06/30/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Σουλίου Γ. Καραγιάννη στην Αθήνα

Ιουνίου 30, 2020 0
Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Σουλίου Γ. Καραγιάννη στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μπαράζ συναντήσεων στην Αθήνα του δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη και του αντιδήμαρχου οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών Φάνη Μπέλλου, για το πολεοδομικό σχέδιο, την ενεργειακή κοινότητα, την ενεργειακή αναβάθμιση, τις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ και των Κατασκηνώσεων, την κάλυψη κενών θέσεων δημοτικών υπάλληλων στο δήμο Σουλίου καθώς και την χρηματοδότηση νέου πάρκινγκ στην Παραμυθιά.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-onine.gr, οι συναντήσεις ξεκίνησαν με την γενική γραμματέα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας Αθηνά Καλύβα με αντικείμενο την μόνιμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρ. ΚΕΓΕ και των πρ. κατασκηνώσεων, με την υπόθεση να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. “Η μόνιμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΚΕΓΕ και της κατασκήνωσης θα επιτρέψει βιώσιμες παρεμβάσεις καθώς μέχρι σήμερα περνούν στην κυριότητα του δήμου Σουλίου με διάρκεια ορισμένου χρόνου έχοντας ως αποτέλεσμα την μη αποδοτική εκμετάλλευση τους, καθώς οποιοδήποτε μακρόπνοο σχέδιο χρήσης και διαχείρισης, προσκρούει στις ημερομηνίες λήξης της παραχώρησης”, αναφέρει το σχετικό αίτημα.
Ακολούθησε συνάντηση στο υπουργείο ανάπτυξης, με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσία και της Αθηνάς Καλύβα, για την ενεργειακή κοινότητα καθώς και για την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου Σουλίου, με τον υπουργό να δηλώνει θετικός στην σχετική υπό σύνταξη μελέτη και στην χρηματοδότηση του έργου. Επίσης ζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εύρεση λύσης στο χρόνιο ζήτημα του ΒΙΟΠΑΘΈ.
Ακολούθησε ραντεβού με τον γενικό γραμματέα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη για την χρηματοδότηση του πολεοδομικού σχεδίου καθώς και για την χρηματοδότηση για αγορά οικοπέδου ή άλλης λύσης για την δημιουργία νέου πάρκινγκ στην Παραμυθιά. Και για τα δύο θέματα, φαίνεται πως υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου και αναμένονται σύντομα εξελίξεις.
Αύριο θα πραγματοποιηθούν ραντεβού στο υπουργείο εσωτερικών, με την κάλυψη των κενών θέσεων του δήμου Σουλίου, να βρίσκεται μεταξύ άλλων στην ατζέντα.
Συνέχεια...

Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Γονέων με τρία παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Ιουνίου 30, 2020 0
Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Γονέων με τρία παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, διανομή τροφίμων από το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας προς τα μέλη του Συλλόγου. 
Η διανομή αφορούσε κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας και προσπαθήσαμε να καλύψουμε το σύνολο των μελών του Συλλόγου μας. 
Η προμήθεια των τροφίμων έγινε με αγορά τους από το αποθεματικό του Συλλόγου μας. 
Τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν την εταιρία ΔΕΛΤΑ για τη δωρεάν προσφορά των προϊόντων της.
Συνέχεια...

Ανακοίνωση του Συνδικάτου οικοδόμων Θεσπρωτίας

Ιουνίου 30, 2020 0
Ανακοίνωση του Συνδικάτου οικοδόμων Θεσπρωτίας
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνάδελφε Οικοδόμε, η Διοίκηση του Συνδικάτου κάνοντας εκτίμηση της κατάστασης των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας, διαπίστωσε πως τα προβλήματα που τόσα χρόνια μας ταλαιπωρούσαν συνεχίζουν να μας βασανίζουν με αμείωτη ένταση. Η μικρή οικοδομική δραστηριότητα μαζί με τα έργα οδοποιίας, λιμάνι, αποχέτευση κ.λ. σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για δουλειά όλων των συναδέλφων. 
Για όσους είναι τυχεροί και δουλεύουν το μεροκάματο που παίρνουν σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει να καλύψει τις βασικές μας ανάγκες. Το ωράριο σε πολλές περιπτώσεις καταστρατηγείται, τα ένσημα, ακόμη και αυτά που ορίζει η ογκομέτρηση σπάνια καταλήγουν σε αυτούς που τα εργάστηκαν. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον εμπαιγμό που γίνεται στους συναδέλφους που εργάζονται κατά καιρούς στα προγράμματα των Δήμων κ.λ., όπου αμείβονται με το εξευτελιστικό ποσό των 545 ευρώ τον μήνα, χωρίς άδειες, επιδόματα κ.λ., όπου και τα ένσημα που μπαίνουν χρειάστηκε παρέμβαση των Συνδικάτων του κλάδου και της Ομοσπονδίας για να χαρακτηριστούν οικοδομικά. 
Συνάδελφοι, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Απαιτείται τώρα να αντιστρέψουμε τα πράγματα. Κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρέπει να πούμε πως βρισκόμαστε σε μία καμπή του οικοδομικού κινήματος, ο κλάδος μας με την οικονομική κρίση αποδεκατίστηκε. Πολλοί συνάδελφοι άλλαξαν επάγγελμα, άλλοι πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς, αρκετοί έχουν βγει στην σύνταξη. Οι νέοι που μπαίνουν στον κλάδο έχουν πολύ μικρή επαφή με το Συνδικάτο. 
Έχει σημασία λοιπόν οι παλιοί συνάδελφοι να θυμηθούν και να το πούμε στους νεότερους, πως τις σοβαρές κατακτήσεις που είχε ο κλάδος που τώρα τις πετσοκόβουν μία μία, τις κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες. Δεν μας χάρισε κανείς το 7ωρο, την σύνταξη στα 58, τις αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις, το βοήθημα, την ογκομέτρηση και τόσα άλλα. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η καθοριστική στάση της Ομοσπονδίας μας και των Συνδικάτων του κλάδου, για την καταβολή των 800 ευρώ στους συναδέλφους, την στιγμή που η κυβέρνηση ούτε καν το συζητούσε. 
Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει κατανοητό -κι ας αφήσουν ορισμένοι τα κλάματα πως δεν γίνεται τίποτα- αν δεν θέλουμε να πεθάνουμε πάνω στο μαδέρι δουλεύοντας μέχρι τα εβδομήντα, αν σαν άνθρωποι έχουμε δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή με δουλειά και δικαιώματα, πρέπει να απαιτήσουμε τώρα την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προστασία των ανέργων, να δοθούν τώρα τα υπέρ αγνώστων ένσημα, να παρθούν πίσω όλοι οι αντεργατικοί και ασφαλιστικοί νόμοι, που ψήφισαν η σημερινή και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ 
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ 
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ 

Συνάδελφοι πρέπει να πούμε πως η τελευταία απεργία που έγινε ήτανε ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα που ψήφισε η Κυβέρνηση που οδηγεί την κουτσουρεμένη Κοινωνική Ασφάλιση στα χέρια των αρπακτικών ιδιωτικών εταιρειών. Ήταν αυτή η Δημόσια Υγειονομική περίθαλψη που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται όλο το βάρος της πανδημίας. Ήταν αυτή η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα της χώρας που ανάγκασε την Κυβέρνηση να πάρει έγκαιρα περιοριστικά μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Διαλαλεί πως πήρε το μήνυμα και πως τώρα έχει πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία μας. Λέει ψέματα. Αυτό που έκανε είναι αξιοποιώντας την πανδημία μοίρασε ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες και άλλου και παράλληλα πήρε μια σειρά αντεργατικά μέτρα σε βάρος μας. Τώρα φέρνει για ψήφιση ακόμη και την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Τονίζουμε κατηγορηματικά πως θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για ότι προκύψει σε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας. 
Εμείς σε κάθε περίπτωση πρέπει να μείνουμε δυνατοί, προστατεύοντας τον εαυτό μας, την οικογένεια μας και τους συναδέλφους που εργαζόμαστε δίπλα δίπλα. Με ανοιχτά τα στόματα να απαιτήσουμε εδώ και τώρα ένα αποκλειστικά Δημόσιο σύστημα Υγείας, ικανό να καλύπτει όλες τις ανάγκες του λαού μας όποτε αυτό χρειάζεται. Τέλος συνάδελφοι σας ενημερώνουμε πως υπάρχει σοβαρή έλλειψη αίματος. Το Συνδικάτο μαζί με το Εργατικό Κέντρο και με τα Σωματεία της δύναμης του, πραγματοποίησαν γι' αυτόν το σκοπό εθελοντική αιμοδοσία. Όσοι από μας δεν κατάφεραν να έρθουν και μπορούν να δώσουν αίμα μπορούν να το κάνουν οποιαδήποτε μέρα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ – Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. 

Γειά σας 
Η Διοίκηση του Συνδικάτου 
Συνέχεια...

Αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία

Ιουνίου 30, 2020 0
Αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία 

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία. 
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να τοποθετήσει στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανη, Κακαβιά, Μαυρομάτι, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ειδικές καμπίνες (τούνελ απολύμανσης), αλλά και για τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία στην Κακαβιά από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου. 
Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη, ότι κατέληξαν τελικά στην απόφαση να μην ανοίξουν αύριο τα σύνορα με την Αλβανία και η νέα ημερομηνία να ανακοινωθεί προσεχώς από την Πολιτική Προστασία. 
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Αποχωρεί ο ΕΟΔΥ. Τέλος οι δειγματοληψίες. Επιστροφή στην κανονικότητα με προσοχή

Ιουνίου 30, 2020 0
Παραμυθιά: Αποχωρεί ο ΕΟΔΥ. Τέλος οι δειγματοληψίες. Επιστροφή στην κανονικότητα με προσοχή
Έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων

Η ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και η διαπίστωση πως δεν υπάρχει διασπορά του covid-19 στην Παραμυθιά, σηματοδοτεί τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.
Ο ΕΟΔΥ αποχωρεί από την Παραμυθιά, και σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online,gr, ίσως και από αύριο θα σταματήσουν και οι δειγματοληψίες από στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς, δίνοντας τέλος σε μία ιδιαίτερα ανησυχητική περίοδο που ευτυχώς κράτησε μόλις μια εβδομάδα, με την ταχύτατη λήψη μέτρων και την πολύ σημαντική αντίδραση των κάτοικων της πόλης αλλά και των κρουσμάτων που τήρησαν πιστά την καραντίνα, να φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.
Η επιστροφή στην κανονικότητα όμως δεν μπορεί να συμβεί με χαλαρότητα. Τηρούμε τα μέτρα του ΕΟΔΥ που ισχύουν για όλη τη χώρα, δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ατομική και συλλογική ευθύνη και ελπίζουμε πως η περίοδος που ζήσαμε, θα παραμείνει μια άσχημη άλλα διδακτική ανάμνηση.

Συνέχεια...

Υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 30, 2020 0
Υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για το Δήμο Ηγουμενίτσας 

Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 θα μπορούν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, ηλικίας 18 ετών και άνω, να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας». 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/nea-arthro/-/asset_publisher/ebcGfvDrjPsQ/content/programma-koinophelous-charaktera-gia-36-500-atomon-se-demous-periphereies-kentra-koinonikes-pronoias-periphereion-kkpp-synapheis-phoreis-yperesies-yp
Συνέχεια...