12/04/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δήμος Πάργας τιμά τον Άλκη Αλκαίο - Ο Δήμος Φιλιατών;;;

Δεκεμβρίου 04, 2022 0
Ο Δήμος Πάργας τιμά τον Άλκη Αλκαίο - Ο Δήμος Φιλιατών;;;

Ο Δήμος Πάργας τιμώντας τη μνήμη και το έργο του ποιητή και στιχουργού Άλκη Αλκαίου, θα ονοματοδοτήσει την Πλατεία «Άλκης Αλκαίος», 10 χρόνια μετά το θάνατό του.

Η ονοματοδοσία θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην παραλία της Πάργας (θέση «Καμίνι») και αμέσως μετά θα ακολουθήσει εκδήλωση για το έργο του ποιητή στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάργας.


Αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης αποτελούν τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει η Πάργα στον Άλκη Αλκαίο, ο οποίος παρά το ότι οι υπέροχες διαχρονικές του δημιουργίες τραγουδήθηκαν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, παρέμεινε πάντα ένα σεμνός υπηρέτης της τέχνης, που υπερασπίστηκε με θυσίες και υπέρμετρο σθένος τις ιδέες του.

Ο Άλκης Αλκαίος, μεγάλωσε στην Πάργα, ωστόσο η καταγωγή του ήταν από την Κοκκινιά Φιλιατών, όπου και γεννήθηκε. Βαγγέλης Λιάρος ήταν το πραγματικό του όνομα.

Σχετικά με την καταγωγή του ο ίδιος αναφέρει σε επιστολή του προς το Σύλλογο Παργινών Αθήνας: «Στους φίλους μου καλλιτέχνες, όταν με ρωτούν για την καταγωγή μου, απαντώ ότι ο μεν Βαγγέλης [Λιάρος] είναι γέννημα Κοκκινιώτης και θρέμμα Παργινός, ο δε Άλκης [Αλκαίος] είναι γέννημα και θρέμμα Παργινός. Την Πάργα άλλωστε “περιέχουν” όλα μου τα τραγούδια κι ας είναι μόνο ένα απ’ αυτά που την αναφέρει ρητά (είναι η “Άνοιξη της Πάργας”), γιατί επί 45 χρόνια απ’ αυτήν φεύγω και σ’ αυτήν επιστρέφω κάθε καλοκαίρι. Γιατί η Πάργα μας είναι η νιότη μου, ο έρωτάς μου, το ταξίδι μου και η Ιθάκη μου».

Φαίνεται ότι ο σπουδαίος ποιητής και στιχουργός δεν είχε κάποια ...ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο καταγωγής του, ίσως να μην είχε καλές ή αρκετές αναμνήσεις, δεδομένου ότι έφυγε σε πολύ μικρή ηλικία από την Κοκκινιά Φιλιατών. Άλλωστε δεν τον υμνεί σε κάποιο από τα ποιήματά του ή τους στίχους του. 

Οπότε, καλά κάνει ο Δήμος Φιλιατών και δεν έχει τιμήσει με τον οποιονδήποτε τρόπο το σημαντικό αυτό Έλληνα καλλιτέχνη 10 χρόνια από το θάνατό του. Ούτε πάλι θα άξιζε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτόν, ώστε περισσότεροι να μάθουν το έργο του και να απολαύσουν την αξία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 
Άσε που ήταν και κομμουνιστής...!

Μάλλον, έτσι σκέφτονται...

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια δημοτική αρχή που πετάει βιβλία στη χωματερή και κουτάβια στα χωράφια;;;

Όπως έλεγε και ο άλλος σπουδαίος Φιλιαταίος ποιητής, Μιχάλης Γκανάς: "Αυτοί παιδί μου ΔΕΝ..."!
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Δράσεις του ΚΕΠ Υγείας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Δεκεμβρίου 04, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Δράσεις του ΚΕΠ Υγείας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων:

- Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης του κοινού με διανομή εξειδικευμένων ενημερωτικών φυλλαδίων και δια ζώσης συζήτηση στην Πλατεία Δημαρχείου και στον Πεζόδρομο Γρ. Λαμπράκη, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Κ.Υ.-Γ.Ν. Φιλιατών και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

- Φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας με πορτοκαλί χρώμα, που είναι το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

- Συνδιοργάνωση ημερίδας με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Κ.Υ.-Γ.Ν. Φιλιατών, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών: Τρόποι Αντιμετώπισης και Διαφυγής». Εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας Θεσπρωτίας κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και κατέστησαν σαφές ότι βία υπάρχει παντού, είναι δίπλα μας και μας αφορά όλους. Από το ΚΨΥ επισημάνθηκαν οι μύθοι, τα στερεότυπα και οι κοινωνικές αναπαραστάσεις της βίας κατά των γυναικών που συνδράμουν στην ανοχή και στη σιωπή της κοινωνίας, ενώ αναλύθηκαν και οι λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να παραμένει σε μία κακοποιητική σχέση. Στη συνέχεια, υπογραμμίστηκε ο ρόλος της Εισαγγελίας, της Αστυνομίας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου στην αντιμετώπιση της βίας και στους τρόπους διαφυγής από αυτήν. Παράλληλα, διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη βία και πληροφορίες για τις δομές που μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Διοικητής του Γ.Ν.Φιλιατών και ο Γεν. Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων, ο Βουλευτής Ν.Δ. του Ν.Θεσπρωτίας, Εισαγγελικοί Λειτουργοί, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

- Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας προκειμένου να αναδείξει το πρόβλημα της βίας που σήμερα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και να ευαισθητοποιήσει το κοινό να μη μένει σιωπηλό απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας, προχώρησε στην παραγωγή ενός βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου και αναπαράχθηκε από τα ΜΜΕ. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ:


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Τουρισμού κ. Ελευθέριος Κώστας με αφορμή τις εκδηλώσεις, δήλωσε σχετικά: «Το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών έχει λάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις. Οφείλουμε όλοι να αποδείξουμε ότι είμαστε έμπρακτα δίπλα σε κάθε γυναίκα που υφίσταται κάθε μορφή βίας. Ας μη ξεχνάμε ότι η μη καταγγελία ενός περιστατικού είναι συνενοχή».

Χρήσιμα τηλέφωνα:
- Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας: 2665029071,
- Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας: 2665022285
- Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας: 2665029614,
- Γραμμή SOS της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων: 15900,
- Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων: 2651077449
- Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: 2665028874

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις του να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.
Συνέχεια...

Μ.Κάτσης: "Διορισμοί στο δημόσιο ΟΑΕΠ έπειτα από συνέντευξη στην επικεφαλής του μητρώου στελεχών της ΝΔ κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα..."

Δεκεμβρίου 04, 2022 0
Μ.Κάτσης: "Διορισμοί στο δημόσιο ΟΑΕΠ έπειτα από συνέντευξη στην επικεφαλής του μητρώου στελεχών της ΝΔ κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα..."

Για εξόφθαλμη, απαράδεκτη περίπτωση εύνοιας υπέρ «γαλάζιων» υποψηφίων για 23 διορισμούς στο δημόσιο Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) σύμφωνα με την προκήρυξη 1/2022, κάνουν λόγο 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε Ερώτηση που κατέθεσαν με πρωτοβουλία του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση και της αν. Τομεάρχη Εξωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι στην Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης που θα διενεργεί τις συνεντεύξεις για επιλογή υποψηφίων έχει τοποθετηθεί η επικεφαλής του μητρώου στελεχών της ΝΔ και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΠ κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, η οποία προφανώς και έχει στα χέρια της πλήθος βιογραφικών «γαλάζιων παιδιών». Η κ. Πιτσίκα θα διενεργεί τις συνεντεύξεις από κοινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Γρηγόριο Σταματόπουλο και το μέλος του ΔΣ κ. Ανδρέα Χατζηανδρέου, ενώ παρούσα θα είναι και η εταιρεία συμβούλων Grant Thornton, η οποία θα λάβει 160.000 ευρώ (ΑΔΑ: Ψ2ΝΧΕ-ΦΘΣ, ΨΜ9ΟΕ-6ΦΨ). Σημειώνεται ότι βάσει των κριτηρίων μοριοδότησης της προκήρυξης, η συνέντευξη έχει υπέρμετρη βαρύτητα έναντι μεταπτυχιακών, διδακτορικών και άλλων τυπικών προσόντων, ενώ η Επιτροπή έχει το δικαίωμα αναιτιολόγητου αποκλεισμού υποψηφίων, καθώς θα επιλέγει αυτούς που θα προχωρήσουν στο στάδιο της συνέντευξης.

Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέδειξε το γεγονός ότι η κ. Πιτσίκα, όντας επικεφαλής του μητρώου στελεχών της ΝΔ, είναι και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «People for Business» που επί κυβέρνησης ΝΔ έχει λάβει 400.000 ευρώ για υπηρεσίες από το Δημόσιο, όπως επίσης και το γεγονός ότι, πέραν από μέλος ΔΣ του ΟΑΕΠ, είχε τοποθετηθεί και από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη σε ομάδα εργασίας για εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050». Τώρα, έχουμε μια περίπτωση που η κ. Πιτσίκα «αξιοποιείται» επιπλέον για την εφαρμογή του ν.4918/2022 με τον οποίο η ΝΔ έθεσε τον ΟΑΕΠ σε κατάσταση µη εποπτείας και µη ελέγχου, δίνοντάς του μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα καθορισμού των κριτηρίων προσλήψεων υπαλλήλων και πλήρωσης θέσεων ευθύνης κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, ένας δημόσιος φορέας όπως ο ΟΑΕΠ μεταφέρει τα γραφεία του από ιδιόκτητο κτίριο σε κτίριο που θα καταβάλλει ενοίκια για 6 έτη, πληρώνοντας ταυτόχρονα για εργασίες ανακαίνισης και εξοπλισμού των νέων γραφείων, χωρίς μάλιστα οι σχετικές συμβάσεις να αναρτώνται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και το «ΚΗΜΔΗΣ».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την Ερώτησή τους προς τον εποπτεύοντα Υπουργό Εξωτερικών, ζητούν να μάθουν αν γνωρίζει για όλα τα παραπάνω και τον καλούν να πάρει θέση για το νόμιμο και το ηθικό των ενεργειών του ΟΑΕΠ και της κ. Πιτσίκα. Του ζητούν ακόμα να ακυρώσει τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων έτσι όπως εξελίσσεται, καθώς αποτελεί εξόφθαλμη, ηθικά μη αποδεκτή περίπτωση εύνοιας υπέρ «γαλάζιων» στελεχών για προσλήψεις στο Δημόσιο, τα βιογραφικά των οποίων έχει στη διάθεσή της η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, ως επίσημα επικεφαλής του μητρώου στελεχών της ΝΔ. Ζητούν, επιπλέον, απαντήσεις για το κόστος της μεταφοράς των γραφείων από ιδιόκτητο σε ενοικιαζόμενο κτίριο, καθώς και τι θα πράξει για την χαρακτηριστική αυτή περίπτωση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.
Συνέχεια...

Cinepelagos: Σύγχρονος Ιταλικός κινηματογράφος στην Ηγουμενίτσα

Δεκεμβρίου 04, 2022 0
Cinepelagos: Σύγχρονος Ιταλικός κινηματογράφος στην Ηγουμενίτσα

Ένα νοερό ταξίδι στην Ιταλία πριν τα Χριστούγεννα

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, αίθουσα Σωτήρης Δάκαρης, 6 - 9 Δεκεμβρίου

Για δεύτερη χρονιά μετά την επιτυχημένη έναρξη το 2021, λαμβάνει χώρα στην Ηγουμενίτσα το αφιέρωμα “Cinepelagos – Νύχτες ιταλικού σινεμά”, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και των Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας, με τη διοργάνωση της Myth Euromed. Η δράση εντάσσεται στο διμερές πρόγραμμα Ιταλία-Ελλάδα Tempo Forte.

Το πρόγραμμα του Cinepelagos επικεντρώνεται στο σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο και προσδοκά να αναδείξει τη δυναμική μιας ποικιλόμορφης επίκαιρης κινηματογραφίας, παρέχοντας έτσι μία πλήρη εικόνα της τωρινής ιταλικής δημιουργικότητας, με ταινίες πρόσφατες, γυρισμένες την περίοδο 2018-2021, και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας.

"Ομορφιά μέσα στην ομορφιά", είναι το σύνθημα της φετινής έκδοσης του Cinepelagos, εγχείρημα το οποίο θέλει να παέι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την απλή προβολή ταινιών, ενώνοντας τις σύγχρονες τάσεις του ιταλικού σινεμά με την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι ευκαιρία για αμοιβαία προβολή και εξωστρέφεια, σε μία κοινή προσπάθεια στο όνομα του πολιτισμού.

Στην Ηγουμενίτσα, νοερά και πραγματικά, πύλη της Ελλάδας για τους Ιταλούς και όχι μόνο, θα παρουσιαστούν σημαντικές ταινίες, οι οποίες ναι μεν μιλάνε ιταλικά (με ελληνικούς υπότιτλους), όμως αφηγούνται ιστορίες ανθρώπινες και διαχρονικές.

Ραντεβού λοιπόν στην Ηγουμενίτσα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, αίθουσα Σωτήρης Δάκαρης, από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00.

Οι ταινίες θα προβληθούν στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
Ελεύθερη είσοδος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ταινίες:

- 6/12: Ο κλεμμένος Καραβάτζιο / Una storia senza nome (Roberto Andò),

- 7/12: Comedians (G. Salvatores)

- 8/12: Όλη η τρελή μου αγάπη / Tutto il mio folle amore (Gabriele Salvatores)

- 9/12: Ο κακός ποιητής / Il cattivo poeta (Gianluca Jodice)


Πρόγραμμα

- 06.12: Ο κλεμμένος Καραβάτζιο / Una storia senza nome (Roberto Andò) ~ ώρα 20.00

Μυστηρίου 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110'

Η Βαλέρια είναι γραμματέας ενός παραγωγού ταινιών και παράλληλα “αόρατη συγγραφέας”. Μια μέρα συναντάει έναν μυστηριώδη συνταξιούχο αστυνομικό που της αφηγείται την ιστορία ενός εγκλήματος, όμως το σενάριο αποδεικνύεται επικίνδυνο. Η “ιστορία χωρίς όνομα” αφορά στη μυστηριώδη κλοπή ενός διάσημου πίνακα του Καραβάτζιο από τη μαφία, στο Παλέρμο του 1969.


- 07.12: Comedians (Gabriele Salvatores) ~ ώρα 20.00

Κωμωδία 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 96'

Έξι επίδοξοι όσο και απογοητευμένοι κωμικοί πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά σε ένα κλαμπ, όπου θα κριθούν και ένας μόνο από αυτούς θα παίξει στην τηλεόραση. Οι προβληματισμοί και τα διλήμματά τους ανοίγουν το δρόμο σε έναν ευρύτερο στοχασμό για το νόημα του γέλιου και της κωμωδίας στις μέρες μας. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη G. Salvatores και με διάσημους ιταλούς κωμικούς.

- 08.12: Όλη η τρελή μου αγάπη / Tutto il mio folle amore (Gabriele Salvatores) ~ ώρα 20.00

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97'

Η ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Gabriele Salvatores αφηγείται την ιστορία του 16χρονου Βίνσεντ, ο οποίος πάσχει από αυτισμό και ζει με τη μητέρα του Έλενα και το σύντροφό της Μάριο. Ο Γουίλι, ο φυσικός πατέρας, γνωστός και ως «Domenico Modugno των Δαλματικών Ακτών», βρίσκει τελικά το κουράγιο να συναντήσει εκείνον τον γιο που δεν έχει δει ποτέ και ανακαλύπτει ότι το αγόρι δεν είναι όπως το φανταζόταν. Μαζί ξεκινούν ένα road trip στο οποίο θα ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον.

- 09.12: Ο κακός ποιητής / Il cattivo poeta (Gianluca Jodice) ~ ώρα 20.00

Δραματική εποχής 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106'

Επί φασισμού, σε ηλικία μόλις 29 ετών, ο Giovanni Comini θα βρεθεί υποχρεωμένος να διαχειριστεί μια λεπτή αποστολή: να παρακολουθήσει τον ποιητή Gabriele D'Annunzio, ο οποίος είναι όλο και πιο ανήσυχος και επικίνδυνος στα μάτια του Duce. Θα είναι μια πραγματική πρόκληση για τον πρωταγωνιστή, κυρίως λόγω της ακλόνητης και ευλαβικής εκτίμησης που νιώθει προς τον ποιητή.


Συνέχεια...

1ο Βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για το 3ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας & το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 04, 2022 0
 1ο Βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για το 3ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας & το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας  (+ΒΙΝΤΕΟ)

Το 1ο Βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για την ταινία "ΦΟίΒΟΣ"  κατέκτησαν το 3ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας και το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και του Γυμνασίου Ν. Σελεύκειας συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Η ταινία «ΦΟίΒΟΣ» κέρδισε το 1ο Βραβείο. 

Η διάκριση αυτή αποκτά μεγάλη σπουδαιότητα, αφού δύο περιφερειακά σχολεία της Ελλάδας κατάφεραν να πάρουν το 1ο βραβείο ανάμεσα σε περισσότερες από 900 ταινίες από 95 χώρες που συμμετείχαν.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

(Δείτε στο παρακάτω βίντεο την προβολή της ταινίας και τη βράβευση)

(Προβολή της ταινίας στο 57:30, ανακοίνωση των βραβείων: 1:28:50 - Βράβευση της ταινίας των Γυμνασίων της Ηγουμενίτσας στο 1:37:00)
Συνέχεια...

Προς επίλυση το πρόβλημα υδροδότησης της Πέρδικας - Υπογράφηκε η σύμβαση για την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης

Δεκεμβρίου 04, 2022 0
Προς επίλυση το πρόβλημα υδροδότησης της Πέρδικας - Υπογράφηκε η σύμβαση για την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ΚΑΠΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ για το έργο με τίτλο «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Πέρδικας-Αρίλλα» (συνολικού προϋπολογισμού 4.915.000,00€). 

Τη σύμβαση υπέγραψαν για τη ΔΕΥΑΗ, ο Πρόεδρός της κ. Σωτήριος Μήτσης και για την ανάδοχο εταιρεία, η εκπρόσωπός της, κα. Υπατία Κωνσταντινίδου, παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου και του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη συνολική αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Πέρδικας και Αρίλλα, περιλαμβάνοντας και την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Βουνίστρας, δίνοντας έτσι ολιστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης των οικισμών. Παράλληλα αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, θα εγκατασταθεί στην κεντρική δεξαμενή σύστημα συνεχούς μέτρησης του pH και του ελεύθερου χλωρίου με παράλληλη αντιστάθμιση του pH, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την αυτόματη ρύθμισή τους.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα υπογράφηκε από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, η κατασκευή ενός σημαντικότατου έργου για το Δήμο Ηγουμενίτσας και ειδικότερα για την περιοχή της Πέρδικας, ένα έργο που θα δώσει οριστικό τέλος στην προβληματική υδροδότηση της περιοχής.

Το έργο που είναι πλέον σε φάση υλοποίησης αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, να οδηγήσει σε περιβαλλοντική ισορροπία και να μεγενθύνει την αναπτυξιακή δυναμική της».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης δήλωσε σχετικά:

«Το έργο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, ένα σημαντικότατο έργο υποδομής, που ξεκινάει από σήμερα να υλοποιείται, έρχεται να δώσει βιώσιμη και οριστική λύση στο επί δεκαετιών πρόβλημα υδροδότησης της Πέρδικας, μιας περιοχής με ιδιαίτερες υδρογεωλογικές συνθήκες που μέχρι τώρα διαμόρφωναν τη δυνατότητα ύδρευσης της.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η υπογραφή του σημερινού έργου είναι αποτέλεσμα του τρόπου προσέγγισης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, της προτεραιοποίησης των έργων και της συνεργασίας των υπηρεσιακών συντελεστών που μας βοηθούν να ανταποκριθούμε στις ανάγκες κατοικοδημοτών και επισκεπτών και στον αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιοχής μας».

Συνέχεια...

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test του Δεκεμβρίου στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Δεκεμβρίου 04, 2022 0
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test του Δεκεμβρίου στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Δεκέμβριο, διαμορφώνεται ως εξής:

Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και 31 Δεκεμβρίου, 09:00 – 15:00

Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00

Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00

Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00

*Την ημέρα των Χριστουγέννων και την επόμενη (25 και 26 Δεκεμβρίου) δε θα πραγματοποιηθούν test.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. 

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές των Δήμων Ηγ/τσας & Φιλιατών σήμερα κι αύριο

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα