10/30/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

4 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία - 1.690 σε όλη τη χώρα

Οκτωβρίου 30, 2020 0
4 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία - 1.690 σε όλη τη χώρα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1.690 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 
Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 

Στην Ήπειρο
Όσον αφορά την Περιφέρεια Ηείρου, ανακοινώθηκαν τα κάτωθι κροούσματα σήμερα:
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
- 24 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστή συρροή
Συνέχεια...

9 ενδιαφερόμενοι στο μεγάλο παζάρι του ΟΛΗΓ

Οκτωβρίου 30, 2020 0
9 ενδιαφερόμενοι στο μεγάλο παζάρι του ΟΛΗΓ

Εννέα (9) είναι οριστικά οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά): 

1) ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 

2) DANTHIA SHIPPING COMPANY LIMITED 

3) MRG LTD 

4) PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LIMITED 

5) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT 

6) ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ 

7) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS 

8) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. 

9) ΟΛΘ ΑΕ

Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού, η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογή των ενδιαφερόμενων μερών ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, αυτή της υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης του πλειοδότη.
Αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ξηλώθηκε η παράνομη κατασκευή στο 3ο Δημοτικό, μετά από παρέμβαση της αστυνομίας - Αναμένουμε τις δικαιολογίες του Δήμου

Οκτωβρίου 30, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ξηλώθηκε η παράνομη κατασκευή στο 3ο Δημοτικό, μετά από παρέμβαση της αστυνομίας - Αναμένουμε τις δικαιολογίες του Δήμου 

Πριν λίγη ώρα (στις 2 το μεσημέρι) ξηλώθηκε η παράνομη και επικίνδυνη υπαίθρια κατασκευή μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπως σας ενημερώσαμε με σχετικό δημοσίευμα πριν λίγες ώρες.
Από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται για ευαισθητοποίηση ή εκλογίκευση της δημοτικής αρχής, αλλά για παρέμβαση της αστυνομίας...

Βέβαια, το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Στις 6&30 το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας και μεταξύ των θεμάτων αναμένεται να συζητηθεί και το συγκεκριμένο. Αυτό που έπραξαν πριν το αποφασίσει το Δ.Σ....
Το parklet θα στηθεί σε άλλο σχολείο της Ηγουμενίτσας.
Αναμένουμε στο σημερινό Δ.Σ. τις δικαιολογίες του Δημάρχου...!
Συνέχεια...

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε παραμεθόριες περιοχές της Θεσπρωτίας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, που διευκόλυναν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα

Οκτωβρίου 30, 2020 0
Συνελήφθησαν δύο άτομα σε παραμεθόριες περιοχές της Θεσπρωτίας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, που διευκόλυναν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα 

Συνελήφθησαν στις 28-10-2020 σε παραμεθόριες περιοχές της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο άτομα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπό και αλλοδαπό, οι οποίοι, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αλλοδαπούς προς την ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου να εξέλθουν στη συνέχεια παράνομα από τη χώρα. 

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ο αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε πέντε αλλοδαπούς, έναντι του χρηματικού ποσού των (100) ευρώ, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα. 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες αργά το βράδυ, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ο ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε πέντε παράτυπους μετανάστες, τους οποίους είχε παραλάβει από περιοχή των Ιωαννίνων. 

Τα δύο παραπάνω οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μεταφορές των αλλοδαπών κατασχέθηκαν. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αντίστοιχα.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Επικίνδυνη και παράνομη κατασκευή του Δήμου, χωρίς καμία έγκριση...

Οκτωβρίου 30, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Επικίνδυνη και παράνομη κατασκευή του Δήμου, χωρίς καμία έγκριση...

Η αλαζονεία και οι εμμονές της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας έχουνε ξεπεράσει κάθε όριο εδώ και καιρό.
Οι άνθρωποι όμως πλέον είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ...!!!

Τι έκαναν πάλι...
Στη σημερινή συνεδρίαση (30/10) του Δημοτικού Συμβουλίου πρόκειται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το θέμα της πιλοτικής εγκατάστασης parklet στην πόλη της Ηγουμενίτσας με εισηγητή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κων/νο Τσουμάνη.
Πρόκειται για υπαίθρια καθιστικά, κατασκευασμένα από παλέτες για ολιγόλεπτη στάση των πολιτών!
Τα σημεία που έχουνε επιλεγεί για την πιλοτική φάση είναι το 3ο Δημοτικό και το 3ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας.

Μάλιστα, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς ήταν εξαρχής αντίθετοι με αυτό το (δεν το λες και) έργο, λόγω επικινδυνότητας των σημείων που έχουν επιλεγεί, τα οποία και στις δύο περιπτώσεις εφάπτονται στις διαβάσεις πεζών και δεν υπάρχει ορατότητα ούτε από τους μικρούς μαθητές στο δρόμο, ούτε και από τους οδηγούς.
Ανήσυχοι γονείς επικοινώνησαν μαζί μας για το θέμα. Ψάχνοντας το θέμα λίγο περισσότερο, δεδομένου ότι τα parklet έχουν ήδη κατασκευαστεί πριν ληφθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα (το οποίο απορούμε πως θα το δικαιολογήσουν) διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος τα έχει παραγγείλει με απευθείας ανάθεση από τις 21/ Σεπτεμβρίου, αντί του ποσού των 3.650 ευρώ!
Και παράνομο και επικίνδυνο και πανάκριβο...!

Η απόφαση του Δημάρχου από τις 21/9
Όπως μας ενημέρωσαν γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου, πριν λίγη ώρα ενημέρωσαν την Τροχαία Ηγουμενίτσας για την επικίνδυνη αυτή κατασκευή πάνω στο οδόστρωμα και δήλωσε άγνοια για το θέμα.
Δηλαδή, ο Δήμαρχος, με μια εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς τη συναίνεση γονέων και εκπαιδευτικών και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τροχαίας, προχώρησε σε μια αυθαίρετη κατασκευή, άκρως επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών!
Και προκύπτει εύλογα η απορία: Γιατί τέτοια εμμονή;;; Τι είναι τόσο σημαντικό ώστε να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών;;;
Άραγε, θα βρουν το θάρρος να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να γίνει άμεσα μετεγκατάσταση της κατασκευής σε άλλο, ασφαλές, σημείο. Και βέβαια να μας εξηγήσουν πως γίνεται μια έμπειρη δημοτική αρχή να προβαίνει σε τόσες παρανομίες...

Συνέχεια...

Απόδοση φόρου τιμής στους Χρ. Πιτούλη και Χρ. Τσώνη, τους πρώτους Έλληνες εκτελεσθέντες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 30, 2020 0
Απόδοση φόρου τιμής στους Χρ. Πιτούλη και Χρ. Τσώνη, τους πρώτους Έλληνες εκτελεσθέντες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, από το Δήμο Ηγουμενίτσας
hg

Ιστορικό γεγονός: <Μια ημέρα μετά την κήρυξη του πολέμου της 29ης Οκτωβρίου 1940 μια ομάδα Ιταλών ανιχνευτών περνούν τον Καλαμά φθάνει στο βάλτο Ραγίου και κατευθύνεται προς Ηγουμενίτσα. Ο Χρήστος Πιτούλης, που ειδοποιείται από βοσκό της οικογένειας, ενημερώνει τη χωροφυλακή και τον αξιωματικό Σ. Μεσσαλά και συγχρόνως συγκροτεί μικρό απόσπασμα με το γείτονα του Χρήστο Τσώνη το οποίο μαζί με αγροφύλακες σε μικρή μάχη αντιμετωπίζουν την Ιταλική περίπολο. Σκοτώνεται ο Ιταλός αξιωματικός, ανώτατο στέλεχος του φασιστικού κόμματος και οι άλλοι Ιταλοί στρατιώτες, μη γνωρίζοντας το ποτάμι, πνίγηκαν στο βάλτο. 
Τη νύχτα της 4ης προς 5ης Νοεμβρίου οι Ιταλοί σπάζουν το μέτωπο του Καλαμά και η Ιταλική μεραρχία Σιένα κατευθύνεται προς Ηγουμενίτσα. Τα γυναικόπαιδα της πόλης φεύγουν προς Λευκίμμη και οι άνδρες καταφεύγουν στην Πέστιανη. Μαζί τους ο Χρήστος Πιτούλης και ο ανιψιός του Βασίλης. Η Ηγουμενίτσα πέφτει στα χέρια των Ιταλών και των Αλβανικών ταγμάτων που ακολουθούν τους Ιταλούς. Η πόλη παραδίδεται στις φλόγες. 

Λίγες μέρες μετά κάποιοι άνδρες αποφασίζουν να κατέβουν από την Πέστιανη στην πόλη κρυφά. Μαζί τους ο Χρήστος Πιτούλης και ο Βασίλης Πιτούλης. Οι Ιταλοί αναζητούσαν ήδη τους υπεύθυνους της ήττας στο βάλτο. Με υπόδειξη των μουσουλμάνων συλλαμβάνονται ο Χρήστος Πιτούλης, ο Χρήστος Τσώνης, ο Βασίλης Πιτούλης και ο Ευάγγελος Λεονταρίτης. 
Συγκροτείται έκτακτο Στρατοδικείο με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον Μαζάρ Ντίνο που ενυπογράφως βεβαιώνει ότι ο Χρήστος Πιτούλης ήταν ο οργανωτής της ομάδας και ο Χρήστος Τσώνης ο φυσικός αυτουργός. 
Το Ιταλικό στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τον Χρήστο Πιτούλη και τον Χρήστο Τσώνη. Το πρωί της 8ης Νοεμβρίου 1940 το Ιταλικό απόσπασμα τους οδηγεί στον τόπο της εκτέλεσης στη θέση Μόλιζα δίπλα στη θάλασσα κοντά στο σημερινό Ξενοδοχείο Ακταίον. >> 

Τα γεγονότα αναφέρονται από το αείμνηστο συντοπίτη μας δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιάννη Σάρρα στο βιβλίο «Θεσπρωτία δια μέσου των αιώνων» Γ’ τόμος κεφ.Γ’. 

Επίσης ο εμβληματικός ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος, στο βιβλίο του «Εθνική Αντίσταση» αναφέρει: 
«Οι δύο πατριώτες Χρήστος Πιτούλης και Χρήστος Τσώνης υπήρξαν τα πρώτα θύματα, οι πρώτοι Έλληνες, που εκτελέστηκαν στη πατρίδα μας από τα στρατεύματα κατοχής Οι πρώτοι νεκροί πολίτες στις εκατοντάδες εκατόμβες των Ελλήνων που εκτελέστηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στην Ελλάδα και την Ευρώπη.» 

Ο ίδιος, θεωρούσε μεγάλη παράληψη του Ελληνικού κράτους που δεν έχει αναδείξει μέσω των Ευρωπαϊκών θεσμών τους δύο Θεσπρωτούς Εκτελεσθέντες ως τους πρώτους αντιστασιακούς στο φασισμό. 

Η ίδια παράλειψη υπάρχει για το δήμο Ηγουμενίτσας. 
Αυτή την υποχρέωση έρχεται το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο να εκπληρώσει 
1) Ανέγερση μνημείου στην πόλη 
2) Δίνοντας δύο ονόματα δρόμων 

Ηγουμενίτσα 19-10-2020
Συνέχεια...

Ερώτηση Μάριου Κάτση για το τραγικό περιστατικό του θανάτου 43χρονου στους Φιλιάτες

Οκτωβρίου 30, 2020 0
Ερώτηση Μάριου Κάτση για το τραγικό περιστατικό του θανάτου 43χρονου στους Φιλιάτες


ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας 

ΘΕΜΑ: «Μεγάλη καθυστέρηση διακομιδής από ασθενοφόρο, πολίτη ο οποίος κατέληξε» 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 26/10/2020 προς Τρίτη 27/10/2020, 43χρονος πολίτης που καθόταν σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών Θεσπρωτίας, κατέληξε, παρόλο που δημοσιεύματα τοπικών και κεντρικών ενημερωτικών ιστοσελίδων μεταδίδουν σύμφωνα με τις πηγές τους, ότι όταν εντοπίστηκε από περίοικους διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε κλήση προς το ΕΚΑΒ περί την ώρα 00:00 τα μεσάνυχτα και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο από τον Τομέα Παραμυθιάς του ΕΚΑΒ περί την ώρα 00:43, παρόλο που το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών απέχει μόλις μερικά εκατοντάδες μέτρα και διαθέτει ασθενοφόρο από πρόσφατη δωρεά. 

Το παραπάνω τραγικό περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών υγείας, εν μέσω μάλιστα του δεύτερου κύματος πανδημίας κορονοϊού. Όσον αφορά το ζήτημα της διακομιδής ασθενών, τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της Θεσπρωτίας. 

Ύστερα από συνεχείς διαβουλεύσεις και συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων: 

- Στις 15/12/2015, υπεγράφη η σύμβαση του ΕΚΑΒ για την προμήθεια, μεταξύ άλλων, 11 ασθενοφόρων οχημάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου. Με το ξεπάγωμα του διαγωνισμού αυτού από το Υπουργείο Υγείας, η Θεσπρωτία το 2016 απέκτησε 1 καινούργιο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. 

- Το 2016 παρελήφθη από το ΕΚΑΒ στη Θεσπρωτία ακόμα 1 καινούργιο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος. 

- Το 2016 εφαρμόστηκαν πιλοτικά ρυθμίσεις διοικητικών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα της επάνδρωσης των ασθενοφόρων, ώστε να μπορούν να επιχειρούν μικτά πληρώματα των οδηγών του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας με τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας. 

- Το 2017, στο πλαίσιο αξιοποίησης πόρων του ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος Interreg IPA–CBC– “Eλλάδα- Αλβανία” και για τον εκσυγχρονισμό υποδομών και εξοικονόμηση δαπανών, υπεβλήθη πρόταση από την 6η ΥΠΕ με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια και εγκατάσταση αυτόνομων μονάδων παραγωγής ιατρικού οξυγόνου για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, από το οποίο θα τροφοδοτούνταν και τα ασθενοφόρα. 

Σήμερα, και παρόλο που ο στόλος της Θεσπρωτίας είναι ενισχυμένος, προκαλεί μεγάλη απορία και ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής το γεγονός ότι χρειάστηκαν σχεδόν 45 λεπτά να έρθει ασθενοφόρο για τη διακομιδή του αδικοχαμένου συμπολίτη μας, ερχόμενο από 35 χλμ. μακριά, ενώ ταυτόχρονα το ασθενοφόρο που διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών δεν ήταν σε θέση να επιχειρήσει. 

Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι από αυτό το τραγικό περιστατικό και ζητούν εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ασθενοφόρου, καθώς και άμεσες λύσεις για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον. 
Επειδή έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας τα τελευταία χρόνια και είναι άμεση η ανάγκη στελέχωσής τους με κατάλληλες ειδικότητες. 
Επειδή η Θεσπρωτία, ως ακριτική και τουριστική περιοχή, χρειάζεται την ιδιαίτερη μέριμνα της Πολιτείας για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και ποιοτικότερη παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, παράγοντας που είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη της περιοχής και την ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος, που αποτελούν ζητήματα εθνικής σημασίας. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
- Ποιες είναι οι λεπτομέρειες του τραγικού περιστατικού του θανάτου του συμπολίτη μας, όσον αφορά την ώρα κλήσης του ΕΚΑΒ, την ώρα που το ΕΚΑΒ κατέφθασε στο σημείο και την κατάσταση στην οποία αυτός ευρέθη; 

- Ποιες είναι οι αιτίες που το ασθενοφόρο, ως φαίνεται, καθυστέρησε μεγάλο χρονικό διάστημα (σχεδόν 45 λεπτά) να καταφτάσει; Η καθυστέρηση του ασθενοφόρου απέβη μοιραία για τον ασθενή; 

- Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τη στελέχωση και την επιχειρησιακή ένταξη του ασθενοφόρου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, δωρεά του κ. Χαρίση Μήτση τον περασμένο Αύγουστο; 

- Πόσες προσλήψεις έγιναν ώστε να καλυφθούν οργανικά κενά και να ενισχυθούν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στη Θεσπρωτία με ανθρώπινο δυναμικό, τι στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν χρηματοδοτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας; 

- Σε ποια επιχειρησιακή κατάσταση βρίσκεται ο στόλος των ασθενοφόρων, ο οποίος είχε ενισχυθεί με 2 καινούργια και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα το 2016; 

Ο ερωτών βουλευτής 
Κάτσης Μάριος
Συνέχεια...

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Οκτωβρίου 30, 2020 0

 Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο ΦιλιατώνIMG_20190930_183800

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 15ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών που θα γίνει δια ζώσης - κεκλεισμένων των θυρών (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην αρ. εγκυκλίου 163/29-5-2020, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 30 Οκτωβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελ. Βενιζέλου 8) με τα παρακάτω θέματα: 

1. Έκθεση Γ΄ τριμήνου του έτους 2020 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. 
-Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

2. Επιβολή Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού και καθορισμός του ύψους συντελεστή αυτού για το έτος 2021. 
-Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

3. Eπιβολή τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και καθορισμός του ύψους συντελεστή αυτών για το έτος 2021. 
- Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

4. Επιβολή τελών χρήσης λαϊκής αγοράς για το οικονομικό έτος 2021. 
- Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

5. Καθορισμός τελών χρήσης Δημοτικών Σφαγείων Δήμου Φιλιατών για το έτος 2021. 
- Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

6. Εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Βρυσέλλας για εγκατάσταση και λειτουργία τοποθέτηση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας . 
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Πανταζάκος Μιχαήλ 

7. Εκμίσθωση, μέσω δημοπρασίας, έκτασης 4,00 στρ. στον οικισμό Κώτσικα της Κοινότητας Πλαισίου για ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων. 
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Πανταζάκος Μιχαήλ 

8. Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 για εκδίκαση υπόθεσης. 
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Ιωάννης Τ. Μποροδήμος
Συνέχεια...

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 30, 2020 0

 Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας
%25CE%2594%25CE%25A3%2B%25CE%259A%25CE%2595%25CE%25A0

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. 

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει δια ζώσης - κεκλεισμένων των θυρών (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην αρ. εγκυκλίου 163/29-5-2020, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 30 Οκτωβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) με τα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Έγκριση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Πιλοτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Εισήγηση ΕΠΖ για την χωροθέτηση τεσσάρων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε χώρους στάθμευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Εισήγηση ΕΠΖ για πιλοτική εγκατάσταση parklet. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Εισήγηση ΕΠΖ έπειτα από το με αριθ. πρωτ. 7038/05-06-2019 έγγραφο του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Απασχόλησης & Τουρισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας για εξέταση αιτήματος χορήγησης περιπτέρου στην Κοινότητα Πέρδικας. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο το θέμα του ποδηλατοδρόμου στην Κύπρου- Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος

Οκτωβρίου 30, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο το θέμα του ποδηλατοδρόμου στην Κύπρου- Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος

Το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας θα συζητήσει την Παρασκευή 30/10/2020 το ζήτημα του ποδηλατοδρόμου στην οδό Κύπρου, παρά τη γενική αποδοκιμασία από επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, ενώ εμείς ακόμη περιμένουμε την τεχνική μελέτη. 
Δεν μάθαμε ακόμη ποια είναι η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, ούτε της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Γνωρίζουμε μόνο την σχεδόν καθολικά αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Διαβούλευσης – έχει δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο – με τα δεκάδες επιχειρήματα περί του αντιθέτου και την ιεράρχηση των σημαντικών έργων που χρόνια περιμένουμε να γίνουν. 
Τελικά, υπάρχει ή όχι, τεχνική μελέτη; το πλάτος της οδού Κύπρου αποδίδεται από λάθος στα 10 μέτρα κι όχι στα 9 που είναι ή αποτελεί σκόπιμη παραποίηση για να είναι, δήθεν, εφικτό το σχέδιο; ποια αντεπιχειρήματα προέβαλε η δημοτική αρχή; 

Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας έχει ήδη εφαρμοστεί στην Ηγουμενίτσα με τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων που διατρέχουν την πόλη. 
Απαιτούμε την απόσυρση του θέματος κι αν η δημοτική αρχή επιμείνει, απαιτούμε από τους δημοτικούς συμβούλους να το καταψηφίσουν. Ο κάθε σύμβουλος θα κριθεί ατομικά και η ευθύνη του θα είναι μεγάλη. Όλοι γνωριζόμαστε κι περιμένουμε να δούμε με τι πρόσωπο θα περπατά μπροστά από τα μαγαζιά μας όποιος ψηφίσει για την καταστροφή μας. 
Αλλά, ακόμη κι αν ψηφιστεί ένα τέτοιο «έργο», να μην είναι κανείς σίγουρος ότι θα πραγματοποιηθεί. Η ανυπακοή κι η αντίδραση σε άδικες αποφάσεις είναι ευθύνη των πολιτών! 

Ηγουμενίτσα 29/10/2020 
Το Δ.Σ.
Συνέχεια...