04/14/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Γ. Γόγολος: Προτεινόμενες δράσεις προς το Δήμο Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Απριλίου 14, 2020 0
Γ. Γόγολος: Προτεινόμενες δράσεις προς το Δήμο Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ 

Πριν από τις προτάσεις που καταθέτουμε, οι οποίες μπορούν να βελτιωθούν βεβαίως από την προσθήκη και άλλων, σε ότι αφορά την «πανδημία» πιστεύουμε ότι: 
Οι ενημερωμένοι πολίτες, μπορούν να αντιμετωπίσουν καλλίτερα την πανδημία, από τους φοβισμένους πολίτες. 

Πριν επικαλεστούμε την ατομική ευθύνη, εν προκειμένω οφείλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που αφορούν τη συλλογική μας ευθύνη ως Δημοτική Αρχή, από όποια θέση βεβαίως μας έχουν κατατάξει οι πολίτες σε αυτήν. 
Το σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» για όλους τους πολίτες, δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για τις τοπικές αρχές για να μην αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. 

Ως πρώτη προτεραιότητα βεβαίως, θεωρούμε την υιοθέτηση και τον σεβασμό των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Προτείνουμε όπως οφείλουμε ως Δημοτική παράταξη προς τη Δημοτική Αρχή, τις παρακάτω επί μέρους δράσεις θέτοντας τα μέλη της ομάδος μας, στη διάθεση του Δήμου για την υλοποίηση όποιων πρωτοβουλιών αποφασίσει. 

Προτείνουμε 

- Τη δημιουργία συλλογικού οργάνου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Δήμο, με τη συμμετοχή των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την ιδιότητα του ιατρού από όλες τις παρατάξεις, του ιατρικού συλλόγου, του φαρμακευτικού συλλόγου, του Ερυθρού Σταυρού κ.α. Η ανάθεση αρμοδιότητας σε έναν Αντιδήμαρχο με ήδη αυξημένα καθήκοντα, δεν έχει αποτελέσει τη δέουσα λύση. 

- Την περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό και την αξιοποίηση των δομών του Δήμου, δημιουργώντας μια αποτελεσματική αμφίδρομη σχέση με τις ευπαθείς ομάδες πολιτών. Μπορούμε να πάμε εμείς σε αυτούς και να μη περιμένουμε μόνο όσους πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες. Σε μικρό τόπο ζούμε. Όλοι γνωριζόμαστε. Με λύπη διαβάσαμε στον Τύπο την αντιμετώπιση από τις υπάρχουσες δομές του Δήμου, μιας τέτοιας περίπτωσης συμπολίτη μας. 

- Την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων και την ενημέρωση των πολιτών για τη χρήση τους, καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονούν από τον τρόπο ρίψης απορριμμάτων, όπως αυτός γίνεται σήμερα. 

- Την απολύμανση μετά τις 21.00’ των χώρων, όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει κίνηση ή αναμονή πολιτών π.χ. Έξω από τράπεζες, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ υπηρεσίες κλπ 

- Την καθημερινή απολύμανση εξωτερικών σημείων που επί το πλείστον οι πολίτες χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους π.χ. παγκάκια, πεζούλια, κάγκελα, δημόσιες τουαλέτες κλπ ( οι παραπάνω ενέργειες εφαρμόζονται σε όλους τους Δήμους ) 

- Να δοθεί η χρήση όλων των ποδηλατοδρόμων της πόλης αποκλειστικά στους πεζούς, ώστε να μπορούν να κινηθούν άφοβα και με τις σωστές αποστάσεις οι πολίτες που έχουν ανάγκη την ολιγόλεπτη έξοδο από το σπίτι για άσκηση. Οι ποδηλάτες μπορούν για λίγο διάστημα να κινηθούν με σχετική ασφάλεια στους οδικούς άξονες, οι οποίοι δεν έχουν αυτό το διάστημα κίνηση. Στο τέλος της κρίσης πρέπει να είμαστε σωματικά αλλά και ψυχικά υγιείς. 

- Σε όλα τα παραπάνω σημεία να τοποθετηθούν ταμπλό ενημέρωσης των πολιτών, με τις οδηγίες των υγιειονομικών αρχών και τους κανόνες που οφείλουν να εφαρμόζουν. 

- Να γίνει δωρεάν διάθεση προστατευτικού υγειονομικού υλικού στους πολίτες, καθώς και τσαντών αγοράς τροφίμων με τυπωμένες χρηστικές οδηγίες για τους τρόπους προφύλαξης και μη εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

- Να ενταθούν με τη συνεργασία των αρμοδίων αρχών, οι έλεγχοι κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών. Όσο μακραίνουν χρονικά τα μέτρα, τόσο οι αντοχές των πολιτών θα μειώνονται. Αυθαίρετες απαγορεύσεις κίνησης πολιτών, όπως αυτή του ποδηλατόδρομου χωρίς απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, δημιουργούν θέματα εμπιστοσύνης στους πολίτες και για τα ορθά μέτρα που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας. Θεωρούμε απαράδεκτο ο Δήμος να υιοθετεί τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες. Χωρίς τη δική μας παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, «η παράνομη απαγόρευση» θα ήταν ένα ακόμη ιδεολογικό έπαθλο στην πολιτική καριέρα του Δημάρχου. Το «δεν ήξερα» «δεν κατάλαβα» δεν είναι πολιτική απάντηση. 

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες, να μην επαναπαυτούν στο ότι δεν έχει καταγράφει ακόμη κρούσμα κορωνοϊού στο Δήμο μας. Όλα μπορούν να ανατραπούν από προσωπικές ή συλλογικές παραλήψεις. 

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, θα ανακοινώσει τις προτάσεις τις οποίες επεξεργάζεται για την επικείμενη οικονομική κρίση μετά την πανδημία, η οποία δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους. Με τις σημερινές προτάσεις αναφερόμαστε στα θέματα της υγείας των συμπολιτών. 

Μένουμε σπίτι 
Να χαρούμε με την οικογένειά μας το φετινό «διαφορετικό» Πάσχα. 
Ευχόμαστε το τέλος και αυτής της κρίσης, να μας βρει όλους καλά. 
Καλές γιορτές και καλή Ανάσταση! Συνέχεια...

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει επιχειρήσεις και ιδιώτες με αναστολή καταβολής δόσεων δανείων

Απριλίου 14, 2020 0
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει επιχειρήσεις και ιδιώτες με αναστολή καταβολής δόσεων δανείων 

Δελτίο Τύπου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αντιλαμβάνεται τις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της υγειονομικής κρίσης και υιοθετεί επιπλέον μέτρα στήριξης προς τους πελάτες της, επιχειρήσεις και ιδιώτες, στο πλαίσιο των πολιτικών που έχουν εγκριθεί από τις εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές, για ενεργή στήριξη της ελληνικής οικονομίας 

Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα προκειμένου να διευκολύνει τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις της Ηπείρου (που έχουν ενταχθεί στους καταλόγους του υπουργείου Οικονομικών με τους ΚΑΔ που έχουν προβλήματα λόγω των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης), υπό την προϋπόθεση να ήταν ενήμερες την 31/12/19, εφαρμόζει αναστολή της καταβολής δόσεων 10 μηνών, με ισχύ από 01/03/2020 έως 31/12/2020 με αντίστοιχη αύξηση της διάρκειας του δανείου ή αύξηση των υπολειπόμενων δόσεων 

Επιπλέον, για τις πληττόμενες ατομικές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα άμεσα πληττόμενα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί και νοικοκυριά) που αδυνατούν να συνεχίσουν την τακτική πληρωμή των δόσεων του δανείου τους και ήταν ενήμεροι κατά την 31/12/2019, εφαρμόζει αναστολή της καταβολής δόσεων 7 μηνών με ισχύ από 01/03/2020 έως 30/09/2020 και διατήρηση της αρχικής διάρκειας δανείου με προσαύξηση υπολειπόμενων δόσεων. 
Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου αναφέρει: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αφουγκράζεται τη δυσχερή θέση που έχουν βρεθεί οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Ηπείρου και συνεχίζει να ανταποκρίνεται με αποφασιστικότητα για την ανακούφισή τους. Από την αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας, δίνουμε το παρόν και στηρίζουμε με συνέπεια την κοινωνία και την οικονομία της Ηπείρου και τους πελάτες μας, επιχειρήσεις και ιδιώτες, με τη λειτουργία όλων των καταστημάτων και τη συνεχή ανταπόκριση του προσωπικού μας. Τη δύσκολη αυτή περίοδο οφείλουμε να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ενίσχυση του παραγωγικού ιστού του τόπου και της χώρα μας. Παραμένοντας δυνατοί και ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες που έχουμε μπροστά μας και ευχόμαστε πως η Ανάσταση θα είναι ο προπομπός που θα επαναφέρει τις ζωές μας και την οικονομία στην κανονικότητα.» 

Η ένταξη των δανειοληπτών, ιδιωτών και επιχειρήσεων, στα μέτρα διευκόλυνσης, εξετάζεται μετά από σχετική αίτηση που μπορούν υποβάλλουν στα καταστήματα της Τράπεζας, καθώς και ηλεκτρονικά. 

Επιπλέον, η Τράπεζα Ηπείρου πιστή στην αποστολή της για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της ρευστότητας στην κρίση του κορωνοϊού, συμμετέχει: 

- στο πρόγραμμα της 3μηνης επιδότησης των τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, 

- στο πρόγραμμα νέων δανείων κεφαλαίου κίνησης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην ΕΤΕΑΝ), για την κάλυψη άμεσων αναγκών όπως μισθοδοσία, φόροι, ΦΠΑ και δαπάνες ενοικίου με την κωδική ονομασία «Covid-19», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ (δηλαδή το 40%) των κεφαλαίων προέρχεται από τους πόρους του ΤΕΠΙΧ ΙΙ 

Ιωάννινα, 14 Απριλίου 2020
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα καταστήματα του Δρεπάνου

Απριλίου 14, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα καταστήματα του Δρεπάνου
(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχεια...

Αθέμιτο ανταγωνισμό από τα super markets καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: "Να πωλούν μόνο τρόφιμα και είδη ανάγκης"

Απριλίου 14, 2020 0
Αθέμιτο ανταγωνισμό από τα super markets καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: "Να πωλούν μόνο τρόφιμα και είδη ανάγκης"

Την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας προκάλεσε ο αθέμιτος ανταγωνισμός που παρατηρείται εν μέσω πανδημίας, εφόσον τα εμπορικά καταστήματα είναι υποχρεωτικά κλειστά με απόφαση της κυβέρνησης. Και αυτό γιατί, την ώρα που οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι κλειστές, τα super markets πωλούν τα πάντα, από ρούχα και παπούτσια μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, δηλαδή προϊόντα που κανονικά πωλούνται από εξειδικευμένα εμπορικά καταστήματα. 

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Εμπορικός Σύλλογος ζητάει να εκδοθεί κυβερνητική απόφαση που να αποκλείει τα καταστήματα πώλησης τροφίμων από την πώληση και διάθεση άλλων ειδών, πλην τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης!

Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας:


Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤ. & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 

Κοιν: ΕΣΕΕ 
ΟΕΣΒΔΕΝ 

Αριθμ. πρωτ.: 264/14-04-2020 

Θέμα: «Αθέμιτος ανταγωνισμός από τις υπεραγορές» 

Κε. Υπουργέ 

ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας σας μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου, από το γεγονός ότι επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και υπεραγορές τροφίμων, επιτρέπεται να πωλούν προϊόντα όπως ενδύματα, υποδήματα, εσώρουχα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού, κ.λπ., τη στιγμή που εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης των παραπάνω και άλλων ειδών είναι υποχρεωτικά κλειστά. 

Το γεγονός αυτό, αποτελεί από μόνο του αθέμιτο ανταγωνισμό, που δίνει τη δυνατότητα στις παραπάνω επιχειρήσεις να αυξάνουν ακόμη περισσότερο τον τζίρο τους εις βάρος των μελών μας και μάλιστα, σε μια περίοδο, που δεχόμαστε μεγάλο χτύπημα από το ηλεκτρονικό εμπόριο. 
Ζητούμε να προβείτε άμεσα στην έκδοση απόφασης που να αποκλείει τα καταστήματα πώλησης τροφίμων από την πώληση και διάθεση άλλων ειδών, πλην τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, και συγκεκριμένα όλων των προϊόντων που ανήκουν στους ΚΑΔ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας των καταστημάτων που τελούν σε αναστολή. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, καθώς οι πληγείσες επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε παραμένουν κλειστές ήδη 25 ημέρες κι η «επόμενη» μέρα προοιωνίζεται πολύ δύσκολη. 

Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας 
Μαρέτης Ανδρέας           Κυπριανός Γεώργιος
Συνέχεια...

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (M. Τρίτη 14 Απριλίου)

Απριλίου 14, 2020 0
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (M. Τρίτη 14 Απριλίου) 

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (M. Τρίτη 14 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό. 
· Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, με την κατάσταση της υγείας του ασθενή που είναι διασωληνωμένος να είναι βελτιωμένη. 

2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την κατάσταση της υγείας του ασθενή να είναι βελτιωμένη. 
· Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση . 
· Το τρίτο περιστατικό που αφορά νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, είναι σταθερό και ασυμπτωματικό. 

4. Το θετικό περιστατικό του νεαρού άντρα, που νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα αρνητικής πίεσης, διαπιστώθηκε ότι είχε τεθεί σε καραντίνα στην οικία του και παρακολουθούνταν από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας , δεδομένου ότι σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό. Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν άλλες επαφές λόγω της πολυήμερης καραντίνας. 

5. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα έξι νέα δείγματα. Τα έντεκα αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα υπόλοιπα τριάντα πέντε όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά . 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα δώδεκα δείγματα των δύο προηγούμενων ημερών ήταν αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση. 

· Από το σύνολο των εκατόν σαράντα τριών (143) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα , το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα δώδεκα δείγματα που εξετάσθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα ήταν αρνητικά . 

· Σήμερα στάλθηκαν δέκα νέα δείγματα για εξέταση . 

· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ,τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια ογδόντα πέντε (385) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2. 

· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται ισάριθμα αποτελέσματα. 

· Ελήφθησαν επιπλέον τρία νέα δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται ισάριθμα αποτελέσματα 

· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο εχθές 13/4/2020. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Σήμερα στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα τέσσερα δείγματα και ήταν όλα αρνητικά . 

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται σαράντα ένα (41) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι Γάλλοι υπήκοοι. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους . 

Συνέχεια...