03/15/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Νοσοκομείο Φιλιατών: Συνεχίζεται η αιμοδοσία σε χώρο εκτός νοσοκομείου! Συνεχίζουμε να δίνουμε αίμα!

Μαρτίου 15, 2020 0
Νοσοκομείο Φιλιατών: Συνεχίζεται η αιμοδοσία σε χώρο εκτός νοσοκομείου! Συνεχίζουμε να δίνουμε αίμα!

Μπορεί όλη η χώρα να βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, ωστόσο η αιμοδοσία δεν πρέπει να σταματήσει, εφόσον οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες από συμπολίτες. Ωστόσο επισημαίνεται, ότι θα πρέπει οι αιμοδότες να μην έχουνε συμπτώματα κάποιας ασθένειας ή γρίπης και να μην έχουνε ταξιδέψει στο εξωτερικό (ειδικά σε χώρες που έχουν διαπιστωθεί κρούσματα κορωνοιού).
Από το Νοσοκομείο Φιλιατών, ανακοινώθηκε ότι η Υπηρεσία αιμοδοσίας θα συνεχίσει τις αιμοληψίες, αλλά σε χώρο εκτός του νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο χώρο του ΚΑΠΗ Φιλιατών. 

Σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών, αναφέρει: 

"Σε συνέχεια του Γ2γ/15141/9-3-2020 εγγράφου του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατών οι Αιμοληψίες της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας μεταφέρονται στο ΚΑΠΗ του Δήμου Φιλιατών (απέναντι από το Β΄ Δημοτικό Σχολείο πλησίον της πλατείας του ΚΤΕΛ Φιλιατών) από τις 12-3-2020 και μέχρι νεωτέρας. 

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται από 9:00 π.μ. - 11:00 π.μ. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στην Γραμματεία εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου (2664360228) για περισσότερες πληροφορίες". 


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
κ.α.α. 
ΘΩΜΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ 
Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Συνέχεια...

Ήπειρος: Ενισχύονται από την Περιφέρεια τα νοσοκομεία Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Μαρτίου 15, 2020 0
Ήπειρος: Ενισχύονται από την Περιφέρεια τα νοσοκομεία Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού 

Ενισχύονται από την Περιφέρεια οι Δομές Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού 

Ενισχύονται από την Περιφέρεια οι Δομές Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα μετά την επιχορήγηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων -που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό- με το ποσό των 196.000 ευρώ για την προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, πρόκειται να επιχορηγηθούν για βελτίωση των υποδομών τους και τα Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και «Γ. Χατζηκώστα» Ιωαννίνων. 

Η επιχορήγηση των δύο νοσοκομείων θα γίνει μέσω της έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 285.000 ευρώ που έλαβε η Περιφέρεια από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Άρτας θα διατεθεί το ποσό των 120.000 ευρώ για την προμήθεια και αντικατάσταση των επτά πεπαλαιωμένων κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του. 

Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας θα διατεθεί το ποσό των 70.000 ευρώ, που κατανέμεται για τις εξής προμήθειες ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού: 
Για φορητό ακτινολογικό 30.000 ευρώ 
Για αναπνευστήρα 30.000 ευρώ 
Για monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων 6.000 ευρώ 
Για τροχήλατη αναρρόφηση ηλεκτρική 4.000 ευρώ. 

Στο Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» θα διατεθεί το ποσό των 68.000 ευρώ που κατανέμεται για τις εξής προμήθειες ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού: 
· Για πλήρες ενδοσκοπικό απεικονιστικό σύστημα για βρογχοσκόπηση ειδικό για ΜΕΘ, προϋπολογιστικής αξίας 55.000 ευρώ 
· Για τροχήλατο τρόλεϊ- - καρότσι νοσηλείας για ΜΕΘ (δύο τμχ) αξίας 3.500 ευρώ. 
· Αερόστρωμα για κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ (δύο τεμάχια) αξίας 5.000 ευρώ 
· Λαρυγγοσκόπια μιας χρήσης για διασωλήνωση περιστατικών αξίας 3.000 ευρώ. 
· AMBU μιας χρήσης, αξίας 1.500 ευρώ. 

Πέραν αυτών η Περιφέρεια Ηπείρου έχει κινήσει τις διαδικασίες προμήθειας τεσσάρων κοντέινερ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αναλόγως των αναγκών που μπορεί να προκύψουν για τον κορωνοϊό είτε σε νοσοκομεία, είτε σε Κέντρα Υγείας. 

Επιπλέον η Περιφέρεια έχει κινήσει τις διαδικασίες και για την προμήθεια ειδικών στολών μιας χρήσης προς προστασία του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με πολίτες που έχουν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Από το Γραφείο Τύπου

Σημείωση ιστολογίου: Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο και άσχημο στους Θεσπρωτούς ότι ενισχύονται όλα να νοσοκομεία της Ηπείρου, εκτός αυτό των Φιλιατών. Είναι βέβαια λογικό να ενισχυθούνε πρωτίστως τα νοσοκομεία "αναφοράς", δηλαδή όσα έχουνε αναλάβει την αντιμετώπιση της πανδημίας και διαθέτουνε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ευχόμαστε, ο λόγος που εξαιρέθηκε το νοσοκομείο Φιλιατών, να είναι απλώς, επειδή είναι πλήρες...! Θα επανέλθουμε με νεότερη δημοσίευση επί του θέματος! 

Συνέχεια...

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για τις διατάξεις προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας χώρων άθλησης

Μαρτίου 15, 2020 0
Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για τις διατάξεις προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας χώρων άθλησης 

Η παγκόσμια αθλητική οικογένεια, και όχι μόνο, δέχεται μια απειλή και βρίσκεται πλέον σε καθεστώς ‘’πανδημίας’’. 

Για την Ήπειρο, που είναι συνηθισμένη στα δύσκολα, τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας. 
Αυτό τον άνισο αγώνα κατά του Κορωνοϊού υποχρεούμαστε να τον κερδίσουμε, για τον λόγο αυτό πρέπει να έχουμε την μέγιστη δυνατή ατομική απόδοση στον συλλογικό αυτό αγώνα. 
Έτσι με αίσθημα ατομικής ευθύνης ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί πρέπει να συνταχθούμε στις οδηγίες της Κεντρικής Διοίκησης και των Ειδικών Επιστημόνων: 

Ειδικότερα : 

Ι] Εκδόθηκαν έως σήμερα τα ακόλουθα νομοθετήματα: 

Α) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (ΦΕΚ Α’ 42 / 25-02-2020). 
Β) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Επιβολή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις (ΦΕΚ Β’ 726/08-03-2020). 
Γ) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων με παρουσία άνω των εξήντα (60) ατόμων στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος» (ΦΕΚ Β’ 782/10.3.2020) όπου αναφέρονται τα εξής: «Αποφασίζουμε την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, από 10.3.2020 έως και 24.3.2020, όλων των κλειστών και ανοικτών χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, για ατομικά και ομαδικά αθλήματα, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά περισσότερα από εξήντα (60) άτομα, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19». 

Με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού διευκρινίζεται ότι: 
1. Απαγορεύεται η παρουσία κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις (επίσημοι αγώνες και προπονήσεις), που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο των αθλητικών υποδομών της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. 

2. Κατά τη διεξαγωγή επίσημων αθλητικών εκδηλώσεων επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός της αθλητικής εγκατάστασης (ανοικτού ή κλειστού σταδίου, κλειστού γυμναστηρίου, κολυμβητηρίου κ.λ.π.) και εκτός του αγωνιστικού χώρου: 
α) το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία και φύλαξη της αθλητικής εγκατάστασης και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, 
β) σε περίπτωση ραδιοτηλεοπτικής προβολής του αθλητικού αγώνα το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη αυτού και 
γ) όχι περισσότεροι του ενός (1) δημοσιογράφου ανά Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης για την κάλυψη του αθλητικού αγώνα και ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΠΣΑΤ. 
Ως προς τα πρόσωπα, που επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου διεξαγωγής του αθλήματος ισχύουν τα οριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 782/10.3.2020) 

3. Οι αποστολές των ομάδων σε αθλητικούς αγώνες αποτελούνται από τα πρόσωπα που προβλέπονται στον Κανονισμό Διεξαγωγής Αγώνων κάθε αθλητικής Ομοσπονδίας ή Αρχής, προσαυξημένες με έως 5 εκπροσώπους της κάθε ομάδας, που θα δηλώνονται επιπρόσθετα και στο φύλλο αγώνος. Σε περίπτωση παραβίασης των ανωτέρω προβλέψεων, εγγράφονται οι παραβιάσεις στο φύλλο αγώνος από τον διαιτητή ή παρατηρητή του αγώνα, ανάλογα την περίπτωση, και ακολουθείται η πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται στον Πειθαρχικό Κανονισμό της κάθε Ομοσπονδίας για παράβαση διεξαγωγής αγώνα ή αθλητικού γεγονός κεκλεισμένων των θυρών, με παραπομπή στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. 

ΙΙ] Επίσης θα πρέπει τα Αθλητικά Σωματεία να ενημερώνονται από τις Ομοσπονδίες τους για τυχόν ειδικές οδηγίες και κυρίως από τις διοργανώτριες των πρωταθλημάτων Αρχές για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. 

ΙΙΙ] Τέλος επιβάλλεται η σχολαστική εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής, η αποφυγή χώρων συνωστισμού και μεγάλης συνάθροισης, η μέγιστη ευαισθητοποίηση σε όσους συμμετέχουν, με τους ισχύοντες αυστηρούς περιορισμούς, σε αθλητικές δραστηριότητες. 

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου 
σε θέματα Άθλησης και Απασχόλησης 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΟΡΓΟΛΗΣ 

Συνέχεια...

Ημίμετρα από τον ΟΛΗΓ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Μαρτίου 15, 2020 0
Ημίμετρα από τον ΟΛΗΓ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Παρόλο που η κυβέρνηση έχει πάρει δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοιού, φαίνεται ότι στην περίπτωση των λιμένων εξωτερικού και συγκεκριμένα της Ηγουμενίτσας, όπου έρχονται ακόμη πλοία από τη δοκιμαζόμενη Ιταλία, δεν έχουνε σκοπό να λάβουν κάποια μέτρα. Έτσι, λειτουργεί κανονικά...

Τα μόνα ημίμετρα που αποφάσισε ο Οργανισμός λιμένα, όπως δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, αναφέρουν ότι κλείνουνε τις καφετέριες που βρίσκονται στη χερσαία ζώνη, (αχρείαστη επισήμανση δεδομένου ότι αυτά κλείσανε με απόφαση της κυβέρνησης), αλλά και τις δύο παιδικές χαρές στην παραλία της Ηγουμενίτσας.

Δεν ξέρουμε ποιος δουλεύει ποιον, το θέμα είναι ότι οι δημότες της Ηγουμενίτσας είναι ανήσυχοι με την κανονική λειτουργία του λιμένα εξωτερικού της πόλης. Κι αν δε γίνεται να κλείσουνε οι γραμμές, λόγω μεταφοράς εμπορευμάτων, φαίνεται ότι δεν σκοπεύουνε να περιορίσουνε ούτε την επιβατική κίνηση. Την ίδια στιγμή που η γειτονική Αλβανία έχει κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα! Φαίνεται ότι θα κλείσουνε τα πάντα, εκτός από τα λιμάνια και τις εκκλησίες! 


Η ανακοίνωση του ΟΛΗΓ

Σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι για δύο εβδομάδες: 

- Κλείνουν οι δύο παιδικές χαρές, που βρίσκονται στο πάρκο Ηρώων και στο Βόρειο τμήμα της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. 

- Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων εντός του τερματικού σταθμού 1 του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας και η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο με παροχή προϊόντων σε πακέτο ή/και διανομή προϊόντων. 

- Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα επί της χερσαίας ζώνης, συμμορφούμενοι προς την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καλούνται να αφαιρέσουν τα τραπεζοκαθίσματα τους. Οι περιοχές αυτές αφορούν στην χερσαία ζώνη της πόλης της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς και των Συβότων, καθώς και της ΤΚ Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών. 

- Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός του τερματικού σταθμού 1, οφείλουν επίσης να αφαιρέσουν τα τραπεζοκαθίσματα τους. 

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 14/3/2020 ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας από ώρα 12:00-16:00 θα πραγματοποιήσει απολύμανση εντός του Τερματικού Σταθμού 1, ο οποίος και θα παραμείνει κλειστός, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και των χώρων του Τελωνείου. Αύριο 15/03/2020 από ώρα 8:00-12:00 θα πραγματοποιηθεί απολύμανση εντός του Τερματικού Σταθμού 2 και ο χώρος θα παραμείνει κλειστός κατά το διάστημα αυτό. 

Ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία και την κατανόηση.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Οδηγίες του Συλλόγου Λογιστών προς τα μέλη του για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Μαρτίου 15, 2020 0
Θεσπρωτία: Οδηγίες του Συλλόγου Λογιστών προς τα μέλη του για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσπρωτίας ακολουθώντας τις οδηγίες που δώθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (GSCP 11/03) αλλά και τις συστάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ως προς την εξάπλωση του ιού SARS-COV2 και της θανατηφόρας σε ευπαθείς κατηγορίες ασθένειας COVID-19, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας των μελών του συλλόγου, των οικογενειών τους αλλά και των συνεργατών και πελατών τους, συστήνει στα μέλη του να εφαρμόσουν προληπτικά τα παρακάτω μέτρα: 

1) Την αναστολή των ραντεβού με φυσική παρουσία στο γραφείο από 13/03/2020 έως 15/04/2020 

2) Την εκτέλεση όλων των εργασιών τηλεφωνικώς, με τηλεδιάσκεψη, μέσω email και με όποιο άλλο τρόπο επιθυμούν πέραν της φυσικής συναλλαγής

3) Την αποφυγή επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, οργανισμούς κ.τ.λ. Προτείνεται ο περιορισμός αυτών μόνο για τις επείγουσες εργασίες. 

4) Την εκτέλεση εργασιών οι οποίες έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης και επιφέρει πρόστιμο η μη ολοκλήρωσή τους. Κατά πάσα πιθανότητα στο άμεσο μέλλον θα δωθούν παρατάσεις και διευκολύνσεις για όλες τις υποχρεώσεις μας. Ήδη έχουν παραταθεί αρκετές. 

5) Την παραλαβή τιμολογίων με εναλλακτικό τρόπο από τη φυσική παρουσία. Προτείνεται δε η προσπάθεια απολύμανσης αυτών καθώς ο ιός επιβιώνει πάνω σε έγγραφα χωρίς ωστόσο οι οδηγίες να εξηγούν το χρονικό διάστημα. Προτείνεται χρήση γαντιών. 

6) Τον καλό αερισμό των γραφείων και την καθημερινή απολύμανση των χώρων  

7) Την άμεση ενημέρωση των πελατών τους ως προς την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 11/03/2020 (ΦΕΚ Α 55) και όποιων αποφάσεων παρθούν μελλοντικά οι οποίες θα περιλαμβάνουν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ενίσχυσης των πληγέντων επιχειρήσεων.

Η διεκπεραίωση των εργασιών στα λογιστικά μας γραφεία πρέπει να έρχεται δεύτερη μπροστά στην κοινωνική ευθύνη που έχουμε όλοι μας ατομικά και συλλογικά, ώστε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας. Η αποδοχή και τήρηση των μέτρων πρέπει να γίνει από όλους, με ηρεμία, χωρίς υπερβολές και χωρίς πανικό. 

Η πρόληψη είναι θεραπεία. 

Εκ του διοικητικού συμβουλίου Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για τη λήψη αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα (Διαχείριση Απορριμμάτων, μαρίνα) εν μέσω πανδημίας

Μαρτίου 15, 2020 0
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για τη λήψη αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα (Διαχείριση Απορριμμάτων, μαρίνα) εν μέσω πανδημίας

Θέμα: Σχετικά με τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων σύμφωνα με ΠΝΠ. 

Με αφορμή την εκδοθείσα Π.Ν.Π. (Φ.Ε.Κ. Α' 55/2020) που καθορίζει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων αυτή την περίοδο και σε συνέχεια της προφορικής συζήτησης που είχαμε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην πάρει αποφάσεις με τέτοιους τρόπους για τόσο σοβαρά ζητήματα για το λαό της Ηγουμενίτσας, όπως είναι αυτά που αφορούν τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, τη Μαρίνα κλπ που περιέχονται στην πρόσκληση για την σύγκληση του Δ.Σ. την Δευτέρα στις 16/03/2020. 

Δηλώνουμε ότι τέτοια σοβαρά θέματα μπορούν και πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων. 

Αυτή τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του Λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. 

Ηγουμενίτσα 13/3/2020 

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» 
Δώρης Δήμας
Συνέχεια...

Κάπου στην Ήπειρο... Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Μαρτίου 15, 2020 0
Κάπου στην Ήπειρο... Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού 

Η ανακοίνωση της ασυνομίας
"Συνελήφθη σήμερα (14-03-2020) το πρωί σε περιοχή της Ηπείρου, μία ημεδαπή, κατηγορούμενη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε η κατηγορούμενη να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτρια, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων. 
Η συλληφθείσα με τη σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα".

Σημείωση συντάκτη: Δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο η Γενική Αστυνομική Δ/νση Ηπείρου δεν αναφέρει το νομό ή την πόλη όπου σημειώθηκε το περιστατικό, σε αντίθεση με την πάγια τακτική της! Ακόμη κι αν σκέφθηκαν  να μην ανοίξουνε συζητήσεις σε οποιαδήποτε πόλη σημειώθηκε το περιστατικό, δεδομένου ότι δεν πρέπει να διασπείρεται πανικός και ανησυχία στους πολίτες, μάλλον κατάφεραν το αντίθετο. Να ψάχνουνε σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου ποια ήταν η ιδιοκτήτρια στην πόλη τους που συνελήφθη. Σε συγκεκριμένη περίπτωση σημειώθηκε και παρεξήγηση. Οπότε, καλό θα είναι να μην παραβιάζονται κάποιες αρχές ή τακτικές εν μέσω αυτής της κατάστασης...!Συνέχεια...

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες για τη λειτουργία των υπηρεσιών του (Αναλυτική ενημέρωση για κάθε υπηρεσία)

Μαρτίου 15, 2020 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες για τη λειτουργία των υπηρεσιών του (Αναλυτική ενημέρωση για κάθε υπηρεσία)

Σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς και των νέων νομοθετικών διατάξεων, γίνονται γνωστά τα κάτωθι: 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 55/11-03-20 παρατείνεται η ισχύς του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του Επιδόματος Στέγασης ενώ αναστέλλονται οι προθεσμίες του Επιδόματος Γέννησης. 

Σχετικά με τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ η πληροφόρηση θα γίνεται μόνο τηλεφωνικά (2651370822 – 824 & 814) και η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται μόνο ταχυδρομικώς. 

Οι επισκέψεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μειωθούν και θα πραγματοποιούνται μόνο οι κρινόμενες ως αναγκαίες, κατόπιν συνεννόησης με τους ωφελούμενους του προγράμματος. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ωφελούμενοι, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

Το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00-14:00 αποκλειστικά και μόνο για επείγουσες υποθέσεις. 

Λόγω της αύξησης των αναγκαστικών αδειών του προσωπικού, η οποία επηρεάζει και την λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, καλούμε τους πολίτες περιορίσουν τον όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων και να περιορίσουν στο ελάχιστο την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών. 

Ας διασφαλίσουμε όλοι μαζί τη δημόσια υγεία. Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. 

Προφυλάσσουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο και απολύμανση του πεζόδρομου σήμερα

Μαρτίου 15, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο και απολύμανση του πεζόδρομου σήμερα 

Γίνεται γνωστό από το Δήμο Ηγουμενίτσας ότι σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου στις 7:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί πλύσιμο και απολύμανση του πεζόδρομου επί της Γρ. Λαμπράκη, καθώς και των καθέτων αυτού. 
Καλούνται οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, που δεν έχουν απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα και τα λοιπά επικείμενα, να το πράξουν άμεσα.
Συνέχεια...