10/20/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Φιλιατών

Οκτωβρίου 20, 2021 0
Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Φιλιατών

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών την Πέμπτη 21/10 συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ. Απεργούμε για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και γιατί στεκόμαστε στο πλάι του λαού στον αγώνα του για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες περίπου 20 συνάδελφοι μας βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Στην ουσία είναι απολυμένοι αφού είναι χωρίς μισθό και ασφάλιση. Ο εμβολιασμός αποτέλεσε πρόσχημα από την πλευρά της κυβέρνησης για μια πρωτοφανή επίθεση στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά στο χώρο των νοσοκομείων. Συμπλήρωσε μια σειρά αντεργατικών μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εργαζόμαστε με αναστολή αδειών, με ελλείψεις σε σχεδόν όλα τα τμήματα, με μετακινήσεις, με κάλυψη και των νέων τμημάτων COVID, δειγματοληψίας και εμβολιαστικού κέντρου. Επίσης παραμένει άλυτο το πρόβλημα πληρωμής των συναδέλφων μας.

Οι αναστολές εργασίας επιδείνωσαν τις σημαντικές ελλείψεις που υφίσταται το νοσοκομείο μας. Ενώ λοιπόν η πανδημία συνεχίζει να απειλεί το λαό, πολλά τμήματά και κλινικές του Νοσοκομείου μας είναι σημαντικά υποστελεχωμένα. Οι νοσηλευτές που διώχθηκαν σε αναστολή αντιστοιχούν αριθμητικά σε ένα νοσηλευτικό τμήμα ενώ το φαρμακείο παρά τον κομβικό του ρόλο υπολειτουργεί ακόμα.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό το χτύπημα των δικαιωμάτων μας ως προοίμιο στην νέα επίθεση που ετοιμάζει. Το αποκαλούμενο «νέο ΕΣΥ» δεν είναι παρά ξεπούλημα των νοσοκομείων. Οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στοχεύουν στην παραχώρηση υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα θα είναι το χτύπημα στους μισθούς και στα δικαιώματα μας και ο λαός θα βάλει πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Απεργούμε – αγωνιζόμαστε για :
· Να γυρίσουν πίσω στη δουλειά οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή.
· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
· Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
· Ένταξη όλου του προσωπικού στα ΒΑΕ.
· Αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου μας.
· Ίση πλήρη και Δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                Ο Γραμματέας
Ελευθερία Αθανασίου      Κων/νος Μπακάλης
Συνέχεια...

Λίγα και σήμερα τα νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Οκτωβρίου 20, 2021 0
Λίγα και σήμερα τα νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 3
ΠΕ Ιωαννίνων 57
ΠΕ Πρέβεζας 9

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.279, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 704.211 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.400 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.485 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 311 (88.6%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.4%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.259 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 213 (ημερήσια μεταβολή +10.94%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 207 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας - Άγνωστο πόσα σβήνονται

Οκτωβρίου 20, 2021 0
Θεσπρωτία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας - Άγνωστο πόσα σβήνονται

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (19-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 22 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

16 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:

-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-12- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

6 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:

4 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων, ως εξής:

-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

2 παραβάσεις με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ σε καταστήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου αποστέλλει καθημερινά δελτία Τύπου με τα πρόστιμα που επέβαλλαν κλιμάκιά της την προηγούμενη ημέρα. Ποτέ όμως δεν έστειλε Δελτίο Τύπου στο οποίο να αναφέρονται πόσα από αυτά τα πρόστιμα διαγράφονται, κατόπιν νομίμων ενστάσεων βεβαίως, τα οποία από όσο πληροφορούμαστε είναι αρκετά...
Γιατί άραγε;;;
Συνέχεια...

Η ομιλία της Μάγδας Τάτση στο συνέδριο τον Οριζόντων Ηπείρου

Οκτωβρίου 20, 2021 0
Η ομιλία της Μάγδας Τάτση στο συνέδριο τον Οριζόντων Ηπείρου

Με επιτυχία στέφθηκε το πρώτο, ανοιχτό συνέδριο εργασίας της Πολιτικής Επιτροπής και των Συντονιστών των «Οριζόντων Ηπείρου», το οποίο διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Γιάννενα.

Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ξεκίνησε με το χαιρετισμό του αναπληρωτή συντονιστή και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Σπύρου Υφαντή, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες, έκανε μια μικρή αναφορά στο ιστορικό δημιουργίας της παράταξης κάνοντας λόγο για «μια παράταξη με προοπτική, όραμα και μέλλον, η οποία απευθύνεται σε όλους τους Ηπειρώτες».

Ακολούθησε η αντιπρόεδρος των «Οριζόντων Ηπείρου» και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Μάγδα Τάτση, η οποία με τη σειρά της τόνισε πως η συμμετοχή της στους «Ορίζοντες Ηπείρου» προήλθε από την ανάγκη να προσφέρει στον τόπο της όπως κάθε ενεργός πολίτης οφείλει να κάνει.

Η ομιλία της Μάγδας Τάτση στο συνέδριο των Οριζότων Ηπείρου

Φίλες και φίλοι, καλησπέρα.
Χαιρετίζω κι εγώ με τη σειρά μου το πρώτο συνέδριο εργασίας της Πολιτικής Επιτροπής και των Συντονιστών των Οριζόντων Ηπείρου.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω με μια μακροσκελή ομιλία. Θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναδρομή στις ημέρες που εγώ ξεκίνησα, για πρώτη φορά, την πορεία μου στην ενασχόληση με τα κοινά.

Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, ως ιατρός του Ε.Σ.Υ, είχα και έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο, ως ενεργός πολίτης, αισθανόμουν και εξακολουθώ να αισθάνομαι την ανάγκη για μια αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα της Ηπείρου, τα οποία χαρακτηρίζονται από στασιμότητα και αν μου επιτρέπεται να πώ και από έλλειψη οράματος για τον όμορφο τόπο μας.

Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου ότι κάθε πολίτης οφείλει να συμμετέχει ενεργά στα κοινά και να προσφέρει με όποιον τρόπο και όποιες δυνάμεις ή ικανότητες διαθέτει στο κοινωνικό σύνολο.

Το γνήσιο ενδιαφέρον λοιπόν και η αγωνία για το καλό του τόπου μας, τα οποία θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν και εσάς, με ώθησαν στην ενασχόλησή μου με τα κοινά ώστε να συνεισφέρω και εγώ, με όλες μου τις δυνάμεις, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής καθώς και της καθημερινότητας των συμπολιτών μου.

Το πρόγραμμα με το οποίο μπορούσα να ταυτιστώ, είναι αυτό της παράταξής μας, των Οριζόντων Ηπείρου. Μία πρόταση διαφορετική για την Ήπειρο με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας καθώς και για την επίλυση χρόνιων δομικών προβλημάτων της Ηπείρου, με την εφαρμογή ενιαίων πολιτικών και για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Βασιζόμενη δηλαδή στην περιφερειακότητα.

Ξεκινήσαμε δειλά, χωρίς εμπειρίες στον πολιτικό στίβο. Οδηγός και συνοδοιπόρος συνάμα, ο πρόεδρος της παράταξης, ο Σπύρος Ριζόπουλος. Πάντα δίπλα μας να μας συμβουλεύει και να μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα. Ένας άνθρωπος ανιδιοτελής, ρηξικέλευθος, με αγάπη και όραμα για τον τόπο μας, για την Ήπειρο.

Ίσως να κάναμε και λάθη στην πορεία, όμως με όρεξη, ενθουσιασμό και υπευθυνότητα συμμετείχαμε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και πετύχαμε ένα αξιοσέβαστο ποσοστό για μια πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη, η οποία όπως όλοι σας γνωρίζετε δεν είχε καμία κομματική “ομπρέλα”. Αντιθέτως χαρακτηρίζεται ως ανεξάρτητη, υπεριδεολογική και ενωτική, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, ένας αμιγώς αυτοδιοικητικός συνδυασμός.

Σήμερα πλέον και παρά τις πολλές δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία της covid-19, η παράταξή μας εξακολουθεί να διερύνεται χάρη στην προσπάθεια όλων των μελών της.

Όλοι μας λοιπόν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή με όλες μας τις δυνάμεις και να επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας τις προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου, οι οποίες στηρίζονται στην αξιοκρατία,την ισότητα και τη διαφάνεια.
Για να οδηγήσουμε την Ήπειρο πολλά βήματα μπροστά καθώς και πολλά βήματα παραπάνω.

Σας ευχαριστώ.
Συνέχεια...

Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας - Δείτε τους υποψήφιους

Οκτωβρίου 20, 2021 0
Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας - Δείτε τους υποψήφιους

Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη
– Προέδρου και Μελών Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας

– Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και Μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών, καθώς και των
– Συνέδρων,
θα διεξαχθούν την Κυριακή 24-10-2021 από ώρα 8:00 έως ώρα 19:00.

Υποψήφιοι Πρόεδροι ΔΕΕΠ
 1. Κωνσταντίνου Θεοφάνης
 2. Μπότος Σωκράτης

Μέλη ΔΕΕΠ
 1. Αναστασίου Αλέξανδρος
 2. Βέρμπη Βέρα
 3. Γεώργος Βασίλειος
 4. Γκαμπρέλας Δημήτριος
 5. Γκίκας Κωνσταντίνος
 6. Κοσιώρη Αικατερίνη
 7. Μπολότσης Ανδρέας
 8. Ρούμπης Δημήτριος
 9. Σουλάκης Αναστάσιος
 10. Τσίμος Κωνσταντίνος
 11. Τσιάκος Ευάγγελος
Υποψήφιοι ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας
Πρόεδροι
 1. Φωτιάδης Απόστολος
Μέλη
 1. Κανάκης Απόστολος
 2. Κυργυρίδης Νικόλαος
 3. Μαντζούκης Σπυρίδων
 4. Μηλιώνη Ελένη
 5. Μώκος Θεόδωρος
 6. Πάντου Βιολέτα
 7. Τσόγκα Άννα
Υποψήφιοι ΔΗΜΤΟ Παραμυθιάς

Πρόεδροι
 1. Κώτσης Θεόδωρος

Μέλη
 1. Γκόγκος Δημήτριος
 2. Κάτσιος Στυλιανός
 3. Μάρκου Χρήστος
 4. Ντάνη Σοφία
 5. Πάκος-Τσιάνης Γεώργιος
 6. Χρήστου Αλέξανδρος

Υποψήφιοι ΔΗΜΤΟ Φιλιατών

Πρόεδροι
 1. Σοροβάκος Χαρίλαος

Μέλη
 1. Γραβιώτη Ευαγγελία
 2. Καίσαρη Παρασκευή
 3. Κασαβήτα Χριστίνα
 4. Κομίνης Δημήτριος
 5. Μπόμπορης Λάμπρος
 6. Νέτης Ελευθέριος
 7. Φερεντίνος Μιλτιάδης
Υποψήφιοι σύνεδροι
 1. Ντάνης Βασίλειος
 2. Μπολότσης Ανδρέας
 3. Μώκος Θεόδωρος
 4. Σουλάκης Αναστάσιος
 5. Χασιώτης Κωνσταντίνος
Συνέχεια...

Επανεξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ.του Κ.Π. Αριάδνη ο Δημήτρης Δημάκος

Οκτωβρίου 20, 2021 0
Επανεξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ.του Κ.Π. Αριάδνη ο Δημήτρης Δημάκος

Στο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό του Φορέα Αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος επανεξελέγη ομόφωνα ο κύριος Δημάκος Δημήτριος, εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος : Δημάκος Δημήτριος (εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας
Αντιπρόεδρος : Ντρίτσου Μαρία (εκπρόσωπος του Δήμου Σουλίου)
Γενικός Γραμματέας : Γκίκας Θωμάς (εκπρόσωπος του Δήμου Φιλιατών)
Ταμίας : Παππάς Πέτρος (εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας)
Μέλος : π. Ελευθέριος Κωνσταντής (εκπρόσωπος Ιεράς Μητροπόλεως)
Μέλος : Πιτούλης Θωμάς (εκπρόσωπος της Π.Ε. Θεσπρωτίας)
Μέλος : Ζιάγκου Κων/να (εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ)

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία

Από το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ
Συνέχεια...

Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στην Πανηπειρωτική Έκθεση

Οκτωβρίου 20, 2021 0
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στην Πανηπειρωτική Έκθεση

Στην 20η Πανηπειρωτική Έκθεση που πραγματοποιείται στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2021, συμμετέχει και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς του και στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών στην Ήπειρο.

Στο περίπτερο της Ο.Λ.ΗΓ., οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες του λιμένα.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Γιορτάστηκε η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021

Οκτωβρίου 20, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Γιορτάστηκε η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Φιλιατών και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε και φέτος την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch 2021). 


H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δρέπανο (Μακρυγιάλι) Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με την συμμετοχή παιδιών από το ΚΔΑΠ-μεΑ «Το Εργαστήρι». Το θέμα της φετινής γιορτής ήταν η «Παράνομη παγίδευση & εμπορία πουλιών».


Τα παιδιά ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για της παράνομες δραστηριότητες, όπως την παράνομη θανάτωση, δηλητηρίαση, παγίδευση και εμπορία των άγριων πτηνών που συμβαίνει σε ορισμένες χώρες της ΕΕ καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις τους.


Με τα τηλεσκόπια πραγματοποιήθηκε παρατήρηση των πουλιών στη λιμνοθάλασσα Βατάτσα και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές ευθύνης του Φορέα. Τα είδη που παρατηρήθηκαν ήταν φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνοι, λευκοτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες, λαγγόνες, κορμοράνοι κλπ.


Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με ανάλογες δράσεις στο προσεχές μέλλον.

Συνέχεια...

Ξεκινούν τα μαθήματα στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα