10/02/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Περιοδεία και εκδήλωση από την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο - Αγωνιστικό Μέτωπο Θεσπρωτίας

Οκτωβρίου 02, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Περιοδεία και εκδήλωση από την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο - Αγωνιστικό Μέτωπο Θεσπρωτίας

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο» επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης τους εργαζόμενους/ες στην καθαριότητα επίσης και την εφορία.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το συσκευαστήριο των ιχθυοκαλλιεργητών όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους/ες.

Παρόντες του κλιμακίου ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ζώης Γαλατάς και ο προηγούμενος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Ζηκος καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Θεσπρωτίας Ιουλία Κούρτη, Κωσταντίνος Σούρλας και Λιαμπότης Σωτήρης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Αριστερής παρέμβασης στην Ήπειρο-Αγωνιστικό μέτωπο» στο “Πάνθεον” Ηγουμενίτσας.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι θέσεις του περιφερειακού σχήματος και τα στοιχεία που διαφοροποιούν την συγκεκριμένη παράταξη από τις άλλες δυνάμεις. 

Ομιλητές ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο-Αγωνιστικό μέτωπο Ζώης Γαλατάς και η Όλγα τσιλιμπαρη μέλος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια. 

Τόσο από τους Ομιλητές όσο και από τις τοποθετήσεις του κοινού δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης μιας δύναμης που θα συγκρούεται με τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ως τοπικό κράτος, μακρύ χέρι της κερδοφορίας του κεφαλαίου και κανάλι αναδιανομής του πλούτου προς τα πάνω. Μιας αυτοδιοίκησης που προωθεί λυσσαλέα ιδιωτικοποιήσεις, κερδοσκοπικές εργολαβίες και μπαλώματα ντροπής, μέσω ΣΔΙΤ και ΕΣΠΑ, καθιερώνοντας τα τρύπια καλάθια του νοικοκυριού σε τοπικό επίπεδο.

Εμείς είμαστε εδώ να βάλουμε φρένο σε αυτή την επίθεση. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση θέλουμε με τις παρεμβάσεις μας "να τους κάνουμε να χάνουν τον ύπνο τους ".

Οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, μπορούμε με τον οργανωμένο αγώνα να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, έως τη συνολική ανατροπή της κοινωνίας του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα απευθυνόμενοι σε όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τα πολιτικά ρεύματα που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά πραγματική δύναμη αυτοοργάνωσης, ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. 

Στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε ψηφίζουμε την «Αριστερή παρέμβαση στην Ήπειρο-Αγωνιστικό μέτωπο».

Συνέχεια...

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Στις 8 Οκτώβρη καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Ρίχνουμε στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

Οκτωβρίου 02, 2023 0
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Στις 8 Οκτώβρη καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Ρίχνουμε στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" 

Την Κυριακή 8 Οχτώβρη στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και μέσα από την Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια, Δήμοι), έχουν μία επιλογή. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική χάνοντας δυνάμεις τα αστικά κόμματα και τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται άμεσα ή έμμεσα από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και όσα εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητα». «Ανεξάρτητοι» που με την πολιτική και τη στάση τους παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που αποτυπώθηκε σε ένα βαθμό με την άνοδο του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.

Εξ άλλου για όσους προσπαθούν να θολώσουν τα νερά μιλώντας για τον «αυτοδιοικητικό χαρακτήρα» των εκλογών ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο το ξεκαθάρισε λέγοντας ότι οι εκλογές του Οκτώβρη «είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση (...) είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» για «να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις».

Το δίλημμα λοιπόν είναι σαφές:

Ο λαός ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του, η περισσότερους εκλεγμένους από τα ψηφοδέλτια που συμφωνούν με την εγκληματική πολιτική του κέρδους των λίγων και αντιμετωπίζουν τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες σαν βάρος.

Δεν ψάχνουμε επομένως τόσο στους δήμους όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων αλλά και σε όσους εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητοι». Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική των υπέρογκων ανταποδοτικών τελών και της τοπικής φορολογίας, των "ευέλικτων" εργασιακών σχέσεων, της εργασιακής ομηρίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της παράδοσης του λιμανιού στον όμιλο Grimaldi και την μετατροπή του σε ορμητήριο ΝΑΤΟΙκών στρατευμάτων, της παράδοσης των παραλιών για επιχειρηματική δράση, της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας κλπ. Κάνουμε την πραγματική διαφορά ρίχνοντας στην κάλπη πολλά κόκκινα γαρύφαλλα, δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Στο Δήμο Φιλιατών που οι απαράδεκτες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου δεν επέτρεψαν τη συγκρότηση ψηφοδελτίου της «Λαϊκής συσπείρωσης» καλούμε τους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ, όλους τους ριζοσπάστες, όλους όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, να καταδικάζουν την αντιλαϊκή πολιτική ψηφίζοντας ΑΚΥΡΟ -ΛΕΥΚΟ για το Δήμο.

Ηγουμενίτσα 2/10/2023
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Τους υποψήφιους στη Θεσπρωτία και τις προγραμματικές του θέσεις παρουσίασε ο Γ. Στέφος -«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»

Οκτωβρίου 02, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Τους υποψήφιους στη Θεσπρωτία και τις προγραμματικές του θέσεις παρουσίασε ο Γ. Στέφος  -«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» 

Την πόλη της Ηγουμενίτσας επισκέφτηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος.

Στις 8.30μμ παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσης της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και παρουσίασε τους 15 υποψηφίους της ΠΕ Θεσπρωτίας. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην βουλευτής Μάριος Κάτσης, οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Γόγολος και Άννα Στεργίου, ο Γιώργος Ζάψας, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφιος βουλευτής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης οι οποίοι απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό.

Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου και στην απόλυτη διαφάνεια ανάθεσης των έργων από την περιφέρεια.

Ειδικότερα για τη Θεσπρωτία δεσμεύτηκε ότι η παράκαμψη Ηγουμενίτσας αποτελεί προτεραιότητα,  όπως και η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας με το τελωνείο Μαυροματίου. Επίσης τόνισε την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου των χωριών της Σαγιάδας και της Παραμυθιάς καθώς επίσης και εκείνο του Δήμου Φιλιατών.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη εκκαθάρισης και λειτουργίας του Βιοτεχνικού κ’ Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσπρωτίας, τη συμπλήρωση των θαλάσσιων υποδομών στο παράκτιο μέτωπο Ηγουμενίτσας και την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την υποστήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών των δήμων Φιλιατών και Σουλίου σε συνεργασία με το ΜΕΚΔΕ

Τέλος, υποστήριξε την ανάγκη εκπόνησης μελέτης χωροϊκανότητας ιχθυοκαλλιεργειών στον όρμο Σαγιάδας και υποστήριξη των εγκατεστημένων ιχθυοπαραγωγών, καθώς και την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στο Δέλτα Καλαμά και στήριξη των Μανταρινοπαραγωγών Κεστρίνης

Καταληκτικά επεσήμανε ότι η Δυτική Σιδηροδρομική Εγνατία: «ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ» είναι έργο εφικτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει την μοίρα όλης της Ηπείρου.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε στην 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας στην Ηγουμενίτσα, στο Κτίριο Τ1 που οργάνωσε ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών και συνομίλησε με τους επαγγελματίες της ιχθυοκαλλιέργειας. 

Η Θεσπρωτία είναι 1η παραγωγός περιοχή προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας καθώς στο νομό Θεσπρωτίας δραστηριοποιούνται συνολικά 28 μονάδες παραγωγής και ένας ιχθυογεννητικός σταθμός. 

Ο Γιάννης Στέφος υποσχέθηκε ότι τα όποια προσκόμματα στη λειτουργίας τους θα αρθούν και θα υποστηριχθούν από την Περιφέρεια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Συνέχεια...

Η Σοφία Κατσάρη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον Π. Νταή

Οκτωβρίου 02, 2023 0
Η Σοφία Κατσάρη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον Π. Νταή

Η γνωστή ιατρός - γυναικολόγος και νυν δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας, στις εκλογές της Κυριακήw θα είναι εκ νέου υποψήφια με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή.

Σε ανάρτησή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Ντάης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Σοφία Κατσάρη, δεδομένου ότι τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκονταν από κοινού στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.

Αναφέρει ο κ. Νταής: 

"Με τη Σοφία συνεργαστήκαμε δημιουργικά τα τελευταία χρόνια μέσα από την κοινή μας θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή για την προσπάθεια που καταβάλλουμε, η απόφασή της να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία και στο πλαίσιο του αγώνα για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Με την εμπειρία, τις γνώσεις και τη νηφαλιότητά της, θα συνεισφέρει αποφασιστικά στο εγχείρημά μας, αλλά και θα αποτελέσει ένα βασικό παράγοντα για την κατάρτιση ενός προοδευτικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού προγράμματος, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την επιτυχία του Συνδυασμού μας.

Καλή επιτυχία Σοφία...!
Συνέχεια...

Βαρύτατες ευθύνες και βαρύ πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την καταστροφή στο Λούρο

Οκτωβρίου 02, 2023 0
Βαρύτατες ευθύνες και βαρύ πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την καταστροφή στο Λούρο

Βαρύτατες ευθύνες και βαρύτατο πρόστιμο για την Περιφέρεια Ηπείρου σχετικά με το Λούρο και όσα είχαν διαδραματιστεί πριν από έντεκα μήνες περίπου. Η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος καταγράφει με μοναδική λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατούσε στον ποταμό και καταρρίπτει ένα προς ένα τα επιχειρήματα της Περιφέρειας όπως είχαν κατατεθεί σε υπόμνημά της.

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος επιβάλλουν πρόστιμο που ξεπερνά τις 180 χιλιάδες ευρώ, προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης και ζητούν την επίσπευση της έρευνας από την Εισαγγελία.

Το βασικό πόρισμα της Έκθεσης δημοσιοποίησε η Λαική Συσπείρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου η οποία από τις πρώτες μέρες που αποκαλύφθηκε η καταστροφή στον Λούρο βρέθηκε επί τόπου και ασχολήθηκε ενδελεχώς με το ζήτημα.

«Πολύ πριν την καταστροφή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε καταγγείλει για την μόνιμη και επικίνδυνη τακτική δήθεν καθαρισμού των ποταμών χωρίς μελέτες και αδειοδοτήσεις για να μπορούν κατασκευαστικές και εργολάβοι να προχωρούν στην ανεξέλεγκτη παράνομη και μη κοστολογημένη απόληψη οικοδομικού υλικού από τα ποτάμια, με αποτέλεσμα μέχρι και την εκβαράθρωση γεφυρών όπως στη Γότιστα.

Η σημερινή καταδικαστική απόφαση δεν γίνεται από την σκοπιά της υπεράσπισης της προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος. Το πλαίσιο που διέπει την κατασκευή των έργων και μελετών, προκρίνει την αποσπασματικότητα τους, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων και εφαρμόζεται ενιαία, σε κάθε κλίμακα του κράτους. Ολοκληρωμένα σχέδια αντιπλημμυρικής και περιβαλλοντικής προστασίας δεν θέλουν, ούτε μπορούν να εφαρμόσουν. Πρόσθετα η έκθεση επιβεβαιώνει ότι δεν εφαρμόζονται ούτε οι δικοί τους νόμοι. Η επιβολή του προστίμου προς την Περιφέρεια Ηπείρου λειτουργεί ως «φύλλο συκής», για τη συγκάλυψη των πολιτικών κρατικών ευθυνών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα στο Λούρο είχε αναδείξει η «Λαϊκή Συσπείρωση ΗΠΕΙΡΟΥ- Δήμου Δωδώνης» τον Νοέμβρη του 2022 και προκάλεσε και ειδική συνεδρίαση στο περιφερειακό συμβούλιο με εμπεριστατωμένη εισήγηση και αποκαλυπτικό video αυτοψίας.
Για τις ευθύνες της περιφερικής αρχής

Στην έκθεση των επιθεωρητών η Περιφερειακή Αρχή κατηγορείται για δύο «πολύ σημαντικές» παραβάσεις.

-Εκτέλεση έργων χωρίς περιβαλλοντική άδεια -Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης σε τμήματα της κοίτης του ποταμού Λούρου εκτελέστηκαν χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική άδεια.

-Πραγματοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης σε τμήματα της κοίτης του ποταμού με τρόπο που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Η έκθεση δεν μένει μόνο εκεί όμως.

Κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι κατ΄ εξακολούθηση παρεμβαίνει με καταστροφικό τρόπο χωρίς κανέναν αντιπλημμυρικό προσανατολισμό και αναφέρει: «η Περιφέρεια Ηπείρου σχεδόν κατ’ έτος προβαίνει με τις ίδιες διαγωνιστικές διαδικασίες στην εκτέλεση εργασιών καθαρισμού και διευθέτησης της ροής του ποταμού Λούρου για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, γεγονός που καταδεικνύει την αναποτελεσματική, προσωρινή και αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος,καθώς και την ανάγκη για την εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου και ορθολογικού έργου αντιπλημμυρικής προστασίας, κατόπιν έγκρισης των απαιτούμενων μελετών».

Και εκ των υστέρων τεχνική έκθεση

«Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η αναφορά της έκθεσης των επιθεωρητών περιβάλλοντος σε μια τεχνική έκθεση που συνέταξε τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να κουκουλώσει τις ευθύνες της. Στην τεχνική έκθεση για ένα οικολογικό ζήτημα τοποθετείται ένας πετρελαιολόγος, τρείς (3) μήνες μετά το συμβάν και χωρίς καν να εξεταστεί ο πυθμένας του ποταμού.

Η επιβεβαίωση των καταγγελιών της Λαϊκής Συσπείρωση βαραίνει και τους επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ριζόπουλο. Ο πρώτος αθώωσε την περιφερειακή αρχή συμφωνώντας με το παραμύθι περί ανομβρίας που προκάλεσε το στέγνωμα του ποταμού και ο δεύτερος αρνήθηκε να συνυπογράψει την εισήγηση της ΛΑ.ΣΥ. και απείχε από την συνεδρίαση που είχε στόχο να αναδείξει της ευθύνης της περιφερειακής Αρχής.

Ο λαός ας κρατήσει το εξής. Όχι μόνο δεν έχουν κάνει το ελάχιστο για να μην πνιγούμε αλλά με άλλοθι τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα καταστρέφουν τα ποτάμια δημιουργώντας τις προϋποθέσεις χειρότερης πλημμύρας και καταστροφών. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΟΧΟΙ.

Τώρα ο λαός της Ηπείρου να το πάρει αλλιώς, να σπάσει την «αυτοδυναμία» της πολιτικής του κέρδους, και να ισχυροποιήσει τα ψηφοδέλτια της ΛΑ. ΣΥ. σε Περιφέρεια και Δήμους» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Ο Κώστας Μιχόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος Αγ. Νικολάου Φιλιατών

Οκτωβρίου 02, 2023 0
Ο Κώστας Μιχόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος Αγ. Νικολάου Φιλιατών

Ο Κώστας Μιχόπουλος, αστυνομικός στο επάγγελμα, είναι υποψήφιος πρόεδρος στην τοπική κοινότητα Αγίου Νικολάου Φιλιατών με το συνδυασμό του Βασίλη Τζίγκου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών, σε ανακοίνωσή του για την υποψηφιότητα του Κώστα Μιχόπουλου, αναφέρει:

"Ακόμη ένας νέος άνθρωπος στο συνδυασμό μας που αγαπάει και ενδιαφέρεται για το χωριό του. Ο Κώστας Μιχόπουλος υποψήφιος πρόεδρος στη Δημοτική κοινότητα Αγίου Νικολαου. 

Κώστα σου ευχόμαστε καλή επιτυχία...!
Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος την Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σημαντικά έργα υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ανακοίνωσε ο Αλεξ. Καχριμάνης από την Ηγουμενίτσα

Οκτωβρίου 02, 2023 0
Σημαντικά έργα υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ανακοίνωσε ο Αλεξ. Καχριμάνης από την Ηγουμενίτσα

Εκτενείς αναφορές στα έργα που υλοποιούνται στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, αλλά και σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, έκανε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» που έγιναν την περασμένη Τρίτη στην Ηγουμενίτσα.

«Από εμάς, την παράταξη της ευθύνης, μην περιμένετε κατεβατό υποσχέσεων. Θα μας ακούσετε για έργα που έχουν προταθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έργα που έχουν σχεδιάσει οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και μπορούν να γίνουν, γιατί είτε είναι ενταγμένα, είτε μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα», τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Ο επικεφαλής της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπήρξαν την περίοδο που μεσολάβησε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και της κρίσης που ακολούθησε από τον πόλεμο της Ουκρανίας, που μείωσαν τους διαθέσιμους πόρους, αλλά και προκάλεσαν καθυστερήσεις στην ομαλή εκτέλεση των έργων.

«Παρά ταύτα, η Περιφέρεια ολοκλήρωσε ή και συνεχίζει πολύ σημαντικά έργα στη Θεσπρωτία», συμπλήρωσε, αναφέροντας μεταξύ άλλων: την παραλιακή λεωφόρο της Πλαταριάς, την οδική σύνδεση της Εγνατίας με το Σούλι, τη σύνδεση της Εγνατίας με το ΒΙΟΠΑΘΕ, τους οδικούς κόμβους, τις δράσεις στήριξης του τουρισμού και της προώθησης των τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό, την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων μέσω των Πολιτιστικών Διαδρομών, τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών και στη στήριξη των Ιχθυοκαλλιεργητών, την κατασκευή των βιολογικών καθαρισμών σε Σύβοτα- Πλαταριά και Παραμυθιά, το μεγάλο πρόγραμμα εκυγχρονισμού των ΤΟΕΒ, την είσοδο Ηγουμενίτσας, τα αντιπλημμυρικά στον Ξηροπόταμο, οι καθαρισμοί στον Καλαμά, την επέκταση του ΧΥΤΥ Καρβουναρίου, το ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, την ενίσχυση με εξοπλισμό του νοσοκομείου Φιλιατών και των επιχειρήσεων την περίοδο του κορωνοϊού…

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους της νέας Περιφερειακής περιόδου, στους οποίους περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση όλων των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και νέα όπως είναι:

- Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του παραλιακού άξονα, η διαπλάτυνση της εθνικής οδού από Ηγουμενίτσα προς Πλαταριά, η παράκαμψη Σελεύκειας, η κατασκευή νέων κόμβων κ.α.

· Η κατασκευή του Καταδυτικού Πάρκου στα Σύβοτα

· Η υλοποίηση των έργων ανάδειξης του ιστορικού χώρου Σουλίου, που ήδη έχουν ενταχθεί ως ΟΧΕ στο νέο ΈΣΠΑ.

· Η περαιτέρω βελτίωση των τουριστικών υποδομών, με επέκταση και του Δικτύου Μονοπατιών στα ορεινά χωριά του Σουλίου και της Μουργκάνας.

· Η ολοκλήρωση του αναδασμού Μαργαριτίου, των αρδευτικών στους Φιλιάτες, και η επίλυση του προβλήματος στη λίμνη Χότοβα..

· Η πιστοποίηση τοπικών θεσπρωτικών προϊόντων,

· Η συνολική αναβάθμιση του παραλιακού οδικού άξονα,

«Πίσω από την κάθε πρόταση, το κάθε έργο, κρύβεται πολύ δουλειά, μεγάλος κόπος και αγώνα», τόνισε ο υπ. Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι για να υλοποιηθούν όσα έχουν σχεδιαστεί «χρειάζεται μια Περιφερειακή Αρχή, με εμπειρία, γνώση, υπευθυνότητα». 

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Θεσπρωτών. Είμαι βέβαιος ότι το έχουν αποφασίσει: Στηρίζουν την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» για να πάει η Ήπειρος, η Θεσπρωτία ακόμη πιο μπροστά», κατέληξε.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (2 - 8/10)

Οκτωβρίου 02, 2023 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (2 - 8/10) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 2 έως 8 Οκτωβρίου 2023 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

02/10/2023

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

   03/10/2023

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

04/10/2023

 Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

05/10/2023

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος - Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι - Δονάτος - Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

06/10/2023

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  - Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

08/10/2023

Σαμονίδα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί - Γλυκή

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα