έχει σχέση με το αντικείμενο και τα συμφέροντα που ήταν να εξυπηρετήσει για τους σχολάρχες, τα ιδιωτικά ΙΕΚ, τα τακτοποίησε ήδη. Αντί να μοιράσει μάσκες, μοίρασε αλεξίπτωτα πετώντας 6εκ.€, αντί να πάρει εκπαιδευτικούς, άφησε εκτός 20.000, αντί να μειώσει τους μαθητές ανά τάξη, όπως μετά το lockdown, τους αύξησε με νόμο, αντί να υιοθετήσει το πρωί-απόγευμα στο Λύκειο, μοίραζε παγουρίνα του εφοπλιστή – χορηγού της κυβέρνησης. Και τώρα, έχει το θράσος να κουνά και το δάχτυλο με ύφος γυμνασιάρχη του ’50 στους μαθητές. 

Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία ικανοποιούν το κόμμα σας; 
Άλλο ένα φιάσκο που επιχειρείται να παρουσιαστεί ως επιτυχία. Οι κυρώσεις που «δαγκώνουν», κατά Πέτσα, πήγανε περίπατο, η Κύπρος αφέθηκε μόνη της να ζητά τη συνέχιση της πολιτικής Τσίπρα – Αναστασιάδη και τελικά, αντί να συνετιστεί η Τουρκία για την παραβατικότητά της, απαντά με αντί-Navtex και συρόμαστε εμείς σε διάλογο με την πλάτη στον τοίχο και εν κρυπτώ. Κινούμαστε χωρίς πλάνο και με μοναδικό δόγμα αυτό του «προβλέψιμου συμμάχου». Απλά είμαστε παρακολουθητές των εξελίξεων που άλλοι αποφασίζουν για εμάς. 

Προσφάτως εγκρίθηκε από τη Βουλή νομοσχέδιο του τομέα ευθύνης σας για την ψηφιακή διακυβέρνηση. Ψηφίσατε αλλά με ενόχληση. Γιατί; 
Η ενόχλησή μας εδραζόταν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει με μια πρωτοφανή λαθροχειρία: Παράλληλα, λοιπόν, με την ενσωμάτωση 2 ευρωπαϊκών οδηγιών, καταργούσε ολοκληρωμένους νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων ακόμα και δικούς της, ξαναψηφίζοντάς τους, προσπαθώντας άτσαλα να καπηλευτεί έργο άλλων! Μάλιστα η δικαιολογία ήταν ότι κάνει κωδικοποίηση νομοθεσίας, εξ ου και ο αρχικός τίτλος «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης». Ωστόσο, δεν επρόκειτο για κωδικοποίηση, που γίνεται με μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία. Τελικά, ύστερα από την έντονη αντίδρασή μας, η κυβέρνηση άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για έργο των προκατόχων της. Εισήλθαν, λοιπόν, στην αίθουσα με τον αέρα του Ψηφιακού μεταρρυθμιστή και βγήκαν ως μαθητές που πιάστηκαν να αντιγράφουν. 

Το 112 κάνει τη δουλειά του; 
Το 112, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ετοίμασε και παρέδωσε στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας, έκανε μια χαρά τη δουλειά του… στην τυμβωρυχία. Εκεί που «θα εκκένωνε το Μάτι σε 30 λεπτά», στην Εύβοια δεν λειτούργησε καν, γιατί σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, θα «είχαμε εκατόμβη νεκρών από την αναστάτωση». Έπειτα, είδαμε να ενημερώνουν προληπτικά τους πολίτες στην Ήπειρο, για κίνδυνο πυρκαγιάς στη Ρόδο! Το 112 είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, όχι όμως πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται και να εργαλειοποιείται επικοινωνιακά στα χέρια μιας αδίστακτης κυβέρνησης. 

Τι συνέβη με τις δημοπρασίες για το 5G και αντιδράτε; 
Στο νομοσχέδιο της Ψηφιακής διακυβέρνησης, που μετά τις αλλαγές υπερψηφίσαμε, καθώς δεν θα τους χαρίζαμε το έργο μας που πήγαν να καπηλευτούν, υπήρχαν και διατάξεις με τις οποίες διαφωνήσαμε. Μια από αυτές ήταν ότι η κυβέρνηση επέλεξε να αξιοποιήσει το 1/4 των εσόδων από την δημοπρασία των συχνοτήτων του 5G που θα χρησιμοποιήσουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, έναν δημόσιο πόρο δηλαδή, σε μια νέα εταιρία – θυγατρική του Υπερταμείου. Σκοπός της εταιρίας είναι να χρηματοδοτήσει ισότιμα ιδιωτικές επενδύσεις για ανάπτυξη εφαρμογών 5G. Διαφωνήσαμε, γιατί η χώρα όντας εκτός μνημονίων, δεν είχε καμία υποχρέωση να δώσει και άλλη περιουσία στο Υπερταμείο και μάλιστα για το 25% των εσόδων της δημοπρασίας και όχι για το 50%, όπως προέβλεπε η αρχή λειτουργίας του. Διαφωνήσαμε, επίσης, γιατί η επενδυτική επιτροπή που θα αποφασίζει πού θα επενδυθούν τα κεφάλαια, δεν έχει ανεξαρτησία ούτε σαφή κριτήρια, με κίνδυνο ανάπτυξης αδιαφανών μεθόδων. Εμείς καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική πρόταση στον αντίποδα της κυβερνητικής, να πάει δηλαδή αυτή η εταιρία ως παρακλάδι της Αναπτυξιακής Τράπεζας που έχοντας την ΕΤΕΠ ως τεχνικό σύμβουλο και κεφάλαια από τη δημοπρασία θα χρηματοδοτούσε επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και start-up στις εφαρμογές 5G. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, επέλεξε να δώσει νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια εντός και εκτός της χώρας. 

Συνέχεια...

Απάντηση Λώλου σε Γόγολο για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ

Οκτωβρίου 07, 2020 0
Απάντηση Λώλου σε Γόγολο για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έδωσε στην δημοσιότητα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα ζήτημα που ακολουθεί την θεσμοθετημένη διοικητική και ποινική διαδικασία. 
Σχετικά λοιπόν με την υπόθεση του απολεσθέντος φακέλου των ΚΕΠ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αν και χρόνια «αυτοδιοικητικός», όπως αυτοαποκαλείται, αγνοεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Τόση άγνοια δεν συγχωρείται, πολλώ δε μάλλον, όταν ακολουθώντας την γνωστή πια, οδό παραπληροφόρησης, στοχοποιεί και εργαλειοποιεί την εν εξελίξει διαδικασία, ωθώντας σε παραγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων και τελικά σε πλάνη. 
Η Δημοτική Αρχή, από την έναρξη αυτής της δύσκολης διαδικασίας, επέλεξε και συνεχίζει να επιλέγει τον σεβασμό στη νομιμότητα και στο απόρρητο μέχρι την ολοκλήρωση κάθε ελεγκτικής διαδικασίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο και ως απάντηση στους ανοίκειους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Δημάρχου, ξεκαθαρίζουμε ότι η μορφή της διοίκησης που έχουμε επιλέξει δεν επιτρέπει τον αναίτιο διασυρμό των υπαλλήλων, ούτε δίνει θέση σε καιροσκόπους, λαϊκιστές, εμμονικούς και πολιτικούς οπορτουνιστές. 

Τέλος, καλούμε τον κ. Γόγολο και τους συνεργάτες του, εφόσον τελευταίως αρέσκονται σε ρήσεις, να αναγνώσουν με επιμέλεια την «Πολιτεία» του Πλάτωνα.
Συνέχεια...

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την κατάσταση στα σχολεία

Οκτωβρίου 07, 2020 0
Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την κατάσταση στα σχολεία

Ε.Λ.Μ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 6/10/2020 
ΝΕΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙ 
Αρ. πρωτ: 30 
Τ.Κ. 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 
mail:elmethesprotias@gmail.com 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και εκπαιδευτικοί του νομού μας, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 6 Οκτώβρη 2020 στον διευθυντή ΔΕ Θεσπρωτίας και υπέβαλαν τα παρακάτω αιτήματα: 

- Άμεση λήψη μέτρων υγειονομικής προστασίας στα σχολεία του νόμου μας και πιο συγκεκριμένα: 

- Μείωση των αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές με συνυπολογισμό του εμβαδού και του όγκου των αιθουσών. 

- ‘Άμεση πρόσληψη εργαζομένων καθαριότητας και μετατροπή των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης. 

- Πραγματοποίηση τακτικών απολυμάνσεων στα σχολικά συγκροτήματα. 

- Επαναλαμβανόμενα και τακτικά τεστ covid-19 σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπούς εργαζόμενους των σχολείων ώστε να προλαμβάνεται η διασπορά του ιού. 

Με ην Υ.Α 131451/ΓΔ4/30-9-2020 για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία δηλώνουμε ότι: 

- Διαστρεβλώνεται ο παιδαγωγικός μας ρόλος. 

- Μετατρεπόμαστε σε μηχανισμό καταστολής κοινωνικών διαμαρτυριών. 

- Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της Δημόσιας Εκπαίδευσης 

- Καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε κλειστά σχολεία, με αποκλεισμούς μαθητών και υποχρεωτική –εκδικητική απουσία ανεξαιρέτως για όλους τους μαθητές που αδυνατούν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

- Δεν έχουν διασφαλιστεί οι ισότιμοι όροι συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

‘Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό δυναμικό. Απόσυρση της απαράδεκτης ρύθμισης για προσλήψεις αναπληρωτών 3μηνης διάρκειας που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συνέχεια...

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία χθες στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Οκτωβρίου 07, 2020 0
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία χθες στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το ΜΛ-ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ).

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Σήμερα, Τετάρτη 7/10 στις 11, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας και άλλους φορείς.
Συνέχεια...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Οκτωβρίου 07, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Tην Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας στις 11πμ.

Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι 
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει ως απαράδεκτη και καταδικαστέα την απόφαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασιούλα να διορίσει ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή την υπόδικη, ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και σύζυγο του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. 
Η απόφαση αυτή μάλιστα, μόλις λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης της εγκληματικής οργάνωσης, των δολοφόνων του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και πολλών άλλων εγκληματικών πράξεων, αποτελεί το ελάχιστο πρόκληση αγανάκτηση και οργή για κάθε εργαζόμενο, δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των ίδιων των θυμάτων της ρατσιστικής φασιστικής βίας, γι’ αυτό και απαιτούμε να ανακληθεί αμέσως. 

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι 
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε 3ωρη (11πμ-2μμ) στάση εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, και σας καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνει με τα σωματεία μέλη της δύναμης του να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ναζί δολοφόνων, που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να χύνουν το ρατσιστικό φασιστικό τους δηλητήριο. 
Την ημέρα εκείνη δίνεται η ευκαιρία στο δικαστικό σώμα να πάρει μια απόφαση που θα το καταστήσει ασπροπρόσωπο και θα αποκαταστήσει την τιμή της δικαιοσύνης. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνο η καταδίκη των ναζιστικών εγκληματικών πράξεων και των ηθικών και φυσικών αυτουργών τους. 
Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δε θα πεθάνει μονός, τσάκισε τον. 

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 
έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας στις 11πμ. 

Επίσης η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 7 Οκτώβρη το απόγευμα στις 19.30 καλεί τις διοικήσεις των σωματείων του, τους αντιπροσώπους του και κάθε αγωνιστή εργατοϋπάλληλο, σε σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του συλλαλητηρίου που έχει αποφασιστεί για τις 13 Οκτώβρη, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στην επιθετική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, με το διεκδικητικό πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. 

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Στάση εργασίας σήμερα από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤA και συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Οκτωβρίου 07, 2020 0
Θεσπρωτία: Στάση εργασίας σήμερα από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤA και συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα, 5/10/2020
Αριθ. πρωτ. 108

Στάση Εργασίας Τετάρτη 7 Οκτώβρη από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στην Ηγουμενίτσα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας προκηρύσσει στάση εργασίας, από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία και μαζικούς φορείς στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 7 Οκτώβρη και ωρα 11.00 π.μ, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Απαίτησή μας είναι να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής.
Έχουν περάσει ήδη πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και επτά από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε την δολοφονία του Π. Φύσσα, την οργανωμένη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν, την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες, σε εργάτες και σε αγωνιστές.
Απαιτούμε να παρθεί καταδικαστική απόφαση και όλοι οι φασίστες να βρεθούν στην φυλακή! Καλούμε τους εργαζόμενους στους Δήμους της περιοχής, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 7 Οκτώβρη και ωρα 11.00 π.μ
"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"

ΤΟ ΔΣ
Συνέχεια...