06/17/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Θεσπρωτία: Και με τη βούλα η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στη Μαζαρακιά...

Ιουνίου 17, 2021 0
Θεσπρωτία: Και με τη βούλα η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στη Μαζαρακιά...

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14/6/2021 το "ΦΕΚ Σχολικών Μεταβολών 2021-2022", στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με έδρα τη Μαζαρακιά.

Η κοινή Υπουργική απόφαση υπογράφηκε από την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας από το 2020...

Η πρόταση είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας από το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, κ. Γιώργο Βασιλειάδη η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.

Αποτελεί θετική εξέλιξη για την περιοχή μας η λειτουργία μουσικού γυμνασίου μετά από πολλά χρόνια.

Ωστόσο, τα κριτήρια με τα οποία η έδρα του Γυμνασίου θα είναι στη Μαζαρακιά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά από το Δήμο.
Η αρχική πρόταση του κ. Βασιλειάδη, ήταν να στεγαστεί το σχολείο στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, αλλά δεν προχώρησε. Έπειτα εξετάστηκε το ενδεχόμενο να στεγαστεί στο Μαργαρίτι ή στον Παραπόταμο, αλλά τελικά προτιμήθηκε το παλιό δημοτικό σχολείο της Μαζαρακιάς.

Ας ελπίσουμε ότι μια καλή ιδέα θα γίνει πράξη και ότι έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου, αλλά και η μετακίνηση των μαθητών από όλη τη Θεσπρωτία και ότι τα κριτήρια της επιλογής του χώρου ήταν αντικειμενικά ως προς την καταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων κι όχι επειδή τυχαίνει να είναι το χωριό του Δημάρχου...

Ας χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τον πολιτισμό στην περιοχή μας...!!!

Συνέχεια...

Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό για τη χερσαία ζώνη, η απάντηση Πλακιωτάκη επιστρέφεται ως απαράδεκτη

Ιουνίου 17, 2021 0
Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό για τη χερσαία ζώνη, η απάντηση Πλακιωτάκη επιστρέφεται ως απαράδεκτη

Ένα μήνα μετά την κατάθεση της Ερώτησης μου για την άμεση απόδοση στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στο Δήμο Φιλιατών, των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να μου απαντήσει μέσω της διορισμένης από το ίδιο, διοίκησης της ΟΛΗΓ ΑΕ. Αν ήθελα να ακούσω τις ήδη γνωστές απόψεις της διοίκησης, δε θα κατέφευγα στην κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή. Τόσο εγώ, όσο και η τοπική κοινωνία αλλά και οι φορείς της περιοχής, θέλουμε να ξέρουμε την επίσημη θέση της κυβέρνησης και όχι μισόλογα, δικαιολογίες, και κούφιες υποσχέσεις. Ο Υπουργός Οικονομικών που ήταν και αυτός αποδέκτης της Ερώτησής μου, δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει για ένα θέμα που καίει έναν ολόκληρο νομό, και όχι μόνο. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν, και ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά.

Θα αποδώσει η κυβέρνηση τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που ομόθυμα απαιτούν οι τοπικές κοινωνίες, πριν την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε; Ποια ακριβώς τμήματα της χερσαίας ζώνης σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα, σκοπεύει να αποδώσει στους οικείους Δήμους; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία απόδοσης αυτών των τμημάτων, ποια βήματα απομένουν, και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Ο Υπουργός Ναυτιλίας στην απάντηση του, μου επισύναψε και τα πρακτικά της συζήτησης της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου, από τις 2 Νοεμβρίου 2020, για να μου επισημάνει τη θέση του Υπουργείου για το θέμα. Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι από τότε που μου απάντησε πως η διαδικασία απόδοσης της χερσαίας ζώνης θα προχωρήσει άμεσα και ότι είναι σε πλήρη συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, έχουν περάσει 8 μήνες και όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα του λιμανιού συνεχίζεται κανονικά, και οι τοπικές αρχές έχουν πλήρη άγνοια για το τι θα γίνει με τη χερσαία ζώνη.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με τα παραμύθια. Η κυβέρνηση μόνη της αποφάσισε να ξεπουλήσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, βάζοντας σε παράλληλο κίνδυνο όλα τα εμπορικά φιλέτα των παραθαλάσσιων περιοχών σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα. Εάν δε δοθεί άμεσα λύση με την απόδοση όλων των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες των περιοχών αυτών, στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τότε ο ιδιώτης μαζί με το λιμάνι θα πάρει δώρο και μεγάλο μέρος του παράκτιου μετώπου της Θεσπρωτίας, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο σε περιοχές απαραίτητες για την καθημερινότητα των πολιτών, και στις οποίες δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη να σταματήσει έστω και την τελευταία στιγμή το διπλό αυτό έγκλημα που υλοποιεί εναντίον της Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Επίσκεψη Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 17, 2021 0
Επίσκεψη Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο επισκέφθηκε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, στον όποιο απένειμε τιμητική πλακέτα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την αγαστή συνεργασία και τη συνεισφορά του Δήμου στη διοργάνωση του Αγώνα Ionian Sea Tri, που διεξήχθη στην Πλαταριά στις 6 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αφού συνεχάρη το Σύλλογο για την επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει κάθε προσπάθεια στήριξης αθλητικών διοργανώσεων που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες, αναδεικνύουν την περιοχή και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Μόλις 6 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουνίου 17, 2021 0
Μόλις 6 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 5
ΠΕ Πρέβεζας 1

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 519, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 417.253 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 26 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.015 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.494 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 321 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.593 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 61 (ημερήσια μεταβολή -24.69%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 89 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ήπειρος: 4 πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας

Ιουνίου 17, 2021 0
Ήπειρος: 4 πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (16-06-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 4 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:

· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...