10/09/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Τέταρτη θητεία στην Περιφέρεια Ηπείρου για τον Αλέκο Καχριμάνη

Οκτωβρίου 09, 2023 0
Τέταρτη θητεία στην Περιφέρεια Ηπείρου για τον Αλέκο Καχριμάνη

Την τέταρτη θητεία του στην Περιφέρεια Ηπείρου ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου ο Αλέκος Καχριμάνης.

Η εκλογική μάχη της Κυριακής τον βρήκε και πάλι νικητή με ποσοστό μικρότερο από εκείνο του 2019 αλλά ικανό να του δώσει μία ακόμη μεγάλη νίκη.

Με την ενσωμάτωση να πλησιάζει στο 70% ο Αλέκος Καχριμάνης συγκεντρώνει το 55% των ψήφων.

Την δεύτερη θέση παίρνει καθαρά ο Γιάννης Στέφος με το 12,5% και στην τρίτη βρίσκεται ο Στέφανος Ζούμπας με 9.1%.

Μία μονάδα πίσω στο 8,2% βρίσκεται η Λαική Συσπείρωση και ο Γιώργος Πρέντζας ενώ χαμηλότερα από το 2019 κινήθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος ο οποίος πήρε το 7,8%.

Ο Λάμπρος Γεωργόπουλος στην πρώτη του κάθοδο στην Περιφέρεια πήρε το 5,4% και στην τελευταία θέση έμεινε ο Ζώης Γαλατάς με το 1,7%.

Στο εκλογικό κέντρο του Αλέκου Καχριμάνη υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και ο ίδιος απευθύνθηκε στους Ηπειρώτες ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον ίδιο και την παράταξή του.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Δήμος Ηγουμενίτσας: Στο δεύτερο γύρο Λώλος - Νταής για τη Δημαρχία

Οκτωβρίου 09, 2023 0
Δήμος Ηγουμενίτσας: Στο δεύτερο γύρο Λώλος - Νταής για τη Δημαρχία

Με τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών και καταμετρημένα ψηφοδέλτια σε 48 από τα 72 εκλογικά τμήματα του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο κ. Λώλος λαμβάνει ποσοστό 34,91%, ο κ. Νταής 33,90%, ενώ τρίτος έρχεται ο κ. Μπέζας με 27,61%.

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση (μέχρι στιγμής στα 48 από τα 72 εκλογικά τμήματα) παίρνει 3,58%.

Είναι βέβαια πρόωρο να μιλήσουμε για το ποιος θα βγει πρώτος, δεδομένου ότι η μέχρι τώρα καταμέτρηση σε 48 από 72 εκλογικά τμήματα (66,67%), είναι πολύ μικρή η διαφορά (μόλις 100 ψηφοδέλτια) και ενδέχεται να υπάρξει ανατροπή, δεδομένου ότι απομένουν τα μεγάλα εκλογικά κέντρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου ο συνδυασμός του κ. Νταή προσδοκά να πάρει διαφορά!

Επικοινωνήσαμε με εκπροσώπους και από τους 4 συνδυασμούς. Και από τους 4 συνδυασμούς (οι οποίοι έχουν ...καλύτερη εικόνα) μας ενημέρωσαν ότι η δημαρχία για το Δήμο Ηγουμενίτσας θα διεκδικηθεί στο δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, όπου θα περάσουν ο νυν Δήμαρχος κ. Λώλος με τον κ. Νταή, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ακόμη ποιος θα περάσει πρώτος, κάτι που έχει συμβολική σημασία...

Τρίτος έρχεται ο συνδυασμός του κ. Μπέζα και τέταρτος ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής το Δώρη Δήμα, όπου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην τον δούμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο!


Συνέχεια...