01/19/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Άκυρη τελικά η συνεδρίαση της ΠΕΔ λόγω συμμετοχής Γόγολου

Ιανουαρίου 19, 2024 0
Άκυρη τελικά η συνεδρίαση της ΠΕΔ λόγω συμμετοχής Γόγολου

Μη νόμιμη είναι τελικά η συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία έγινε στις 28 Δεκεμβρίου και με οριακή συμμετοχή η οποία επιτεύχθηκε με την παρουσία του Γιάννη Γόγολου από την Ηγουμενίτσα.

Με τη διαφορά όπως είχε αναφέρει από τότε το Epiruspost σε σχετικό του δημοσίευμα η συμμετοχή του κ. Γόγολου δεν ήταν νόμιμη αφού έπρεπε να αντικατασταθεί από το ΔΣ της ΠΕΔ μετά την παραίτησή του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Ηγουμενίτσας.

Η περίφημη συνεδρίαση ήταν αυτή που έλαβε αποφάσεις για την πληρωμή μελετών που είχαν εκπονηθεί –ορισμένες τουλάχιστον- πριν από δεκαπέντε χρόνια και μέσω του προγράμματος τότε Θησέας.

Η διαδικασία βέβαια έχει πολλά κενά, νομικά και ουσιαστικά τα οποία θα κληθούν να ξανασυζητήσουν οι αυτοδιοικητικοί.

Στην συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης πάντως οι αποφάσεις υποχρεωτικά θα ανακληθούν λόγω μη νόμιμης σύνθεσης του ΔΣ όπως προκύπτει και από έγγραφο που έχει αποστείλει στο ενδιάμεσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Ορίζοντες Ηπείρου: "Στο Συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ τα εξαπτέρυγα του Καχριμάνη, Στέφος και Ζούμπας"

Ιανουαρίου 19, 2024 0
Ορίζοντες Ηπείρου: "Στο Συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ τα εξαπτέρυγα του Καχριμάνη, Στέφος και Ζούμπας"

Χωρίς τσίπα και ντροπή η παράταξη Καχριμάνη «εξαγόρασε» τους εκπρόσωπους στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Στέφο “Κοινό των Ηπειρωτών” και κ. Ζούμπα “Ήπειρος Όλον”.

Στη διαδικασία των εκλογών τέσσερις (4) περιφερειακοί σύμβουλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο της παράταξης Καχριμάνη ΝΔ, ψήφισαν τους περιφερειακούς συμβούλους Ζούμπα του ΠΑΣΟΚ και Στέφο του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκλεγούν αντιπρόσωποι στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, φυσικά αυτά δεν γίνονται από την πλευρά του περιφερειάρχη χωρίς ανταλλάγματα.

Η σημερινή στήριξη από τον Καχριμάνη στις παρατάξεις των Στέφου και Ζούμπα αντίστοιχα, δεν μας ξαφνιάζει.

Τα ίδια και χειρότερα γίνονται χρόνια τώρα στην περιφέρεια Ηπείρου η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση σε επίπεδο ανάπτυξης και από τις πρώτες σε διαφθορά.

Προεκλογικά η παράταξή μας «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» τα είχε τονίσει ότι οι κομματικές υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πατρονάρονται από το μέγαρο της πλατείας αλλά δυστυχώς τα συμφέροντα ήταν μεγάλα και υπερίσχυσαν.

Συνέχεια...

Δύο μισέλληνες κι ένας φιλέλληνας έφυγαν από τη ζωή - Γράφει ο Ηλίας Βεζδρεβάνης

Ιανουαρίου 19, 2024 0
Δύο μισέλληνες κι ένας φιλέλληνας έφυγαν από τη ζωή - Γράφει ο Ηλίας Βεζδρεβάνης
(Κίσινγκερ, Σόιμπλε, Ντελόρ)

Γράφει ο πρώην Βουλευτής κ. Ηλίας Κ. Βεζδρεβάνης

Πρόσφατα «έφυγαν’ από τη ζωή τρείς προσωπικότητες Διεθνούς ακτινοβολίας, κύρους, επιρροής και απήχησης. Με τις συμπεριφορές και τις πράξεις των ωφέλησαν ή εζημίωσαν την ανθρωπότητα και φυσικά και την Ελλάδα.

Πρόκειται για τους:

1. Χένρυ Κίσινγκερ, 100 ετών

2. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, 81 ετών

3. Ζάκ Ντελόρ, 96 ετών

Από τους ανωτέρω οι δύο πρώτοι έδειξαν τον βαθύ και ακραίο ΜΙΣελληνισμό τους, ενώ ο τρίτος έδειξε εμπράκτως και με σοβαρότητα τον ξεκάθαρο Φιλελληνισμό του. Θα προβούμε σε σύντομες αναφορές και στους τρείς, που πλέον ανήκουν στην Ιστορία.

…Και αρχίζουμε με τον πρώτο, τον ΜΙΣέλληνα Χένρυ Κίσινγκερ

1. ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ

Πρόκειται για τον Αμερικανό-Εβραίο Υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ και «μόνιμο» Σύμβουλο της Αμερικανικής Διπλωματίας. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Ψυχρού Πολέμου με όπλα τη ραδιουργία, την ψυχρότητα, την κυνικότητα, την έλλειψη του κάθε δισταγμού για οποιαδήποτε ωμότητα «ήταν προσωποποίηση του απόλυτου κακού». Υπήρξε ο άνθρωπος, που οδήγησε του Αμερικανούς Προέδρους -κυρίως- και διάφορους άλλους στους βομβαρδισμούς της Καμπότζης, στους χιλιάδες νεκρούς του Ανατολικού Τιμόρ, στη Δικτατορία του Πινοσέτ, τη δολοφονία του εκλεγμένου Προέδρου της Χιλής Αλλιέντε, στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, στον πόλεμο του Ιράκ και πολλές, άλλες, απάνθρωπες συμπεριφορές.

… Βέβαια δεν παρέλειψε να εγκληματήσει και κατά της Ελλάδος με την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Από τη μια πλευρά υποσχόταν στον ανόητο Ιωαννίδη την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και από την άλλη άφηνε τον Τουρκικό Αττίλα να καταλαμβάνει το 38% της Κύπρου!

Άλλωστε η «γνώμη» του Κίσινγκερ για την Ελλάδα ήταν η ακόλουθη:

« Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος (δυσκολοκυβέρνητος) και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις Πολιτιστικές ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και πολιτιστικά αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων, και της Ανατολής, των τόσο σημαντικών για τα συμφέροντα των ΗΠΑ...»

Χένρυ Κίσινγκερ

(Πρώην Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ)
Εδημοσιεύθη στο «Βήμα της Κυριακής», 31-8-1997
και στην «Καθημερινή», 24-8-1997

… Βέβαια κάτω από την πίεση του Ελληνισμού των ΗΠΑ προσπάθησε να «μαζέψει» τις ανωτέρω κακοήθειες, αλλά η Ιστορία κατέγραψε αυτές!!!

2. ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΪΜΠΛΕ

Υπήρξε Γερμανός Πολιτικός, επί πολλά χρόνια Βουλευτής και Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Η γνώμη του Σόϊμπλε τόσο στη Γερμανική Πολιτική, όσο και στα τεκταινόμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν βαρύνουσα.

Είναι αλήθεια ότι η Οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα από το 2007 άρχισε να βαδίζει προς τη χρεοκοπία και το 2009 η Ελλάδα ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα. Τότε ο Σόϊμπλε με τον ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟ στην καρδιά του είπε και έπραξε τα χειρότερα για την Ελλάδα. Αυτός ο κυνικός άνθρωπος μέσα από την κακοψυχία του χαρακτήρισε τους Έλληνες «Τεμπέληδες» πρόσβάλοντας ένα ολόκληρο έθνος, αναγκάζοντας τον τότε Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας αείμνηστο ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ να διαμαρτυρηθεί έντονα για τον υβριστή των Ελλήνων. Αυτός ο «σπουδαίος» Γερμανός δεν πληροφορήθηκε -τουλάχιστον- ότι 400.000 Έλληνες δούλεψαν σκληρά και με αποδοχές «ανειδίκευτου εργάτη» και υπήρξαν -μαζί με άλλους μετανάστες- οι δημιουργοί του Γερμανικού Οικονομικού θαύματος;

Εάν οι Έλληνες ήταν «τεμπέληδες» θα τους κρατούσαν στις Γερμανικές Φάμπρικες; Και θα ανανέωναν -πριν λήξουν- τις συμβάσεις εργασίας; Και εκτός από την εκστομισθείσα ΥΒPI κατά των Ελλήνων για το, υποτίθεται, καλό μας εζήτησε την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ με μια -μικρή- αποζημίωση ελεημοσύνης από έναν άνθρωπο που μόνο ελεημοσύνη δεν γνώριζε η κυνική καρδιά του.

… Και όταν, με την παρέμβαση τόσο της Γερμανίδας Πρωθυπουργού ΜΕΡΚΕΛ όσο και των φιλικών προς την Ελλάδα, Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ο Σόϊμπλε έκανε «πίσω» και πρότεινε (επέβαλλε) Μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα, που ούτε δίκαιες, ούτε αναγκαίες, ούτε αποτελεσματικές ήταν και ταλαιπώρησαν τους Έλληνες επί 10 χρόνια με θλιβερά -και σήμερα-… «υπόλοιπα»!

… Με αναίδεια, αυθάδεια και κακοήθεια 100 πιθήκων είχε εκστομίσει το αμίμητο: «Οι Έλληνες κάποτε θα μου στήσουν άγαλμα»!!!

…Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά αμφιβάλουμε αν οι συμπατριώτες του πράξουν αυτό, καθόσον λίγο πριν να φύγει από τη ζωή πρόλαβε να δει την καταρρέουσα οικονομία της πατρίδος του χάρι και των οικονομικών νουθεσιών του.

…Και βέβαια ο αποθανών «δεδικαίοται» αλλά η ιστορία δεν έχει συναισθηματισμούς. Καταγράφει την αλήθεια. Και ο μεγάλος Γάλλος Φιλόσοφος και συγγραφέας ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ λέγει: «Στους ζωντανούς χρωστάμε σεβασμό και στους νεκρούς χρωστάμε όλη την αλήθεια».

3. ΖΑΚ ΝΤΕΛΟΡ

Πολλοί προσπάθησαν για την ενοποίηση της Ευρώπης, αλλά τα «πρωτεία» ανήκουν στον Γάλλο Τεχνοκράτη ΖΑΚ ΝΤΕΛΟΡ.

Ως Τεχνοκράτης Υπουργός Οικονομικών ο Ντελόρ, ύστερα από τα αποτυχημένα Σοσιαλιστικά πειράματα του Γάλλου Προέδρου ΜΙΤΕΡΑΝ βοήθησε στη σταθεροποίηση της Γαλλικής Οικονομίας και ύστερα εκλήθη να υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή Ιδέα. Ο Ντελόρ επήρε στα χέρια του το πηδάλιο της Ε.Ε. και επί 10 χρόνια (1985-1995) μαζί με το Γερμανό Πρωθυπουργό ΚΟΛ και το Γάλλο Πρόεδρο ΜΙΤΕΡΑΝ οδήγησαν την Ευρώπη στη σημερινή φυσιογνωμία της. Ο Ντελόρ ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα ήταν ένας σπάνιος Διανοητής.

Την ίδια εποχή ο ΝΤΕΛΟΡ συγκρούσθηκε με τη δυναμική Αγγλίδα Πρωθυπουργό, καθ’ όσον αντιπροσώπευαν δυο διαφορετικούς κόσμους οι δύο αυτές προσωπικότητες. Ο ΝΤΕΛΟΡ ήταν κάθετος υπέρμαχος της Ενοποίησης της Ευρώπης, ενώ η ΘΑΤΣΕΡ είχε και …. «αστερίσκους», που αργότερα οδήγησαν το Ηνωμένο Βασίλειο στην έξοδο από τη ΖΩΝΗ του ΕΥΡΩ.

Με την Ελλάδα οι σχέσεις του ΝΤΕΛΟΡ δεν ήταν πάντοτε ανέφελες, αλλά ως αφοσιωμένος στο στόχο του έπραττε ότι ήταν χρήσιμο για την Ελλάδα και με τα περίφημα «ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ» η Ελλάδα εισέπραξε μεγάλα χρηματικά ποσά και αντιμετώπισε προβλήματα σε διάφορους τομείς.

Πολλές φορές, ως χώρα, φέραμε τον ΝΤΕΛΟΡ στα όρια της αντοχής του, αλλά μας αντιμετώπισε με υπομονή, κατανόηση και σεβασμό στην κρατική μας οντότητα. Έδειξε με την όλη συμπεριφορά του τον φιλελληνισμό του εμπράκτως.

Είχα την τιμή, την τύχη και την ΕΥΘΥΝΗ να συνεργασθώ με τους Συνεργάτες του Ντελόρ ως ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα για πλήθος από Αναπτυξιακά Προγράμματα των «πακέτων ΝΤΕΛΟΡ». Με ευκρίνεια διέγνωσα ότι οι Συνεργάτες του ΝΤΕΛΟΡ είχαν εντολή να συμπεριφέρονται με ευγένεια, καλοσύνη, κατανόηση και διάθεση να βοηθήσουν παντού, ιδιαίτερα σε οργανωτικά και τεχνικά θέματα, που η χώρα μας τότε, είχε «άγρια μεσάνυχτα».

Η συμβολή των Συνεργατών του Ντελόρ, ιδιαίτερα για την υλοποίηση του τεράστιου Προγράμματος των Μ.Ο.Π (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα) ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη.

Το Μ.Ο.Π Δυτικής Ελλάδος του οποίου είχα την ευθύνη για την εφαρμογή του, ήταν 173 δισεκατομμύρια ECU και αφορούσε έργα σε 16 Νομούς από τη Λακωνία μέχρι την Κέρκυρα.

Σημειώνω ότι από αυτό το Πρόγραμμα χρηματοδοτήσαμε το Αρδευτικό του Κάμπου Παραμυθιάς με 3 ½ Δισεκατομμύρια ECU, Αρδευτικό της Υψηλής Ζώνης της Σκάλας Φιλιατών 1,2 εκατομμύρια ECU και ένα «σκόρπιο» οδικό δίκτυο στο Νομό μας ύψους 700 εκατομμυρίων ECU. Ακόμη ύστερα από «προσωπική» συμφωνία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Ι. ΚΑΨΟΚΟΛΗ το ΜΟΠ δυτικής Ελλάδος χρηματοδότησε τις δαπάνες για τον «αυτόματο πιλότο» στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων και τις αναγκαίες Υποδομές και η Περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε τις δαπάνες για την κατασκευή της Γέφυρας στη Βρυσέλλα.

Όταν παραιτήθηκα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για να προετοιμασθώ για τις εκλογές του 1993, το ΜΟΠ μας είχε απορροφητικότητα 92% σε αντίθεση με όλα τα άλλα ΜΟΠ της Ελλάδος που κατά μέσω όρο είχαν απορροφητικότητα 67%. Ήταν μια ξεχωριστή χαρά και τιμή για εμάς, τους συνεργάτες μου και τους συνεργάτες του Ντελόρ. Ο τύπος της εποχής το είχε καταγράψει.

Είμαι βέβαιος ότι πολλά θα γραφούν για τον Πρωταγωνιστή της ενοποίησης της Ευρώπης ΖΑΚ ΝΤΕΛΟΡ!
Εμείς σημειώνουμε ότι ο Μεγάλος αυτός Ευρωπαίος ΖΑΚ ΝΤΕΛΟΡ υπήρξε Μέγιστος αρωγός και με γεμάτη την καρδιά από φιλελληνισμό.

Οι Έλληνες τιμούμε τον ΖΑΚ ΝΤΕΛΟΡ και θα τον ενθυμούμεθα τόσο για το πλήθος των προσφορών - «πακέτων» του όσο και για το σεβασμό του στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της (3-1-2024) η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κα. ΜΕΤΣΟΛΑ είπε: «Ο ΝΤΕΛΟΡ ήταν ένας Γίγαντας ήταν ένας Οραματιστής, ήταν ο πατέρας του ΕΥΡΩ»

…Εμείς προσθέτουμε ήταν όλα αυτά, αλλά ήταν και ένας σύγχρονος φιλέλληνας!

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
Πρώην Βουλευτής

Συνέχεια...

Αποστρατεύεται με το βαθμό του Ταξίαρχου ο Φώτης Ντίνης

Ιανουαρίου 19, 2024 0
Αποστρατεύεται με το βαθμό του Ταξίαρχου ο Φώτης Ντίνης

Έγιναν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Πασχάλη Συριτούδη και Γεώργιου Μιχαλόπουλου:

Σαράντα (40) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες, προαγόμενοι στο βαθμό του Ταξιάρχου.

Μεταξύ αυτών και ο Θεσπρωτός (από την Κεστρίνη Φιλιατών) Αστυνομικός Διευθυντής Γενικών Καθηκόντων Φώτιος Ντίνης.

Ο Φώτης Ντίνης, αφού υπηρέτησε σε πολλές καίριες θέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, τα τελευταία χρόνια ήταν στα Ιωάννινα και πάντα ανταπεξήλθε με ευσυνειδησία στο χρέος του.

Με πανεπιστημιακές σπουδές, επέδειξε αποτελεσματικότητα στη δουλειά του, ήθος, σύνεση και ανέλαβε δύσκολες αποστολές, τις οποίες με επιτυχία διεκπεραίωσε.

Ακέραιος ως χαρακτήρας, με προσήλωση στο καθήκον του, με υψηλή κατάρτιση και ποιότητα άφησε, κατά τα χρόνια της θητείας του στην Αστυνομία, βαθιά καλές εντυπώσεις και στους συναδέλφους του και στους πολίτες.
Συνέχεια...

Τσουνάμι πλειστηριασμών και στη Θεσπρωτία

Ιανουαρίου 19, 2024 0
Τσουνάμι πλειστηριασμών και στη Θεσπρωτία

Στα δελτία ειδήσεων καθημερινά μιλάνε για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αναπαράγωντας το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μόνο που η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν αποτελεί παρελθόν. Είναι εδώ και βασανίζει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Κάτι που το βλέπουμε στην αδυναμία εκατομμυρίων συμπατριωτών που αδυνατούν να αγοράσουν τα στοιχειώδη τρόφιμα από τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο αντικατοπτρίζεται και στους χιλιάδες πλειστηριασμούς που διενεργούνται καθημερινά...

Πλειστηριασμοί διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, οικοπέδων, αποθηκών, αγροκτημάτων και οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου ακίνητης περιουσίας διέθετε κανείς το οποίο υποθήκευσε στις τράπεζες...

Τις εποχές που οι δανειολήπτες δανείστηκαν έχοντας μια στοιχειώδη οικονομική άνεση ή έστω έναν προγραμματισμό. Μόνο που μετά ήρθε η κρίση και τα μνημόνια, μειώνοντας δραματικά το εισόδημα των νοικοκυραίων, οδηγώντας τους στο να χάσουν την υποθήκη που είχαν βάλει, αλλά και ακόμη να χρωστάνε στις τράπεζες. Τις ίδιες τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο, με δημόσιο χρήμα...

Και όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, και στην περιοχή μας, μόνο που δεν γίνονται γνωστά, δεδομένου ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να γίνονται ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί...

Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των ενοικίων έχουν φθάσει σε απίστευτα υψηλές τιμές, σε όλη τη χώρα, εξαιτίας και της βραχυχρόνιας μίσθωσης, οπότε οι "επενδυτές", ψάχνουν πλέον ευκαιρίες για αγορές ακινήτων από πλειστηριασμούς.

Μάλιστα οι τράπεζες για να μπορέσουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν υψηλότερα κέρδη από τον πλειστηριασμό ακινήτων, έχουν αρχίσει να διαφημίζουν την πραμάτεια τους σε ιστοσελίδες, οι οποίες βάζουν και χορηγούμενες διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης....

Έτσι, πρόσφατα εντοπίσαμε δύο ιστοσελίδες οι οποίες διαφήμιζαν και ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στη Θεσπρωτία.

Μόνο σε δύο σελίδες εντοπίσαμε περισσότερα από 30 ακίνητα στη Θεσπρωτία που βγαίνουν το επόμενο διάστημα σε πλειστηριασμό...

Και αφορούν όλο το Νομό: Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά, Φιλιάτες, Αργυρότοπο, Σύβοτα, Πέρδικα, Νέα Σελεύκεια και πολλές άλλες περιοχές...

Μέχρι και μία μονοκατοικία στη Ραβοστίβα Φιλιατών βγάζουν σε πλειστηριασμό!!!

Κι επειδή τα προηγούμενα χρόνια, οι περισσότεροι πλειστηριασμοί ήταν άγονοι, εμφανίστηκαν εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες για τους πελάτες τους...

Οι εταιρείες που μεσολαβούν και διαφημίζουν τα ακίνητα προσφέρουν στους υποψήφιους πελάτες μια σειρά από υπηρεσίες για συμμετοχή στους πλειστηριασμούς. Από την εκτίμηση του ακινήτου και την αίτηση στην πλατφόρμα, μέχρι και τη μεσολάβηση με τράπεζες για δανειοδότηση, έως και την οριστική παραλαβή του ακινήτου μετά τον πλειστηριασμό...!

Έτσι δουλεύει η ελεύθερη αγορά και αυτή είναι η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Έτσι πλουτίζουν οι τραπεζίτες που έχουν και το ακαταδίωκτο... Βγάζοντας στο σφυρί την περιουσία του ελληνικού λαού!

Και βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται και μεσάζοντες για να πάρουν κι αυτοί ένα κομμάτι από την πίτα της αισχροκέρδειας...!

Αλήθεια, ο βουλευτής Θεσπρωτίας που καμαρώνει για τα κατορθώματα της κυβέρνησής του, τι έχει να πει γι' αυτό;;;

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα