10/09/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Οι Trio Tenoro live απόψε στο Thirsty Dog

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: "Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση"

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: "Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση"

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών επικύρωσε ό,τι ο λαός είχε πιστοποιήσει με την ψήφο του. Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση και τέτοια φασιστικά μορφώματα δεν έχουν καμιά θέση στην ελληνική κοινωνία.
Παράλληλα όμως η συνείδηση του Έλληνα απαιτεί να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση για τις αιτίες που γεννούν το φασιστικό φαινόμενο, καθώς και ποιοι είναι αυτοί που στήριξαν, χρηματοδότησαν και υπέθαλψαν τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Η Ήπειρος «έχει κατακαεί» από τη φασιστική επιδρομή των ναζιστών και των αιμοσταγών συνεργατών τους -ντόπιων και ξένων- που αποτέλεσαν τη φασιστική -εγκληματική κουστωδία και μετέτρεψαν τα χωριά της Ηπείρου σε μέρη λιπασμένα με τα σώματα αγωνιστών και ποτισμένα με τα δάκρυα γυναικών- Ηπειρωτισσών. Ό,τι γράφτηκε με αίμα ασφαλώς δεν σβήνεται ούτε με βρώμικο μελάνι κι ούτε με απειλές από τις όποιες ναζιστικές-εγκληματικές συμμορίες.
Η Ήπειρος ακόμη «έχει κατακαεί» από την ξενιτιά και οι Ηπειρώτες δεν ανέχονται τέτοιες φασιστικές επιδρομές κατά μεταναστών. Ούτε ο «Ξένιος Δίας» ούτε το Ηπειρώτικο ήθος δέχονται τέτοιες δολοφονικές πρακτικές.
Για όλα αυτά πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, να προσπαθούμε, να αγωνιζόμαστε και να μην εφησυχάζουμε, για να είμαστε βέβαιοι ότι ποτέ πια δεν θα εκκολαφθεί σ’ αυτόν τον τόπο ο φασισμός.
Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών συνιστά μια παρακαταθήκη ελευθερίας, αξιοπρέπειας και διδαχής: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ο φασισμός δεν έχει καμιά θέση στην ελληνική κοινωνία.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Συνέχεια...

Καχριμάνης: "Ναζισμός και φασισμός είναι κάτι διαφορετικό από τη σκέψη του Έλληνα"

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Καχριμάνης: "Ναζισμός και φασισμός είναι κάτι διαφορετικό από τη σκέψη του Έλληνα"

Καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού 

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης -όπως και οι επικεφαλής παρατάξεων- αναφέρθηκε στην απόφαση καταδίκης της «Χρυσής Αυγής», τονίζοντας τα εξής: 

«Τα δικαστήρια τα σεβόμαστε και είναι πάνω από όλα, είτε μας αρέσουν, είτε δεν μας αρέσουν οι αποφάσεις. Εμείς καταδικάζουμε το ναζισμό και το φασισμό από όπου και αν προέρχεται και δεν κρίνουμε τις αποφάσεις. 
Εάν σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν διαφορετική, δεν θα λέγαμε ότι καταδικάζουμε το ναζισμό και το φασισμό; 
Άρα, δεν κρίνουμε τις αποφάσεις και ένα πρέπει να πούμε σήμερα: Ναζισμός και φασισμός είναι κάτι διαφορετικό από τη σκέψη του Έλληνα».
Συνέχεια...

Απάντηση ...επί προσωπικού του Γ. Γόγολου στο Γ. Λώλο

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Απάντηση ...επί προσωπικού του Γ. Γόγολου στο Γ. Λώλο

Δ ε λ τ ί ο Τ ύ π ο υ 
του Γιάννη Κ. Γόγολου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ηγουμενίτσας 

Επί προσωπικού…

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Λώλος και οι έμμισθοι συνεργάτες του, αναγκάζομαι να επανέλθω για δύο λόγους: 

Με την τακτική απόκρυψης της Αλήθειας που έχει υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή του κ. Λώλου, δεν θα μάθουμε ποτέ τους λόγους που είπε ψέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε θα μάθουμε ποια σημαντικά έγγραφα περιείχε ο φάκελος που “απωλέσθηκε”, μήπως λέω μήπως, καταλάβουμε ποιος είχε συμφέρον να τον “εξαφανίσει” μέσα από το Δημοτικό Μέγαρο. 

Σχετικά με τις προσωπικές επιθέσεις που επιχειρήθηκαν στο πρόσωπό μου, προκειμένου να μην απαντήσουν στην ουσία των ερωτήσεων, θα απαντήσω σε όλες, έχοντας βέβαια αρχικά επιστρέψει χαρακτηρισμούς που μου προσήχθησαν στους ιδίους τους συγγραφείς της ανακοίνωσης: 

Στην αναφορά της ανακοίνωσης που με προσδιορίζει ως “αυτοαποκαλούμενο έμπειρο αυτοδιοικητικό”, τους θυμίζω ότι εκλέγομαι ανελλιπώς στο Δήμο Ηγουμενίτσας από το 2002 και πιθανόν έμμισθοι συνεργάτες του να μην το γνωρίζουν. 

Στην αναφορά της ανακοίνωσης ότι “επιλέγω την οδό της παραπληροφόρησης λόγω άγνοιας”, τους καλώ για μια ακόμη φορά να απαντήσουν στα ερωτήματα που υπέβαλλα ως επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης. Την αναζήτηση της αλήθειας βεβαίως την βαπτίζουν “άγνοια”. Ξεχνούν βέβαια πως ερωτήσεις δεν ”παραπληροφορούν”. Οι μακροσκελείς ανακοινώσεις, που δεν απαντούν στα ερωτήματα και επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα είναι ο όρος της “παραπληροφόρησης” ! 

Στην αναφορά της ανακοίνωσης ότι “αγνοώ τη διαδικασία και δεν συγχωρούμαι γι αυτό ” αδυνατώ να αντιληφθώ το νόημά της. Φαίνεται πως οι συντάκτες της ανακοίνωσης, αγνοούν ότι τη μόνη παρέμβαση στη διαδικασία την έκανε ο κ. Λώλος, ο οποίος αντικατέστησε το ορισθέν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση υψηλόβαθμο στέλεχος για τη διενέργεια της ΕΔΕ. Αφού ο ίδιος όρισε τη διαδικασία λοιπόν, ας μας πληροφορήσει το αποτέλεσμα της με σαφήνεια (όχι όπως στο συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου) 

Στην αναφορά της ανακοίνωσης, που μου προσάπτει τους χαρακτηρισμούς “του καιροσκόπου, του λαϊκιστή του εμμονικού και του οπορτουνιστή” με χαρά διαπιστώνω την προσπάθεια των συντακτών της ανακοίνωσης, να βάλουν την “υπογραφή” τους στο κείμενο με μία τουλάχιστον ιδιότητα, που έχουν οι ίδιοι. Εντύπωση βέβαια μου κάνει η χρήση του όρου opportunisme (για την ιστορία, ήταν προσφιλής όρος του Στάλιν). Κάποιος από τους συντάκτες της ανακοίνωσης, φαίνεται αντί να βάλει την ιδιότητά του, έβαλε και τη “φωτογραφία” του. 

Αν νομίζει η Ομάδα Ηγεσίας της Δημοτικής αρχής, ότι με τέτοιες ανακοινώσεις θα καμφθεί το ηθικό μου και θα αποποιηθώ το ρόλο μου στα τεκταινόμενα του Δήμου Ηγουμενίτσας, κάνει λάθος. Απεναντίας επειδή κάθε μέρα που περνά, αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω μόνο να αντιπαλέψω μια ανίκανη Δημοτική Αρχή, αλλά με κάτι παραπάνω, τους ενημερώνω, ότι θα είμαι διαρκώς παρών και θα εντείνω τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα, γιατί εξακολουθώ ακόμη να πιστεύω, ότι εν τέλει, η στάση μου θα βοηθήσει τους πολίτες και φυσικά εσάς, γιατί μια αποτελεσματική αντιπολίτευση, κάνει πάντα την εκάστοτε Δημοτική Αρχή καλύτερη , βεβαία η μέχρι τώρα στάση σας δεν δείχνει αυτό και φυσικά η << επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά >> 

Γιάννης Κ. Γόγολος 
Συνέχεια...

Αναρτήθηκε η πρόσκληση για την «Ενίσχυση Μικρών – Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου»

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Αναρτήθηκε η πρόσκληση για την «Ενίσχυση Μικρών – Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» 

Αναρτήθηκε από την Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου η πρόκληση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» (ΑΔΑ: ΩΞΞ57Λ9-ΞΚΦ). Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Ηπείρου www.php.gov.gr και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης www.peproe.gr. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 30 εκ. ευρώ και αφορά την ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην περιφέρεια Ηπείρου που επλήγησαν από την πανδημία. Στόχος της πρόσκλησης είναι η στοχευμένη δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. 

Η ημερομηνία έναρξης υποβολών αιτήσεων είναι στις 15/10/2020 (ώρα 13.00μμ) και ημερομηνία λήξης των υποβολών στις 04/11/2020 (ώρα 15.00μμ). 

Υπενθυμίζεται πως η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr με την ένδειξη: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου».
Συνέχεια...

Τοποθέτηση Ζάψα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για την πώληση του ΟΛΗΓ

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Τοποθέτηση Ζάψα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για την πώληση του ΟΛΗΓ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
"ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" 

«Συζήτηση στο Περιφ/κό Συμβούλιο της 7ης Οκτωβρίου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» 

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε ο νόμος 4597/2018 που έδινε την δυνατότητα ΥΠΟ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ μέρους των χώρων του λιμένα και μέρους των δραστηριοτήτων σε ιδιώτες μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας (το μοντέλο υπο-παραχώρησης ακολουθείται στο λιμάνι της Καβάλας σήμερα!). 
Ο ίδιος νόμος, ο 4597/18, απέκλειε την ολιστική παραχώρηση του λιμένα και την πώληση των μετοχών και παρέμενε ο δημόσιος χαρακτήρας των οργανισμών λιμένων. 
Με τροποποίηση του νόμου από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ επιτρέπεται η ολιστική παραχώρηση και η πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών. 
Με βάση την τελευταία τροπολογία της κυβέρνησης το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στη προκήρυξη του διαγωνισμού για τα περιφερειακά λιμάνια. 
Η διαδικασία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, άνοιξε στις 17/7/2020 και λήγει στις 02/10/2020. 

Για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Αλεξανδρούπολης στην προκήρυξη των 92 σελίδων, δεν αναφέρεται πουθενά το κόστος των περιουσιακών στοιχείων του λιμανιού, δεν αναφέρεται πουθενά η διαδικασία με την οποία θα γίνει η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, η οποία αποτίμηση μένει να γίνει προφανώς κατά τη φάση της προκήρυξης, δηλαδή τη χρονική περίοδο που η αξία του Οργανισμού είναι υποεκτιμημένη, εξ αιτίας του lockdown και του γενικότερου αρνητικού κλίματος που η πανδημία έχει προκαλέσει. Δεν θα έχει την επιβαλλόμενη βαρύτητα η δυναμική ανάπτυξης του λιμανιού, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο για το λιμάνι. 
Η αξιοποίηση των λιμανιών μέσω των υπο-παραχωρήσεων ακολουθείται στη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών λιμένων (το 87%), ενώ εξασφαλίζεται και η βιωσιμότητα των Οργανισμών Λιμένων, που με τη διαδικασία των υπο-παραχωρήσεων παραμένουν ενεργοί. 

Επιπλέον τα λιμάνια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, δεν εξυπηρετούνται από μία και μοναδική επιχείρηση, αλλά από ένα σύνολο επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κάτω από ένα ενιαίο πλαίσιο όρων και κανόνων. Γι’ αυτό και το επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού, οι όροι της δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων σε αυτό καθώς και η τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόσει, είναι θέματα που πρέπει να τα αντιμετωπίζει ένας δημόσιος φορέας, που, όπως προανέφερα, συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και του ανεπτυγμένου κόσμου (π.χ. στις ΗΠΑ), όπου τα λιμάνια είναι δημόσια, έχουν δημόσιες αρχές και παραχωρούν δραστηριότητες σε ιδιώτες, στη βάση συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου. 

Το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον αστικό ιστό που το περιβάλλει, επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της πόλης και έχει έντονο το στοιχείο του δημόσιου αγαθού. 
Πουθενά η προκήρυξη(*) δεν διασφαλίζει, ότι οι εκτάσεις της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος, που διαχρονικά έχουν συμφωνηθεί να παραχωρηθούν στο Δήμο, θα εξαιρεθούν από τις συμβάσεις παραχώρησης προς τον επενδυτή! 

Το πακέτο του διαγωνισμού που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει: 
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (εξωτερικού - εσωτερικού, χώρους παλαιού λιμένα έως το ύψος του κέντρου της πόλης, θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Ηγουμενίτσας). 

Τα καταφύγια σκαφών Συβότων ( τουριστικό), Πλαταριάς (αλιευτικό είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τουριστικό και Σαγιάδας (αλιευτικό). 

Η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας που ήδη έχει δρομολογηθεί με την πώληση των μετοχών (πλειοψηφία μετοχών ή ολοκληρωτική πώληση, επι της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα) και η κατάργηση ολοκληρωτικά του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΗΓ θα έχει και καταλυτικές επιπτώσεις στο μέλλον σε Τοπικό - Περιφερειακό - Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. 


Ι. ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 
Παραμένει σε εκκρεμότητά το θέμα της χερσαίας ζώνης (τμημάτων που πρέπει να παραχωρηθούν στον δήμο Ηγουμενίτσας για διαχείριση): 
Ποιος θα την διαχειριστεί μετά την πώληση των μετοχών? 
Με ποιο τρόπο θα περάσει το τμήμα αυτό στον δήμο Ηγουμενίτσας? 
Θα συνεχιστούν οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει (τελευταία έχουν βαλτώσει) για την απόδοση στον Δήμο Ηγουμενίτσας που ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο διεκδικεί? 
Εκ των πραγμάτων θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα ανάπλασης και συντήρησης τμημάτων της πόλης της Ηγουμενίτσας - δικαιοδοσίας ΟΛΗΓ (ανάπλαση παραλιακής ζώνης με πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο - δημιουργία κυκλοφοριακού κόμβου έμπροσθεν του κτηρίου της Περιφέρειας), εφόσον το κριτήριο θα είναι το κέρδος. 
Θα συρρικνωθεί στο ελάχιστο η διάχυση οικονομικών δραστηριοτήτων στην πόλη και θα συγκεντρωθούν όλες στον νέο ιδιοκτήτη του λιμένα. 
Από τη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ δεν προκύπτει ότι αναλαμβάνονται δεσμεύσεις για την συνέχιση των πρωτοβουλιών αναπτυξιακού χαρακτήρα που έχουν ξεκινήσει για δημιουργία logistic και θα αφεθούν στην τύχη τους μαζί με άλλες προγραμματισμένες δράσεις του ΟΛΗΓ. 

ΙΙ. ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 
Η χώρα μας έχει διαμορφώσει ένα εθνικό σχέδιο μεταφορών - χερσαίων και θαλάσσιων, σε συνδυασμό με τον ευρωπαϊκό προγραμματισμό των συνδυασμένων μεταφορών, για να αποτελέσει μεταφορικό κόμβο Ανατολής – Δύσης, στον οποίο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι σημαντικός ιμάντας στις θαλάσσιες μεταφορές προς όλα τα λιμάνια της Ιταλίας. 
Αυτός ο εθνικός σχεδιασμός μπαίνει σε κίνδυνο από την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, διότι τα συμφέροντα των μεταφορών σε θάλασσα και ξηρά, που ήδη διαμορφώνονται με ανταγωνιστικά λιμάνια, θα καθορίζουν με βεβαιότητα την πολιτική που θα ακολουθηθεί κι όχι το εθνικό και τοπικό συμφέρον, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα! 

ΙΙΙ. ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι η νότια κατάληξη - μέσω της Εγνατίας οδού - του Ευρωπαϊκού διαδρόμου Ανατολικής Μεσογείου (ORIENT/EST MED) που διαπερνά κάθετα την Ευρώπη έως το Αμβούργο. 
Επίσης, αποτελεί τμήμα – κόμβο των θαλάσσιων διαδρόμων της Μεσογείου, Ανατολικής και Δυτικής (υπάρχουν συνολικά 4 ευρωπαϊκοί διάδρομοι θαλάσσιων μεταφορών MOTORWAY OF THE SEA). 
Με τον νόμο 4597/18 υπήρχε η δυνατότητα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα σε τομείς ή χώρους οι οποίοι θα έδιναν αναπτυξιακή ώθηση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, όπως: 
Η ανάπτυξη μεταφοράς conteiners (και όχι μόνον) μέσω της δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου. 
Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε συνεργασία με φορείς αυτοδιοίκησης και Tours Operators. 
Με την πώληση των μετοχών όλα τα προαναφερθέντα ανατρέπονται με ότι αυτό συνεπάγεται. Το κόστος κατασκευής των υποδομών του λιμένα της Ηγουμενίτσας έφτασε κοντά στα 150 εκατ. Ευρώ και το λιμάνι από αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη της Ηγουμενίτσας και την Περιφέρεια της Ηπείρου θα καταλήξει μια καλή μπίζνα του ιδιώτη που μάλλον τον έχουν φωτογραφήσει. 

>> Γίνεται αντιληπτό ότι η παράταξη μας είναι αντίθετη στην πώληση του Λιμανιού, είμαστε αντίθετοι στη διάθεση του πλειοψηφικού πακέτου (άνω του 67%) των μετοχών της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., που θα προέλθουν πιθανά από τη διάσπαση με νόμο της μιας και μοναδικής μετοχής της, σε περισσότερες. 
Πιστεύουμε ότι το συμφέρον της πόλης, της Ηπείρου, της χώρας υπηρετείται από δημόσιο λιμάνι που διευθύνεται από δημόσια διοίκηση και καλούμε τις περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις να συμπορευθούμε σε έναν κοινό αγώνα, σε μια κοινή προσπάθεια μαζί με όλους τους φορείς της Περιφέρειας για: 

να μην ιδιωτικοποιηθεί το Λιμάνι και 

να αποδοθεί το παραλιακό μέτωπο στο Δήμο Ηγουμενίτσας στον οποίο και ανήκει, για τις ανάγκες των κατοίκων του και των επισκεπτών του. 

«Κοινό των Ηπειρωτών» 
Οκτώβριος 2020 


(*) Η Προκήρυξη περιλαμβάνει χάρτες με: 
- Τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις της Χερσαίας Ζώνης στο χώρο του Λιμανιού (Χάρτης: Παράρτημα Γ1 σελ.89) όπου περικλείονται όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο της πόλης από την οικοδομική γραμμή μέχρι τη θάλασσα και από τα τσιμέντα μέχρι τη στροφή Βρύση μετά το ΤΕΙ - Ξενία, χωρίς το τμήμα μήκους 500 μ. περίπου, από την είσοδο του Παλαιού Λιμένα μέχρι εκατό περίπου μέτρα μετά το λιμανάκι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το συγκεκριμένο τμήμα όπως και η παραλία Δρεπάνου- Μακρυγιαλιού εξαιρείται από την παραχώρηση, τη στιγμή που είναι περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ! 
- Το λιμενικό καταφύγιο Σαγιάδας, (χάρτης Παράρτημα Γ2 σελ. 90) που περικλείει ολόκληρη την παραθαλάσσια Σαγιάδα μαζί με τα σπίτια και τα καταστήματα! (Πρέπει να επιδιώξουμε συνεργασία για κοινή αντιμετώπιση της πώλησης και με το Δήμο Φιλιατών). 
- Το αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς (Παράρτημα Γ3 σελ. 91) 
- Το Τουριστικό καταφύγιο Συβότων (Παράρτημα Γ4 σελ΄92)
Συνέχεια...

Καθημερινοί έλεγχοι της Ε' ΚΟΗ και της αστυνομίας για την πρόληψη και αποτροπή της λαθροθηρίας σε όλη την Ήπειρο

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Καθημερινοί έλεγχοι της Ε' ΚΟΗ και της αστυνομίας για την πρόληψη και αποτροπή της λαθροθηρίας σε όλη την Ήπειρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε καθημερινή βάση, σε όλη την εδαφική επικράτεια αρμοδιότητας και ευθύνης της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου – Κέρκυρας συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, για την πρόληψη και αποτροπή κρουσμάτων λαθροθηρίας, αλλά και για την προστασία της πανίδας. Συνεχείς επίσης, είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και για τη διαπίστωση της κατοχής άδειας θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. 

Η συνεργασία της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου με το σύνολο των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων είναι η καλύτερη δυνατή και κεντρική στόχευση του ΔΣ αποτελεί η ενίσχυση της συνεργασίας αυτής και όπου καθίσταται εφικτό, η διεύρυνσή της. 
Ιδιαίτερη μνεία ωστόσο θα πρέπει να γίνει στην άριστη συνεργασία με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, που ανταποκρίνεται όπου και όποτε της ζητηθεί, συνδράμοντας στο έργο της Θηροφυλακής. 

Σε μία από τις κοινές δράσεις της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και της ΕΛ.ΑΣ, πριν από λίγες ημέρες σε έναν από τους πλέον γνωστούς κυνηγότοπους της χώρας, στην περιοχή του Ζαγορίου μικτό κλιμάκιο της Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ και της Αστυνομίας από το Α.Τ Κήπων Ζαγορίου πραγματοποίησε κοινούς ελέγχους από τις νυχτερινές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δεκάδες κυνηγούς που βρισκόταν στην περιοχή, για την άσκηση θήρας. 
Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την ηγεσία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και προς τον Διευθυντή, ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Δούβαλη για την άμεση ανταπόκριση σε ό,τι έχει ζητηθεί και δεσμεύεται, ότι θα προσπαθήσει να ενισχύσει και να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία αυτή.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ποια πιστοποιητικά μπορείτε να λαμβάνετε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δήμου

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ποια πιστοποιητικά μπορείτε να λαμβάνετε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δήμου 

Εμπλουτίζεται με νέα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις η πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών (https://eservices.igoumenitsa.gr/) για τους πολίτες. Ειδικότερα οι πολίτες θα μπορούν εφεξής, χωρίς να επισκέπτονται κάποια υπηρεσία του Δήμου, να αιτούνται και να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα ακόλουθα πιστοποιητικά: 
  • Πιστοποιητικό Εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων 

  • Ληξιαρχική Πράξη Συμφώνου Συμβίωσης 

  • Ληξιαρχική Πράξη Γάμου 

  • Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης 

  • Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου 
Θυμίζουμε ότι οι πολίτες μέχρι σήμερα μπορούσαν να λαμβάνουν, μέσω του συστήματος: 
  • Πιστοποιητικό Γέννησης 

  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 

  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (ημεδαπών και αλλοδαπών) 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού της αυτοδιοίκησης, καθώς και στις άμεσες ανάγκες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω πανδημίας, ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, όπου οι πολίτες θα δύνανται να υποβάλουν τα αιτήματά τους στον Δήμο, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία. 

Μέσα από τη νέα αυτή πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν να αιτούνται, να λαμβάνουν πρωτόκολλο στην αίτησή τους, να παρακολουθούν την πορεία των αιτημάτων τους, καθώς και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, τα αιτηθέντα πιστοποιητικά. 
Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με τους κωδικούς TAXISNET. 
Σταδιακά θα προστίθενται και νέες κατηγορίες αιτήσεων, καθώς και επιπλέον λειτουργίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων στην 1η και 3η Π.Ε.», προϋπολογισμού 3.071.200,00€

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων στην 1η και 3η Π.Ε.», προϋπολογισμού 3.071.200,00€ 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στην 1η και 3η Π.Ε. Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 3.071.200,00€, με την ανάδοχο εταιρεία ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΤΕΕ. Την σύμβαση υπέγραψαν για την ΔΕΥΑΗ ο Πρόεδρος της, κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης και για την ανάδοχο εταιρεία ο κ. Παναγιώτης Σαρακατσάνος, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου. 

Το έργο που θα υλοποιηθεί, αφορά σε κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, μήκους 3.055 μέτρων, στις περιοχές Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου, με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση και την απαγωγή των ομβρίων υδάτων προς ασφαλείς αποδέκτες. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά: 
«Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και προγραμματισμό να υλοποιούμε σημαντικότατα έργα υποδομής, με ισχυρό αποτύπωμα στην περιοχή μας και στη ζωή των δημοτών. Με την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στις περιοχές Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου περιορίζουμε την πλημμυρική επικινδυνότητα και θωρακίζουμε περιοχές που κατά κανόνα, εκδηλώνουν υψηλή συχνότητα πλημμυρικών φαινομένων. 
Προτεραιότητα της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και των έκτακτων δεδομένων για την διασφάλιση συνθηκών βιωσιμότητας, ασφάλειας και ποιότητας ζωής όλων».
Συνέχεια...

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας 

Με τη συζήτηση του θέματος για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας, συνεχίστηκε στις 7/10, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η οποία είχε διακοπεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. 

Το θέμα συζητήθηκε μετά από πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να τοποθετείται συνολικά στο θέμα της παραχώρησης της πλειοψηφίας του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε., αλλά και σε επιμέρους ζητήματα, όπως οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν έναντι της Περιφέρειας για το Καταφύγιο Συβότων. «Το Δημόσιο δεν αποχωρεί από το λιμάνι, αλλά θα έχει ισχυρή παρουσία μέσω ΤΑΙΠΕΔ», τόνισε ο Περιφερειάρχης, εξηγώντας ότι «κανένας ιδιώτης δεν θα επενδύσει στην περίπτωση που το Δημόσιο κρατούσε το 51%». 
Ο Περιφερειάρχης εκτίμησε ότι με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού θα δώσει άλλες προοπτικές στον τόπο, υπογράμμισε όμως ότι πρέπει να δοθούν στον ανάδοχο μόνο το τμήμα που αφορά τις λιμενικές εγκαταστάσεις και να διασφαλιστεί η κοινή χρήση από τους πολίτες των παραλιών. 
Επίσης ενημέρωσε το Σώμα για την εκκρεμότητα που υπάρχει με το Καταφύγιο Συβότων, καθώς ενώ έχει καταλογιστεί στην Περιφέρεια το κόστος από την απένταξη του έργου (είχε υλοποιηθεί από την πρώην Νομ. Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας), σήμερα το εκμεταλλεύεται η ΟΛΗΓ Α.Ε. και προωθείται προς πώληση από το ΤΑΪΠΕΔ. «Υπάρχει για μας σοβαρό θέμα και το οποίο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί» τόνισε για να προσθέσει σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ότι «δεν μπορούν να πουλάνε το λιμάνι και το χρέος να μένει σε μας», συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να περιληφθεί στην παραχώρηση και ο Εμπορευματικός Σταθμός. 
Μετά από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλη και Άρτας Β. Ψαθά και του Περιφερειακού Συμβούλου Αλκ. Λάμπρου, κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφερειακών Συμβούλων Θεσπρωτίας, Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών κ.α., προκειμένου να διαμορφωθεί κοινή πρόταση για το ποιοι χώροι πρέπει να περιληφθούν στην παραχώρηση και ποιοι όχι.
Συνέχεια...

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στις 7 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας & Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κ. Α. Πάσχος, με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Ηπείρου κ.κ Ι. Γκολομάζο (Άρτας), Δ. Δημητρίου (Ιωαννίνων) και Ι. Μπούρη (Πρέβεζας), συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη στην έδρα στης Περιφέρειας στα Ιωάννινα. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, αφενός το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», η προκήρυξη του οποίου αναμένεται στις 8 Οκτωβρίου 2020, και αφορά κάλυψη του Κεφαλαίου Κίνησης, ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 3.000 ευρώ και μέγιστο τα 15.000 ευρώ, στοχεύοντας στην διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην αγορά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. 

Παράλληλα συζητήθηκε το Πρόγραμμα «Αναβάθμισης Δεξιοτήτων σε ανέργους και ενίσχυση των προοπτικών ένταξης στην αγορά εργασίας», που στοχεύει στην απόκτηση και διεύρυνση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων από ανέργους, στην απόκτηση σχετικής πιστοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την περαιτέρω ενίσχυση της προοπτικής ένταξή τους στην αγορά εργασίας. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη κο Αλ. Καχριμάνη καθώς με την δική του καίρια και δυναμική παρέμβαση επιτεύχθηκε έγκριση υλοποίησης των ανωτέρω δράσεων. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία μέτρα για την αποφυγή διασποράς της νόσου COVID-19. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Συνέχεια...

Σοβαρή καταγγελία για το Δήμο Σουλίου από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Σοβαρή καταγγελία για το Δήμο Σουλίου από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 8/10/2020 
 Αριθ.Πρωτ. 111 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου η οποία για μια ακόμη φορά ανεύθυνα και παράνομα δίνει εντολή να βγαίνουν τα απορριμματοφόρα με μισά πληρώματα με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, αλλά και των πολιτών . 

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με τον πρόεδρο των εργαζομένων Υφαντή Σπύρο επισκέφτηκαν το ΚΕΓΕ του δήμου Σουλίου στις 7/10/2020 και ώρα 4.30 πμ. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι απορριμματοφόρο θα έβγαινε για εργασία με έναν οδηγό και ένα συνοδό. Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγελθεί ξανά στις 21/7/2020. 

Σήμερα 8/10/2020 αντιπροσωπεία του συλλόγου επισκέφτηκαν ξανά το Δήμο Σουλίου και διαπίστωσαν ότι απορριμματοφόρο με πλήρωμα μόνο δυο οδηγούς, να εκτελούν και χρέη συνοδών, να μαζεύουν την ανακύκλωση έξω από το Κέντρο Υγείας του δήμου. 

Τι δεν θέλει η δημοτική αρχή να καταλάβει; Τον κίνδυνο που βάζει στους εργαζόμενους και στους πολίτες σε περίπτωση ατυχήματος; Σε περίπτωση που δεν κρατήσουν τα φρένα η λυθεί το χειρόφρενο όταν ο οδηγός είναι αναγκασμένος να έχει εγκαταλείψει την θέση του για να βοηθήσει τον συνάδελφο; 

Η επικίνδυνη διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν έγινε από λάθος χειρισμούς. Η δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου στοχευμένα και σκόπιμα προωθεί με αυτόν τον τρόπο την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του δήμου. Από το Σεπτέμβριο η Δημοτική Αρχή του δήμου Σουλίου έχει σκοπό να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα. 

Ο δήμος θα έπρεπε να έχει μια οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας με τα απαραίτητα μέσα, εργαζόμενους με σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί όχι μόνο να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και να μπορεί να διατηρεί καθαρά τις πόλεις και τα χωριά. Αντί αυτών είδαμε τα προηγούμενα χρόνια κυβερνήσεις, Περιφέρειες και δήμους να αφήνουν το πρόβλημα να οξύνεται περισσότερο. Όλα αυτά για να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα μπροστά στον κίνδυνο της υγείας τους να αποδεχτούν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ και σε κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα. 

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Σουλίου να σταματήσει την ανευθυνότητα και τις παρανομίες, να δημιουργήσει θέσεις μόνιμης εργασίας για τους ανέργους της πόλης. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                         ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές με κλεμμένα διαβατήρια

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές με κλεμμένα διαβατήρια 

Συνελήφθησαν στις 8-10-2020 το πρωί στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο αλλοδαπές, οι οποίες κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. 

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενες κατείχαν και επέδειξαν κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαβατήρια αλλοδαπών Αρχών, τα οποία προέκυψε ότι ήταν κλεμμένα. 
Τα διαβατήρια κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας. 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο με τίτλο: «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας»

Οκτωβρίου 09, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο με τίτλο: «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας» 

Ένα ακόμη έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΑΔΑ: ΩΑ3Ε7Λ9-8Ψ6). Το έργο με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας» αποτελεί μια ακόμη πρωτιά του Δήμου Ηγουμενίτσας, αφού είναι εκείνο με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ύψους 8.903.531,75€. 

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στη διευθέτηση οριοθετημένου τμήματος του ρέματος Γκούρας, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης οικισμού Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε μήκος 1.738 μ, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. 

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο υψίστης σημασίας, αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή της Νέας Σελεύκειας, δίνοντας οριστική λύση στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στοχευμένα και μεθοδικά, θα συνεχίσει να εξαντλεί κάθε περιθώριο πιθανής χρηματοδότησης για την δημιουργία έργων υποδομών, έργων που θα οχυρώσουν την περιοχή μας από πλημμυρικά φαινόμενα και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα