05/11/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Δελτίο τύπου "ΑΡιστερή Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση ΑΡ.Ρ.ΠΑ" εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Θεσπρωτίας

Μαΐου 11, 2020 0
Δελτίο τύπου "ΑΡιστερή Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση ΑΡ.Ρ.ΠΑ" εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Θεσπρωτίας

Η επιδιωκόμενη μετάλλαξη του σχολείου και η ιστορική ευθύνη της κοινωνίας 
να την αρνηθεί 

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και αναγκαστικού εγκλεισμού του γενικού πληθυσμού η κυβέρνηση περνά και εγκρίνει νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία με χαρακτηριστικά άκρως επιθετικά και προς τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως προς τους μαθητές. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά, λόγω των συνθηκών εγκλεισμού, παραπέμπουν σε κινήσεις ανάλογες με του κλέφτη στο σκοτάδι. Αύξηση μαθητών ανά τμήμα με όσα αυτό συνεπάγεται για τη μαθησιακή διαδικασία και αποτελεσματικότητα και με συνέπεια την κατάργηση τμημάτων και σχολείων μακροπρόθεσμα. Μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κάτεργο με την τράπεζα θεμάτων που θα αναγκάζει την εκπαιδευτική κοινότητα σε ανελέητο κυνήγι της ύλης, από το δημοτικό ακόμη, παραμελώντας τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών και το γνωστικό αποτέλεσμα της συνολικής διαδικασίας. Το τελευταίο, θα επιφέρει και αποκλεισμό από το σχολείο για μαθητές με μικρότερο γνωστικό φορτίο και χαμηλότερες δυνατότητες. Το πιο απορριπτικό ακόμα σχολείο ενισχύεται και με τον αποκλεισμό μαθητών από τα ΕΠΑΛ με κριτήριο την ηλικία τους, άρα ένα μεγάλο κομμάτι του μαθητικού πληθυσμού θα ωθείται σε λύσεις ιδιωτικών κέντρων για να αποκτήσει μια επαγγελματική ειδικότητα, αν βέβαια έχει την οικονομική δυνατότητα. Αλλιώς θα μένει οριστικά αποκλεισμένο στα δεκαεφτά του χρόνια από την όποια εκπαίδευση. 

Η επίθεση, όμως έχει και συνέχεια με μια κίνηση ματ της κυβέρνησης ενάντια στην παιδεία. Με τροπολογία επιβάλλει ζωντανή βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στην τάξη καταργώντας κάθε έννοια παιδαγωγικής και ψυχολογίας αλλά και στοιχειώδους δημοκρατίας και ελευθερίας στη σχολική τάξη. Δηλαδή εισάγει συνθήκες ριάλιτι σόου και δημόσιας προβολής στην ψυχολογία μαθητών και εκπαιδευτικών. Συνθήκες όπου το παιδί μαθητής θα πάψει να είναι ο εαυτός του και θα λειτουργεί με γνώμονα τη δημόσια εικόνα. Η ζωντανή πραγματικότητα, τόσο αναγκαία για τη μαθησιακή διαδικασία, θα δώσει τη θέση της στην προσπάθεια του μαθητή και του εκπαιδευτικού να ανταποκριθούν σε ένα εικονικά αποδεκτό αποτέλεσμα. Το μάθημα δεν θα υπάρχει πια, παρά ως επίπλαστη επιδίωξη του θεαματικού αποτελέσματος. Ο δάσκαλος σε ρόλο σκηνοθέτη-και μάλιστα «φτηνής» παραγωγής- και οι μαθητές σε ρόλο αγχωμένων κομπάρσων χωρίς ίχνος ελεύθερης επιλογής δράσης και έκφρασης. Δηλαδή μετασχηματισμός της σχολικής πραγματικότητας σε ένα σχήμα που μόνο σχολείο δε θα είναι πια. Και για όποιον μελετήσει προσεκτικά την τροπολογία φαίνεται ξεκάθαρα πως, δυστυχώς, ήρθε για μείνει και όχι μόνο για εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων έκτακτων αναγκών. 

Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν αντιτίθεται στη χρησιμότητα των τεχνολογικών εφαρμογών και στην εκπαίδευση, αλλά σίγουρα αυτό δε μπορεί να αποτελεί πανάκεια για την άκριτη αποδοχή της σε οποιαδήποτε μορφή. Σημαντικό είναι να εξετάζεται ποιο, ποιος σε ποιον και με τι στόχο προσπαθεί να το εφαρμόσει. Και τα μαχαίρια είναι χρήσιμα εργαλεία, αλλά δεν προτείνουμε να τα έχουν οι μαθητές μαζί τους στο σχολείο. 

Βέβαια, το ζητούμενο για ένα καλύτερο δημόσιο και δωρεάν σχολείο παραμένει ανοιχτό και δεν είναι θέμα της παρούσας δημοσίευσης η παράθεση συγκεκριμένων αιτημάτων για να επιτευχθεί. Άλλωστε το εκπαιδευτικό κίνημα αυτά τα αιτήματα τα έχει επανειλημμένα και με πολλούς τρόπους διατυπώσει και θα συνεχίσει να το κάνει. Όμως, στην κατεύθυνση αυτή, της προάσπισης και βελτίωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά, στην παρούσα φάση επιτακτικό καθήκον της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικά είναι να επιβάλει τους όρους απόσυρσης του κατάπτυστου και επικίνδυνου νομοσχεδίου και της τροπολογίας που μετατρέπει το σχολείο σε φτηνή μίμηση τηλεθεάματος. Με σεβασμό στους μαθητές, στο δημόσιο δωρεάν σχολείο και αίσθημα κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης πρέπει σύσσωμη η κοινωνία, με κάθε πρόσφορο μέσο να βάλει φραγμό σε αυτόν τον εκφυλισμό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή ιστορικά επίθεση στην ίδια την ουσία της ανθρώπινης ατομικής και κοινωνικής υπόστασης με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα πολίτες διαπαιδαγωγημένους να χρησιμοποιούν το μυαλό τους μόνο σε συνθήκες σκηνοθετημένου εκ των προτέρων αποτελέσματος. «Πολίτες»- αν θα μπορούν πια να κατέχουν αυτό τον τίτλο- μαθημένους να λειτουργούν στα οριοθετημένα πλαίσια του πανοπτικού ελέγχου. Κανένας πια δε θα μπορεί να μιλά για παιδεία δημιουργό ελεύθερων προσωπικοτήτων που ελεύθερα και δημιουργικά θα δρουν μέσα από τον πλούτο των ιδιαιτεροτήτων τους. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως εκπαιδευτικοί, γονείς, νοήμονες άνθρωποι, πολίτες που συνειδητά φέρουν τον τίτλο. 

Μαριλένα Κοντογιάννη, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας από την παράταξη Α.Ρ.Ρ.ΠΑ (Αριστερή Ριζοσπαστική Παρέμβαση) εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας 

Η ΑΡΠΑ κατέθεσε πρόταση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για άμεσο προγραμματισμό ΓΣ του συλλόγου σε προαύλιο κάποιου σχολείου, θεωρώντας αναγκαίο να αποφασίσει συλλογικά ο κλάδος τις κινήσεις του απέναντι στα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν.
Συνέχεια...

Ποια καταστήματα ανοίγουν σήμερα...! Κανόνες ασφαλείας και ωράριο

Μαΐου 11, 2020 0
Ποια καταστήματα ανοίγουν σήμερα...! Κανόνες ασφαλείας και ωράριο

Τη Δευτέρα θα έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους 225.000 εργαζόμενοι και θα έχουν ανοίξει 95.000 (σ.σ.: το 1/3) επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υφυπουργού Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση ανακοίνωσε τις δραστηριότητες των οικονομικών φορέων που επανεκκινούν τη Δευτέρα 11 Μαΐου και τους κανόνες λειτουργίας τους. Η κανονικότητα εισέρχεται στην δεύτερη φάση της με τη «Γέφυρα Ασφαλείας» να ολοκληρώνεται σε επτά στάδια.
Συνολικά τη Δευτέρα θα έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους 225.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 33% των εργαζομένων που ανεστάλη η εργασία τους λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεών τους. Πλέον από Δευτέρα θα έχουν μπει ξανά στις ράγες περίπου το 1/3 (93.000) των επιχειρήσεων που είχαν βάλει λουκέτο σε μια προσπάθεια να αναθερμανθεί η οικονομία.

Τι ανοίγει τη Δευτέρα (11/5)
Συγκεκριμένα, από τα φυσικά τους καταστήματα επανεκκινούν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντικείμενο:
 • εξοπλισμού ήχου και εικόνας
 • κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων
 • σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών
 • χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου
 • ηλεκτρικών οικιακών συσκευών
 • επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης
 • εγγραφών μουσικής και εικόνας
 • παιχνιδιών κάθε είδους ενδυμάτων
 • υποδημάτων και δερμάτινων ειδών
 • καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού
 • ρολογιών και κοσμημάτων
 • καινούριων ειδών και μεταχειρισμένων ειδών
Επίσης, επανεκκινούν από τα φυσικά τους καταστήματα την λειτουργία τους οι εξής επιχειρήσεις:
ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών
ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων
ενοικίασης και εκμίσθωσης άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης,
καθώς επίσης και τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop)
Την ίδια ημερομηνία επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους και αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς και άλλων ειδών.

Ακόμη, επαναλειτουργούν:
 • οι σχολές ερασιτεχνών οδηγών
 • οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα σε φυσικό κατάστημα,
 • καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας.

Πώς θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις - Οι κανόνες ασφαλείας
Όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας που έχουν ως εξής:
Για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες) εντός του κυρίως χώρου υπολογίζεται ως εξής:
Για τα καταστήματα επιφάνειας κυρίως χώρου 
Έως 20τμ: 4 άτομα
Από 20-100 τμ: 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10τμ
Άνω των 100τμ: 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15τμ
Επίσης, σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300τμ και αναπτύσσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται εως 1 άτομο ανά 10τμ ανά όροφο.
Ωράριο λειτουργίας
Η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται η 10πμ εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 7:00 πμ.

Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων.
Υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.
Και συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων. Σε περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%. Αν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε Άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος.
Καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων
Ως προς τον κανόνα των επιτρεπόμενων ατόμων εντός του κυρίως χώρου των καταστημάτων ισχύουν οι ίδιοι όροι με το λιανικό εμπόριο,
Επιτρέπεται η λειτουργία τους μόνο χωρίς καθήμενους πελάτες.
Και Υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.
Σχολές οδηγών
Επιτρέπεται η παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού με την υποχρέωση τήρησης καταλόγου πελατών που θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα και
είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας προστασίας τόσο για τον εκπαιδευτή όσο και για τον εκπαιδευόμενο.
Επιχειρήσεις βιομηχανικών ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές
Ελάχιστη απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων των πωλητών.
Μέγιστο ποσοστό συμμετοχής σε λαϊκές αγορές εως το 50% των αρχικά συμμετεχόντων.
Δυνατότητα συμμετοχής με το ίδιο ποσοστό του 50% στις παράλληλες λαϊκές αγορές που δημιουργήθηκαν για την αποφυγή του συνωστισμού.
Και ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων.
Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη η ιδιαίτερη σημασία της υγιεινής των χεριών.

Πώς θα διενεργούνται οι έλεγχοι
Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας είναι η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, οι Λιμενικές Αρχές, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αρχίζουν σήμερα οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς για το επόμενο σχολικό έτος

Μαΐου 11, 2020 0

Ηγουμενίτσα: Αρχίζουν σήμερα οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς για το επόμενο σχολικό έτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021 

Οι εγγραφές των νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2020-2021 ξεκινούν στις 11-5-2020 ημέρα Δευτέρα και λήγουν στις 29-5-2020 ημέρα Παρασκευή. 
Δικαίωμα εγγραφής στους Δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας έχουν: 
α) Νήπια ηλικίας από 2,5 ετών έως και αυτά που έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2017. 
β) Βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών. 

Τα έντυπα εγγραφής και ανακοινώσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.igoumenitsa.gr) καθώς και στους κατά τόπους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους παιδικούς σταθμούς. 
Ακολουθεί πίνακας με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών του ΠΑΚΠΠΟ. 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΚΠΠΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Α/Α
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΦΑΞ
1
Α΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 64
ΤΚ 46100
2665022272
2
Β΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΚΥΛΟΣΟΦΟΥ 9
ΤΚ 46100
2665023622
3
Γ΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΚΥΠΡΟΥ 132
ΤΚ 46100
2665024432
4
Δ΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 4
ΤΚ 46100
2665023840
5
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ
ΤΚ 46100
2665023588
6
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ 3 / ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ , ΤΚ 46100
2665024051
7
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΡΙΟΥ
ΤΚ 46100
2665041203
8
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ / ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΤΚ 46100
2665092303
9
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΒΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ /ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΤΚ 46100
2665071650
10
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ / ΠΕΡΔΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΤΚ46100.
2665091287
11
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΚ 46030
2665094221


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΠΑΚΠΠΟ 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ
Συνέχεια...

Τετραψήφιος αριθμός για τον τουρισμό (1572)

Μαΐου 11, 2020 0
Τετραψήφιος αριθμός για τον τουρισμό (1572)

Από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, το Υπουργείο Τουρισμού έθεσε σε λειτουργία τον αριθμό 1572, όπου επαγγελματίες του τουρισμού, καταναλωτές, τουρίστες και εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα μπορούν να απευθύνονται για να ενημερωθούν σε ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και στήριξη της τουριστικής αγοράς, αλλά και την δυνατότητα πληροφόρησης όσων τουριστών επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα, όπως και των ζητημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά την παραμονή τους, ο τετραψήφιος αριθμός αποτελεί μια πρώτη δράση για την προσαρμογή της αγοράς και για την στήριξή της σε αυτή την πρωτοφανή κρίση.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Μαΐου 11, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (1) κιλού και (842,5) γραμμαρίων, ζυγαριές ακριβείας καθώς και το χρηματικό ποσό των -12.070- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών 

Συνελήφθησαν, στις 7-5-2020, το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 
Επιπρόσθετα, σε βάρος του ενός κατηγορούμενου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση και παράνομη οπλοκατοχή. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι δύο κατηγορούμενοι διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, τους εντόπισαν στις 7/5/2020 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους ακινητοποίησαν για έλεγχο τη στιγμή που αποβιβάζονταν από αυτό. 
Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ενώ εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε πακέτο τσιγάρων με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης. 
Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: 

στο σπίτι του πρώτου 
-15- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (780,3) γραμμαρίων, 
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 
το χρηματικό ποσό των -11.090- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών 

στο σπίτι του δεύτερου 
-3- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -1- κιλού και -62,2- γραμμαρίων, 
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 
τσιγάρο κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό και 
κυνηγετική καραμπίνα, στερούμενος σχετικής άδειας. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Απαγχονίστηκε 71χρονος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Μαΐου 11, 2020 0
Απαγχονίστηκε 71χρονος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Απαγχονισμένος βρέθηκε 71χρονος, μέσα στην οικία του στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, τον άτυχο 71χρονο εντόπισε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής η σύζυγός του, η οποία και ειδοποίησε τις αρχές.
Είναι άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν τον 71χρονο στο απονενοημένο διάβημα, ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροτομή από την ιατροδικαστική υπηρεσία Ιωαννίνων.
Συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου 71χρονου, ο οποίος είχε καταγωγή από τη Φροσύνη του Δήμου Σουλίου. 

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Σύνδεση αγωγού εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας»

Μαΐου 11, 2020 0
Υπογραφή σύμβασης του έργου «Σύνδεση αγωγού εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας» 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Σύνδεση αγωγού εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 1.798.000,00€, με την ανάδοχο εταιρεία ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε. 

Με τις εργασίες του έργου να έχουν ήδη ξεκινήσει, το έργο, που εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, θα επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων αποθεμάτων, καθώς και επαρκή και ποιοτική ύδρευση. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά: 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τις συντονισμένες ενέργειες της ΔΕΥΑΗ, που καταθέτει εγκαίρως ώριμες και τεκμηριωμένες προτάσεις σε κάθε πρόσκληση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε καταφέρει να εντάξουμε-χρηματοδοτήσουμε και να υλοποιούμε υποδομές που εξασφαλίζουν ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων, διατήρηση της ισορροπίας στο περιβάλλον και αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας».
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Μέτρα Προστασίας για την επαναλειτουργία των Σχολικών Μονάδων

Μαΐου 11, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Μέτρα Προστασίας για την επαναλειτουργία των Σχολικών Μονάδων 

Ενόψει της σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων, ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας και τους Διευθυντές των Λυκείων (Ημερήσιων, ΕΠΑ.Λ. και Εσπερινού) του Δήμου Ηγουμενίτσας, προχώρησε βάσει των κυβερνητικών οδηγιών σε απολυμάνσεις των σχολικών μονάδων, καθώς επίσης και στη διανομή αντισηπτικών διαλυμάτων για χρήση από τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Κύριος στόχος είναι τα σχολεία του Δήμου μας, που ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα, να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα μέτρα προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας προς την εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχισθούν με διανομή δωρεάν μασκών προστασίας καθώς και θερμομετρήσεις των εισερχομένων στις σχολικές μονάδες. 
Ευχόμαστε στην εκπαιδευτική κοινότητα καλή επάνοδο στο φυσικό τους περιβάλλον με υγεία, υπομονή και αισιοδοξία.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Aποχαιρετισμός στο Δημήτρη Κρεμαστινό - Της Ελένης Σαφάκα

Μαΐου 11, 2020 0
Aποχαιρετισμός στο Δημήτρη Κρεμαστινό - Της Ελένης Σαφάκα

Παρασκευή 8 Μάη του 2020
Από νωρίς μαθεύτηκε το θλιβερό μαντάτο.
¨Εφυγε απ τη ζωή ένας μεγάλος άνθρωπος.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός.
Μεγάλος στην καρδιά και στην ψυχή.
Και στο μυαλό μεγάλος.
Επιστήμονας λαμπρός. Γιατρός
και πολιτικός με αξίες.
Γιατρός που γιάτρευε απ την αρρώστια 
και στήριζε τον ασθενή.
Δεν μοίραζε μόνο συνταγές και οδηγίες,
μοίραζε ζωή.
Σοβαρός και μειλίχιος σ έκανε να πιστεύεις,
πως θα γίνεις καλά,αρκεί να το θέλεις.
Αρκεί να το παλέψεις.
Αφήνει μεγάλο έργο,αλλά και μεγάλο κενό.
Θα λείψει από τους οικείους του, τους φίλους,
από τους ασθενείς του,από την Ελλάδα.
Ας είναι αναπαυμένος και καλό ταξίδι.-

Ελένη Σαφάκα.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 11 έως 17/5/2020)

Μαΐου 11, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 11 έως 17/5/2020) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα, από 11 έως 17 Μαΐου 2020, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 

Δευτέρα (11-5-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 

Τρίτη (12-5-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (13-5-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (14-5-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (15-5-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Σάββατο (16-5-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά. 


Συνέχεια...

Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα