03/19/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο στη Θεσπρωτία

Μαρτίου 19, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  69
ΠΕ Θεσπρωτίας  44
ΠΕ Ιωαννίνων  255
ΠΕ Πρέβεζας  103
Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σε Πάργα και Παραμυθιά

Ηγουμενίτσα: Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στο λιμάνι

Μαρτίου 19, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στο λιμάνι

Στη σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 51 και 30 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος μετέφερε τον 30χρονο, για λογαριασμό του οποίου ο 51χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταφερθεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα με τραυματισμό 27χρονου

Μαρτίου 19, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα με τραυματισμό 27χρονου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγ. Αποστόλων Ηγουμενίτσας, πλησίον της εισόδου λιμένα εξωτερικού, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 27χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Πρόσληψη ενός ατόμου από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Μαρτίου 19, 2022 0
Πρόσληψη ενός ατόμου από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε. συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να απευθύνει πρόσκληση υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων για την πλήρωση θέσης που θα καλύψει ανάγκες της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Ψηφιακής Τραπεζικής.

Τίτλος Θέσης: JUNIOR DEVELOPER (προγραμματιστής)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το κείμενο της Προκήρυξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.epirusbank.com

Προθεσμία υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων μέχρι και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, μόνο ηλεκτρονικά, στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hr@epirusbank.gr

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού
Συνέχεια...

1η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος Β΄Εθνικής για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 19, 2022 0
1η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος  Β΄Εθνικής για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας, συγχαίρουν τους προπονητές και τους αθλητές του ανδρικού τμήματος για την κατάκτηση της 1ης θέσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας που οδηγεί στα PLAYOFFS για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την διεκδίκηση της ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Σας καλούμε όλους και όλες την Κυριακή 20/3, ώρα 19:00, στο κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου» να υποστηρίξουμε την ομάδα μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο κ.Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου και τα μέλη του ΠΑΚΠΠΟ για την στήριξη και την υλοποίηση των υποσχέσεων τους για την αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου, ξεκινώντας με την εγκατάσταση υπερσύγχρονου φωτεινού πίνακα διεθνών προδιαγραφών και συνεχίζοντας με την συντήρηση του παρκέ και την αντικατάσταση φωτισμού με led προβολείς, τους λίγους χορηγούς-υποστηρικτές που κάθε χρόνο με αγάπη στηρίζουν την προσπάθεια μας.

Και φυσικά να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εσάς τους φιλάθλους μας που σε καθε αγώνα με τις φωνές σας, το χειροκρότημα σας γίνεστε ο 7ος παίκτης και «σπρώχνετε» την ομάδας μας στις νίκες.Συνέχεια...

Εργάτες γης: Αιτήσεις κατά παρέκκλιση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Μαρτίου 19, 2022 0
Εργάτες γης: Αιτήσεις κατά παρέκκλιση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, μπορεί να υποβάλει, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2022, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, με βάση τις θέσεις απασχόλησης, όπως καθορίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία.

Το παραπάνω προβλέπεται, ανάμεσα σε άλλα, σε τροπολογία για τους εργάτες γης, που κατατέθηκε στη Βουλή και στην οποία έγιναν δεκτές οι προτάσεις της ΕΘΕΑΣ. Η τροπολογία αυτή αφορά διατάξεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς».

Σύμφωνα με την τροπολογία, η αίτηση, στην οποία αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία (επώνυμο, όνομα, επώνυμο και όνομα πατέρα, επώνυμο και όνομα μητέρας, χώρα και ημερομηνία γέννησης, ιθαγένεια, αριθμός διαβατηρίου, ημερομηνία έκδοσης και λήξης, χώρα έκδοσης) του προς απασχόληση πολίτη τρίτης χώρας, ο οποίος πρέπει να μην έχει συμπληρώσει το εξηκοστό (60ό) έτος της ηλικίας, καθώς και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του εργοδότη υποβάλλονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr ΕΨΠ).

Η αίτηση συνοδεύεται τουλάχιστον από τα κατωτέρω δικαιολογητικά:
α) Παράβολο (κωδ. 2113) και αποδεικτικό καταβολής του, ύψους εκατόν δέκα (110) ευρώ για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που πρόκειται να απασχοληθεί, το οποίο εισπράττεται υπέρ του Δημοσίου και δεν επιστρέφεται.
β) Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη με την οποία δηλώνεται ότι:

βα) θα απασχολήσει προσωρινά για την παροχή αγροτικών εργασιών τον συγκεκριμένο πολίτη τρίτης χώρας, για περίοδο τουλάχιστον τριάντα (30) ημερών, και έως ενενήντα (90) ημέρες, με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 3α και 7,
ββ) θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 80 του ν. 3386/2005 (Α’ 212),
βγ) ο μετακαλούμενος θα παρέχει τις αγροτικές εργασίες σε τόπο επακριβώς προσδιορισμένο ως προς την περιφερειακή ενότητα, τον δήμο και τη δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα και ότι προσωρινά θα διαμένει σε τόπο που προσδιορίζεται με ακριβή στοιχεία διεύθυνσης. Επίσης, ότι το κατάλυμα που παρέχεται από τον εργοδότη πληροί τις απαιτούμενες, από τις κείμενες διατάξεις, προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας, υπό τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, και ότι ο εργοδότης υποχρεούται να ενημερώνει την αρμόδια αρχή για οποιαδήποτε αλλαγή.
γ) Ενιαία δήλωση καλλιέργειας ή ενιαία δήλωση εκτροφής του άρθρου 9 του ν. 3877/2010 (Α’ 160).

δ) Φωτοτυπία του διαβατηρίου του πολίτη τρίτης χώρας.

ε) Πιστοποιητικό από το οποίο προκύπτουν τα ληξιαρχικά στοιχεία (επώνυμο, όνομα, επώνυμο και όνομα πατέρα, επώνυμο και όνομα μητέρας, χώρα και ημερομηνία γέννησης). Σε περίπτωση που απαιτείται από τον εποχικά εργαζόμενο να καταβάλει μίσθωμα, ο εργοδότης προσφέρει στον εποχικά εργαζόμενο μισθωτήριο ή ισοδύναμο έγγραφο που αναγράφει σαφώς τους όρους ενοικίασης του καταλύματος. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος του μισθώματος πρέπει να είναι ανάλογο με την αμοιβή του εποχικά εργαζομένου και την ποιότητα του καταλύματος και δεν εκπίπτει αυτομάτως από τον μισθό του εποχικά εργαζομένου. Όταν το κατάλυμα δεν παρέχεται από τον εργοδότη, ο εργοδότης οφείλει να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο εποχικά εργαζόμενος διαθέτει εξ ιδίων κατάλυμα, το οποίο πληροί τις απαιτούμενες από τις κείμενες διατάξεις προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων στους Δήμους για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Μαρτίου 19, 2022 0
Θεσπρωτία: Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων στους Δήμους για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Η Εφορευτική Επιτροπή η οποία εξελέγη με μυστική ψηφοφορία ενώπιον του Δικαστικού Αντιπροσώπου στην Γενική Συνέλευση στις 15/3/2022 συνεδρίασε και εξέλεξε τη σύνθεσή της:

ΤΑΚΤΙΚΟΙ
Γιώτη Χριστίνα
Κύργιου Βασιλική
Καπρινιώτης Δημήτριος

Οι αρχαιρεσίες ως ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη Αντιπροσώπων για την ΠΟΕ ΟΤΑ στις 29/3/2022 ημέρα τρίτη στην αίθουσα δημοτικού συμβούλιου Ηγουμενίτσας.
Οι υποψηφιότητες θα παραδίδονται στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και θα γίνονται δεκτές ΣΤΙΣ 22 Μαρτίου 2022 ημέρα τρίτη και ώρα 19.00μμ στα γραφεία του συλλόγου Παλιό Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Ελευθερίας 7

Οι αιτήσεις των υποψηφίων των συνδυασμών θα φέρουν:
α. Την επωνυμία του συνδυασμού
β. Τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά
γ. Τις υπογραφές των υποψήφιων .

Οι αιτήσεις των μεμονωμένων υποψηφίων θα φέρουν :
α. Την ένδειξη ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.
β. Το ονοματεπώνυμο του.
Συνέχεια...

6 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Μαρτίου 19, 2022 0
6 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς προχωρά σε προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 1.649 ατόμων σε όλη την χώρα, για την κάλυψη αναγκών σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Στη Θεσπρωτία προκύπτουν 6 θέσεις για αρχαιολογικούς χώρους, αρχαιολογικό μουσείο αλλά και τα γραφεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, ως εξής:

1 θέση ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης, Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων για τους αρχαιολογικούς χώρους Ελέας και Κουλίας Παραμυθιάς

1 θέση ΤΕ Λογιστικού για τα Γραφεία της Εφορείας Θεσπρωτίας

2 θέσεις ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης, Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων για το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενιτσας

1 θέση ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας για το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενιτσας

1 θέση ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης, Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων για τον αρχαιολογικό χώρος Γιτάνων

Πρόκειται για σύμβαση διάρκειας 7 μηνών και οι ενδιαφερόμενοι θα πρεπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά ή στο culture.gov.gr ή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης.
Συνέχεια...

Κάλεσμα Θεσπρωτού στον κόσμο για δυναμική στήριξη της ομάδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου

Μαρτίου 19, 2022 0
Κάλεσμα Θεσπρωτού στον κόσμο για δυναμική στήριξη της ομάδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου

Τον Ολυμπιακό Βόλου υποδέχεται την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Θεσπρωτός στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2.
Η αναμέτρηση, η οποία θ’ αρχίσει στις 14.45 είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα.

Μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα ο Θεσπρωτός θα διεκδικήσει την επιστροφή στις νίκες.

Η στήριξη της προσπάθειας των παικτών απ’ όλους μας είναι απαραίτητη.
Την Κυριακή καταργούμε το αδιαχώρητο στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας και με τη θετική μας ενέργεια, τη φωνή και τον παλμό μας, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και ενθαρρύνουμε την ομάδα να πετύχει τον στόχο της.

Μη λείψει κανείς!
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ενημερωτική εκδήλωση για την Επιχορήγηση Λογιστών και Φοροτεχνικών από το Επιμελητήριο

Μαρτίου 19, 2022 0
Θεσπρωτία: Ενημερωτική εκδήλωση για την Επιχορήγηση Λογιστών και Φοροτεχνικών από το Επιμελητήριο 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση των μελών του για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΠΑΝΕΚ, προσκαλεί όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑΝΕΚ:
«Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών»

Στην εκδήλωση που θα είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της δράσης από τα Στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.
Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, στο ακόλουθο σύνδεσμο

Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα