05/09/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Προεκλογικό spot του Μάριου Κάτση: Τι έγινε τα 4 τελευταία χρόνια στη Θεσπρωτία;

Μαΐου 09, 2023 0
Προεκλογικό spot του Μάριου Κάτση: Τι έγινε τα 4 τελευταία χρόνια στη Θεσπρωτία;

Τί έγινε τα 4 τελευταία χρόνια στη Θεσπρωτία;
Έργο μηδέν, οπισθοδρόμηση, φτωχοποίηση με ψέματα και αλαζονεία.
Ως εδώ!
Στις 21 Μαϊου τα αλλάζουμε όλα! Για τη Θεσπρωτία που δικαιούμαστε! Δεν είμαστε νομός β΄κατηγορίας! Ψηφίζουμε αλλαγή! Ψηφιζουμε #ΣΥΡΙΖΑ_Προοδευτική_Συμμαχία για #Δικαιοσύνη_Παντού!Μάριος Κάτσης | Υποψήφιος Bουλευτής Θεσπρωτίας 
Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Γραφείο Αθήνα, Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557,
τηλ. 2103255423, φαξ: 2103709629

Γραφείο Ηγουμενίτσα, 23ης Φεβρουαρίου 21,
Τ.Κ. 46100, τηλ. 2665024620, φαξ: 2665024621

twitter : @marios_katsis | instagram : @marioskatsis | youtube : marios katsis
Συνέχεια...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσείων με δράσεις σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Μαΐου 09, 2023 0
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσείων με δράσεις σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023

Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» και επικεντρώνεται στη δυναμική συμβολή των μουσείων στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην άρση του αποκλεισμού των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από χώρους πολιτισμού, συμμετέχει στον εορτασμό σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας - Γ.Ν. - Κ.Υ. Φιλιατών σχεδιάζοντας για τους ωφελούμενους/ες τις παρακάτω δράσεις:

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ | «Όψεις της καθημερινής ζωής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας»

Περιλαμβάνει την παρουσίαση και ερμηνεία επιλεγμένων εκθεμάτων που αναδεικνύουν πτυχές της καθημερινής ζωής της αρχαίας Θεσπρωτίας και παράλληλα θα ανακαλέσουν ατομικές ενθυμήσεις στους συμμετέχοντες. Διάρκεια δράσης περίπου 30 λεπτά.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ | Εργαστήριο κατασκευής θεατρικού προσωπείου και κοσμήματος

Με απλά υλικά, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν στην κατασκευή θεατρικών προσωπείων και θα φιλοτεχνήσουν κοσμήματα της επιλογής τους, εμπνευσμένα από την αντίστοιχη ενότητα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Για συμμετοχή στις δράσεις είναι απαραίτητη η επικοινωνία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας στο τηλέφωνο: 26650 28874

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, ημέρα του εορτασμού, η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σας ενημερώνουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή με διευρυμένο ωράριο 8.00-20.00 (Τρίτη κλειστό).

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος

Συνέχεια...

ΚΝΕ Θεσπρωτίας: "Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στην Παραμυθιά με τον πιο άθλιο τρόπο μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου"

Μαΐου 09, 2023 0
ΚΝΕ Θεσπρωτίας: "Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στην Παραμυθιά με τον πιο άθλιο τρόπο μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου"

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει το προεκλογικό σόου που έστησε ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας – και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας με τον πιο άθλιο τρόπο και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης.

Είναι αλήθεια ότι αρκετοί μαθητές και για λόγους περιέργειας βρέθηκαν πέριξ της εκδήλωσης της Ν.Δ., κάποιοι από αυτούς φώναζαν και συνθήματα υπέρ της Ν.Δ. και του Πρωθυπουργού, πράγμα που είναι δικαίωμα τους.

Προκαλεί οργή, διότι αυτοί που διαλύουν καθημερινά το Δημόσιο Σχολείο, αυτοί που στοιβάζουν τους μαθητές μας σε 28ρια τμήματα και επικίνδυνα κτήρια, αυτοί που έκλεισαν επί δυο χρόνια τα σχολεία και προωθούν την άθλια τηλεκπαίδευση, αυτοί που φέρανε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τη τράπεζα θεμάτων, αυτοί που απειλούν με αποβολές τους μαθητές που αγωνίζονται (βλέπε καταλήψεις, πορείες για τα Τέμπη κ.α) έρχονται τώρα να πουν ότι η σημερινή απουσία είναι δικαιολογημένη και ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού είναι μάθημα πολιτικής αγωγής.

Η νεολαία ξέρει καλά ποιοι είναι τόσο ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως, όσο ο Τσίπρας και ο Γαβρόγλου.

Στις 21 Μάη θα δώσουν την πρώτη νεανική τους ψήφο στο ΚΚΕ.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Καθορίστηκαν ολες οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων

Μαΐου 09, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Καθορίστηκαν ολες οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων

Αποτελέσματα Διακομματικής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου προς τους συνδυασμούς, τις παρατάξεις και τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, συνάντηση της διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να συνεννοηθούν οι Παρατάξεις και τα Κόμματα μεταξύ τους καθώς και με τον Δήμο για την ομαλή διακίνηση των ιδεών και απόψεών τους με όποιο πρόσφορο τρόπο και μέσο διατίθεται από τον Δήμο μας και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΦΕΚ 674/Β’/15-2-2022).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι:

· Θεοφάνης Κωνσταντίνου, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

· Σπυρίδων Κάτσης, ΣΥΡΙΖΑ

· Ιωάννης Γεωργίου, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

· Θεόδωρος Δήμας, ΚΚΕ

· Κωνσταντίνος Μπακάλης, ΜέΡΑ 25

· Λάμπρος Μουσελίμης, ΚΚΕ (μ-λ)

· Παναγιώτης Πανταζής , Ελλήνων Συνέλευσις

οι οποίοι, κατόπιν ειδικής αναφοράς από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δημήτριο Πάκο, στη σχετική νομοθεσία και ύστερα από διαλογική συζήτηση και υποβολή προτάσεων από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, ομόφωνα αποφάσισαν τα ακόλουθα:

Πραγματοποίηση προεκλογικών ομιλιών:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 19/5 ΠΑΝΘΕΟΝ ώρα 19:00

ΣΥΡΙΖΑ: 18/5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ώρα 20:00

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 13/5 ΠΑΝΘΕΟΝ ώρα 18:00 και 9/5 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ώρα 20:30 (Εκλογικό Κέντρο)

ΚΚΕ: 11/5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ώρα 20:30

ΜέΡΑ 25: 9/5 ΠΑΝΘΕΟΝ από 11:00’ έως 14:00

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα παράσχει Τεχνική Υποστήριξη.

Η ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων δεν καλύπτεται από το Δήμο.

Επιμέρους ζητήματα ρυθμίζονται από το ΦΕΚ 674/Β’/15-2-2022 και σχετικές εγκυκλίους του Π.Δ. τα οποία αναγνώστηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν μόνο για την προεκλογική περίοδο των Εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.
Συνέχεια...

Παρουσιάστηκε στην Ηγουμενίτσα η θεατρική παράσταση «ΚΥΡΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ»

Μαΐου 09, 2023 0
Παρουσιάστηκε στην Ηγουμενίτσα η θεατρική παράσταση «ΚΥΡΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου στο 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, η θεατρική παράσταση «ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ».

Το θεατρικό έργο, αναφερόμενο στην ιστορία της Κυρά-Βασιλικής, από το χωριό Πλεσίβιτσα, το σημερινό Πλαίσιο Θεσπρωτίας, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη προσφορά της Βασιλικής Κονταξή στους σκλαβωμένους Γραικούς, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη λαϊκή παράδοση και τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής μας.


Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος , οι Βουλευτές κ.κ. Βασίλειος Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι και μέλη της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών και πλήθος συνδημοτών με αγάπη στην ιστορία του τόπου, στη λαϊκή μας παράδοση και τον πολιτισμό. 

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την θεατρική ομάδα της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ», την πρόεδρο της Ένωσης κα Λίλιαν Παπαδοπούλου και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τη στήριξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παραμυθια: Τι ξέχασε να μας πει ο Πρωθυπουργός

Μαΐου 09, 2023 0
Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παραμυθια: Τι ξέχασε να μας πει ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στην Παραμυθιά σε μια κενή ουσίας επικοινωνιακή φιέστα ωστόσο ξέχασε να αναφερθεί σε μια σειρά απο πολύ σημαντικά ζητήματα της Θεσπρωτίας.Ούτε λέξη για τους ΤΟΕΒ και τον κίνδυνο αφανισμού των παραγωγών.

- Ουτε λέξη για την Οδική Σύνδεση του Ηγουμενίτσας Μαυροματίου
- Ούτε λέξη για το χωροταξικό του Σουλίου
- Ούτε λέξη για την υποβάθμιση του μοναδικού νοσοκομείου της Θεσπρωτίας και για τις συνεχόμενες κραυγές απόγνωσης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού
- Ούτε λέξη για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ
- Ούτε λέξη για την προοπτική απόκτησης Πανεπιστημιακού τμήματος στην Θεσπρωτία
- Ούτε λέξη για την απόκτηση περιφερειακής οδού στην έδρα της Θεσπρωτίας
- Ουτε λέξη για την βελτίωση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας

Οι πολίτες της Θεσπρωτίας ξέρουν την πραγματική κατάσταση και θα δώσουν την απάντηση τους την άλλη Κυριακή, οσο και αν προσπαθεί η Κυβέρνηση να κρύβει τα προβλήματα κάτω απο το χαλί.

Συνέχεια...

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παραμυθιά

Μαΐου 09, 2023 0
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παραμυθιά

Το χρεοκοπημένο αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους» προπαγάνδισε ο Κ. Μητσοτάκης στη φιέστα που οργανώθηκε στην Θεσπρωτία.

Το χρεοκοπημένο αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους» προσπάθησε να προπαγανδίσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προεκλογική φιέστα που οργανώθηκε από την ΝΔ στην Παραμυθιά του Ν. Θεσπρωτίας

Με αισθήματα οργής και αγανάκτησης πλημμύρισαν οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας και ολόκληρης της Ηπείρου ακούγοντας τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη για τα οφέλη της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού γιατί γνωρίζουν ότι οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι ο Ιταλικός Όμιλος Grimaldi που πήρε το λιμάνι έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. Ευρώ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στις Μεταφορές, στον Τουρισμό, στις κατασκευές. 

Γιατί θα δουν απολύσεις των σημερινών εργαζομένων στο λιμάνι για να προσληφθούν νέοι με χειρότερες εργασιακές σχέσεις και πολύ χαμηλότερους μισθούς, όπως δείχνει και η πείρα του λιμανιού του Πειραιά. Γιατί θα δουν αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων τόσο από και προς την Ιταλία όσο και των αντίστοιχων δρομολογίων της Κέρκυρας. 

Γιατί η εμπορική κίνηση στα τοπικά καταστήματα δεν θα μειωθεί αφού με την κατασκευή της μαρίνας, θα φτιαχτούν μέσα στην «ζώνη» 6.000 τμ. εμπορικά καταστήματα προς όφελος του επενδυτή. Γιατί θα αποκλεισθούν οι κάτοικοι από το παραλιακό μέτωπο. Γιατί το λιμάνι με την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ γίνεται ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και μαγνήτης «αντιποίνων».

Είχε το θράσος να μιλήσει για τον πρωτογενή τομέα όταν οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι ανοίγουν το πορτοφόλι τους και δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το μόνο που βλέπουν είναι συνεχώς τα χρέη τους να μεγαλώνουν αφού το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη και οι τιμές των προϊόντων που διαμορφώνουν οι μεγαλέμποροι και οι μεταποιητικές βιομηχανίες είναι χαμηλές ακόμα και κάτω του κόστους. 

Οι κτηνοτρόφοι πρόσφατα είδαν να μειώνεται η τιμή του γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες την ώρα που τα κέρδη τους καλά κρατούν και οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019. Οι αγρότες που καλλιεργούν στην πεδιάδα της Παραμυθιάς πλημμύρισαν με αισθήματα οργής και αγανάκτησης, γιατί δεν άκουσαν ούτε μια κουβέντα για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολύ καιρό από τα κλειστά αντλιοστάσια λόγω διακοπής του ρεύματος στον ΤΟΕΒ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ από την ΔΕΗ και δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους. Ένας ακόμη παράγοντας που θα οδηγήσει σε παραπέρα ερήμωση την περιοχή Σουλίου.

Η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη για την αναμόρφωση του ΕΣΥ πλημμύρισε με αισθήματα οργής και αγανάκτησης τους υγειονομικούς και τους κατοίκους της Θεσπρωτίας γιατί γνωρίζουν ότι το Νοσοκομείο Φιλιατών έχει σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες και υγειονομικό προσωπικό, οι δε εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εφημερίες και διεκδικούν από την κυβέρνηση αύξηση της χρηματοδότησης και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. 

Γιατί γνωρίζουν ότι τα κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα. Γιατί γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αρκείται στην λειτουργία του νοσοκομείου ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ως Νομικό Πρόσωπου Ιδιωτικού δικαίου που έφτιαξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προχωρεί ένα βήμα πιο πέρα και θέλει τη μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου από Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου προσαρμόζοντας τον «δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων» στους κανόνες της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των εργασιών τους, που σημαίνει ότι θα την πληρώσουν πολύ ακριβά ασθενείς και υγειονομικοί.

Είχε το θράσος να μιλήσει για διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία την στιγμή που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην υποδομή τους, δεν έχει γίνει καν έλεγχος αντισεισμικότητας. Η δημόσια παιδεία έχει ουσιαστικά διαλυθεί και τα σχολεία αντί να μορφώνουν έχουν μετατραπεί σε εξεταστικά κέντρα, ενώ η θεσμοθέτηση της ελαχίστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια δημιουργεί νέους φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων είναι υπεύθυνη και για την ερήμωση της υπαίθρου, για τη χαμοζωή που βιώνει η πλειοψηφία των κατοίκων της Θεσπρωτίας.

Ήρθε η ώρα ο λαός της Θεσπρωτίας στις εκλογές να κάνει τη διαφορά. Να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ! Για να δυναμώσουν οι αγώνες για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για τα δικαιώματα του λαού ενάντια στην οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει. Έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος της ανατροπής αυτού του βάρβαρου συστήματος και των κυβερνήσεων του, των δεσμεύσεων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για να ζήσουμε πραγματικά καλύτερα, σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της εποχής μας.

Μόνο ο λαός σώζει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 9/5/2023
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέχεια...

Προεκλογική δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης Παραμυθιάς του ΚΚΕ

Μαΐου 09, 2023 0
Προεκλογική δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης Παραμυθιάς του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Παραμυθιάς του ΚΚΕ στο πλαίσιο της προεκλογικής πολιτικής δραστηριότητας πραγματοποίησε:

· Την Παρασκευή 5/5 συγκέντρωση στην Ποταμιά με ομιλήτρια την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στο Νομό Θεσπρωτίας. Ανάμεσα στα άλλα τονίστηκε η αναγκαιότητα αγωνιστικής συμπόρευσης και εκλογικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα των εκλογών και αδύναμη η όποια άλλα δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει.

· Το Σάββατο 6/5 συγκέντρωση στην Παραμυθιά. Τη συγκέντρωση άνοιξε η Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Παραμυθιάς Αννίτα Δημητρίου ενώ στην ομιλία ανάμεσα σε άλλα αναδείχθηκε από την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Γεωργίου Χρυσηίδα η αναγκαιότητα να γίνει κριτήριο ψήφου η ίδια η πείρα και η καθημερινότητα των εργαζομένων ενάντια στα εκβιαστικά διλήμματα περί σταθερότητας και «συνεργασίας» που αναπαράγει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να εγκλωβίσουν το λαό και να ισχυροποιηθεί και εκλογικά το ΚΚΕ για να δυναμώσει η ελπίδα και ο αγώνας. Στο χώρο προηγήθηκε τουρνουά πινγκ-πονγκ για μαθητές και νεολαία.

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Παραμυθιάς με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στο Νομό Θεσπρωτίας Γεωργίου Χρυσηίδα πραγματοποίησε συνάντηση το Σάββατο 6/5 με εκπροσώπους του Δ.Σ του Φ.Ο.Π. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ψυχαγωγίας και διεξόδου του λαού και των εργαζομένων και η αναγκαιότητα επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

Συνέχεια...

Στην 25η συνάντηση Χορωδιών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρένας Κώτσιου

Μαΐου 09, 2023 0
Στην 25η συνάντηση Χορωδιών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρένας Κώτσιου

Πολύ όμορφες στιγμές ζήσαμε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στην 25η Συνάντηση Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Σε έναν κατάμεστο εκπληκτικό χώρο εκδηλώσεων η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Κώστα Τσίντζα ερμήνευσε απαιτητικά κομμάτια και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού!

Ευχαριστούμε θερμά για την ανταποδοτική πρόσκληση τον Δήμο Αλεξάνδρειας και την Κοινωφελή Επιχείρηση, τον Πρόεδρό της κύριο Σταυρή, την κα. Βικτωρία Δρίζη και τη μοναδική μαέστρο κα Ελένη Θεοδωρίδου! Η κα Θεοδωρίδου με τις "Αλεξανδρινές Φωνές" ετοίμασε ένα πολύ συγκινητικό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή που θα θυμόμαστε για καιρό!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις χορωδίες που συμμετείχαν, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό!

Υποσχόμαστε να ξαναβρεθούμε μουσικά στο μέλλον!

#choir #teamwork #Alexandreia #mousiki #renakotsioupolitistikos #alexandrinesfones #melissanthi
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα