12/05/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Η Παραμυθιά έδωσε την πρωτιά στον Ανδρουλάκη στη Θεσπρωτία

Δεκεμβρίου 05, 2021 0
Η Παραμυθιά έδωσε την πρωτιά στον Ανδρουλάκη στη Θεσπρωτία

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή, δεδομένου ότι ψήφισαν περισσότερα από 2.000 άτομα.

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ήρθε ο Ν. Ανδρουλάκης με 849 ψήφους, ενώ ο Γ. Παπανδρέου συγκέντρωσε 712.

Χαρακτηριστικό της πρωτιάς του Ν. Ανδρουλάκη ήταν η μεγάλη υποστήριξη που είχε από την Παραμυθιά, δεδομένου ότι πρώτευσε μόνο στις κάλπες της Παραμυθιάς και μάλιστα με διαφορά, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες κάλπες πρώτευσε ο Γ. Παπανδρέου, χωρίς όμως την απαιτούμενη διαφορά. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που στήθηκαν 3 κάλπες στην Παρμυθιά, όσες στον υπόλοιπο νομό...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ

Σύνολο (7 από 7 τμήματα)
ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ 2.030

ΕΛΑΒΑΝ
Ανδρουλάκης 849
Παπανδρέου 712
Λοβέρδος 321
Χρηστίδης 61
Γερουλάνος 52
Καστανίδης 35

ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

Ηγουμενιτσα Α': 524
Παπανδρέου 200
Ανδρουλάκης 174
Λοβέρδος 112
Χρηστίδης 17
Γερουλάνος 15
Καστανίδης 6

Ηγουμενιτσα Β': 476
Παπανδρέου 191
Ανδρουλάκης 155
Λοβέρδος 92
Γερουλάνος 16
Χρηστιδης 12
Καστανίδης 10

Πέρδικα: 156
Παπανδρέου 81
Ανδρουλάκης 52
Λοβέρδος 10
Χρηστιδης 6
Καστανίδης 6
Γερουλάνος 1

Φιλιατες: 180
Παπανδρέου 61
Ανδρουλάκης 55
Λοβέρδος 45
Χρηστιδης 6
Γερουλάνος 7
Καστανίδης 6

Παραμυθιά: 437
Ανδρουλάκης 251
Παπανδρέου 109
Λοβέρδος 43
Χρηστιδης 17
Γερουλάνος 11
Καστανίδης 6

Τσαγγάρι: 54
Παπανδρέου 12
Ανδρουλάκης 42
Λοβέρδος 0
Χρηστιδης 0
Γερουλάνος 0
Καστανίδης 0

Γαρδίκι: 203
Παπανδρέου 58
Ανδρουλάκης 120
Λοβέρδος 19
Χρηστιδης 3
Γερουλάνος 2
Καστανίδης 1

Συνέχεια...

Επανεκλογή Μπέζα στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Δεκεμβρίου 05, 2021 0
Επανεκλογή Μπέζα στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Στη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας θα παραμείνει για άλλα 4 χρόνιο ο Νικος Μπέζας, τον οποίο εξέλεξαν οι συνάδελφοί του στο σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στον πρώτο γύρο δεν κατόρθωσε να εκλεγεί για μία ψήφο, ενώ σήμερα έλαβε 45 σταυρούς έναντι 22 που έλαβε ο Κώστας Σιντόρης

Αναλυτικά

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 86
ΨΗΦΙΣΑΝ: 71
ΑΚΥΡΑ: 2
ΛΕΥΚΑ: 2

‘Ελαβαν

Νίκος Μπέζας: 45 σταυροί (67,16%)

Κώστας Σιντόρης: 22 σταυροί (32,84%)
Συνέχεια...

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 79 θάνατοι πανελλαδικά

Δεκεμβρίου 05, 2021 0
Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 79 θάνατοι πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 12
ΠΕ Θεσπρωτίας 10
ΠΕ Ιωαννίνων 62
ΠΕ Πρέβεζας 20

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.526, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 966.221 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.912 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 79, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.595 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 715 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 570 (79.72%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 145 (20.28%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.557 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 428 (ημερήσια μεταβολή -5.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 439 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)


Συνέχεια...

Αγωνιστικός χαιρετισμός της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Δεκεμβρίου 05, 2021 0
Αγωνιστικός χαιρετισμός της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζομένους των Δήμων του νομού Θεσπρωτίας που με την ψήφο τους στις εκλογές στις 2/12/2021 έδωσαν στην ΔΑΣ την καθαρή πλειοψηφία.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που δεν έσκυψαν το κεφάλι στις πιέσεις που δεχτήκαν, που δε φοβήθηκαν, που δεν υποχώρησαν που ύψωσαν το ανάστημα τους και κράτησαν στα χέρια τους το σωματείο για άλλη μια φορά ζωντανό, που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται.

Δεν αποδυναμωθήκαμε όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν, κάθε άλλο βγήκαμε πιο συσπειρωμένοι μέσα από αυτή την αναμέτρηση

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ που μπήκαν σε αυτή τη μάχη, είχαν ειλικρινή στάση απέναντι στους συναδέλφους κρατώντας τους ενήμερους, κοιτώντας τους κατάματα.

Ανέδειξαν με τη συνεπή στάση που πρέπει να κρατάει ένας συνδικαλιστής στην κατεύθυνση της ανάδειξης και δημοσιοποίησης των αντιδραστικών αποφάσεων, και γενικότερα της πολιτικής που χαράσσουν κάθε φορά το κράτος και οι κυβερνήσεις σε μια κατεύθυνση αντιδραστική, που δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για τα προβλήματα των εργαζομένων, να οργανώνουμε τον αγώνα τους ,παίρνοντας δύναμη μέσα απ αυτό για να αντιμετωπίσουμε όσα έρχονται που θα ναι σκληρά και δύσκολα.

Τελειώνοντας αυτήν την αναμέτρηση έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια γιατί κάναμε αξιοπρεπή, ηθικό και έντιμο αγώνα.

Δηλώνουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μέσα και έξω από το ΔΣ, την προσπάθεια για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων τους, ότι θα δώσουμε τη μάχη ανυποχώρητα, αδιάλλακτα για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, σε σύγκρουση με όλους εκείνους που θέλησαν και θέλουν να οδηγήσουν το Σωματείο μας στην αδράνεια.

Συνάδελφοι, σας ευχαριστούμε για κάθε ψήφο εμπιστοσύνης που μας δώσατε, για το δυναμισμό και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και σας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το ίδιο πάθος για τα δικαιώματά μας

Ηγουμενίτσα
3/12/2021
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Περίεργα πράγματα στις εκλογές ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας! Στην Παραμυθιά οι μισές κάλπες!!!

Δεκεμβρίου 05, 2021 0
Περίεργα πράγματα στις εκλογές ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας! Στην Παραμυθιά οι μισές κάλπες!!!

Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος Α. Λοβέρδος, Ν. Ανδρουλάκης, Χ. Καστανίδης και Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκαν τη  Θεσπρωτία, όπου έκαναν ομιλίες ενισχύοντας τις υποψηφιότητές τους. Οι κ.κ. Χρηστίδης και Γερουλάνος περιόδευσαν στην Ήπειρο, αλλά δεν επισκέφθηκαν τη Θεσπρωτία...!

Πριν λίγες ημέρες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, απέστειλε δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο οποίο αναφερότανε τα σημεία όπου θα στηθούνε κάλπες στη Θεσπρωτία, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου. Σε εμάς δεν το έστειλαν. Ίσως κάποια δημοσιεύματά μας, τους ενχόλησαν και αποφάσισαν να μας αφαιρέσουν από τη λίστα αποδεκτών των δελτίων Τύπου...

Γι' αυτό και λίγο καθυστερημένα διαπιστώσαμε το εξής παράδοξο: Ότι από τις 6 κάλπες που θα στηθούν στη Θεσπρωτία, οι μισές (3) θα στηθούν σε περιοχές του Δήμου Σουλίου και συγκεκριμένα στην Παραμυθιά, στο Γαρδίκι και στο Τσαγγάρι...!

Ενώ 1 κάλπη για ολόκληρο το Δήμο Φιλιατών και 2 κάλπες για το Δήμο Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσα και Πέρδικα)!

Δηλαδή στην Παραμυθιά θα στηθούν περισσότερες κάλπες και από το Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος έχει πληθυσμό όσο οι άλλοι 2 Δήμοι μαζί, ενώ στο Δήμο Φιλιατών που κάποτε έδινε πολύ μεγάλα ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ, μόλις 1 κάλπη, ενώ στον πρώην Δήμο Μαργαριτίου, οπού επίσης κάποτε το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε, ούτε μία κάλπη...

Δεν γίνεται αυτό να μην προξενήσει εντύπωση σε κάποιον που παρακολουθεί τα πολιτικά τεκταινόμενα στη Θεσπρωτία. Εξήγηση όμως δεν δίνεται. Και αν κάποιοι εκ Παραμυθιάς ορμώμενοι, έχουνε δηλώσει υποταγή στην υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη, αυτό δεν δικαιολογεί τους υποστηρικτές άλλων υποψηφιοτήτων, όπως του Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι υποτίθεται ελέγχουν και τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας...

Αλλά δεν είδαμε κανέναν να διαμαρτύρεται γι' αυτό το παράδοξο, οπότε επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας, ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ κάποιων συνδυασμών για την επιλογή των σημείων όπου θα στηθούν σε λίγες ώρες οι κάλπες, χωρίς καμία αναλογικότητα πληθυσμού ή έστω εγγεγραμμένων μελών...!

Αλλά, για το ΠΑΣΟΚ μιλάμε, το κόμμα που ξεκίνησε με εντολή από το λαό να εξαφανίσει τη δεξιά που καταδυνάστευε το λαό, και κατήντησε πιο δεξιό και από τη δεξιά...! 

Βέβαια, λανθασμένα, πολλοί θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα σοσιαλιστικό κόμμα (αρχών). Η ιστορία όμως το έχει αναδείξει ως ένα πατερναλιστικό κόμμα, το οποίο από όταν πέθανε ο "πατερούλης", το διαχειρίζονται, πότε οι κληρονόμοι και πότε οι θυρωροί, εναλλάξ...!

Κι αυτά είναι τα αποτελέσματα!

Διαβάστε το δελτίο Τύπο που έστειλε σε άλλα τοπικά ΜΜΕ η Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος, και επιπλέον όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλη ή φίλοι του Κινήματος.

Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών, με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν το ποσό των 3€ μόνο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Τα εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί για τον Νομό Θεσπρωτίας είναι τα κάτωθι:

1. Για το Δήμο Ηγουμενίτσας
-Ηγουμενίτσα, ΠΑΝΘΕΟΝ
-Πέρδικα, Πνευματικό Κέντρο Πέρδικας

2. Για το Δήμο Φιλιατών
- Δημαρχείο Φιλιατών

3. Για το Δήμο Σουλίου
-Παραμυθιά, Φ.Ο.Π.
-Γαρδίκι, Δημοτικό κατάστημα Γαρδικίου
-Τσαγγάρι, Κοινοτικό κατάστημα Τσαγγαρίου

Οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο διευκολύνονται.

Είναι απαραίτητη η μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου η παράταξη μας να εξέλθει ενισχυμένη από τη παρούσα εκλογική διαδικασία και να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Η πολύτιμη παρακαταθήκη της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά αλλά και η ιστορία του Κινήματός μας, επιβάλλουν την ενότητα του χώρου μας και το σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία επιλογής Προέδρου από τη βάση.

Ν.Ε.ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνέχεια...