08/25/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Μήνυμα συνεργασίας άλλα και αυστηρές προειδοποιήσεις Καραγιάννη

Αυγούστου 25, 2019 0
Το στίγμα του για τη διακυβέρνησή του, με μηνύματα συνεργασίας άλλα και αυστηρές προειδοποιήσεις, έδωσε από την ομιλία του άλλα και σε δηλώσεις του με αφορμή την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, ο νέος Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης.
Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως το δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε σήμερα, δημιουργεί σε όλους μας ιδιαίτερους προβληματισμούς και ανησυχίες για το μέλλον, τονίζοντας πως στο περιβάλλον αυτό απαιτείται συλλογική προσπάθεια όλων των παρατάξεων, όλων των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και όλων των εργαζομένων στο δήμο.
"Προσωπικά εγγυώμαι πως θα επικρατήσει το πνεύμα της συμμετοχικότητας και της διαβούλευσης, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης του δήμου Σουλίου" τόνισε ο νέος Δήμαρχος Σουλίου, σημειώνοντας πως θα επιδιώξει την υλοποίηση ό,τι καλού υπάρχει στα προεκλογικά προγράμματα όλων των παρατάξεων.
Παράλληλα προειδοποίησε πως δεν θα ανεχτεί συμπεριφορές χαλαρότητας από κανέναν, ούτε πολιτικές που στοχεύουν στην επικοινωνία κι όχι στην ουσία.
Ο νέος Δήμαρχος Σουλίου τόνισε πως αρχίζει μια νέα εποχή διακυβέρνησης του δήμου μας και μιας νέας, δημιουργικής πορείας για τον τόπο μας.
"Θα δώσουμε λόγο στους συνδημότες μας και θα ζητούμε καθημερινά την αξιολόγησή τους. Έχουμε αφουγκραστεί πολύ καλά τις απαιτήσεις τους, γνωρίζουμε τα θέλω τους, μας επέλεξαν για να τα κάνουμε πράξη κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε" σημείωσε ο κ. Καραγιάννης, τονίζοντας πως "είμαστε υπάλληλοι των δημοτών, δεν είμαστε ιδιοκτήτες του Δήμου και πρέπει να υπηρετούμε την κοινωνία που μας επέλεξε βάση των προγραμματικών μας θέσεων"
Αναφερόμενος στην ανάγκη αποτελεσματικής συνεργασίας με εξωδημοτικούς φορείς και παράγοντες, ο νέος Δήμαρχος Σουλίου, ανέφερε πως "η καλή συνεργασία των υπηρεσιών, δημόσιων και δημοτικών, αλλά και η συμπαράσταση όλων των θεσμικών παραγόντων του τόπου, περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τοπικών βουλευτών θα φέρει τα αποτελέσματα, τόσο στην ανεύρεση των χρηματοδοτήσεων, όσο και στην επίλυση των θεσμικών θεμάτων που μας απασχολούν".
Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγιάννης, τόνισε πως οι πόρτες του Δημαρχείου θα είναι ανοιχτές στους δημότες, για κάθε λογικό και δίκαιο αίτημα.
Συνέχεια...

Χωρίς Αστυνομικό Διευθυντή η Θεσπρωτία – Άρχισαν τα καραγκιοζιλίκια της ΝΔ

Αυγούστου 25, 2019 0
Μπορεί η νέα κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεκίνησε ζεστά τον πολιτικό της λόγο για πάταξη της εγκληματικότητας, ξεκινώντας από τα Εξάρχεια και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μόνο που στη Θεσπρωτία, παρότι μια μικρή αστυνομική Δ/νση, αλλά καίριας σημασίας, ξεκίνησαν τα καραγκιοζιλίκια. 
Και εξηγούμαστε αμέσως τι εννοούμε. Πριν λίγες εβδομάδες ξηλώθηκαν οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) Αστυνομικοί Διευθυντές και αντικαταστάθηκαν από νέους, της επιλογής της νέας κυβέρνησης. Μόνο και μόνο αυτό, αρκεί για να καταλάβουμε ότι η νέα κυβέρνηση δεν ήρθε να φέρει κάτι νέο στο δημόσιο βίο, αλλά να τακτοποιήσει τους δικούς της ανθρώπους. 
Το παράδειγμα της Θεσπρωτίας 
Στην Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας τοποθετήθηκε πριν λίγες εβδομάδες ο Ταξίαρχος κ. Αθανασόπουλος, πρώην Αστυνομικός Δ/ντης Ιωαννίνων. Ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Δ/ντης Θεσπρωτίας κ. Φώτης Ντίνης ανέλαβε υποδιευθυντής στην Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων. 
Εδώ προκύπτει ένα θέμα! Για ποιο λόγο πήρανε τον αστυνομικό Δ/ντη Ιωαννίνων και τον φέρανε στη Θεσπρωτία και τον Αστυνομικό Δ/ντη Θεσπρωτίας τον κάνανε υποδιευθυντή στα Γιάννενα; Λογική δεν υπάρχει! Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ανάγκη ορισμένων να μείνει κενή η θέση του Αστυνομικού Δ/ντη Ιωαννίνων, επηρέασε και τη Θεσπρωτία, όπου ο κ. Ντίνης, έμπειρος αξιωματικός της ΕΛΑΣ έκανε πολύ σοβαρή δουλειά. 
(Ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Δ/ντης Θεσπρωτίας κ. Ντίνης. Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας αλλά και οι συνάδελφοί του που επιθυμούν την επιστροφή του στη θέση του)

Αν όμως το θέμα έμενε εκεί, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πάντα αυτό γινότανε. Η σημερινή κυβέρνηση όμως έδειξε και σε αυτή την περίπτωση ότι δε λογαριάζει τίποτα. Ούτε αξιοκρατία, ούτε πολιτική σοβαρότητα και σχεδιασμό και κανένα σεβασμό προς τους αξιωματικούς της αστυνομίας, αρκετοί από τους οποίους έχουνε να δείξουνε σοβαρή δουλειά. 
Δεν πέρασαν ούτε 20 ημέρες από την επίσημη τοποθέτηση του νέου αστυνομικού Δ/ντη στη Θεσπρωτία κι ενώ είχε ξεκινήσει τη δουλειά του και τις επαφές με την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς φορείς και τον ξηλώσανε από την Ηγουμενίτσα και τον στείλανε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων στη θέση του Γενικού. 
(Το μόνο που πρόλαβε να κάνει ο -για ένα μήνα- Αστυνομικός Δ/ντης, ήταν να γνωρίσει το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας)

Από ότι πληροφορηθήκαμε αυτό συνέβη επειδή αυτόν που είχανε επιλέξει αρχικά για τη θέση αυτή, τον στείλανε (κατόπιν πολιτικών ενεργειών) σε επιτελική θέση στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Και αφού έμεινε κενή η θέση πήρανε τον Αστυνομικό Δ/ντη Θεσπρωτίας που προφανώς δεν υπολογίζουνε και πολύ και τον στείλανε στην Κέρκυρα! Το αποτέλεσμα της όλης πολιτικής διαδικασίας; Να μείνει η Θεσπρωτία χωρίς Αστυνομικό Δ/ντη! Κι ενώ μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη θέση αυτή ένας ικανότατος αξιωματικός, με τα τερτίπια της νέας ηγεσίας να μείνει κενή η θέση. Μέχρι νεότερης απόφασης, χρέη Δ/ντη εκτελεί ο Υποδιευθυντής κ. Παππάς. 

Αλλά πέραν των υπηρεσιακών κριτηρίων (που δεν είμαστε και αρμόδιοι να αξιολογήσουμε) είναι δυνατόν στον πρώτο της μήνα η κυβέρνηση να αφήνει μια κρίσιμη Αστυνομική Δ/νση όπως της Θεσπρωτίας με δύο πύλες εξωτερικού (Αλβανία, Ιταλία), με μεγάλο ποσοστό σε λαθρεμπόριο παντός είδους χωρίς αστυνομικό Δ/ντη;; 
Υ.Γ. 1. Οι μπατσοδιενέξεις δεν μας αφορούν. Αυτό που μας ενδιαφέρει, όπως και όλους τους Θεσπρωτούς είναι να λειτουργεί με ορθά κριτήρια και αποτελεσματικότητα η Αστυνομική Δ/νση. 
Υ.Γ. 2. Ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν είχε καμία ανάμειξη σε όλα αυτά. Και φοβόμαστε ότι σε ό,τι αποφασίζεται στο μέλλον από τη νέα κυβέρνηση για τη Θεσπρωτία, επίσης δεν θα έχει καμία ανάμειξη! Του έχουνε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο των πανηγυριών και των μνημοσυνων και μέχρι εκεί! 


Συνέχεια...

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Σουλίου

Αυγούστου 25, 2019 0
Παρουσία των αρχών της Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου στην Παραμυθιά, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη και της νέας Δημοτικής Αρχής.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ Τίτου, το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:
Οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ Βασίλης Γιογιακας και Μάριος Κάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Σταυρούλα Μπραίμη, Ιωάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο νεοκλεγμένος Δημάρχος Πάργας κ. Νικολας Ζαχαριάς, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Ταξιάρχος Αθανασόπουλος Θεόδωρος, ο Διοικητής του 628 Μ/Π ΤΠ Ταγματάρχης Πεζικού Γεώργιος Εξαρχόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλογών και πλήθος κατοίκων του Δήμου Σουλίου.
Στην ομιλία του και μεταξύ άλλων, ο νέος Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης, απέναντι σε όλους εσάς, και την πολιτεία που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Το δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε σήμερα, δημιουργεί σε όλους μας ιδιαίτερους προβληματισμούς και ανησυχίες για το μέλλον. Το να πετύχουμε, είναι συλλογική υπόθεση όλων των παρατάξεων, όλων των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και όλων των εργαζομένων στο δήμο. Η καλή συνεργασία των υπηρεσιών, δημόσιων και δημοτικών, αλλά και η συμπαράσταση όλων των θεσμικών παραγόντων του τόπου, περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τοπικών βουλευτών πρέπει να αποτελούν πάντα δεξαμενή σκέψης για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου μας. Συλλογικές πρακτικές φέρνουν αποτελέσματα, τόσο στην ανεύρεση των χρηματοδοτήσεων, όσο και στην επίλυση των θεσμικών θεμάτων που μας απασχολούν. Προσωπικά εγγυώμαι από την σημερινή αυτή τελετή ορκωμοσίας, πως θα επικρατήσει το πνεύμα της συμμετοχικότητας και της διαβούλευσης, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης του δήμου Σουλίου. Θα επιδιώξουμε την συνεργασία και την υλοποίηση ό,τι καλού υπάρχει στα προεκλογικά προγράμματα όλων των παρατάξεων. Επίσης εγγυώμαι προσωπικά, πως δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές χαλαρότητας από κανέναν, ούτε πολιτικές που στοχεύουν στην επικοινωνία και όχι στην ουσία. Θα δώσουμε λόγο στους συνδημότες μας και θα ζητούμε καθημερινά την αξιολόγησή τους. Έχουμε αφουγκραστεί πολύ καλά τις απαιτήσεις τους, γνωρίζουμε τα θέλω τους, μας επέλεξαν για να τα κάνουμε πράξη και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Με σεβασμό στο θετικό έργο των προηγουμένων διοικήσεων, αλλά και με αμείωτη και αταλάντευτη αποφασιστικότητα για όλα όσα πρέπει να βελτιωθούν στον δήμο μας, απευθύνω κάλεσμα εργατικότητας και πολιτικών για ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη με επίκεντρο τους συνδημότες μας, που αυτούς σήμερα ορκιστήκαμε να υπηρετούμε.»
Την Ευχή του για καρποφόρα εργασία του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποβεί χρήσιμη για τους κατοίκους της περιοχής, έδωσε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Παραμυθίας κ.κ Τίτος
«Κε. Δήμαρχε, να είστε σίγουρος πως και εγώ ως κυβερνητικός Βουλευτής και η κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αγωνιστούμε για να επιλύσουμε τα προβλήματα του Δήμου Σουλίου», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.
«Θα είμαστε αρωγοί στην υλοποίηση των έργων που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση άλλα θα είμαστε και αρωγοί στη διεκδίκηση και νέων έργων» ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.
Στην ομιλία της η απερχόμενη Δήμαρχος κ. Σταυρούλα Μπραίμη, μεταξύ άλλων σημείωσε πως η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς παραδίδουμε ένα βαρυσήμαντο έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε με μειωμένους πόρους. Πάρα τις δυσκολίες δεν παραιτηθήκαμε, δεν κρυφτήκαμε, εργαστήκαμε με μεράκι και αποφασιστικότητα με διαφάνεια και τιμιότητα. Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί και ευχαρίστησε το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, και τους υπάλληλους του Δήμου για τη συνεργασία τους
Συνέχεια...