01/27/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο σε εστίαση - ψυχαγωγία από τη Δευτέρα

Ιανουαρίου 27, 2022 0
Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο σε εστίαση - ψυχαγωγία από τη Δευτέρα

Τη μερική αποκλιμάκωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας σε εστίαση και διασκέδαση ανακοίνωσε επισήμως ο Θάνος Πλεύρης. Η χαλάρωση των περιορισμών -όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα.

Επίσης λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς πολλοί πολίτες δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, παρατείνεται η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου.
Συνέχεια...

Επίσκεψη του Γενικού Περιφ. Αστυνομικού Δ/ντη Ηπείρου, Κων/νου Δούβαλη στο Δήμο Φιλιατών

Ιανουαρίου 27, 2022 0
Επίσκεψη του Γενικού Περιφ. Αστυνομικού Δ/ντη Ηπείρου, Κων/νου Δούβαλη στο Δήμο Φιλιατών

Το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά επισκέφτηκε στις 24/1/ 2022 ο Γενικός Περιφ. Διευ/ντής Ηπείρου κ. Δούβαλης Κων/νος, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Δ/ντή Θεσπρωτίας και τους Δ/ντες των Αστυνομικών τμημάτων Φιλιατών.


Ύστερα από επιθεώρησή του στο Α.Τ Φιλιατών,στο Α.Τ Λιά και σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής του Δήμου Φιλιατών διαπίστωσε την άρτια οργάνωση της αστυνομικής υπηρεσίας του Δήμου μας καθώς και το υψηλό αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, υποσχόμενος τα καλύτερα.
Συνέχεια...

«Εξοικονομώ» αποκλειστικά για επιχειρήσεις

Ιανουαρίου 27, 2022 0
«Εξοικονομώ» αποκλειστικά για επιχειρήσεις

Ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε διαδικτυακή εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με θέμα την «πανδημία και εστίαση», όπως αυτή αποτυπώθηκε από τους προέδρους 40 και πλέον επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα εξετάζουν ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ και ότι θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 450 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη για ψηφιακές επενδύσεις στις ΜμΕ.

Όσον αφορά στις ανάγκες για την περιοχή της Β. Εύβοιας που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές, ανακοίνωσε εξάμηνη χρονική παράταση για τις επιταγές που πρέπει οι υπόχρεοι να πληρώσουν.

Γενικότερα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι η οικονομική πολιτική της χώρας είναι συγκεκριμένη, ο περσινός προϋπολογισμός είπε ότι ήταν κλειστός, ενώ εκτίμησε πως το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Προς το συμφέρον της κυβέρνησης είναι να λαμβάνει λιγότερα κάθε μήνα

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργο Καββαθά, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου τον αναπληρωτή υπουργό και ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προς το συμφέρον της κυβέρνησης είναι να λαμβάνει λιγότερα κάθε μήνα από κάθε υπόχρεο, από το να μη λαμβάνει καθόλου γιατί αυτός θα έχει βάλει λουκέτο».

Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων όπως αναφέρεται «διατύπωσαν στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών με τα πιο μελανά χρώματα, την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης και των συνεπειών της λόγω της υγειονομικής κρίσης. Η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων για να μην κλείσουν, οι επιδοτήσεις ενοικίων και ενεργειακού εξοπλισμού, αλλά και αναπτυξιακά προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης είναι μονόδρομος».

ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr
Συνέχεια...

30 κορωνοπρόστιμα χθες σε όλη την Ήπειρο

Ιανουαρίου 27, 2022 0
30 κορωνοπρόστιμα χθες σε όλη την Ήπειρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (26-01-2022) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 30 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

22 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-7- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-8- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

8 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:

(6) πρόστιμα των -300- ευρώ σε πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας, ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Πρόστιμο ύψους -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για παραμονή πελάτη στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και -300- ευρώ πρόστιμο στον ανωτέρω πελάτη.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Ερώτηση Μ. Κάτση για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις στους βοοτρόφους, και την ισόρροπη στήριξη των παραγωγών του κλάδου

Ιανουαρίου 27, 2022 0
Ερώτηση Μ. Κάτση για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις στους βοοτρόφους, και την ισόρροπη στήριξη των παραγωγών του κλάδου

Με υποσχέσεις και παχιά λόγια, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσπάθησε, για άλλη μια φορά, να κατευνάσει τις αντιδράσεις που εγείρονται από τους βοοτρόφους της χώρας μας, για την πρόταση η οποία αφορά τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που θα κατευθυνθούν προς τη βοοτροφία στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.

Όμως, η πρόταση που κατατέθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου αποδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας ώστε τα χρήματα των συνδεδεμένων να κατευθυνθούν κατά κύριο λόγο στους μεγάλους “παίχτες”. Η κυβερνητική πολιτική εξειδικεύεται ξεκάθαρα στην κατεύθυνση της μερίδας του λέοντος των συνδεδεμένων ενισχύσεων στη σταβλισμένη και βιομηχανική βοοτροφία, και συγκεκριμένα στις μεγάλες μονάδες πάχυνσης βοοειδών, κυρίως εισαγόμενου ζωικού κεφαλαίου.

Προφανώς, για να εξασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος γι' αυτούς τους μεγάλους “παίκτες” του κλάδου και τη συνέχιση της ενθάρρυνσης των εισαγωγών ζώων και των ελληνοποιήσεων, θυσιάζουν την αναπαραγωγή ντόπιων βοοειδών της παραδοσιακής, εκτατικής κτηνοτροφίας. Επιλέγουν, συνεπείς στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, να οδηγήσουν τις μικρές κτηνοτροφικές μονάδες και τις εκτροφές των αυτόχθονων φυλών βοοειδών στη σταδιακή εξαφάνιση.

Στην Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτη, και της Αν. Τομεάρχη Ολ. Τελιγιορίδου, και την οποία συνυπογράφουν 42 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο Μ. Κάτσης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να επανεξετάσει το σχεδιασμό των συνδεδεμένων ενισχύσεων που κατευθύνονται στη στήριξη της βοοτροφίας στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, με γνώμονα την ισόρροπη στήριξη των παραγωγών του κλάδου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2022
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ Υπουργό. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Συνδεδεμένες Ενισχύσεις Βοοτροφίας στην πρόταση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη Νέα ΚΑΠ»

Μετά την κατάθεση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη Νέα ΚΑΠ από τη χώρα μας, είναι πλήθος οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις που εγείρονται από τους βοοτρόφους της χώρας μας και που επικεντρώνονται στην πρόταση για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που θα κατευθυνθούν προς τη βοοτροφίας στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.

Σύμφωνα με οργανώσεις και συλλόγους βοοτρόφων από όλη τη χώρα ένα βασικό πρόβλημα στο σχεδιασμό των προτεινόμενων νέων ενισχύσεων έγκειται στη σημαντική μείωση του ποσού που θα λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι για τις γεννήσεις στην εκτροφή από θηλυκά ζώα (ηλικίας από 18 μηνών ως 12 ετών). Η συγκεκριμένη πρόταση συνδεδεμένης αποθαρρύνει τη διατήρηση και ανάπτυξη ζώων αναπαραγωγής των μόσχων κρεατοπαραγωγής. Πέρα όμως από την παραπάνω πρόταση συνδεδεμένης, και οι δύο άλλες προτάσεις συνδεδεμένης για τους μόσχους κατηγοριών Β και Γ αφορούν επιδότηση σε ζώο πάχυνσης ανεξαρτήτως αν αυτό είναι εισαγωγής ή γεννηθέν στη χώρα μας. Αποτέλεσμα είναι η επιδότηση αυτή να κατευθύνεται για την αγορά μοσχαριών και από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες της ΕΕ χωρίς κάποια πρόβλεψη για την ενίσχυση του παραγωγού μοσχαριών στη περίπτωση που τα διατηρεί ο ίδιος για πάχυνση αλλά και χωρίς καμία πρόβλεψη για τους εκτροφείς/παχυντές μοσχαριών ελληνικής παραγωγής.

Επειδή η διατήρηση μοσχίδων αναπαραγωγής στην εκτροφή, είναι απολύτως απαραίτητη για την ανανέωση και εξυγίανση των κοπαδιών αλλά η δραστική μείωση της προβλεπόμενης για τις γεννήσεις ενίσχυση δρα αποθαρρυντικά στη διατήρηση των ζώων αναπαραγωγής από τους βοοτρόφους

Επειδή η παραπάνω δραστική μείωση τις ενίσχυσης για τις γεννήσεις θα έχει σαν συνέπεια την μείωση των εκτροφών αναπαραγωγής και την κατεύθυνση των ενισχύσεων προς τις εκτροφές πάχυνσης κυρίως εισαγόμενου ζωικού κεφαλαίου

Επειδή ο διαχωρισμός της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης στα βοοειδή σε τρεις κατηγορίες, ενισχύει κατά πολύ τη σταβλισμένη και βιομηχανική βοοτροφία και συγκεκριμένα τις μεγάλες μονάδες πάχυνσης βοοειδών, σε βάρος της αναπαραγωγής ντόπιων βοοειδών της παραδοσιακής, εκτατικής κτηνοτροφίας, οδηγώντας έτσι σταδιακά στην εξαφάνιση των μικρών κτηνοτροφικών μονάδων και των εκτροφών των αυτόχθονων φυλών βοοειδών

Επειδή η μη διάκριση της ενίσχυσης που προβλέπεται για την πάχυνση/ εκτροφή μόσχων ανάλογα με την εγχώρια η μη παραγωγή αυτών θα ενθαρρύνει περαιτέρω την πάχυνση εισαγόμενου κυρίως ζωικού κεφαλαίου

Επειδή εξετάζοντας την κατανομή των ποσών που φαίνεται να διατίθενται για τις κατηγορίες συνδεδεμένων ενδέχεται τα ποσά να μην επαρκούν για τη λήψη συνδυασμού της ενίσχυσης για τη γέννηση με κάποια ενίσχυση εκτροφής μόσχου και σε μια τέτοια περίπτωση οι συνέπειες από τη συνολική μείωση της στήριξης προς τη βοοτροφία θα είναι καταστροφικές

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Πρέπει οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στη βοοτροφία να στοχεύουν στην ανάπτυξη της ελληνικής βοοτροφίας κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης με προτεραιοποίηση στη στήριξη της εγχώριας παραγωγής σε ζώα αναπαραγωγής, εκτροφές αγελαίων κρεοπαραγωγής και εκτροφές πάχυνσης από ζώα εγχώριων και αυτόχθονων φυλών και τι περιλαμβάνεται στη πρόταση της εκ των προτέρων αξιολόγησης στην κατεύθυνση αυτή;

2. Προτίθεται να επανεξετάσει το σχεδιασμό των συνδεδεμένων ενισχύσεων που κατευθύνονται στη στήριξη της βοοτροφίας στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ με γνώμονα την παραπάνω προτεραιότητα και την ισόρροπη στήριξη των παραγωγών του κλάδου;
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιανουαρίου 27, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 138
ΠΕ Θεσπρωτίας 53
ΠΕ Ιωαννίνων 240
ΠΕ Πρέβεζας 85

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.712, εκ των οποίων 70 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.867.935 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 380 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.113 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 112, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.083 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 633 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 504 (79.62%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 129 (20.38%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.004 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 415 (ημερήσια μεταβολή +5.06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτή σκηνοθετεί βραβευμένο θεατρικό έργο...!

Ιανουαρίου 27, 2022 0
Θεσπρωτή σκηνοθετεί βραβευμένο θεατρικό έργο...!

Το θεατρικό έργο "Κρέμα Νυκτός", της Αφροδίτης Βιλλιώτη και Μαίρης Νικολοπούλου, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου (2021), θα ανέβει σε σκηνοθεσία της Θεσπρωτής Κλεοπάτρας Σβανά.

Το έργο, που θα φιλοξενηθεί την 26η Φεβρουαρίου 2022 στο Θέατρο Παραμυθίας του μέλους της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας Αλμπέρτας Τσοπανάκη, θα παρουσιασθεί υπό μορφήν αναλογίου και θα μετάσχουν οι ηθοποιοί Ουρανία Αργυροπούλου, Μαρία Δρακοπούλου, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Ειρήνη Μακαρώνα, Μάνος Γερονιμάκης, Γεράσιμος ελ Σέριφ και Μάνος Τσιβιλής.

Η Κλεοπάτρα Σβανά είναι μια καταξιωμένη σκηνοθέτης, που ξεχωρίζει και για την ποιότητα της δουλειάς της και για το ήθος της.

ΠΗΓΗ: katoci.blogspot.com
Συνέχεια...

Έγραψε ιστορία η Θεσπρωτή τενίστρια Μιχαέλα Λάκη και προκρίθηκε στις 8 του Australian Open juniors

Ιανουαρίου 27, 2022 0
Έγραψε ιστορία η Θεσπρωτή τενίστρια Μιχαέλα Λάκη και προκρίθηκε στις 8 του Australian Open juniors

Επικρατώντας της Ντομινίκα Σάλκοβα με 2-1

Η Μιχάελα Λάκη γράφει ιστορία στην Αυστραλία. Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, No.6 του ταμπλό και Νο.13 στον κόσμο, πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open Juniors, επικρατώντας της Ντομινίκα Σάλκοβα με 2-1 σετ (6-3, 6-7(5), 10-8).

Η Μιχάελα Λάκη χρειάστηκε να σώσει τέσσερα ματς πόιντ κόντρα στην Τσέχα (Νο.35) και με μεγάλη ψυχή προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε προημιτελικό Grand Slam. Εκεί θα βρει την Αμερικανίδα Λιβ Χοβντ, Νο.20 στην παγκόσμια κατάταξη, που είδε την Κσένια Ζέτσεβα να εγκαταλείπει τον αγώνα τους στο 6-3, 3-0.

Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ωστόσο έχασε το δεύτερο στο τάι μπρέικ κι όλα κρίθηκαν στο τελευταίο σετ.
Όλα έδειχναν ότι η Σάλκοβα θα έφτανε στη νίκη, καθώς βρέθηκε να προηγείται με 1-5. Η Ελληνίδα τενίστρια έσωσε ματς πόιντ στο επόμενο γκέιμ, ενώ κατάφερε να κάνει και μπρέικ για το 3-5.
Η Σάλκοβα είχε άλλα δύο ματς πόιντ στο σερβίς της Λάκη, όμως η Ελληνίδα κατάφερε και πάλι να μείνει ζωντανή, μειώνοντας σε 4-5. Η Τσέχα είχε και τέταρτο ματς πόιντ στο σερβίς της, ωστόσο η Μιχαέλα Λάκη επιβίωσε και πάλι κι ισοφάρισε (5-5).

Τελικά, ο αγώνας οδηγήθηκε στο σούπερ τάι μπρέικ όπου η Λάκη ήταν σαφώς καλύτερη και πέρασε μπροστά με 9-5. Η Τσέχα μείωσε σε 9-8, αλλά η Λάκη κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 27 λεπτά.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας (29-31/1)

Ιανουαρίου 27, 2022 0
Εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας (29-31/1)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ :
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Φ.Ο.Π.) 11π.μ – 7μ.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟ)  11π.μ– 7μ.μ
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟ) 2μ.μ – 6μ.μ

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε
Το Σωματείο μας είναι αυτό που μπήκε και αυτά τα τελευταία δύο χρόνια μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζόμενων όπου φτάνει η φωνή του.

Μέσα από τις Μέρες Δράσεις για τα Σούπερ Μάρκετ, από την πρώτη στιγμή μπήκαμε μπροστά για μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Για να προστατευτούμε εμείς που ήμασταν και ήμαστε στην πρώτη γραμμή. Για να διασφαλιστούν έστω και τα πιο απλά μέτρα προστασίας, για να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού, να γίνεται ιχνηλάτιση στα κρούσματα. Ας μην ξεχνάμε τότε ότι αυτοί που μας έλεγαν ήρωες, μας άφηναν και ακόμα μας αφήνουν απροστάτευτους! Μόνο κάτω από την δική μας πίεση, δεν πέρασε το κλίμα “σιγής ασυρμάτου” που ήθελε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Με τις παρεμβάσεις μας στους χώρους δουλειάς συμβάλαμε στην επιτυχία των απεργιών κόντρα στο Νόμο- Έκτρωμα που πέρασε πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την στήριξη και άλλων κομμάτων. Η κατάργηση του οκταώρου, η συνολική παρέμβαση στον εργάσιμο χρόνο, το χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση και την απεργία, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών του σωματείου, δεν πρέπει να περάσουν στη ζωή! Αυτός ο νόμος πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη!

Με τις απεργίες “σπάσαμε” στην πράξη το φόβο που καλλιεργούσε η εργοδοσία.

Δώσαμε μάχη για το καθετί που μας αφορά! Μας αφορά η κατάσταση στα νοσοκομεία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα, η κατάσταση στα σχολεία που άνοιξαν για άλλη μία φορά χωρίς μέτρα και αυτή τη στιγμή πνίγονται στα κρούσματα. Μας αφορά η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. Δεν είναι ξένη για εμάς η αγωνία του συναδέλφου με τα περίεργα ωράρια που δεν έχει που να αφήσει το παιδί του, που συνάδελφοι μας αναγκάζονται να δίνουν μεγάλο μέρος του μισθού τους για να κρατήσει κάποιος το παιδί τους.

Η Κυριακή αργία είναι στο στόχαστρο! Δεν πρέπει να παραδώσουμε τις Κυριακές μας. Η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ στις επιχειρήσεις για να την καταργήσουν στην πράξη. Οι δεκάδες νόμοι που πέρασαν στη διάρκεια της πανδημίας, έχουν τορπιλίσει την Κυριακή αργία. Η νομοθετική κατοχύρωση της δεν πρέπει να αφεθεί!

Με την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, καταφέραμε να βγούμε πιο δυνατοί!

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε
Τώρα ξέρουμε ότι κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία βάζουν τη ζωή και την υγεία μας στο ζύγι “κόστους- οφέλους”. Παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίζουν την προστασία των κερδών τους. Αυτό έκαναν με τις πυρκαγιές αφήνοντας την περιουσία του κοσμάκη να καεί. Αυτό έκαναν και με την πανδημία, 2 χρόνια τώρα. Ενώ δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη των νοσοκομείων, την πρόσληψη γιατρών, την προστασία μας μέσα στους χώρους δουλειάς, τα αναθέτουν όλα στην δική μας ατομική ευθύνη

Τώρα ξέρουμε ότι το να κάνουμε υπομονή ή να δεχόμαστε να θυσιάζουμε τις δικές μας ανάγκες για “ το καλό της επιχείρησης” δεν μας βγάζει πουθενά. Πότε δεν μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους. Γιατί τώρα να μοιραστούμε εμείς πάλι την κρίση τους; Όσο χαμηλώνουμε τις απαιτήσεις μας, όσο δεν δίνουμε απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε τόσο εργοδοσία και κυβερνήσεις ξεσαλώνουν!

Τώρα ξέρουμε ότι δεν είμαστε απλά ήρωες. Μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές. Γιατί εμείς είμαστε οι απαραίτητοι, γιατί χωρίς εμάς δεν “κινείται” κανένα “γρανάζι” της οικονομίας.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε
Σωματείο δυνατό σημαίνει
Σωματείο μαζικό και ζωντανό με μέλη σε κάθε χώρο δουλειάς. Με Γενικές Συνελεύσεις και δράσεις που ακουμπάνε τις ανάγκες των εργαζομένων

Σωματείο που στέκεται αταλάντευτο μπροστά στην εργοδοσία για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Που δεν παζαρεύει με την μεγαλοεργοδοσία πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, αλλά που διαμορφώνει αιτήματα με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων

Που παλεύει μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους από άλλους κλάδους κόντρα στα μέτρα και στους νόμους

Σωματείο Δυνατό σημαίνει σωματείο που μπαίνει μπροστά στην αλληλεγγύη. Γιατί η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο για να μείνουμε δυνατοί και να συνεχίζουμε να διεκδικούμαι!

Το Σωματείο μας, μαζί με τα υπόλοιπα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, κάθε χρόνο, μπαίνει μπροστά στην διοργάνωση δωρεάν λαϊκών μαθημάτων. Μέσα από αυτά τα μαθήματα στηρίζονται παιδιά συναδέλφων μας, που είναι άνεργοι ή δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε τα παιδιά φροντιστήριό.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΡΑΣΗ

Στο σωματείο χωράμε όλοι όσοι
Αγανακτούμε με την δουλειά της Κυριακές. Όσοι θέλουμε την Κυριακή για εμάς και την οικογένεια μας

Εξοργιζόμαστε με το να μην ξέρουμε μέχρι τελευταία στιγμή το ωράριο και την βάρδια που θα δουλέψουμε. Να μας αλλάζουν όποτε αποφασίσουν κατάστημα ή πόστο

Θεωρούμε άδικο να δουλεύουμε 4ώρο ή 6ώρο και να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα

Θυμώνουμε όταν μας λένε ότι με την τηλεργασία, μπορούμε να συνδυάσουμε οικογένεια και δουλειά από το σπίτι

Πιστεύουμε ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα ενώ όλοι μαζί μπορούμε

ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΒΗΜΑ- ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ- ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ

Σκέψου! Αν τα σωματεία ήταν άχρηστα, δεν μπορούσαν να λύσουν κανένα πρόβλημα των εργαζομένων, τότε γιατί με τόση “λύσσα” η κυβέρνηση βγάζει νόμους που βάζουν εμπόδιο στην συλλογική οργάνωση και συζήτηση των εργαζομένων;

Αν ο αγώνας δεν είχε αποτέλεσμα και οι απεργίες ξεπερασμένες τότε γιατί καταναλώνουν μελάνι για νόμους που αυξάνουν το ποσοστό του δυναμικού ασφαλείας σε επιχειρήσεις “κοινής ωφέλειας"; Γιατί βάζουν εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας από σωματεία;

Αν δεν είχε νόημα η συλλογική οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς γιατί θέλουν να μας βάζουν να υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις εργασίας για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας μας;

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογικές συμβάσεις, 7ωρο-5ήμερο- 35ώρο, κοινωνική ασφάλιση. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο! Να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο! Ο αντεργατικός νόμος έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά

Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας

Κατάργηση όλων των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικής Αργίας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα