02/05/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Υποψήφια με τον Καχριμάνη η Σταυρούλα Μπραίμη

Φεβρουαρίου 05, 2019 0


Με ανακοίνωσή της η Δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραίμη, έκανε γνωστή την απόφασή της να εγκαταλείψει την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση μετά από 9 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Σουλίου και να διεκδικήσει μια θέση στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη. 

Αν και οι φήμες για την εν λόγω μεταγραφή υπήρχαν από καιρό, ερχότανε σε αντίθεση με άλλες φήμες που την έφεραν να κατεβαίνει ως υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία, το οποίο σύμφωνα με τις επιθυμίες των παραγόντων του χώρου προσδοκούν να κερδίσουνε τη δεύτερη έδρα στο νομό στις επόμενες εκλογές όποτε γίνουν και –σύμφωνα πάντα με τους ίδιους- στήνουν δυνατό ψηφοδέλτιο….! 
Τελικά η απερχόμενη Δήμαρχος Σουλίου –η οποία υπήρξε δυναμική η αλήθεια είναι στη διαδρομή της από το Δήμο Σουλίου, αφού αντιλήφθηκε ότι πλέον οι συσχετισμοί δεν είναι υπέρ της ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις για τρίτη συνεχή φορά το χρίσμα του Δημάρχου, τόσο εξαιτίας των έντονων δυσαρεσκειών που έχει προκαλέσει σε πολλούς πρώην συνεργάτες της, όσο και στο πλήθος των επίσης δυναμικών υποψηφιοτήτων στο Δήμο Σουλίου, επέλεξε να συμμαχήσει με το νυν Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και να κατέλθει υποψήφια ως περιφερειακή σύμβουλος…! 

Η ίδια με γραπτή της δήλωση έκανε γνωστή την απόφασή της όπως και τους λόγους που την οδήγησαν σ’ αυτή. Λόγοι που σχετίζονται με τις κοινές αγωνίες για την ανάπτυξη του τόπου, την άριστη συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα και τις νέες προκλήσεις που δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη». Η Δήμαρχος Σουλίου αποχωρεί από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση μετά από εννέα χρόνια. 

Η ίδια στην δήλωσή της αναφέρει: 
«Επί εννέα χρόνια υπηρέτησα τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης με απόλυτη συνέπεια λόγων και πράξεων. Με σθένος, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ,ώστε να εξασφαλίσω το καλύτερο δυνατό για τους συνδημότες μου. Πιστεύω ότι η σκληρή δουλειά μέσα από τα έδρανα του Δήμου Σουλίου απέδωσε και εξασφάλισε στέρεες βάσεις προόδου και Ανάπτυξης. Έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο, προσπαθώ με κάθε τρόπο να φανώ χρήσιμη κι αυτό θεωρώ, πλέον, ότι μπορώ να το πετύχω μέσα από την περιφερειακή διοίκηση. Οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ στην αυτοδιοίκηση γενικότερα, επιτάσσει ανθρώπους με εμπειρία, που να μπορούν να διαχειριστούν τα σύνθετα προβλήματα των κοινωνιών. Ανθρώπους που, παρά τις αρρυθμίες που ενδεχομένως να παρουσιαστούν στη διοίκηση και τη λειτουργία των ΟΤΑ, να μπορούν να τις ξεπεράσουν και να εφαρμόσουν πολιτικές με σύγχρονες αναπτυξιακές δυνατότητες. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη με τον οποίο αν και από διαφορετικές θεσμικές θέσεις (και πολιτικούς χώρους), εργαστήκαμε έχοντας κοινό σκοπό: να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας. 
Με την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία μας, καταφέραμε πολλά και είμαι σίγουρη ότι και από τα ίδια έδρανα θα επιτύχουμε ακόμη περισσότερα …


Συνέχεια...

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΗ ΔΗΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟ

Φεβρουαρίου 05, 2019 0
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ
Κατά την κοπή της πίτας στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο Γιάννης Γόγολος «ανεξάρτητος» υποψήφιος Δήμαρχος υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ είπε τα εξής: «Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως σε αυτόν τον βαθμό Αυτοδιοίκησης, οι Δήμοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τους υπαλλήλους χωρίς τους αιρετούς» και συνέχισε περιγράφοντας το όραμα του «Κάποια στιγμή θα ήθελα να το ζήσω αυτό. Να μην υπάρχουν αιρετοί σε αυτό τον βαθμό Τ.Α. που είμαστε εμείς. Να υπάρχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα μπορούσαν να ασκήσουν διοίκηση πολύ καλύτερα από εμάς»!!!!! ( https://www.youtube.com/watch?v=Ac3eVT_GbfY από το 18 λεπτό). 

Πως θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αυτή η τοποθέτηση από έναν που διεκδικεί με ψήφο να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου; (Για ποιον λόγο άραγε αφού δεν πιστεύει στον θεσμό των αιρετών;) Δημαγωγία προς άγραν ψήφων από το πολυπληθές προσωπικό του Δήμου που παραβρίσκονταν στην εκδήλωση; Η σαν το όραμα ενός επίδοξου διαχειριστή Δήμου τοπικό γρανάζι της κρατικής μηχανής, που θα λειτουργεί σαν Α.Ε. πώλησης κοινωνικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων; Αν πάρουμε υπό όψη οι «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» που οδήγησαν τους Δήμους σε μια τέτοια λειτουργία είναι δημιουργήματα του ΠΑΣΟΚ, στέλεχος του οποίου υπήρξε ο συγκεκριμένος τώρα «ανεξάρτητος» υποψήφιος Δήμαρχος, μάλλον το όραμα του εξέφρασε. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: Αυτό το όραμα ποιόν εξυπηρετεί; Για ποιόν θα ασκηθεί καλύτερα η διοίκηση; Τι έχει να κερδίσει από αυτό ο λαός; 

Προφανώς χωρίς αιρετούς πιο εύκολα θα εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική, δηλαδή οι δεσμεύσεις των τριών μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής, των αποφάσεων της ΕΕ και οι επιταγές των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Δηλαδή η πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτός είναι και ο λόγος που θεσμοθετήθηκε ο «Κλεισθένης», για να γίνει ακόμα πιο ασφυκτικός ο έλεγχος από το κράτος στους εκλεγμένους, να περιορισθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος τους. Βλέπετε οι αιρετοί έχουν άποψη, δέχονται την λαϊκή πίεση από τους ψηφοφόρους τους, και αν επί πλέον είναι και αγωνιστές δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλή ώρα όπως γίνεται με τους κομμουνιστές Δημάρχους. Άρα ένας Δήμος χωρίς αιρετούς εξυπηρετεί στην καλύτερη εφαρμογή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Με την τοποθέτηση του αυτή ο Γιάννης Γόγολος λειτουργεί σαν ΛΑΓΟΣ του συστήματος λέγοντας αυτό που δεν τολμούν να βάλουν ευθέως οι ηγεσίες των αστικών κομμάτων, οι αρχιτέκτονες του «Καλλικράτη και του «Κλεισθένη», αν και αυτό προωθούν νόμο τον νόμο, έτσι ώστε σήμερα να μην μιλάμε πια για Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλα απλά για Τοπική Διοίκηση του κράτους. Ωστόσο για την ανάδειξη, την προώθηση και την αγωνιστική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ,είναι ανάγκη να υπάρχουν αιρετοί και μάλιστα αγωνιστές αιρετοί. 

Αν το όραμα των διαχειριστών του συστήματος είναι Δήμοι χωρίς αιρετούς τότε το όραμα του λαού πρέπει να είναι περισσότεροι αγωνιστές αιρετοί σε όλες τις βαθμίδες του αστικού κράτους. 

Για αυτό είναι ανάγκη η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ σημαίνει πολιτική καταδίκη όσων μας έφεραν ως εδώ. Σημαίνει λαϊκή αντιπολίτευση στην εφαρμογή των αποφάσεων της Ε.Ε., Κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων. 

Απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε αυτή την μάχη, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Να δυναμώσει η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Καισαριανή, στην Ικαρία. 

Ηγουμενίτσα 31/1/2019
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας 
Δώρης Δήμας
Υποψήφιος ΔήμαρχοςΣυνέχεια...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φεβρουαρίου 05, 2019 0


Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, ισόγειο 40 τ.μ., γωνιακό με wc, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, κοντά στα ΚΤΕΛ, επί της 49 Μαρτύρων.
Τηλ. 6948 806 765 & 2665025085
Συνέχεια...