06/13/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Ηγουμενίτσα: Διαρροή πετρελαίου από δεξαμενή πολυκατοικίας

Ιουνίου 13, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Διαρροή πετρελαίου από δεξαμενή πολυκατοικίας

Διαρροή πετρελαίου από δεξαμενή πολυκατοικίας σημειώθηκε χθες το βράδυ στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας. Για άγνωστο ακόμη λόγο, το πετρέλαιο διέρρευσε όχι μόνο στον εσωτερικό χώρο της πολυκατοικίας, αλλά έφθασε μέχρι την παραλιακή οδό, όπου υπήρχε κίνδυνος για ανάφλεξη ή για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπου έριξαν πριονίδι για να καλύψουν το πετρέλαιο που είχε ήδη πλημμυρίσει το οδόστρωμα.
Στο σημείο τοποθετήθηκε και προειδοποιητική πινακίδα!
Ας έχουν το νου τους οι διερχόμενοι από τα Πλατάνια οδηγοί!
Συνέχεια...

Σύβοτα: Έκοψαν το ρεύμα για να σώσουν γατάκι

Ιουνίου 13, 2020 0
Σύβοτα: Έκοψαν το ρεύμα για να σώσουν γατάκι

Χωρίς ρεύμα έμειναν τα Σύβοτα για λίγη ώρα την Παρασκευή κι αυτό εξαιτίας μιας γάτας. Το άτυχο ζωντανό σκαρφάλωσε στην κολώνα, μάλλον φοβισμένο από κάτι.
Επικίνδυνο φυσικά όχι μόνο να πέσει αλλά και να πάθει ηλεκτροπληξία. Φίλη του φιλοζωικού σωματείου κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική και σε συνεργασία με τη ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα για λίγο και κατέβασαν τη γάτα.

Όσο και να βλέπουμε τον κόσμο σκοτεινό, πάντα θα υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα τον φωτίζουν.
Τα συνεργεία βρέθηκαν στο σημείο δέκα λεπτά μετά την κλήση. Η ευαισθησία είναι προτέρημα για κάθε άνθρωπο.
Μπράβο στα παιδιά!!!!! Συγχαρητήρια!!

Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Σταυρούλα Μπραϊμη

Ιουνίου 13, 2020 0
Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Σταυρούλα Μπραϊμη

Συζήτηση-ενημέρωση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου Αλέκο Πάσχο για ζητήματα του επιχειρηματικού κλάδου.
Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία και οι προσπάθειες ανάταξης της τοπικής οικονομίας!
Συνέχεια...

«Στο “Ήπειρος” σκοτώθηκε ο Χρήστος»… Συγκλόνισε την Άρτα η μεγάλη διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου (ΦΩΤΟ)

Ιουνίου 13, 2020 0
«Στο “Ήπειρος” σκοτώθηκε ο Χρήστος»… Συγκλόνισε την Άρτα η μεγάλη διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου (ΦΩΤΟ)

Ξεχείλισε η οργή στη μεγάλη διαδήλωση στην Άρτα, που οργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, το Εργατικό Κέντρο. Το σύνθημα, «Kέρδη βουτηγμένα στο αίμα εργατών. Στο “Ήπειρος” σκοτώθηκε ο Χρήστος» συγκλόνισε όλη την Άρτα, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο εργαζόμενου από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο «Ήπειρος».

«Ιδιαίτερα, τώρα, που από ότι δείχνουν οι εξελίξεις, προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες στον εργαζόμενο προαναγγέλλοντας “ανθρώπινο λάθος”. Μόνο που δεν μας εξήγησαν», σημείωσε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος του ΕΚ Άρτας, Λαμπρίνα Σκορίλα, «γιατί δεν σκοτώνονται από τα δήθεν ανθρώπινα λάθη οι εργοδότες αλλά οι εργάτες. Μόνο που δεν μας εξήγησαν γιατί με καθυστέρηση δύο ημερών έγινε ο έλεγχος από την επιθεώρηση ασφαλείας, σε τι χώρο και με ποιες συνθήκες έγινε η έρευνα;».
Για να καταλήξει απαιτώντας: «Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση και να μην “ξεχαστεί”, όπως άλλες φορές στο παρελθόν. Να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».
Αμέσως μετά διαβάστηκε το κείμενο των δικηγόρων της οικογένειας που μοιράστηκε και στους συγκεντρωμένους με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί, από τις συμβασιούχες καθαρίστριες και τραπεζοκόμες του Νοσοκομείου Άρτας, με καθολική απαίτηση για οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών στο Nοσοκομείο Άρτας.

Στην πορεία που ακολούθησε και συγκλόνισε όλη την πόλη, προηγήθηκε το πανό του Εργατικού Κέντρου, για το τραγικό εργατικό «ατύχημα» κατά τους …ειδικούς, με τη συμμετοχή της αδελφής του αδικοχαμένου Χρήστου και πολλών συγγενών.

ΠΗΓΗ: 902.γρ
Συνέχεια...

Σήμερα στα Σύβοτα η συνάντηση φορέων για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Ιουνίου 13, 2020 0
Σήμερα στα Σύβοτα η συνάντηση φορέων για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Διερεύνηση των καλύτερων επιλογών επανεκκίνησης του τουρισμού με παράλληλη διασφάλιση του αγαθού της υγείας στην περιοχή μας 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στον τουρισμό της περιοχής μας, προσκαλεί σε διαλογική συζήτηση, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Συβότων, όλους τους επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί με θέμα: 
«Διερεύνηση των καλύτερων επιλογών επανεκκίνησης του τουρισμού με παράλληλη διασφάλιση του αγαθού της υγείας στην περιοχή μας». 

Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ελευθέριος Κώστας.
Συνέχεια...

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου επισκέφτηκε τα Ιωάννινα

Ιουνίου 13, 2020 0
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου επισκέφτηκε τα Ιωάννινα 

Παρέστη σε εκδήλωση στο πλαίσιο παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού – δωρεάς του ΚΕ.ΜΕ.Α. στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας 

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισκέφτηκε χθες τα Ιωάννινα, όπου παρέστη σε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού – δωρεάς του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας. 
Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) κ. Νικόλαο Γερασιμίδη. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει θερμικές κάμερες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κιάλια, φορητούς ασυρμάτους – πομποδέκτες, αντιβαλλιστικά κράνη κ.λπ. είδη καθώς και εννιαθέσιο σύγχρονο όχημα μεταφοράς προσωπικού για τις ανάγκες του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακκαβιάς. 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Υφυπουργός στην ομιλία του ευχαρίστησε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « …θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Κέντρου, τον κ. Γερασιμίδη, ο οποίος και με ιδιαίτερη θα έλεγα προθυμία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου να υπάρξει αυτή η βοήθεια και η προσφορά του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και προς τις Υπηρεσίες της Ηπείρου, οι οποίες βρίσκονται και αυτές σε έναν αγώνα, από πλευράς καταπολέμησης της εγκληματικότητας και ειδικά της διασυνοριακής εγκληματικότητας στα σύνορά μας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα…» 
Ο κ. Υφυπουργός σημείωσε περαιτέρω ότι: «…Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία σημαντική προσφορά και είναι υλικά τα οποία τα χρειάζεται το προσωπικό, είναι πρώτης ανάγκης και ειδικότερα μετά τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε η Ελληνική Αστυνομία λόγω και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Υπήρξαν προβλήματα και στον εκσυγχρονισμό τον υλικοτεχνικό της Ελληνικής Αστυνομίας και έτσι η προσφορά του ΚΕ.ΜΕ.Α. έχει μία ξεχωριστή σημασία…» 
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕ.ΜΕ.Α. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτεύεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αποτελεί επιστημονικό, ερευνητικό και συμβουλευτικό φορέα, με σκοπό τη διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας και την εκπόνηση μελετών, ιδίως σε στρατηγικό επίπεδο, για θέματα που αφορούν την Πολιτική Ασφάλειας, καθώς και την παροχή υπηρεσιών, γνωμοδοτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα, σε θέματα ασφάλειας γενικότερα. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Βουλευτής Ιωαννίνων κα. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Σιώρος και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Παππάς αντίστοιχα. 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, της Βουλευτή Ιωαννίνων κας Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου και του Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων. 
Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους ανωτέρω και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α., επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο στην έδρα της Μητρόπολης Ιωαννίνων. 
Σημειώνεται ότι ο κ. Υφυπουργός, προ της άφιξής του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Με καλό καιρό το Σαββατοκύριακο