06/19/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Θεσπρωτία: Μπουκιά και συγχώριο! Όταν ο Μαμαλάκης θαύμασε τη θεσπρωτική γη.. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουνίου 19, 2021 0
Θεσπρωτία: "Μπουκιά και συγχώριο"! Όταν ο Μαμαλάκης θαύμασε τη θεσπρωτική γη.. (ΒΙΝΤΕΟ)Όταν ο Μαμαλάκης θαύμασε τη Θεσπρωτία...!

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ MEGA CHANNEL)


Συνέχεια...

Στην Παραμυθιά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρα5 (29/7- 1/8)

Ιουνίου 19, 2021 0
Στην Παραμυθιά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρα5 (29/7- 1/8)

Από τον αεραθλητικό σύλλογο Παραμυθιάς σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου

Το 4ήμερο 29, 30, 31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Παραμυθιά, από τον ορειβατικό & αεραθλητικό σύλλογος της πόλης, σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου

Το Paramythia XC Open 2021 αποτελεί μέρος του 30ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αποστάσεων Α/Π FAI cat2

Για τον αγώνα έχουν οριστεί και επίσημες εναλλακτικές ημερομηνίες (5-8 Αυγούστου) σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.

Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας για το έτος 2022.

Πρόγραμμα Αγώνα

Πέμπτη 29/07/2021 – Ημέρα Προπόνησης
12:00 Προσέλευση στο κέντρο ενημέρωσης
12:30 Αναχώρηση προς απογείωση.
13.00 Ενημέρωση στην απογείωση – Task Briefing
13:30 Ελεύθερη πτήση η Προπονητικό Task (θα υπάρχει περισυλλογή)
18:00 Λήξη Προπόνησης
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα

Παρασκευή 30/07/2021 – 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
8:00 – 9:00 Εγγραφές
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών – General Briefing
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση – Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα
18.00 Λήξη αγώνα
18.30 Συλλογή στοιχείων πτήσης
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα

Σάββατο 31/07/2021 – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών – General Briefing
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση – Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα
18.00 Λήξη αγώνα
19.00 Συλλογή στοιχείων πτήσης
21:00 Επίσημο Δείπνο

Κυριακή 01/08/2021 – 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών – General Briefing
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση – Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα
16.30 Λήξη αγώνα
17.30 Συλλογή στοιχείων πτήσης
18.30 Απονομή βραβείων

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον τρέχοντα Κανονισμό Αγώνων και σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της ΓΓΑ, για τα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα αεραθλημάτων που αφορούν τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 τα οποία θα τηρηθούν απαρέγκλιτα

Είναι αγώνας FAI cat2 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές επιπέδου Π ή ΠΠ (parapro stage 4 or 5)

Επίσης θα ισχύσουν οι παρακάτω τοπικοί κανονισμοί και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ενήμεροι και να συμμορφωθούν με αυτούς:

Κάθε Έλληνας αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της ΕΛ.Α.Ο. και να είναι κάτοχος Κάρτας Υγείας Αεραθλητή
Στον αγώνα οι αθλητές μπορούν να πετάξουν μόνο με πιστοποιημένες πτέρυγες EN: A, B, C, D και DHV: 1, 1-2, 2, 2-3, 3 και CCC.
Τα σωματεία που θα δηλώσουν αθλητές για συμμετοχή, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ και να μην έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΛΑΟ.
Ο Αγώνας είναι FAIcat 2 και ως εκ τούτου κάθε αθλητής πρέπει να είναι κάτοχος της FAI sporting license 2021
Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη υπέρ τρίτων και προσωπική ασφάλεια, ιδιωτική ή δημόσια.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν ή θα συμπληρώσουν στην γραμματεία του αγώνα τα απαραίτητα έντυπα εγγραφής.
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στον αγώνα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.livetrack24.com/events/PARA2021
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν GPS συσκευή για την ζωντανή καταγραφή της πορείας τους στο www.livetrack24.com και σε περίπτωση προβλήματος λήψης είναι υποχρεωμένοι να ανεβάσουν το αρχείο της πορείας τους, δίπλα στο όνομα τους στην σελίδα του αγώνα το συντομότερο μετά την προσγείωση τους.
Επίσης θα πρέπει να διατηρούν αντίγραφο του αρχείου σε όργανο πλοήγησης για να προσκομισθεί σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τον διοργανωτή.

H διαμονή των αθλητών μπορεί να γίνει με κατασκήνωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω από την πόλη της Παραμυθιάς στο δρόμο για την απογείωση, με φυσική σκιά που διαθέτει δύο μεγάλα δωμάτια με συνολικά 24 μονά κρεβάτια, με ντουζιέρες και τουαλέτες. Εναλλακτικά σε ξενοδοχεία και δωμάτια στην Παραμυθιά, στα γύρω χωριά, καθώς και στην περιοχή του Αχέροντα.

Η απογείωση στο όρος Γκορίλα στην Παραμυθιά είναι η πλέον υποσχόμενη της περιοχής, έχοντας δώσει πολλές και καλές πτήσεις.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 830m στο μέσο του όρους Γκορίλα όπου το μέγιστο ύψος είναι στα 1658m. Μπροστά της βρίσκεται η κοιλάδα που διασχίζει την Παραμυθιά τον Αχέροντα την περιοχή του Φαναρίου φτάνοντας ως τη θάλασσα, και κάποια βουνά χαμηλου ύψους 300-600m τα οποία μειώνουν την ένταση της θαλάσσιας αύρας τους καλοκαιρινούς μήνες και δημιουργούν με τη σειρά τους αρκετά θερμικά, με αποτέλεσμα η περιοχή να καθίσταται ιδανική για πτήσεις αποστάσεων και αγωνιστικά τρίγωνα.Επίσης η απογείωση έχει πολύ καλή κλίση, είναι καλυμμένη με χόρτο και χωράει τρία ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα.

Η περιοχή έχει θερμική δραστηριότητα σχεδόν όλη την διάρκεια του έτους και η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη, με πολύ καλά οργανωμένα θερμικά.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Στο κάμπινγκ Δρεπάνου η 20 Πανελλήνια συνάντηση του Transalp Hellas club (18-21 Ιουνίου)

Ιουνίου 19, 2021 0

 Στο κάμπινγκ Δρεπάνου η 20 Πανελλήνια συνάντηση του Transalp Hellas club (18-21 Ιουνίου)

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου,

Ύστερα από αρκετούς μήνες εγκλεισμού, ήρθε η στιγμή να ταξιδέψουμε με τις μοτοσυκλέτες μας, να ξανασμίξουμε και να περάσουμε όμορφα όπως ξέρουμε καλά να κάνουμε.

Φέτος μάλιστα ο Σύλλογός μας συμπληρώνει 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας οπότε τι πιο ωραίο να το γιορτάσουμε με μια Πανελλήνια Συνάντηση που θα μας μείνει αξέχαστη;

Την 20ή Πανελλήνια Συνάντηση θα φιλοξενήσει φέτος το camping ΔΡΕΠΑΝΟ στην Ηγουμενίτσα, το 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος 18-21/6/2021.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες:

Συνέχεια...

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Αραχωβίτη: "Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπηρετούν την ΚΑΠ"

Ιουνίου 19, 2021 0
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Αραχωβίτη: "Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπηρετούν την ΚΑΠ"


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τομεακή Επιτροπή ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπηρετούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Πρόσφατα, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βουλευτής Σ. Αραχωβίτης επικεφαλής κλιμακίου επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και παρουσιάστηκε ως αμέτοχος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας στις συναντήσεις που είχε με διάφορους φορείς.

Νίπτοντας τας χείρας του και παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου αποποιήθηκε τις ευθύνες που έχει ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε υλοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που συνδιαμορφώνουν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις και υπηρετεί τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια λίγων αγροτοκαπιταλιστών και μεταποιητικών επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα. Ήδη στον κλάδο της κτηνοτροφίας καταγράφονται στοιχεία που δείχνουν ότι ο βαθμός της συγκέντρωσης έχει αυξηθεί. Επίσης η ΚΑΠ δίνει τη δυνατότητα να κλέβεται ο μόχθος των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που αναγκάζονται να δίνουν την παραγωγή τους κάτω του κόστους.

Δεν είπε τίποτα για το 3 μνημόνιο που το ψήφισαν μαζί με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» όπου περιλαμβάνονται και μέτρα που πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες, επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Που έδωσε τη δυνατότητα στις γαλακτοβιομηχανίες να καθορίζουν αυτές τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Δεν βρήκε τίποτα να πει για το αυξημένο κόστος παραγωγής που έχει δημιουργηθεί απο την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού, απο το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, απο τις υψηλές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ.

Δεν είπε τίποτα γιατί κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών και η ΝΔ το συνεχίζει.

Δεν βρήκε τίποτα να πεί για τα παιχνίδια που παίζουν οι μεγαλέμποροι για να παίρνουν κάτω του κόστους τα προϊόντα των αγροτοκτηνοτρόφων. Φέτος τα μανταρίνια έφτασαν στην εξευτελιστική τιμή των 0,22Ε/κιλό μικτά ενώ η τιμή στο γάλα παραμένει κάτω του κόστους.

Δεν βρήκε τίποτα να πει για την κερδοσκοπία των μεγαλεμπόρων και των Σ/Μ που εκμεταλλευόμενοι και την πανδημία έφτασαν τα μανταρίνια να πωλούνται στο ράφι σε πενταπλάσια τιμή ξεπερνώντας και ορισμένες φορές ακόμα και το 1Ε με αποτέλεσμα να να γίνονται απρόσιτα στην εργατική λαϊκή οικογένεια.

Δεν είπε τίποτα πώς αντιμετώπισε το ζήτημα με το γάλα που χιλιάδες κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να το πουλάνε πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα πολλοί να τα παρατάνε γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Δεν είπε τίποτα για τις συντάξεις πείνας που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποίησε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν βρήκε τίποτα να πει για το γεγονός ότι και επί της δικής του θητείας συνεχίστηκε η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων να μην δίνεται ούτε ένα ευρώ απο το ποσό των 30-35 εκατ. Ευρώ ανα χρόνο, που υποχρεώνονταν να καταβάλει στον ΕΛΓΑ.

Δεν είπε τίποτα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ της περιοχής λόγω της πολιτικής υδάτων της ΕΕ, που έχει συνδιαμορφωθεί με όλες τις κυβερνήσεις και έχει μετατρέψει το νερό απο κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα μέσω της ιδιωτικοποίησης του αλλά και των εγγειοβελτιωτικών έργων και υποδομών. Μέσω της ανταποδοτικότητας, την έλλειψη χρηματοδότησης, την επιβολή περιβαλλοντικών τελών, μεταφέρεται στις πλάτες και των αγροτών το σύνολο των βαρών για να κερδίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι διαμορφώνοντας τιμολόγια φωτιά για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους.

Δεν είπε τίποτα γιατί ενώ υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες να αντιμετωπίζονται οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν να είναι έκθετοι σ’ αυτές.

Δεν είπε τίποτα για την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων που προχώρησε υλοποιώντας την αρχή όταν δεν "πίπτει λόγος", τότε …"πίπτει ράβδος". Αυτοί όμως οι αγώνες έδωσαν μικρές και μεγάλες ανάσες στους βιοπαλαιστές αγρότες όπως το αφορολόγητο που κατέκτησαν.

Το μόνο που έκανε είναι να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι ένα άλλο μίγμα καπιταλιστικής ανάπτυξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα λυτρώσει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους στέλνοντας το μήνυμα στα "μεγάλα πορτοφόλια" να μην ανησυχούν. Γι’ αυτό στήριξε θετικά ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί και με τα άλλα κόμματα το περίφημο ταμείο ανάκαμψης που είναι δρομολογημένο να πάει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για την “πράσινη ανάπτυξη” και τον “ψηφιακό μετασχηματισμό” ενώ συνοδεύεται με τη δέσμευση των κρατών για την προώθηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων όπως το πρόσφατο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης στο οποίο και σ’αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε και βρήκε θετικά στοιχεία.

Καμία εμπιστοσύνη επομένως στα κόμματα υπηρέτες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Σήμερα, 41 χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ-ΕΕ, τα παραμύθια των κομμάτων που υπερασπίζονται αυτή τη βάρβαρη και αντιδραστική συμμαχία, έχουν καταρρεύσει ολοκληρωτικά. Όχι στις νέες αυταπάτες περί κυβερνητικών εναλλαγών.

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει το αντίπαλο δέος, η κοινωνική συμμαχία, για την οργάνωση της πάλης των αγροτοκτηνοτρόφων μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα απαντά στην αντιλαϊκή επίθεση αλλά και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτού του εχθρικού παραγωγικού μοντέλου, για την αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία. Η διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στηριγμένη στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα από αγροτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με κεντρικό σχεδιασμό, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και τεχνολογιών, με την απαραίτητη κατανομή επιστημονικού και εργατικού δυναμικού, θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί το σύνολο των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των πολυεθνικών. Οι αγρότες θα έχουν διασφαλισμένα την εργασία τους, την υγεία τους, τις συνθήκες διαβίωσής τους και δεν θα εξαρτιούνται απ’ τις καιρικές συνθήκες, απ’ τις ορέξεις μεγαλεμπόρων-εξαγωγέων, του εμποροβιομηχανικού κεφαλαίου, των τραπεζών, από αστικές κυβερνήσεις και κόμματα που στηρίζουν τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, των μεταποιητικών βιομηχανιών.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους να βγάλουν συμπεράσματα αξιοποιώντας την πείρα τους από τα δεινά που τους προσφέρει η καπιταλιστική ανάπτυξη και που δεν είναι ούτε συγκυριακά, ούτε προσωρινά αλλά μόνιμα. Να δυναμώσουν το αγροτικό κίνημα, να οργανωθούν στους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους, να φτιάξουν καινούργιους. Να αγωνιστούν συντονισμένα πανελλαδικά με το ριζοσπαστικό αγροτικό κίνημα, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ) βάζοντας στο στόχαστρο της πάλης την κερδοφορία των εμποροβιομήχανων και τα στηρίγματά τους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα, τις δυνάμεις τους στην τοπική διοίκηση. Γιατί η πείρα λέει ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τους μικρούς και μεγάλους αγώνες έχουν έρθει οι όποιες κατακτήσεις όπως το αφορολόγητο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 17/6/2021
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα