07/01/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

20 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουλίου 01, 2021 0
20 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 20
ΠΕ Πρέβεζας 0

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 761, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 423.185 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 677 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.710 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 189 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.689 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 38 (ημερήσια μεταβολή +2.7%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Δήλωση Μ. Κάτση για την επίσκεψη και τις δεσμεύσεις Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα

Ιουλίου 01, 2021 0
Δήλωση Μ. Κάτση για την επίσκεψη και τις δεσμεύσεις Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα

Όπως ακριβώς τα περίμενα. Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα, έγινε μόνο και μόνο για να κάμψει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, που κινδυνεύει να χάσει την περιουσία της με ανυπολόγιστες συνέπειες για την καθημερινότητά των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου αυτή να διαχειρίζεται από έναν ιδιώτη.

Υπεραμύνθηκε της ιδιωτικοποίησης ενός οργανισμού κερδοφόρου, όπως είναι ο ΟΛΗΓ, αναλαμβάνοντας πλήρως την πολιτική επιλογή και την ιδιοκτησία της πώλησης από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς όμως προηγουμένως να φροντίσει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών.

Όσο για τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε, είναι χωρίς αντίκρισμα. Πως άλλωστε να εμπιστευτούμε έναν Υπουργό, που έπρεπε να περάσει 1,5 χρόνος, για να δει δια ζώσης και να λάβει γνώση για τα προβλήματα και τα τμήματα για τα οποία δεσμεύεται διαρκώς ότι θα παραχωρήσει και που κινδυνεύουν από την εν εξελίξει πώληση;

Οι κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας πρέπει να συνεχιστούν, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα στο σύνολό τους. Μόνο αυτές μπορούν να δώσουν λύση. Η χερσαία ζώνη ανήκει στο Θεσπρωτικό λαό και μόνο.
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: «”Λευκός καπνός” για τα διεκδικούμενα τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμένα»

Ιουλίου 01, 2021 0
Β. Γιόγιακας: «”Λευκός καπνός” για τα διεκδικούμενα τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμένα»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ηγουμενίτσα και τις συναντήσεις της με τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών αρχών και της διοίκησης του ΟΛΗΓ για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας:

«Από τις σημερινές συζητήσεις για το θέμα της χερσαίας ζώνης λιμένα μπορούμε να πούμε ότι βγήκε “λευκός καπνός”. Από τα επιπλέον τμήματα της χερσαίας ζώνης που διεκδικούμε να εξαιρεθούν από την παραχώρηση, ο κύριος Πλακιωτάκης συμφώνησε να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία ο κεντρικός παραλιακός δρόμος καθώς και χώροι για τα τραπεζοκαθίσματα των παραλιακών καταστημάτων σε Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα, ενώ εκτιμώ ότι σύντομα θα κλείσει θετικά και το θέμα του πάρκινγκ.

Καλωσορίζουμε αυτή την εξέλιξη και αναμένουμε μέχρι το τέλος Αυγούστου την αποτύπωση των πρόσθετων τμημάτων που θα εξαιρεθούν από την παραχώρηση λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, όπως μας είπε σήμερα ο κύριος Υπουργός.».
Συνέχεια...

Μαζεύουν υπογραφές για τη χερσαία ζώνη οι Δήμοι Ηγ/τσας & Φιλιατών

Ιουλίου 01, 2021 0
Μαζεύουν υπογραφές για τη χερσαία ζώνη οι Δήμοι Ηγ/τσας & Φιλιατών

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Δήμος Φιλιατών, οι φορείς και οι πολίτες ζητούν την άμεση εξαίρεση από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και την απόδοση τους στους Δήμους των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες.

Οι εκτάσεις αυτές αποτελούν ζωτικό χώρο για την Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, την Πλαταριά και την Σαγιάδα, είναι χώροι άθλησης και πολιτισμού, είναι χώροι ελεύθερης κυκλοφορίας και ψυχαγωγίας και έχουν μεγάλη τουριστική, αναπτυξιακή και οικονομική σημασία για την περιοχή μας, τους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Ειδικότερα επί του θέματος παραθέτουμε τις ακόλουθες ερωταπαντήσεις:

Τι είναι η χερσαία ζώνη λιμένα;
Είναι η παράκτια έκταση όπου αναπτύσσονται δραστηριότητες και υποδομές, αναγκαίες για τη λειτουργία του λιμένα. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όπου υφίσταται Κρατικό Λιμενικό Ταμείο ή Οργανισμός Λιμένα δεν δύναται να ιδρυθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ως εκ τούτου η διαχείριση από το Δήμο καθίσταται αδύνατη.
Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές χερσαίων ζωνών λιμένα έχουν το δικαίωμα περίφραξης τους (Άρθρο 19 παρ. 5 Ν.2971/2001) αποκόπτοντας την πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.

Τι περιλαμβάνει η χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας;
Με τις υπ’ αρίθμ. 22705/24.08.1968, 22704/24.08.1968, 1193/20.04.1994 και 1194/20.04.1994 αποφάσεις Νομάρχη Θεσπρωτίας ως χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας έχει χαρακτηριστεί:

η περιοχή που εκτείνεται από το Μακρυγιάλι μέχρι την περιοχή «Ακρωτήρι» (Βιολογικός Καθαρισμός), συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατοδρόμων, των γηπέδων τένις, της Νέας Παραλιακής, των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίων Αποστόλων μέχρι και την Εγνατία οδό. Πρόκειται, εν ολίγοις για ολόκληρη την έκταση από την ρυμοτομική γραμμή της πόλης μέχρι και τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων και των εντός αυτής οδών. (σχετικό διάγραμμα- https://www.dropbox.com/s/c54bxhqt8dfth80/xz-igoum.png?dl=0 )

ολόκληρη η παραλία της Πλαταριάς, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων που σήμερα διατίθενται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και για τον περίπατο κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και των παραλιών εκατέρωθεν της Πλαταριάς (σχετικό διάγραμμα - https://www.dropbox.com/s/g8i0gff577gfno1/xz-plataraia.png?dl=0 )

ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο τον Συβότων, από την παραλία ΔΕΗ μέχρι και μετά την παραλία Μπέλα Βράκα, αλλά και το λιμανάκι των Συβότων, του χώρου δηλαδή ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών (σχετικό διάγραμμα https://www.dropbox.com/s/e724i852emlg3b7/xz-sivota.png?dl=0 )

το αλιευτικό καταφύγιο της Σαγιάδας, ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών, πάρκινγκ οχημάτων, καθώς και η παραλιακή οδός (σχετικό διάγραμμα https://www.dropbox.com/s/cjj8mh3fbtkcrfn/xz-sagiada.jpg?dl=0 )

Το 2001, το Λιμενικό Ταμείο Ηγουμενίτσας μετατράπηκε σε Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε., ενώ το 2002 υπεγράφη μεταξύ της ΟΛΗΓ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου η Σύμβαση Παραχώρησης, με την οποία μεταβιβάζονται αδιακρίτως και χωρίς εξαιρέσεις, όλα τα ανωτέρω στην διαχείριση της ΟΛΗΓ Α.Ε.
Αυτή η Σύμβαση Παραχώρησης δυστυχώς, ισχύει και σήμερα.

Τι ζητούν οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών;
Οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών ζητούν:
την άμεση τροποποίηση της από το 2002, σύμβασης παραχώρησης, ώστε να εξαιρεθεί από τη διαχείριση της ΟΛΗΓ Α.Ε. το σύνολο των τμημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται από κατοίκους και επισκέπτες και που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες και

την άμεση απόδοση των ανωτέρων τμημάτων στην πλήρη δικαιοδοσία των Δήμων.

Είναι εφικτή η εξαίρεση των αιτούμενων τμημάτων από τη σύμβαση παραχώρησης με ταυτόχρονη μεταφορά τους στους Δήμους, ενώ βρισκόμαστε σε διαδικασία παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΗΓ Α.Ε. σε ιδιώτη;

Στη διακήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας (Παράγραφο 1.7 σελίδα 3) αναφέρεται ότι «Στο πλαίσιο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, προβλέπεται η επαναδιαπραγμάτευση και τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης …» που σημαίνει ότι είναι εφικτή η εξαίρεση από την σύμβαση παραχώρησης των τμημάτων που ζητούν οι Δήμοι.

Ως εκ τούτου, πρέπει άμεσα να καθοριστούν τα τμήματα που θα παραχωρηθούν στους Δήμους και στην τοπική κοινωνία, καθώς και αυτά που θα παραμείνουν στην δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ Α.Ε. υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Τι θα γίνει με την έλευση του ιδιώτη στο μετοχικό σχήμα της ΟΛΗΓ Α.Ε.;
Σε περίπτωση μη εξαίρεσης των αιτούμενων, από τους Δήμους, τμημάτων από τη σύμβαση παραχώρησης, τότε αυτά θα περιέλθουν στη διαχείριση του ιδιώτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία. Ως παράδειγμα, αναφέρουμε ενδεικτικά την περίπτωση της μη εξαίρεσης από τη σύμβαση παραχώρησης του κεντρικού παρκινγκ της πόλης, κατά την οποία ο ιδιώτης θα δύναται να το ορίσει για αποκλειστική χρήση των επισκεπτών του λιμένα, στερώντας με αυτό τον τρόπο, περίπου 300 θέσεις στάθμευσης από το κέντρο της πόλης. Επιπλέον σε περίπτωση μη εξαίρεσης από τη σύμβαση παραχώρησης των τμημάτων που σήμερα τα καταστήματα εστίασης αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε Πλαταριά, Σύβοτα ή Σαγιάδα, η ΟΛΗΓ Α.Ε. δύναται να απαγορεύσει την ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας ή και να κατασκευάσει νέα καταστήματα στα εν λόγω σημεία προς όφελος της.

Η χερσαία ζώνη ανήκει σε όλους μας και δεν είναι προς πώληση!
Συνέχεια...

Ερώτηση Κρίτωνα Αρσένη για παραλιακό μέτωπο Θεσπρωτίας: "Eκτός από τις λιμενικές εγκαταστάσεις πωλούνται και οι παραλίες"

Ιουλίου 01, 2021 0
Ερώτηση Κρίτωνα Αρσένη για παραλιακό μέτωπο Θεσπρωτίας: "Eκτός από τις λιμενικές εγκαταστάσεις πωλούνται και οι παραλίες"


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: Παραλιακό μέτωπο Θεσπρωτίας: εκτός από τις λιμενικές εγκαταστάσεις πωλούνται και οι παραλίες

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1/2017 απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ (ΟΛΗΓ Α.Ε.) οι περιοχές της χερσαίας ζώνης οι οποίες, δεν εξυπηρετούν λιμενικές εγκαταστάσεις είναι προς απόδοση στην τοπική κοινωνία. Τον Φεβρουάριο του 2020 ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι η παραχώρηση θα γίνει πριν από το διαγωνισμό για την μακροχρόνια ενοικίαση του λιμένα σε ιδιώτη. Ωστόσο, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, το ΥΝαΝΠ προβάλλει σαν δικαιολογία για την καθυστέρηση απόδοσης της χερσαίας ζώνης του παραλιακού μετώπου του νομού Θεσπρωτίας στους πολίτες την καθυστέρηση του καθορισμού και επανακαθορισμού της οριογραμμής αιγιαλού και παραλίας από το Υπ. Οικονομικών. Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ έχει περάσει στη 2η φάση του διαγωνισμού πώλησης “των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων των τεσσάρων (4) λιμένων, και συγκεκριμένα του Λιμένα Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.”

Η κυβέρνηση προχωρά στην πώληση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων απόλυτα κερδοφόρων και για τα οποία έχουν ξοδευτεί πολλά εκατομμύρια ευρώ, χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Οι όροι της παραχώρησης περιγράφονται αναλυτικά στην από 3/2/2002 σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και ΟΛΗΓ, όπου γίνεται σαφές ότι η χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας εκτείνεται από τα παλιά πετρέλαια μέχρι και το Μακρυγιάλι και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται όλες οι λιμενικές εγκαταστάσεις της Ηγουμενίτσας (παλιού, νέου και νεότερου), το ‘Πανθεον’, οι εγκαταστάσεις του ομίλου αντισφαίρισης, οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ όπως επίσης και τα τρία αναψυκτήρια του Δρεπάνου. Η χερσαία ζώνη της Πλαταριάς περιλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η δε χερσαία ζώνη των Συβότων εκτός από το λιμάνι περιλαμβάνει τις παραλίες Ζέρη, Γαλλικός και Κάρβουνο.

Γι΄αυτόν το λόγο οι δημοτικές αρχές της περιοχής πέρασαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ζητώντας από το ΥΝαΝΠ ρητή εξαίρεση των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που σήμερα δε χρησιμεύουν για λιμενικές δραστηριότητες και την απόδοσή τους στις τοπικές κοινωνίες καθώς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών

Ερωτάται o κ. Υπουργός:

1. Πως είναι δυνατόν να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για εξαίρεση της χερσαίας ζώνης από την ιδιωτικοποίηση, χωρίς ακύρωση του τρέχοντος διαγωνισμού; Αν δεν έχει καθοριστεί η οριογραμμή αιγιαλού και παραλίας μέχρι το τέλος του διαγωνισμού, θα πωληθεί η χερσαία ζώνη ή όχι;

2. Δεδομένου ότι η αλιευτική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την περιοχή, που θα ελλιμενίζονται τα αλιευτικά σκάφη των δυο αλιευτικών καταφυγίων που τώρα μετατρέπονται σε μαρίνες;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κρίτων Αρσένης
Συνέχεια...

Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Θεσ/τίας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά

Ιουλίου 01, 2021 0
Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Θεσ/τίας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά

ΠΡΟΣ
Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ
Υπόψη
Προέδρου & Δ.Σ.

Αξιότιμοι Κύριοι,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε ότι προτίθεστε άμεσα να προβείτε την αναστολή λειτουργίας του Καταστήματός σας στην πόλη της Παραμυθιάς του Ν. Θεσπρωτίας.

Σας ενημερώνουμε για την αρνητική εικόνα που έχει προκαλέσει αυτή σας η απόφαση στην τοπική κοινωνία, και την αντίθεση και αντίδραση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε αυτή την εξέλιξη καθώς:

- Ο τραπεζικός τομέας έχει στηριχθεί τρείς φορές μέχρι σήμερα, με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, με ποσά που κλήθηκαν να καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες, και οφείλει να λειτουργεί κατ’ ελάχιστο ανταποδοτικά προς αυτούς τους πολίτες.

- Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ένας Οργανισμός που γιγαντώθηκε μέσα από διαδοχικές απορροφήσεις Τραπεζών (π.χ. Αγροτική, Γενική, Κύπρου κλπ) με το αμφιλεγόμενο επιχείρημα της διάσωσής τους, ανέλαβε παράλληλα και την υποχρέωση εξυπηρέτησης του κοινού όλων αυτών των οργανισμών.

- Σήμερα, αποφασίζει να περικόψει της δαπάνες της καταφεύγοντας στην λύση της αιφνίδιας παύσης λειτουργίας Καταστημάτων και ανακατεύθυνσης των πελατών της είτε σε ένα κεντρικό Κατάστημα είτε στην χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών εξυπηρέτησης! Κι αυτό, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ούτε το ακριτικό στοιχείο ορισμένων περιοχών, ούτε τις δυσκολίες πρόσβασης λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου, ούτε το γεγονός ότι η πλειονότητα των κατοίκων δεν γνωρίζει την χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και δεν διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

- Στον ακριτικό νομό Θεσπρωτίας, των περίπου 47.000 κατοίκων (που διπλασιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο) λειτουργούσαν τρία καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, από ένα στην έδρα του Δήμου Σουλίου και Φιλιατών και ένα στην πρωτεύουσα του Νομού στην Ηγουμενίτσα (στο οποίο είχαν ήδη συγκεντρωθεί οι λειτουργίες τεσσάρων καταστημάτων τραπεζών της πόλης: Πειραιώς, Αγροτικής, Γενικής, Κύπρου). Το 2020 έπαυσε η λειτουργία του Καταστήματος Φιλιατών και σήμερα ανακοινώνεται και η παύση λειτουργίας του Καταστήματος στην Παραμυθιά, υποχρεώνοντας το σύνολο των πελατών του Οργανισμού να συγκεντρωθεί σε ένα μόνο Κατάστημα, στην Ηγουμενίτσα. Ένα Κατάστημα που έχει ήδη υπερβεί τα όρια αντοχής του στην εξυπηρέτηση των πελατών του, αποτελώντας σημείο δυσμενών αναφορών και με σχετικές δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο για τις ατελείωτες ουρές που δημιουργούνται στον περιβάλλον χώρο του από τους πελάτες της. Πλέον αυτό το Κατάστημα θα κληθεί να διαχειριστεί το σύνολο των πελατών της τράπεζας, όλου του νομού, πέραν των τουριστών επισκεπτών τους μήνες Μάιο έως Οκτώβριο (!!!!).

Για τους ανωτέρω λόγους, και επειδή με την υλοποίηση αυτής της απόφασης δημιουργείτε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση υποβάθμισης, μιας ακόμη δυναμικής παραγωγικής περιοχής του Ν. Θεσπρωτίας,

Αιτούμαστε την ΑΜΕΣΗ τροποποίηση της απόφασής σας για αναστολή λειτουργίας του Καταστήματος Πειραιώς Παραμυθιάς και την συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του, χωρίς ημι-μέτρα περιοδικής λειτουργίας ή συγκεκριμένης διάρκειας λειτουργίας.

Εν αναμονή των αποφάσεών σας επί του ανωτέρω, επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος

Συνέχεια...

Επίσκεψη Γιώργου Τράγκα σήμερα σε Ηγουμενίτσα και Γιάννενα

Ιουλίου 01, 2021 0
Επίσκεψη Γιώργου Τράγκα σήμερα σε Ηγουμενίτσα και Γιάννενα 

Επίσκεψη Γιώργου Τράγκα στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Στο πλαίσιο περιοδειών ανά την Ελλάδα που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» Γιώργος Τράγκας σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα της επίσκεψής του σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα.

Πέμπτη 1η Ιουλίου 
12:00
Συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας, με τον Περιφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

17:30
Συνάντηση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Λώλο
Συνέχεια...

Με αυτοκινητοπορεία "υποδέχεται" τον Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Ιουλίου 01, 2021 0
Με αυτοκινητοπορεία "υποδέχεται" τον Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Αυτοκινητοπορεία, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα, διοργανώνει την Πέμπτη 1η Ιούλη, στις 12.45 μ.μ. στο Πάνθεον, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Με την κινητοποίηση απαιτεί να μην παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα καθώς, όπως τονίζει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο, «οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την υλοποίηση των σχεδίων που δρομολογούνται για την παράδοση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικούς ομίλους και τη λειτουργία τους με τα κριτήρια που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους».

Έτσι, καλεί σε αγώνα «με τη σημαία του αύριο, με τη σημαία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για να διεκδικήσουμε:

Ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Να ανακληθεί η θετική γνωμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μια "ανάσα" από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ. ώστε να μην αποτελέσει μια εν δυνάμει περιβαλλοντική "βόμβα".

Να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση και να αποδοθούν για ελεύθερη χρήση στο λαό οι χώροι του παραλιακού μετώπου που δεν εξυπηρετούν λιμενική δραστηριότητα, σε παιδικές χαρές, σε χώρους αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας (γήπεδα κλπ.) καθώς επίσης και όλες οι παραλίες για την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής των λαϊκών στρωμάτων.

Να παραμείνουν ως αλιευτικά καταφύγια αυτά που υπάρχουν στην Πλαταριά και στη Σαγιάδα, να αποχαρακτηριστεί από τουριστικό των Συβότων.

Να μην εφαρμοστούν τα σχέδια του ΟΛΗΓ ΑΕ για τουριστική μαρίνα στο κέντρο της πόλης που είναι σε βάρος των ελεύθερων χώρων.

Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης.

Γενναία χρηματοδότηση από το κράτος του δημοτικού ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του παραλιακού χώρου και να αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο σε χώρο δράσεων για το ναυταθλητισμό καθώς επίσης και σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους που αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες λόγω της πανδημίας».
Συνέχεια...

Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για το θέμα της χερσαίας ζώνης

Ιουλίου 01, 2021 0
Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για το θέμα της χερσαίας ζώνης

Στην Ηγουμενίτσα και το λιμάνι θα βρεθεί σήμερα 1η Ιουλίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζοπούλο.

Ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί στις 09:00 τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, κατόπιν στις 10:00 την ΠΕ Θεσπρωτίας και στις 12:30 τον Δήμο Ηγουμενίτσας όπου θα συναντηθεί με τους δημάρχους Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Παραμυθιάς.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα