05/10/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Μ. Κάτσης: Να πληρωθούν άμεσα οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου στους κτηνοτρόφους

Μαΐου 10, 2021 0
Μ. Κάτσης: Να πληρωθούν άμεσα οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου στους κτηνοτρόφους

Σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος της Θεσπρωτίας βιώνει τον εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης, και βλέπει με ανησυχία τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες να μένουν μόνο στα λόγια. Μετά τις «παχιές» αλλά άφαντες έως σήμερα ειδικές ενισχύσεις στους παραγωγούς εσπεριδοειδών και τους ιχθυοκαλλιεργητές, παίρνουν σειρά οι αιγοπροβατοτρόφοι και βοοτρόφοι της περιοχής μας που μάταια περίμεναν τις πληρωμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης το Πάσχα.

Παρά τις κυβερνητικές διαρροές και διαβεβαιώσεις, για έγκαιρη πληρωμή των εν λόγω ενισχύσεων, και ενώ είχε ήδη προηγηθεί η προβληματική πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, που έφερε αρκετά υπόλοιπα απλήρωτα, αλλά και σημαντικές παρακρατήσεις για μεγάλη μερίδα του κλάδου, η συνδεδεμένη δεν πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη συνήθη περίοδο που πιστώνεται κάθε χρόνο, δηλαδή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ το Υπουργείο έχει αφήσει στο σκοτάδι τους παραγωγούς σχετικά με το λόγο αυτής της καθυστέρησης αλλά και με το πότε τελικά θα πιστωθούν τα χρήματα.

Ο σύλλογος κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας είναι ανάστατος, καθώς η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με την έως και 40% αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, οδηγούν πολλούς επαγγελματίες στο σημείο να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ είναι βέβαιο ότι μέρος αυτού του επιπλέον κόστους θα μετακυλιστεί στην αγορά.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο πρέπει να αφήσουν στην άκρη την επιφανειακή επικοινωνιακή διαχείριση που έχουν επιβάλλει και στον πρωτογενή τομέα, και να σκύψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, δίνοντας λύσεις. Το λιγότερο που είναι επιβεβλημένο να γίνει, είναι να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός των αγροτών, και να καταβληθεί άμεσα η συνδεδεμένη ενίσχυση ζωικού κεφαλαίου, αλλά και οι ειδικές ενισχύσεις που έταξε η κυβέρνηση στους παραγωγούς εσπεριδοειδών και τους ιχθυοκαλλιεργητές.
Συνέχεια...

Καταγγελία του ΚΚΕ Θεσπρωτίας για περιστατικό αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα

Μαΐου 10, 2021 0
Καταγγελία του ΚΚΕ Θεσπρωτίας για περιστατικό αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΟΒ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσεις της ΚΝΕ, καταγγέλλουμε το γεγονός της απρόκλητης βίας από την ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος εναντίον μιας ομάδας νέων απέναντι από την παιδική χαρά με το πρόσχημα του συγχρωτισμού και της παραβίασης του ωραρίου.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε μεμονωμένο γεγονός δεν αποτελεί παρέκκλιση ορισμένων αστυνομικών. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει ότι το έδαφος για την ένταση της κρατικής καταστολής στρώνεται χρόνια τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, δίνοντας ο ένας την αντιλαϊκή σκυτάλη στον άλλο. Ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και από την σημερινή κυβέρνηση η οποία αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, μειώνει τις δαπάνες για την υγεία την ίδια ώρα που δίνει δωράκια στους κλινικάρχες και επιχειρηματικούς ομίλους, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγεία μας, ενοχοποιεί τον λαό και ιδιαίτερα την νεολαία για τα αποτελέσματα της πανδημίας.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και πέρσι έτσι και τώρα ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και τα "πρωτόκολλα" των μεγάλων επιχειρήσεων, του τουριστικού κεφαλαίου και των touroperators, ανοίγει οικονομικές και άλλες δραστηριότητες επικαλούμενη το μαζικό εμβολιασμό και τα “selftests”.

Τελικά για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται δεν χρειάζεται η στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς και νεολαίους, τρομοκρατία και αυταρχισμός για να μην κουνιέται φύλλο.

Η Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι ΟΒ της ΚΝΕ καλούμε το λαό της πόλης μας να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 10/5/2021

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συνέχεια...

Μ.Κάτσης: "Καταδικαστέα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα - Η κυβέρνηση μισεί και φοβάται τη νέα γενιά"

Μαΐου 10, 2021 0
Μ.Κάτσης: "Καταδικαστέα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα - Η κυβέρνηση μισεί και φοβάται τη νέα γενιά"

Πρωτοφανείς εικόνες για την Ηγουμενίτσα, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το προφίλ μιας ήσυχης πόλης που όλοι γνωριζόνται μεταξύ τους, είδαν το φως της δημοσιότητας. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπουμε έναν νεαρό δεμένο πισθάγκωνα, πεσμένο κάτω και περικυκλωμένο από δεκάδες άνδρες των ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, σε έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο στην παραλία της πόλης όπου καθόταν νέοι της περιοχής, εμφανίστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, δυσανάλογη της κατάστασης, η οποία ακινητοποίησε βίαια έναν από αυτούς, ο οποίος δεν προέβαλε καμία αντίσταση, και βεβαίωσε πρόστιμα παραβίασης των μέτρων της πανδημίας σε 2 άτομα.

Αλήθεια, από πότε η πανδημία ελέγχεται με την αστυνομία, και ανακόπτεται με νέους δεμένους πισθάγκωνα λες και πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου; Από πότε ένας διοικητικός έλεγχος γίνεται κατασταλτικό σόου και μάλιστα όταν οι ειδικοί και η κυβέρνηση προέτρεπαν τους πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα να βγουν έξω γιατί ο ιός διαδίδεται στους κλειστούς χώρους; Από τότε φυσικά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε επικεφαλής στη διαχείριση της πανδημίας τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στήνοντας ένα «αστυνομικό κράτος» με επιλεκτική αντιμετώπιση και ουκ ολίγα περιστατικά αυθαιρεσίας που έχουν καταγγελθεί ομόθυμα.

Η κυβέρνηση επέλεξε τις απαγορεύσεις, την καταστολή, τα σκληρά και σε πολλές περιπτώσεις βλακώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και όταν αυτά απέτυχαν παταγωδώς με τραγικά αποτελέσματα, άρχισε να στοχοποιεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, αρνούμενη να αναγνωρίσει τα λάθη της, να απολογηθεί, και να τα διορθώσει. Οι «ανεύθυνοι» νέοι λοιπόν ευθύνονται για τη διασπορά του ιού (οι ίδιοι που έσπευσαν να εμβολιαστούν μαζικά), οι οποίοι δε λένε να συνετιστούν από τους «υπεύθυνους» της Πάρνηθας, της Ικαρίας και των «έξυπνων» μέτρων.

Είναι οι ίδιοι νέοι οι οποίοι δε βρίσκουν δουλειά γιατί δε συντάσσουν καλά το βιογραφικό τους κατά τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κυρανάκη, οι τεμπέληδες με διδακτορικό σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Πατέλη. Είναι αυτοί που θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων επειδή η Υπουργός Παιδείας, κ Κεραμέως, έκοψε 25.000 θέσεις από τα δημόσια πανεπιστήμια ενώ έκλεισε δεκάδες άλλα.

Για αυτούς τους νέους έρχεται ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρας, ώστε να δουλεύουν δεκάωρα απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εντελώς αδύναμοι μπροστά σε κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία.

H νέα γενιά όμως είναι αυτή που έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα τόσο από τη πολυετή οικονομική κρίση όσο και στην πανδημία όπου τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά για μήνες, ενώ οι ψυχολογικές συνέπειες του εγκλεισμού είναι ανυπολόγιστες. Πριν κουνήσουμε το δάχτυλο με ευκολία στους νέους και τις νέες ας αναλογιστούμε τη θέση τους.

Η νεολαία χρειάζεται κατανόηση και πειθώ δεν χρειάζεται καταστολή και τιμωρία που δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό που συμβαίνει δυστυχώς είναι ότι, δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να μισεί και να φοβάται τόσο πολύ τις νέες και τους νέους της χώρας της. Οι νέοι άνθρωποι είναι μια δύναμη αμφισβήτησης, ελεύθερης σκέψης και δημιουργίας γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τους στοχοποιεί με κάθε ευκαιρία από τα διαγγέλματα του ο Κ. Μητσοτάκης και η κυρίαρχη προπαγάνδα των MME.

Η περιοχή μας, δεν αξίζει εικόνες όξυνσης και διχασμού που καμία σχέση μάλιστα δεν έχουν με την αντιμετώπιση του ιού. Τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα και πρέπει να σταματήσουν εγκαίρως πριν εκτραχυνθεί κι’ άλλο η κατάσταση. Η κυβέρνηση φέρει την κύρια ευθύνη και πρέπει να σταματήσει την στρατηγική της έντασης που απορρίφθηκε από τους πολίτες στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Υ.Γ. Αν στα ίδια παγκάκια, την ίδια μέρα και ώρα, αντί για νέους της περιοχής είχαμε τουρίστες, θα εισέπρατταν άραγε την ίδια αντιμετώπιση; Με βάση τα τωρινά μέτρα, οι ντόπιοι θα κυκλοφορούν με SMS έως τις 11 μ.μ. με κίνδυνο προστίμου 300€ ενώ οι τουρίστες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σε κλειστά μαγαζιά. Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου! Εάν ενόψει τουρισμού αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για ό,τι συνέβη;

Συνέχεια...

Άμεση απομάκρυνση των μελισσοσμηνών από τον κάμπο Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Σμέρτου, Ραγίου, Κεστρίνης ζητά η Π.Ε. Θεσπρωτίας

Μαΐου 10, 2021 0
Άμεση απομάκρυνση των μελισσοσμηνών από τον κάμπο Σαγιάδας,  Ασπροκκλησίου, Σμέρτου, Ραγίου, Κεστρίνης ζητά η Π.Ε. Θεσπρωτίας

Την άμεση απομάκρυνση των μελισσοσμηνών από τον κάμπο Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου – Σμέρτου - Ραγίου - Κεστρίνης, ζητάει με ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Κι αυτό, δεδομένης της ανάγκης ψεκασμού των εσπεριδοειδών για προστασία από την προσβολή από κόκκινο τετράνυχο που παρουσιάζεται λόγω της φετινής παρατεταμένης περιόδου ανθοφορίας.

Έτσι, καλεί τους μελισσοκόμους να απομακρύνουν άμεσα τα μελισσοσμήνη από τον κάμπο, ώστε να υλοποιηθούν οι ψεκασμοί.

Ανακοίνωση Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας

Λόγω της φετινής παρατεταμένης περιόδου ανθοφορίας των εσπεριδοειδών, παρουσιάζονται έντονα προβλήματα προσβολών από κόκκινο τετράνυχο. Για το λόγο αυτό, συνιστάται άμεσα ψεκασμός για την καταπολέμησή του, που πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν το άκαρι παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα. 

Κατά συνέπεια, παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν άμεσα τα μελισσοσμήνη τους από τον κάμπο Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Σμέρτου, Ραγίου και Κεστρίνης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Θ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Συνέχεια...

Νέα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 1.904 σε όλη τη χώρα με 60 νεκρούς και 732 διασωληνωμένους

Μαΐου 10, 2021 0
Νέα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 1.904 σε όλη τη χώρα με 60 νεκρούς και 732 διασωληνωμένους

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 5
ΠΕ Ιωαννίνων 36
ΠΕ Πρέβεζας 0

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.904, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 363.904 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 48 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.456 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.089 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 732 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.199 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 383 (ημερήσια μεταβολή +3.51%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 377 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Λουκέτο και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε καφέ-μπαρ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας

Μαΐου 10, 2021 0
Θεσπρωτία: Λουκέτο και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε καφέ-μπαρ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας 

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (09-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 51 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

38 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

8 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

5 παραβάσεις για παραβίαση κανόνων στο πλαίσιο λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ–μπαρ) για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας καθώς και από 300 ευρώ σε 4 πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημ. Συμβούλιο Ηγ/τσας - Η Χερσαία Ζώνη μεταξύ των θεμάτων

Μαΐου 10, 2021 0
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημ. Συμβούλιο Ηγ/τσας - Η Χερσαία Ζώνη μεταξύ των θεμάτων

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 12 Μαΐου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Η χερσαία ζώνη μετά την έναρξη της Β’ φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΛΗΓ και ο προσδιορισμός της στάσης μας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α’ τρίμηνο 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 142/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Απευθείας εκμίσθωση, ύστερα από τη διενέργεια δύο άγονων διαγωνισμών, του με αριθ. 1226 τεμαχίου διανομής αγροκτήματος Πέρδικας εμβαδού 10.125,00τμ. με σκοπό τη συλλογή ελαιοκάρπου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την παραχώρηση χρήσης δημοτικών εκτάσεων για την εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων στις Κοινότητες Γραικοχωρίου, Λαδοχωρίου και Νέας Σελεύκειας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εξέταση αιτήματος της ΔΕΥΑΗ για δωρεάν παραχώρηση, κατά χρήση, εκτάσεων που βρίσκονται στις κοινότητες Μαζαρακιάς, Μεσοβουνίου και Συβότων, για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών συστημάτων.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΗ.

ΘΕΜΑ 7ο
Εξέταση αιτήματος της κυρίας Τακλάκογλου Σπυριδούλας για τη δραστηριοποίηση του σκάφους της στις θαλάσσιες περιοχές Πισίνα – Μπέλα Βράκα - Διαπόρι στα Σύβοτα.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία. ΚΔΑΠ μεΑ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ».
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εξέταση αιτήματος του συλλόγου «Στοργή» που ζητά να τους επιτραπεί η πραγματοποίηση κατασκευών στο ΚΔΑΠ μεΑ.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση μίσθωσης καταλλήλου ακινήτου για τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ».
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση ένταξης του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στην επόμενη πενταετή Φάση (2019-2024).
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Κατανομή Β’ δόσης 2021 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 13ο
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Συγκρότηση Επιτροπής Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ανοίγει το νέο 5άστερο ξενοδοχείο MarBella Elix στο Καραβοστάσι Πέρδικας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 10, 2021 0
Θεσπρωτία: Ανοίγει το νέο 5άστερο ξενοδοχείο MarBella Elix στο Καραβοστάσι Πέρδικας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 20 Μαϊου ανοίγει τις πόρτες του το νέο 5αστερο ξενοδοχείο της Θεσπρωτίας, MarBella Elix, της εταιρείας MarBella Collection. 

Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, απέναντι από την Κέρκυρα, που η εταιρεία λειτουργεί τα δύο άλλα ξενοδοχεία της.


Η νέα ξενοδοχειακή άφιξη αφορά το νέο MarBella Elix, που βρίσκεται στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.


Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο προέκυψε από τη ριζική ανακαίνιση του παλιότερου Regina Mare, που παρέμενε κλειστό για αρκετά χρόνια.


Διαθέτει 146 δωμάτια και σουίτες, όλα με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, 4 εστιατόρια, πισίνες και άλλες εγκαταστάσεις ευεξίας και αθλητισμού.


Τα άλλα δύο ξενοδοχεία της εταιρείας στην Κέρκυρα είναι το MarBella Corfu Hotel, 5 αστέρων, και το επίσης 5 αστέρων, MarBella Nido Suite Hotel & Villas.

Δείτε το βίντεο από το νέο 5αστερο ξενοδοχείο της Θεσπρωτίας


Συνέχεια...

Σύλληψη αλλοδαπού στον Παραπόταμο για παράνομη είσοδο και παραβίαση δικαστικών αποφάσεων

Μαΐου 10, 2021 0
Σύλληψη αλλοδαπού στον Παραπόταμο για παράνομη είσοδο και παραβίαση δικαστικών αποφάσεων

Συνελήφθη προχθες (8-5-2021) το πρωί στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, για παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ανωτέρω αλλοδαπός στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και διαμονής στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης στη χώρα λόγω διοικητικής και δικαστικής απέλασης.
Συνέχεια...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου για την παραίτηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Μαΐου 10, 2021 0
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου για την παραίτηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ.

Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. τοποθετήθηκε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο ότι η παραίτηση αυτή θυμίζει τη θυσία της Ιφιγένειας για να φυσήξει εκ νέου ούριος άνεμος στο στράτευμα, ώστε να ξεκολλήσει η εκστρατεία από το «βάλτο». 

Βάλτος που διαμορφώθηκε εδώ και πολύ καιρό με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της περιφερειακής αρχής που έχει επανειλημμένα καταγγείλει η ΛΑ.ΣΥ. και «βάθυνε» (με ευρεία δημοσιότητα) μετά τον κάλπικο σκυλοκαυγά εντυπώσεων, μεταξύ των περιφερειάρχη και του επικεφαλής των οριζόντων Ηπείρου. Άλλωστε πίσω από τη βιτρίνα του καυγά, υπάρχει πλήρης ταύτιση με την αντιλαιϊκή πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Ηπείρου. Αντίστοιχη ευθιξία και συγγνώμες δεν είδαμε σε πολλές προηγούμενες συνεδριάσεις, στις οποίες ο προσβλητικός και συκοφαντικός λόγος του περιφερειάρχη και αντιπεριφερειαρχών απέναντι στους συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ., δεν «ίδρωσε το αυτί» κανενός από τις παρατάξεις που χθες ανακάλυψαν την πολιτική ευθιξία..

Η παραίτηση-«ηρωική έξοδος», αξιοποιήθηκε για να στηθεί από την πλειοψηφία των παρατάξεων ένα σκηνικό «καθαγιασμού» του περιφερειακού συμβουλίου και επίκλησης νέων συναινέσεων, δημοκρατίας και ενότητας, όπως μεταξύ Καχριμάνη – Ριζόπουλου που πλημμύρισαν από αισθήματα συγχώρεσης και αβροφροσύνης για τις εκατέρωθεν καλές προθέσεις, αλλά και από μελοδραματικές υποσχέσεις για νέο ξεκίνημα του περιφερειακού συμβουλίου!! Καχριμάνης και Ριζόπουλος βρήκανε αμέριστη στήριξη στην προσπάθειά τους από τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκτίμησε ως «άτυχη στιγμή» όσα συνέβησαν, οπότε περασμένα-ξεχασμένα προς χάριν των «κοινών στόχων», αλλά και από τον επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ο οποίος χαρακτήρισε ηγέτη του περιφερειακού συμβουλίου τον απερχόμενο πρόεδρο, πλήρως αποδεκτό από την παράταξή του.

Όντως, ο πρόεδρος ήταν ο ικανότερος στο να εξυπηρετεί εδώ και 2 χρόνια την περιφερειακή αρχή και το νομικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιδημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. Ήταν ο πρόεδρος, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους όψιμα «εύθικτους» περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας ούτε βλέπανε, ούτε άκουγαν για την κατάργηση της δημοκρατίας, τις διώξεις και τις απολύσεις παραδειγματισμού στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της Ηπείρου. Έγινε λοιπόν και ο πιο χρήσιμος, αφού με τη «θυσία» του, εκτόνωσε παροδικά την κατάσταση για να δώσει ώθηση στην ενότητα για τον επόμενο γύρο επίθεσης στο εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον με την επέλαση των «πράσινων» μπίζνες, μέσω των ΑΠΕ.

Καλούμε το λαό της Ηπείρου να μην δώσει ούτε στάλα χρόνο αναμονής στην καταιγίδα που του ετοιμάζουν οι υμνητές του Ταμείου Ανάκαμψης και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου. Οι μόνοι που καλούνται εδώ και χρόνια να κάνουν πραγματικές θυσίες προς όφελος μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων είναι τα λαϊκά στρώματα της Ηπείρου. Δεν πρέπει να επιτρέψουν να συνεχιστεί η σφαγή των δικαιωμάτων τους, με την διαμεσολάβηση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου. Έχουν χρέος να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να ανατρέψουν όσους ετοιμάζονται επιβάλλουν στα παιδιά τους δουλειά «ήλιο με ήλιο» για 550 ευρώ, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

8 Μάιου 2021
Συνέχεια...

Δήλωση παραίτησης με αιχμές του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, Σταύρου Παργανά

Μαΐου 10, 2021 0
Δήλωση παραίτησης με αιχμές του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, Σταύρου Παργανά

ΔΗΛΩΣΗ 

Κύριε Περιφερειάρχη 
Κύριοι επικεφαλής των παρατάξεων του Π.Σ. 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. 

Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος, έντονα προβληματισμένος και βαρύτατα προσβεβλημένος από όσα έλαβαν χώρα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. της 26/4/2021. 

Οι πολιτικοί άνδρες οφείλουν με παρρησία και γενναιότητα να αναλαμβάνουν όχι μόνο τις πολιτικές τους ευθύνες, αλλά και την ευθύνη του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν και συμπεριφέρονται. Ανέμενα από τους πρωταγωνιστές των αθλιοτήτων αυτών ότι θα είχαν το θάρρος άμεσα να ζητήσουν συγγνώμη, πρώτα από το λαό της Ηπείρου και μετά από την πλειονότητα των μελών του Π.Σ., των οποίων, με τη συμπεριφορά τους, προσέβαλαν βάναυσα την προσωπικότητα. Δυστυχώς, δεν το έπραξαν. Την οφειλόμενη συγγνώμη την ζητώ εγώ σήμερα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η αλαζονεία και η αμετροέπεια δεν είναι ανεκτές στη Δημοκρατία. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ειρωνικός, προσβλητικός και υβριστικός λόγος δεν έχουν θέση στις συνεδριάσεις του Π.Σ.

Οι πολιτικές μου αρχές και ο κώδικας πολιτικών και ηθικών αξιών με τον οποίο πορεύτηκα όλα τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά, δεν μου επιτρέπουν τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Π.Σ. 

Στο δίλημμα πολιτικό αξίωμα ή αξιοπρέπεια, η ενσυνείδητη και χωρίς δεύτερη σκέψη επιλογή μου είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. 

Υποβάλλω στο σώμα, όπως έχω θεσμικά την υποχρέωση, την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου του Π.Σ. Με την παραίτησή μου αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για την άθλια συμπεριφορά και το εκατέρωθεν υβρεολόγιο μεταξύ μελών του Π.Σ. Η ευθύνη μου δεν συνίσταται στο ότι δεν τους έκλεισα τα μικρόφωνα προκειμένου να μην ακουστούν τα όσα έλεγαν, αλλά στο ότι με την παρουσία μου και την μέχρι σήμερα λειτουργία μου δεν τους ενέπνευσα για την ορθή πολιτική συμπεριφορά τους. Ελπίζω η παραίτησή μου αυτή να είναι αφετηρία πολιτικής αναβάπτισης του Π.Σ. στις αρχές της Δημοκρατίας, του πολιτικού πολιτισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι». Παραμένω απλό μέλος του Π.Σ. και της παράταξης με την ποία εκλέχθηκα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κύριο Περιφερειάρχη και τα μέλη της παράταξής μου γιου τον Σεπτέμβριο του 2019 με υπέδειξαν ως υποψήφιο Πρόεδρο του Π.Σ και όλους όσους με τιμήσατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη Σας. 

Θέλω να ευχαριστήσω τις κυρίες της γραμματείας του Π.Σ. για την βοήθεια που μου προσέφεραν και τη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου του Π.Σ. 

Eπiσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που στάθηκε πάντα δίπλα μου και σε όλες τις πολιτικές επιλογές μου. Τέλος ζητώ από όλους σας να με συγχωρέσετε αν έστω και κατ' ελάχιστο ακούσια προσέβαλα ή εζημίωσα κάποιον με τις πράξεις ή τις παραλείψεις μου. Σας ευχαριστώ.

Σταύρος Παργανάς


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (10-16/5)

Μαΐου 10, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (10-16/5)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 10 ως 16 Μαΐου 2021 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

10/05/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

11/05/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

12/05/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

13/05/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

14/05/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

15/05/2021

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα