11/18/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Παραμυθιά: Εργατικό ατύχημα με υπάλληλο του Δήμου - Έπεσε από ύψος 4 μέτρων κατά τη διάρκεια στολισμού...

Νοεμβρίου 18, 2023 0
Παραμυθιά: Εργατικό ατύχημα με υπάλληλο του Δήμου - Έπεσε από ύψος 4 μέτρων κατά τη διάρκεια στολισμού...

Εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Σουλίου συνέβη την Παρασκευή 17/11/2023 και ώρα 10.00 το πρωί. 

Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος ανεβασμένος σε σκάλα προκειμένου να εκτελέσει εργασίες στολισμού, έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια. 

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και γλύτωσε με ράμματα στο κεφάλι και τις υπόλοιπες κακώσεις που υπέστη. 

Για το περιστατικό προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα: 

1) Ποιος έδωσε την εντολή στον συνάδελφο να εκτελέσει εργασίες πέραν της ειδικότητάς του (ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι τεχνίτης ασφαλτόστρωσης και όχι εναερίτης). 

2) Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που προβλέπονται για εργασίες άνω των δυο μέτρων; 

3) Ο τεχνικός ασφαλείας, από ποιόν ενημερώθηκε και πότε; 

4) Δηλώθηκε το ατύχημα στην επιθεώρηση υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπει η νομοθεσία εντός εικοσιτετραώρου ή προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να το συγκαλύψει; 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Δημοτική αρχή βάζει εργαζόμενους να εκτελούν εργασίες πέραν των καθηκόντων τους. Κατά το παρελθόν τους έχουμε ξανακαταγγείλει, όταν έβαζε οδηγούς να εκτελούν εργασίες συνοδών απορριμματοφόρου. 

Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά, εργοδοτικά εγκλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αδιαφορία της εργοδοσίας και ό,τι αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. 

Καλούμε τους συναδέλφους,τώρα να διεκδικήσουμε: 

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 

-Να χορηγηθούν στην ώρα τους τα ΜΑΠ 

-Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ            ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Τιμήθηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου (+ΦΩΤΟ)

Νοεμβρίου 18, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Τιμήθηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου (+ΦΩΤΟ)

Δυναμική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε εχθές στην Ηγουμενίτσα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, για τα 50 χρονιά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 


Στη συγκέντρωση απήγγειλαν ποιήματα η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας Δονατία Σκάρπου και τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, Τζάκου Ματίνα και Ντάσση Ελισάβετ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Τσόδουλος Κυριάκος και την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Σίμος Ιωάννογλου. 


Κατά τη διάρκεια της πορείας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τον πρόεδρο Γκίκα Σωτήρη, και από το Συνδικάτο Οικοδόμων και τον Πρόεδρο Σίμο Ιωάννογλου.

Συνέχεια...

Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη

Νοεμβρίου 18, 2023 0
Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη

Τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου στη Θεσπρωτία, επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη, συνοδεύονταν από το Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, την Πρόεδρο του ΚΚΠΠΗ Μαρία Τσολάκη, τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου Αναστάσιο Μώκα, τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Χρυσόστομο Κιάμο και τον πρώην βουλευτή του νομού, Ηλία Βεζδεβάνη.

Στις δομές, τόσο των Φιλιατών (Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Θεραπευτήριο Χρονιών Παθήσεων) όσο και της Ηγουμενίτσας (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων) είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους ωφελούμενους των δομών.


Το ζήτημα που ετέθη σε όλες τις δομές είναι η λήξη στις 31/12/2023 των -ήδη παραταθέντων- συμβάσεων εργαζομένων που προσελήφθησαν την περίοδο Covid. 

Όπως τόνισαν οι άνθρωποι του Κέντρου, το προσωπικό αυτό είναι απαραίτητο και δεν αντικαθίσταται εύκολα καθώς στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε όχι μόνο έχουν εκπαιδευτεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των φιλοξενουμένων στις δομές, αλλά υπάρχει και συναισθηματικός δεσμός με τους ωφελούμενους, οι οποίοι έχουν λόγω ηλικίας και σωματικών αναπηριών, ιδιαιτερότητες.

Ζητούμενο επίσης η χρηματοδότηση για την επέκταση των θεραπευτηρίων χρονίων παθήσεων, καθώς ο πληθυσμός της Ηπείρου είναι γηρασμένος, στις περισσότερες περιοχές οι ηλικιωμένοι ζουν μόνοι σε μικρά απομακρυσμένα χωριά, χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον και τα αιτήματα ηλικιωμένων για εισδοχή στις δομές πληθαίνουν.

Η υπουργός δεσμεύθηκε για την ενίσχυση των δομών και του προυπολογισμού τους, ενώ για το ζήτημα του προσωπικού σημείωσε ότι θα αναζητηθεί λύση για την παράταση των συμβάσεων τους, ενώ στόχος είναι η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός με 75 κιλά κάνναβη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 18, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός με 75 κιλά κάνναβη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε στη Θεσπρωτία
Εντοπίστηκαν 75 κιλά περίπου ακατέργαστης κάνναβης σε κρύπτες αυτοκινήτου
Συνελήφθη ο ημεδαπός οδηγός του οχήματος

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας απέτρεψαν σήμερα (18-11-2023) το μεσημέρι τη διακίνηση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας σταμάτησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος.

Κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», εντοπίστηκαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στη βάση της δεξαμενής του υγραερίου καθώς και κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, στις οποίες βρίσκονταν κρυμμένα συνολικά 79 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 74 κιλών και 886 γραμμαρίων.

Το αυτοκίνητο και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας Σεραπίων (+ΦΩΤΟ)

Νοεμβρίου 18, 2023 0
Θεσπρωτία: Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας Σεραπίων (+ΦΩΤΟ)

Το νέο Μητροπολίτη της κ.κ. Σεραπίωνα υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου με χαρά και εκκλησιαστική τάξη, η πόλη της Παραμυθιάς.

Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Στην ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη, παρέστησαν: O Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, περισσότεροι από 30 ιεράρχες από ολόκληρη τη χώρα, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Γιάννης Καράγιαννης, Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Αθανάσιος Ντάνης, Παναγιώτης Νταής και Βασίλης Τσίγκος αντίστοιχα, η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ως τοποτηρητής, παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο στον κ.κ. Σεραπίωνα, ενώ ακολούθησε προσφώνηση από τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη εκ μέρους του λαού της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.


Στην αντιφώνηση του ο σ. Μητροπολίτης Μητροπόλεως έστειλε μήνυμα ενότητας και αγάπης προς όλους, καλώντας τις τοπικές αρχές και το λαό σε στενή συνεργασία για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας και της κοινωνίας.


Το νέο Μητροπολίτη κατά την τελετή της ενθρονίσεως προσφώνησε ο σ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Υπουργός κα. Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, και ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Παραμυθιάς Βησσαρίων ως εκπρόσωπος του τοπικού κλήρου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr
Βάσω Γκόρου
Συνέχεια...