12/30/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσκληση συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση τουρισμού στη Βιέννη (16-19/1/2020)

Δεκεμβρίου 30, 2019 0
Πρόσκληση συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση τουρισμού στη Βιέννη (16-19/1/2020)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 
FERIEN-MESSE WIEN 2020 (16-19/01/2020) 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου (Άρτας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας) μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) και υποστηριζόμενα από την Περιφέρεια Ηπείρου, θα συμμετέχει σε κοινή προβολή με περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020 στις 16-19 Ιανουαρίου 2020 στην Βιέννη (Αυστρία). 
Στο περίπτερο των Επιμελητηρίων: α) θα προβληθούν οι τέσσερις νομοί της Ηπείρου ως τουριστικός προορισμός, β) θα φιλοξενηθούν τουριστικές επιχειρήσεις Μέλη των Επιμελητηρίων, και γ) θα διανεμηθεί προωθητικό υλικό των προβαλλόμενων περιοχών και ενδιαφερόμενων επιχειρήσεών τους. 
Καλούμε τις επιχειρήσεις, Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ferien-Messe Wien 2020 φιλοξενούμενες στο περίπτερό μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την Δευτέρα 30/12/2019 (στο email: mitroa2@e-thesprotias.gr ή στο Fax: 2665029489). Επίσης, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν την προβολή φυλλαδίων τους στην έκθεση, καλούνται να τα προσκομίσουν στα γραφεία του Επιμελητηρίου έως και την παραπάνω ημερομηνία. 
Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας. Οι δαπάνες μετάβασης και διαμονής των εκθετών βαρύνουν τους ίδιους. 


Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Συνέχεια...

Ορισμός της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ως Φορέα Λειτουργίας του Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»

Δεκεμβρίου 30, 2019 0
Ορισμός της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ως Φορέα Λειτουργίας του Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο όρισε την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. ως Φορέα Λειτουργίας της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» (Destination Management and Marketing Office) για την διαχείριση, διοίκηση και προβολή της Διαδρομής με στόχο τη βιωσιμότητα της διαδρομής και την ανάπτυξή της σε ολιστικό τουριστικό προϊόν με ιδιαίτερη ταυτότητα.


Συνέχεια...

Λάθη ή εγκληματικές παραλείψεις; - Του Κων/νου Τζέκη

Δεκεμβρίου 30, 2019 0
Λάθη ή εγκληματικές παραλείψεις;   - Του Κων/νου Τζέκη

Συμφώνησαν -λέει η ειδησεογραφία- η Ελλάδα με την Ιταλία και θα συνάψουν συμφωνία συνόρων για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ) σε λίγες μέρες στη Ρώμη. Ως εδώ όλα καλά. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί τόση καθυστέρηση; Είχαμε προβλήματα με τους Ιταλούς και δεν τα βρίσκαμε ή δεν μας ένοιαζε ή το χειρότερο δεν είχαμε χρόνο να συζητήσουμε πάνω στη βάση του Διεθνούς Δικαίου για τη θάλασσα; 
Μάλλον αδιαφορήσαμε. Αυτή η αδιαφορία κρατά πολλά, πολλά χρόνια με βαρύνει όλες τις Κυβερνήσεις. Με την Αλβανία είχαμε συμφωνήσει και τελικά η Συμφωνία ανετράπη από το Ανώτατο Αλβανικό Δικαστήριο. 
Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχαμε προχωρήσει και με την Αίγυπτο; Θέλαμε να της κλέψουμε μερικούς κουβάδες νερό ή αδιαφορήσαμε; 
Γιατί δεν συμφωνούσαμε με τον Καντάφι όταν είχαμε άριστες σχέσεις και τα στελέχη των Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονταν στη χώρα μας; 
Το τελευταίο έρχεται να συμπληρώσει την αδιαφορία μας με την Ιταλία και γενικά για να μην επιμερίζουμε το πρόβλημα με όλη τη θαλάσσια ζώνη, Νότια και Δυτικά της χώρας. 
Μέχρι που ήρθαν οι Κλέφτες. Τις γιορτές των Χριστουγέννων και άρχισαν να μαζεύουν τα σταφύλια από το ξέφραγο αμπέλι. Ουσιαστικά δεν υπερβάλουμε, αφού ξέφραγο αμπέλι ήταν η θαλάσσια ζώνη μας. Δεν τρέξαμε ούτε όταν μυρίζαμε το φυσικό αέριο της Κύπρου και διατυμπανίζαμε ότι θα γίνει αγωγός νότια της Κρήτης κλπ. 
Τελικά είμαστε ανόητοι, μωρές παρθένες ή αδιάφοροι; Ότι και να είμαστε το ίδιο κάνει. 
"Του ξέγνοιαστου του πρέπει να είναι δούλος στον άρπαγα. Στα όπλα Ακρίτες" βροντοφωνάζει ο Κωστής Παλαμάς, αλλά ποιός νοιάζεται γι' αυτόν; Μήπως τον απορρίπταμε ως εμφυλιοπόλεμο; Μήπως δεν ασχολούμασταν αφού μερίδα ενεργών πολιτών (σικ) φώναζε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια; 
Τώρα παρακαλάμε τους ξένους να μας συμπαρασταθούν. Θα το κάνουν αλλά με βαρύ και τζάμπα ανταλλάγματα. Έτσι δυστυχώς είναι η τα πράγματα. 
Από την άλλη ο Ερτογάν, που τον θεωρούν πανέξυπνο, κατάφερε να αναγκάσει το Κογκρέσο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, να κάνει μια ενέργεια με το σύμφωνο της Λιβύης, να στρέψει την παγκόσμια πολιτική σε βάρος του προσωρινού Προέδρου και να μένει αδιάφορη πλέον στις πολεμικές επιχειρήσεις του αντιπάλου του, που του έδωσε αφορμή να καταλάβει ολόκληρη της Λιβύη; 
Τώρα ο Ερτογάν τρέχει στην Τυνησία και όλοι οι ....αναλυτές μιλάνε με αερολογίες για τον σκοπό της επίσκεψης. Μα είναι απλός ο σκοπός και ολοφάνερος. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να στείλει στρατό στη Λιβύη, χωρίς αεροπορική κάλυψη. Η Τουρκία είναι μακριά να στέλνει αεροπλάνα. Ψάχνει να βρει αεροδρόμιο εξυπηρέτησης. Όμως ο Τυνήσιος δεν έχει καμία διάθεση να εμπλακεί σε μια πολεμική δύνη, χωρίς όφελος. Έτσι τουλάχιστον δήλωσε. 
Έτσι οι απειλές του Τούρκου είναι να κερδίσει όσο μπορεί περισσότερα από τις διεκδικήσεις του. Το αν θα το πετύχει βλέπουμε. Όμως τα μαντάτα είναι σκούρα από όλους. Ακόμα και από τον Πούτιν που του αγοράζει δισεκατομμύρια όπλα και πυρηνικά εργοστάσια. 
Έχει ακόμη όμως χρόνο. Οι καλικάντζαροι ακόμα θα κυκλοφορούν στη γη μέχρι τα φώτα. Αλλά την επομένη ο Πρωθυπουργός συναντάται με τον Τράμπ. Θέλει δεν θέλει θα μαζέψει τους καλικαντζάρους του. Μέχρι του χρόνου και πάλι βλέπουμε.
Συνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Δεκεμβρίου 30, 2019 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ και όλων όσων έχουν περάσει μέχρι σήμερα. Μετά την ψήφιση της κατάργησης στην πράξη των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, τις εξαγγελίες για την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά το φοροληστρικό για τους εργαζόμενους νομοσχέδιο και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, έρχεται να ψηφίσει την περιστολή των διαδηλώσεων. 
Ο περιορισμός των διαδηλώσεων αποτελεί τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Πηγαίνει χέρι-χέρι και σε ευθεία γραμμή με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, την επίθεση σε όσα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Η πρόθεση για να μπει χέρι στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο. Γι' αυτό και προσπαθεί πρόσφατα όπως έκαναν στο παρελθόν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να αξιοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. 
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, τα σωματεία και τα συνδικάτα της δύναμής του, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές του νομού μας, δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους. 
Οι αιτίες που βγάζουν τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση και στους δρόμους βρίσκονται στην ίδια μήτρα με τα αποτελέσματα που κάλπικα επικαλείται η κυβέρνηση ώστε να ντύσει με επίφαση δημοκρατίας τη νέα προσπάθεια καταστολής. Τα λουκέτα στα μαγαζιά βρίσκονται σε κάθε εμπορικό δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά. 
Πίσω από τον ανεπιτυχή επικοινωνιακό κουρνιαχτό της κυβέρνησης βρίσκεται η πάγια θέση των εργοδοτικών ενώσεων να παρέμβουν με φυσική παρουσία και άμεσα στη ζωή των εργατικών-συνδικαλιστικών οργανώσεων, στο δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα στην απεργία. Γι' αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη η σιωπηρή στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ως μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. 
Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και σε γυάλα.
Συνέχεια...

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ από τους μαθητές των λαϊκών μαθημάτων του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Δεκεμβρίου 30, 2019 0
Χριστουγεννιάτικο πάρτυ από τους μαθητές των λαϊκών μαθημάτων του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας
Στις 17.12.19. στις 6 το απόγευμα οι μαθητές των λαϊκών μαθημάτων αλληλεγγύης, που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, πανέτοιμοι για το γιορτινό τους πάρτυ, άνοιξαν τις πόρτες του εργατικού κέντρου Θεσπρωτίας για τους συμμαθητές και γονείς τους. 
Στην είσοδο του ΕΚΘ κρέμασαν το πανό τους: "θέλουμε τη ζωή μας ολόκληρη". Εβδομάδες πριν, ετοίμασαν κατασκευές για να στολίσουν το πλούσιο χριστουγεννιάτικο ράφι τους. Στόλισαν όλο το χώρο με δημιουργίες τους. Τοποθέτησαν τα έργα τους που είχαν τα ίδια ετοιμάσει στο μάθημα ζωγραφικής. Παρουσίασαν χορευτικό με χορογραφία που τα ίδια στήσανε. Ετοίμασαν μπουφέ. Στήσανε τραπέζι με λαχνούς και δώρα που στο τέλος αντάλλαξαν. Παίξανε παιχνίδια, χόρεψαν στους ρυθμούς της μουσικής που είχαν ετοιμάσει για τη βραδιά τους. 
Παιδιά από 4 ως 14 χρονών έδωσαν ζωή, χαρά, γέλιο στο χώρο που κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δικός τους.
Συνέχεια...

Norman Atlantic: Πέντε χρόνια μετά, 18 ακόμη αγνοούμενοι…

Δεκεμβρίου 30, 2019 0
Norman Atlantic: Πέντε χρόνια μετά, 18 ακόμη αγνοούμενοι…

Πέντε χρόνια μετά.. Η τραγωδία του Norman Atlantic ακόμη συγκλονίζει.. Άλλωστε η τραγωδία του 2014 εκτός από τα θύματα, μετά ακόμη 18 αγνοούμενους!
Το πλοίο είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα. Ανάμεσα στους επιβάτες αρκετοί Ηπειρώτες που είχαν προγραμματίσει να περάσουν στην Ιταλία τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.
Πυρκαγιά ξεσπά στο κατάστρωμα των οχημάτων μισή ώρα μετά την αναχώρησή του από την Ηγουμενίτσα. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε και παρά τις προσπάθειες εκκένωσης υπήρξαν δώδεκα θάνατοι από τη φωτιά και δεκαοκτώ αγνοούμενοι.
Δεκαοκτώ άνθρωποι κυριολεκτικά «εξαφανίστηκαν».
Ακόμη και για τους ειδικούς, η περίπτωση του Norman Atlantic αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στα ναυτικά χρονικά.
Οι εκθέσεις έδειξαν ότι στο πλοίο επέβαιναν 499 άτομα, από τα οποία 487 ήταν επιβάτες και 55 μέλη του πληρώματος. Από την πυρκαγιά εν πλω και από τις μετέπειτα προσπάθειες ρυμούλκησης του πλοίου έχασαν τη ζωή τους έντεκα άτομα (τρεις Έλληνες, δύο Ιταλοί, δύο Γερμανοί, ένας Τούρκος, ένας Γεωργιανός και δύο Αλβανοί ναύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση ρυμούλκησης).
Εννέα τα θύματα (τρεις επιβάτες Έλληνες, δύο Ιταλοί, δύο Γερμανοί, ένας Τούρκος και ένας Γεωργιανός) έχουν περισυλλεγεί και αναγνωρίστηκαν, ενώ 18 άλλοι επιβάτες θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι. Δύο ναύτες του αλβανικού ρυμουλκού Iliria πέθαναν στις 30 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του ναυαγίου.
Στις αρχές του 2017, ομάδα Ιταλών εμπειρογνωμόνων διαπιστώνει σε πόρισμά της, το οποίο είναι 650 σελίδες, σειρά λαθών και παραλείψεων τόσο κατά τη φόρτωση του πλοίου και την αντιμετώπιση της φωτιάς, όσο και κατά τη διαδικασία εκκένωσής του.
Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν τηρήθηκαν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των οχημάτων, ενώ η ηλεκτρική σύνδεση των φορτηγών-ψυγείων με το πλοίο εκτελέστηκε από μαθητευόμενο ηλεκτρολόγο, που μόλις είχε επιβιβασθεί και όχι από τον αρμόδιο ηλεκτρολόγο του πλοίου. Ακόμη αναφέρεται ότι δεν έγινε επαρκής έλεγχος για αποφυγή εισόδου και παραμονής λαθρεπιβατών στα γκαράζ. Τουλάχιστον τρεις διασωθέντες, βάσει του πορίσματος, δεν ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα επιβατών.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το κατάστρωμα 4, ενώ οι εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι υποτιμήθηκαν από τουλάχιστον δύο μέλη του ιταλικού πληρώματος οι πρώτες ενδείξεις καπνού. Δεν έγιναν, βάσει του πορίσματος, οι απαραίτητες ενέργειες για να μην εισέλθει καπνός στο μηχανοστάσιο, ενώ ένας εκ των μηχανικών φέρεται να εγκαταλείπει τον χώρο χωρίς να ενημερώσει τη γέφυρα του πλοίου. Ζητήματα φαίνεται ότι υπήρξαν και με την ενεργοποίηση του συστήματος κατάσβεσης drencher στη ζώνη όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι «το συνολικό σύστημα διαχείρισης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την πυρκαγιά στο γκαράζ του πλοίου “Norman Atlantic” παρουσίαζε εμφανή και εγγενή ελαττώματα, συναφή επίσης και με την υψηλή πιθανότητα ανθρώπινου σφάλματος».

Αναδημοσίευση από http://www.vdella.com/
Συνέχεια...

Ευχές από το ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών δυο Αλβανοί ζωοκλέφτες μέλη εγκληματικής οργάνωσης - Διέφυγαν με πυροβολισμούς άλλοι τρείς

Δεκεμβρίου 30, 2019 0
Συνελήφθησαν στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών δυο Αλβανοί ζωοκλέφτες μέλη εγκληματικής οργάνωσης - Διέφυγαν με πυροβολισμούς άλλοι τρείς

Συνελήφθησαν, στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν ζωοκλοπές σε παραμεθόριες περιοχές του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, αντίστασης, απλής σωματικής βλάβης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών 
Επίσης, για την ίδια υπόθεση αναζητούνται και άλλοι τρεις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι, με τη χρήση όπλου, έβαλαν στον αέρα προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης 
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαιρούσαν βοοειδή από στάβλους ή υπαίθριους χώρους, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν, είτε ζωντανά είτε θανατωμένα, με μουλάρια στην Αλβανία προς πώληση 
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το τελευταίο τετράμηνο διέπραξαν τέσσερις ζωοκλοπές στον Άγιο Νικόλαο, στην Κώτσικα και στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά δεκαπέντε (15) βοοειδή, χρηματικής αξίας -10.700- ευρώ 

Συνελήφθησαν, στις 27-12-2019 μετά τα μεσάνυκτα στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν ζωοκλοπές σε παραμεθόριες περιοχές του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας. 
Πρόκειται για 46χρονο και 16χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, αντίστασης, απλής σωματικής βλάβης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών. 
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα τρεις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης. 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το τελευταίο τετράμηνο διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών βοοειδών από παραμεθόριες περιοχές του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας. 

Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές ομάδες αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο επιχείρησης της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), των Τμημάτων Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας καθώς και των Α΄ και Β΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εντοπίστηκε ομάδα πέντε ατόμων που κινούνταν πεζοί συνοδεύοντας δύο μουλάρια και επιχειρήθηκε ο έλεγχός τους. 
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι δύο (ο 46χρονος και ο 16χρονος) ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ενώ οι υπόλοιποι δράστες, με τη χρήση όπλου, έβαλαν στον αέρα και τράπηκαν σε φυγή σε δασώδη περιοχή προς το αλβανικό έδαφος ενώ οι αστυνομικοί έρριψαν προειδοποιητικές – εκφοβιστικές βολές. 
Σημειώνεται ότι ο 46χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό. 
Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στο σημείο, τα δύο μουλάρια ήταν έμφορτα με τέσσερα σφαγμένα βοοειδή, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από στάβλο στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας. 
Από την επακόλουθη έρευνα, προέκυψε ότι ανωτέρω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον κατά το τελευταίο τετράμηνο, με σκοπό της ζωοκλοπές από παραμεθόριες περιοχές του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας. 
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, εισέρχονταν παράνομα στη χώρα μας μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και αφαιρούσαν βοοειδή από στάβλους ή υπαίθριους χώρους, τα οποία στη συνέχεια τα μετέφεραν, ζωντανά ή θανατωμένα, με μουλάρια στην Αλβανία προς πώληση. 
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε τρεις ακόμα υποθέσεις ζωοκλοπής το 2019 και συγκεκριμένα το διάστημα: 

· από 10 έως 29 Αυγούστου, αφαίρεσαν από τον ανωτέρω στάβλο τρία βοοειδή, 
· από 28 έως 29 Αυγούστου, αφαίρεσαν από χορτολιβαδική έκταση στην Κώτσικα Φιλιατών, τρία βοοειδή
· από 11 έως 12 Δεκεμβρίου, αφαίρεσαν από υπαίθριο χώρο στο Κερασοχώρι Φιλιατών, πέντε βοοειδή. 

Κατασχέθηκαν: 
· κυνηγετική καραμπίνα με δύο φυσίγγια, την οποία έφερε ο 46χρονος, 
· (2) μουλάρια, 
· ποσότητα κρέατος, 
· τσεκούρι και 
· μαχαίρι. 

Παθών αστυνομικός μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για την παροχή πρώτων βοηθειών. 
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 
Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Συνέχεια...

Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020

Δεκεμβρίου 30, 2019 0
Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020

To Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020 που θα υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Τουρισμού. 

Οι εκθέσεις που περιλαμβάνονται είναι οι εξής: 

1. Έκθεση VAKANTIEBEURS. στην Ουτρέχτη το διάστημα 15-19/1/2020 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. 
2. Έκθεση FERIENMESSE WIEN στη Βιέννη το διάστημα 16-19/1/2020 
3. Έκθεση REISEN. στο Αμβούργο το διάστημα 5-9/2/2020 διοργάνωση: Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. 
4. Έκθεση B.I.T. στο Μιλάνο το διάστημα 9-11/2/2020 
5. Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελαβίβ το διάστημα 11-12/2/2020 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. 
6. Έκθεση F.RE.E. στο Μόναχο το διάστημα 19-23/2/2020 
7. Έκθεση TRT FAIR ROMEXPO I στο Βουκουρέστι το διάστημα 20-23/2/2020 
8. Έκθεση FERIE FUR ALLE στο Χέρινγκ της Δανίας το διάστημα 23-24/2 2020 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. 
9. Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι το διάστημα Φεβρουάριος 2020 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. 
10. Έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο το διάστημα 4-8/3/2020 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. 
11. Έκθεση Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα το διάστημα 17-19/3/2020 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. 
12. Έκθεση Ταξίδι στην Κύπρο τον Απρίλιο 2020. 
13. Έκθεση «Ταξίδι στον ελληνικό και λαϊκό πολιτισμό» το διάστημα 3-5 Απριλίου 2020 στο Σταδιο Ειρήνης και Φιλίας 
14. 3ο Yachting festival- γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού, στον Άλιμο Αττικής τον Απρίλιο 2020. 
15. Συμμετοχή στο 5o ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 22η -24η Μαΐου 2020 
16. Έκθεση Tour Natur στο Ντίσελντορφ το διάστημα 4-6/9/2020. 
17. Έκθεση IFTM. Στο Παρίσι το διάστημα Οκτώβριος 2020 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. 
18. Έκθεση Θεματικού Τουρισμού (Εναλλακτικού Τουρισμού) Γαστρονομίας και Οίνου το διάστημα 23-25 Οκτωβρίου 2020 
19. Έκθεση W.T.M. στο Λονδίνο το διάστημα 2-4/11/2020 σε περίπτερο του ΕΟΤ 
20. Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο 2020. 
21. Έκθεση I.T.S.TT.W. στη Βαρσοβία το διάστημα 26-28/11/2020 σε περίπτερο του ΕΟΤ 
22. Έκθεση Grecka Panorama στη Βαρσοβία το διάστημα Δεκέμβριο 2020. 
23. Έκθεση Athens International Tourism Expo στην Αθήνα το Δεκέμβριο 2020. 
24. Έκθεση Πανηπειρωτική στα Ιωάννινα 
25. Εκδηλώσεις στην Αθήνα. 
26. Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη. 
27. Εκδήλωση στην Πάτρα. 
28. Εκδήλωση στην Καβάλα 
29. Εκδήλωση στο Ηράκλειο. 
30. Εκδήλωση στα Τίρανα. 
31. Εκδήλωση στα Σκόπια. 
32. Εκδήλωση στη Σόφια. 
33. Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. 
34. Εκδήλωση στη Ρώμη. 
35. Εκδήλωση στην Κίνα. 
36. Εκδήλωση στη Σιγκαπούρη. 
37. Εκδήλωση στο Τελ Αβίβ. 
38. Εκδήλωση στη Βαρσοβία. 
39. Συμμετοχή στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στην Ξάνθη το διάστημα Φθινόπωρο 2020. 
40. Διοργάνωση διάσχισης EPIRUS TRAIL 2020. 
41. Φεστιβάλ στην Ολλανδία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Ελλάδα Παντού στο Άμστερνταμ 31/10-2/11/2020 
41. Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στην Κοπεγχάγη (Δανία • 1/04/2020) 
42. Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στο Παρίσι (Γαλλία • 28/04/2020) 
43. Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στη Βαρσοβία (Πολωνία 
15/10/2020) 
44. Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στις Βρυξέλες (Βέλγιο • 
26/10/2020) 

Για όλες τις εκθέσεις και εκδηλώσεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επαγγελματίες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Βόλτα στην πόλη με το τρενάκι Δευτέρα και Τρίτη

Δεκεμβρίου 30, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Βόλτα στην πόλη με το τρενάκι Δευτέρα και Τρίτη 

Τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου κάνουμε βόλτα στην Ηγουμενίτσα με το Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι προσφορά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. 
Με αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου, μικροί και μεγάλοι μπορείτε να επιβιβαστείτε στα βαγόνια του από τις 10:30 το πρωί, μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Δευτέρα 30/12