12/18/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ποιος ά(χ)ριστος θα παρκάρει εδώ;;;

Δεκεμβρίου 18, 2019 0
Ποιος ά(χ)ριστος θα παρκάρει εδώ;;;
Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο μέχρι τώρα Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης, μετατίθεται ως Διοικητής στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, όπως ήταν και η επιθυμία του. Αυτός βολεύτηκε. Τώρα μένει να δούμε ποιος ή ποιά θα είναι ο/η άριστος/η που θα τοποθετηθεί στη θέση του στο νοσοκομείο Φιλιατών. 
Κι επειδή πολλοί αναγνώστες μας ρωτάνε, οφείλουμε να τους απαντήσουμε ότι δε γνωρίζουμε τι γίνεται με την προκήρυξη της θέσης του Διοικητή του Νοσοκομείου του Νομού μας. Αυτό το γνωρίζει μονάχα ο κυβερνητικός βουλευτής...! 
Υποθέτουμε ότι θα τοποθετηθεί κάποιος ή κάποια από τους "αποτυχημένους" πολιτευτές. Αυτό έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία της σημερινής κυβέρνησης! Σε λίγες ημέρες θα μάθουμε!
Συνέχεια...

"Τσάι αγάπης" απόψε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Δεκεμβρίου 18, 2019 0
"Τσάι αγάπης" απόψε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος από τη φύση της και τους καταστατικούς της σκοπούς, έχει χαρακτήρα πρωτίστως κοινωνικό. Ως εκ τούτου πέραν του πολιτισμού, η ΠΣΕ ευαισθητοποιείται σε κοινωνικά ζητήματα και προσπαθεί να συμβάλλει στην επίλυσή τους. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το ΔΣ αποφάσισε να διοργανώσει φιλανθρωπική εκδήλωση «Το τσάι της Αγάπης» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Γερανίου 44, Ομόνοια την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00.
Στο χώρο θα διεξαχθεί και bazzar.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες της Μονής Ντουραχάνη καθώς και για την κάλυψη αναγκών των Ειδικών Σχολείων στα Γιάννενα.
Τιμή 5 Ευρώ. 
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές, τσάι, γλυκά και αλμυρά σνακ.
Σας προσκαλούμε να στηρίξετε τη δράση μας αυτή με φιλανθρωπικό σκοπό η οποία επιδιώκει να δώσει ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.
Στην προσπάθειά μας αυτή σας καλούμε να είστε αρωγοί, γιατί όλοι μαζί μπορούμε!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Χρυσόστομος (Μάκης)Χήτος - Κιάμος                        Σωτήρης Κολιούσης
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Live απόψε στου Ζαραβούτση

Δεκεμβρίου 18, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Live απόψε στου Ζαραβούτση

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ.
πλήκτρα - φωνή Νίκος Νοτίδης
μπουζούκι - φωνή Βασίλης Δημητρίου
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Τριπλή συνεδρίαση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δεκεμβρίου 18, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Τριπλή συνεδρίαση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα : 
ΘΕΜΑ 
Έγκριση απολογισμού - ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 01/01/2018 έως 31/12/2018 του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητές: α) Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος. 
β) Εκπρόσωπος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. 

Επίσης, καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα : 
ΘΕΜΑ 
Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας οικονομικού έτους 2020. 
-Εισηγητές: α) Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος. 
β) Εκπρόσωπος της Δ/νσης Οικονομικών. 

Τέλος, καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Παραλαβή εκθέσεως εκκαθαριστή επί των πεπραγμένων εκκαθάρισης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 2ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2019. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 3ο 
Κατανομή συμπληρωματικής δόσης έτους 2019 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 4ο 
Επικαιροποίηση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: ’Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας”. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 5ο 
Παράταση ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Ηγουμενίτσας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την υλοποίηση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ BEACH VOLLEY ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ». 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 6ο 
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 318/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή παράτασης της σύμβασης. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 7ο 
Επί αιτημάτων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Α.Ε. για την παραχώρηση χώρου από το Ο.Τ. 44 της 1ης Π.Ε. (Κατ’ αρχήν απόφαση). 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 8ο 
Τροποποίηση της με αριθ. 155/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Intermodality Promotion and Rail Renaissance in Adriatic – Ionian Region" (Ακρωνύμιο: Inter-Connect) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 3, Θεματικός Στόχος 3.1", σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ)». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 9ο 
Τροποποίηση της με αριθ. 157/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Re-grow City" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III στον Άξονα «Επενδυτικές Προτεραιότητες» ("Investment Priority") και Ειδικό Στόχο (Specific Objective 1-1-3)", σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ)». -Εισηγητής: Δήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 10ο 
Τροποποίηση της με αριθ. 158/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "BRIDGE" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Internal Security Fund (ISF) 2014 -2020" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ)». -Εισηγητής: Δήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 11ο 
Τροποποίηση της με αριθ. 159/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου «Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ, ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (Κωδικός Πράξης MIS/ΟΠΣ 5022227)», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ)». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 12ο 
Καθορισμός αποζημιώσεων και εξόδων παράστασης προέδρων, αντιπροέδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 13ο 
Αποδοχή παραίτησης Λιώνη Ελευθερίου από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ». -Εισηγητής: Δήμαρχος.
Συνέχεια...

Σύσκεψη υπό το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Δεκεμβρίου 18, 2019 0
Σύσκεψη υπό το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας 

To Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13.12.2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, στην Ηγουμενίτσα, σύσκεψη με θέμα «Εποπτεία της Αγοράς και Παρεμπόριο, ως απειλή για την Ελληνική Οικονομία», υπό τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κο Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Tελωνείων (ΑΑΔΕ), της Περιφέρειας Ηπείρου και των Επιμελητηρίων της Ηπείρου. 

Στη σύσκεψη, μετά την τοποθέτηση του Γ.Γ. τέθηκαν ερωτήματα και αντηλλάγησαν απόψεις επισφραγίζοντας την συνεργασία των ελεγκτικών αρχών στην διενέργεια κοινών δράσεων για την αποτελεσματική πάταξη του παρεμπορίου. 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρος Πάσχος είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με το Γενικό Γραμματέα κο Παναγιώτη Σταμπουλίδη όπου ανέφερε τις δράσεις που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και ειδικά του πλανόδιου, ενώ ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την καταπολέμηση του φαινομένου σε θέματα μείζονος σημασίας όπως, η εμπορία φρούτων (συλλογή στους αγρούς) και παροχής υπηρεσιών (αδήλωτα – παράνομα καταλύματα). Επίσης έγινε μνεία σε ζητήματα επενδύσεων όπως η ολοκλήρωση ίδρυσης της ΠΟΑΥ και τη Mη φορολόγηση γονικών δωρεών για την υλοποίηση επενδύσεων 
Ακολούθως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα αναμνηστική πλακέτα με το λογότυπο του Επιμελητηρίου που αποτελεί αντίγραφο αρχαίου νομίσματος του Κοινού των Θεσπρωτών, τοπικά προϊόντα και υλικό προβολής της Θεσπρωτίας. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Τετάρτη 18/12