01/18/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Εγνατία Οδός / Απίστευτη περιπέτεια για ζευγάρι στη σήραγγα της Παναγιάς

Ιανουαρίου 18, 2024 0
Εγνατία Οδός / Απίστευτη περιπέτεια για ζευγάρι στη σήραγγα της Παναγιάς

Πώς εγκλωβίστηκαν επί ώρες στο «τούνελ του τρόμου», όπως το χαρακτηρίζουν, με κίνδυνο να προκληθεί σοβαρό δυστύχημα και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας

Το «τούνελ του τρόμου» χαρακτηρίζει ένα ζευγάρι τη σήραγγα της Παναγιάς στην Εγνατία Οδό καθώς επί ώρες βρέθηκε το αυτοκίνητό τους ακινητοποιημένο με κίνδυνο της ζωής τους και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας.

Ο Βασίλης Κατσίκης με ανάρτησή του στο Facebook περιγράφει την απίστευτη περιπέτεια που έζησε σε έναν υποτίθεται σύγχρονο αυτοκινητόδρομο όταν την Παρασκευή (12/1) πηγαίνοντας προς τα Γιάννινα το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης μέσα στη σήραγγα της Παναγιάς, πριν από το Μέτσοβο.

photo/ Facebook/ Vassilis Katsikis

Όπως περιγράφει αμέσως μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου του μέσα στη σήραγγα της Παναγιάς, κατέβηκε και τοποθέτησε το φωτεινό τρίγωνο ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν ξυστά από το δικό του με κίνδυνο να γίνει μεγάλο δυστύχημα.

photo/Facebook/Vassilis Katsikis

Αμέσως πήγε στον πλησιέστερο τηλεφωνικό θάλαμο εκτάκτου ανάγκης προκειμένου να ειδοποιήσει για την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου. Όπως περιγράφει:

«Μέσα στον τηλεφωνικό θάλαμο υπήρχε ένα κουτί κίτρινο με ένα κουμπί και όχι τηλέφωνο. Παράλληλα (πολύ σημαντικό) η βαριά πόρτα του θαλάμου ήταν σκουριασμένη και χωρίς μεντεσέδες απλά σφηνωμένη! Έτσι αφού μπήκαμε, κάθε φορά που περνούσε αυτοκίνητο απ΄ έξω και κυρίως οι νταλίκες, από τον αέρα έφευγε από τη θέση της και ήταν έτοιμη να πέσει μέσα στο δρόμο! Για όλο το διάστημα που είμασταν εκεί, έπρεπε να την κρατάω για να μη φύγει και πάει στο δρόμο με τραγικές συνέπειες!».

photo/Facebook/Vassilis Katsikis

Ο εγκλωβισμένος οδηγός πάτησε το κίτρινο κουμπί και όπως περιγράφει μίλησε με υπάλληλο από την Εγνατία Οδό η οποία τους είπε ότι θα ενημερώσει για να πάνε στο σημείο υπάλληλοι της Εγνατίας ενώ του ζήτησε να καλέσει τη δική του εταιρεία οδικής βοήθειας.

Ο Βασίλης Κατσίκης την ενημέρωσε ότι μέσα στη σήραγγα τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα ενώ όταν έφτασαν οι υπάλληλοι της Εγνατίας Οδού και τους βοήθησαν να σπρώξουν το αυτοκίνητο για να μπει σε σημείο όπου δεν περνούσαν ξυστά άλλα αυτοκίνητα, τον ενημέρωσαν ότι έχουν χαλάσει και τα σταθερά τηλέφωνα οπότε δεν μπορούσε να καλέσει την οδική του βοήθεια.

Οι υπάλληλοι της Εγνατίας τον ενημέρωσαν ακόμα ότι δεν μπορούσαν οι ίδιοι να μεταφέρουν το ακινητοποιημένο όχημά του γιατί απαγορεύεται ενώ οι υπάλληλοι της Εγνατίας έφυγαν παίρνοντας μαζί τους και τους προειδοποιητικούς κώνους.

Τελικά μετά από τρεις ώρες έφτασε η οδική ασφάλεια και μετά τα μεσάνυχτα βγήκαν από το «τούνελ του τρόμου».

Στην ανάρτησή του ο οδηγός αναρωτιέται: «Πόσο δύσκολο είναι σε αυτή τη χώρα να υπάρχει το αυτονόητο; Ποιο είναι αυτό; Το γρηγορότερο να μας βγάλουν από εκεί μέσα! Γιατί κάθε λεπτό που περνούσε ήταν επικίνδυνο για τη ζωή μας! Πόσα εκατομμύρια έχουν πάρει από τον ελληνικό λαό για να φτιάξουν αυτό το μεγάλο έργο και η αυτονόητη ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά!».

Και καταλήγει στην ανάρτησή του: «Ένα είναι σίγουρο. Ζούμε από τύχη! Και αυτό δεν είναι καλό».


ΠΗΓΗ: avgi.gr
Συνέχεια...

Έξι συλλήψεις σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα για διακίνηση μεταναστών (+ΦΩΤΟ)

Ιανουαρίου 18, 2024 0
Έξι συλλήψεις σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα για διακίνηση μεταναστών (+ΦΩΤΟ)

Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών προέβησαν χθες στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ηγουμενίτσας και Πάτρας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας των Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ότι ένας 50χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.Ακολούθησε αναζήτηση στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας τριών αλλοδαπών, ηλικίας 50, 40 και 38 ετών, οι οποίοι θεωρούνται διακινητές των προαναφερθέντων ατόμων. Οι δύο πρώτοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πόλη της Πάτρας, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Επιπρόσθετα, διενεργήθηκαν νόμιμες κατ΄ οίκον έρευνες από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στις οικίες του 50χρονου και του 40χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και μια κάρτα τραπεζικής ανάληψης, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, που προκύπτει ότι είναι το μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών στο προαναφερθέν φορτηγό όχημα.


Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Πάτρας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και τη συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα-επικαθήμενο και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.


Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης - Εκπροσώπησε το Στέφανο Κασελάκη στην επέτειο ίδρυσης της ΔΕΕΜ - Ομόνοια

Ιανουαρίου 18, 2024 0
Μάριος Κάτσης - Εκπροσώπησε το Στέφανο Κασελάκη στην επέτειο ίδρυσης της ΔΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ  

Στην 33η επέτειο ίδρυσης της ΔΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ, στη Χειμάρρα εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στέφανο Κασσελάκη, παρευρέθηκε ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

Στη σκιά της προφυλάκισης του νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, που η Αλβανική κυβέρνηση απαγόρευσε να ορκιστεί αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του.

Στην ομιλία του ο Μάριος Κάτσης, ανέφερε:

Αγαπητέ Πρόεδρε της Ομόνοιας, Βασίλη Κάγιο
Αγαπητέ Πρόεδρε του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε 


Αγαπητοί επίσημοι προσκεκλημένοι, Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και του Προέδρου μας Στέφανου Κασελάκη σας εύχομαι αυτή η επετειακή συνάντηση να σημάνει μια νέα αφετηρία στην σελίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ- στη σελίδα των διεκδικήσεων και αγώνων του εδώ Ελληνισμού. 

Αγώνες για τις περιουσίες, τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία στην Αλβανία. Αγώνες για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και για ελληνοαλβανικές σχέσεις που να βασίζονται στον σεβασμό και στην συνεργασία. Αγώνες για μια ζωή με αξιοπρέπεια και προοπτικές στις αρχέγονες αυτές πατρογονικές εστίες, αγώνας για την Πατρίδα. 

Είναι, αγαπητοί συμπατριώτες, ιδιαίτερη αυτή η επέτειος, πιο φορτισμένη συναισθηματικά και πολιτικά. Είναι όμως και μεγαλύτερη η αποφασιστικότητα και η βούληση. Αποφασιστικότητα και βούληση με το βλέμμα στο παρόν και στο αύριο. Με τη συνειδητοποίηση της ιστορικότητας και του χρέους. Του χρέους στους προγόνους, σ’ αυτούς τους αγωνιστές της Ομόνοιας που λείπουν, του χρέους στην ιστορία μας, στην ιστορία του Ελληνισμού. 

Αγαπητοί συμπατριώτες βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία για τα ζητήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Μας το υπενθυμίζει η Χιμάρα, μας το υπενθυμίζει ο τρόπος που αντιμετωπίζει η αλβανική πολιτεία τη δημοκρατική ετυμηγορία του λάου της Χειμάρρας να εκλέξει τον δήμαρχο που επιθυμεί. Μας το υπενθυμίζει η απαγόρευση της ορκωμοσίας και ανάληψής των καθηκόντων δημάρχου του Φρέντυ Μπελέρη. Μας το υπενθυμίζει η στάση της στα περιουσιακά και στο θέμα της απογραφής. 

Αλλά ο ελληνισμός και η Ομόνοια είναι για τα δύσκολα! Είμαστε εδώ για τα δύσκολα! Είμαστε εδώ στη Χειμάρρα όλοι μαζί για να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να δηλώσουμε πιο αποφασισμένοι από ποτέ, να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας, είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας αλλά αυτά θα πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για τους Έλληνες της Χειμάρρας και όλης της Αλβανίας, για το κράτος δικαίου και την ίδια τη δημοκρατία!

Είναι η παραπάνω διατύπωση, αγαπητοί συμπατριώτες, μια αρχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Είναι μια αρχή που υπενθύμισε από το Βουκουρέστι ο Αλέξης Τσίπρας το Μάρτιο του 2019 κατά την τετραμερή, στην Αλβανική πλευρά με τη δήλωση του, για τις περιουσίες στη Χειμάρρα. Ήταν μια αρχή που για πρώτη φορά αποτυπώθηκε στα ευρωπαϊκά Συμπεράσματα του Ιουνίου 2019, τα οποία παλέψαμε να εξασφαλιστούν. 

Και μαζί με αυτές τις αρχές, ήταν και μια άλλη αρχή που είχαμε όλα τα χρόνια που ήμασταν Κυβέρνηση: Ότι εμείς δεν εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά της μειονότητας για μικροπολιτικούς λόγους και πολιτικά παιχνίδια. Εμείς δεν μπλέκουμε τη μειονότητα και σεβόμαστε την αυτονομία της. Ήταν μια πολιτική που είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως αυτή η πολιτική δεν αξιοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο μια συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής. 

Παρακολουθήσαμε πριν τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, επικοινωνιακές φιέστες, ευχολόγια και χαλαρές διπλωματικές σχέσεις και μηνύματα. Και μπλεξίματα στα εσωτερικά της Ομόνοιας. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, τα είδαμε μετά τις δημοτικές εκλογές. Τα βλέπετε και τα ζούμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο Ελληνισμός είναι για τα δύσκολα! Αρκεί να είναι ενωμένος, με ξεκάθαρους στόχους και με σχέδιο! Ο καθένας από το θεσμικό και πολιτικό του ρόλο! Και είναι σημαντικό η ΟΜΟΝΟΙΑ να παραμένει μπροστά στο δρόμο των δημοκρατικών αγώνων και της αξιοπρέπειας. Να συνεχίζει να παλεύει για τον σεβασμό τον οποίο δικαιούται η Ελληνική Εθνική Μειονότητα. 

Το σεβασμό που δικαιούται κάθε Έλληνας. Το σεβασμό με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε πολίτης της Αλβανίας σε μια χώρα που θέλει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Το σεβασμό στον οποίο πρέπει να βασίζονται για να προοδεύουν, οι ελληνοαλβανικές σχέσεις. Αυτή είναι η ιστορία της Ομόνοιας, αυτό είναι το μέλλον της ! Εύχομαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ να τα εκατοστήσει! 
Εύχομαι στους Χιμαραίους γρήγορα να έχουν το δήμαρχο που δημοκρατικά εξέλεξαν! 
Εύχομαι στον ελληνισμό δύναμη! 
Ολόψυχα λοιπόν Καλούς Αγώνες και καλή χρονιά με υγεία!
Συνέχεια...

Τα άγρια άλογα του Σουλίου στη λίμνη της Βρυτζάχας!

Ιανουαρίου 18, 2024 0
Τα άγρια άλογα του Σουλίου στη λίμνη της Βρυτζάχας!

Μερικά χρόνια πριν τα άγρια άλογα του Σουλίου αποδεκατίστηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν τότε είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να διασωθούν όσα είχαν απομείνει αλλά σταδιακά να αυξηθεί ο πληθυσμός τους.

Καλπάζουν αγέρωχα στα όρη του Σουλίου και τη Βρυτζάχα. Συχνά φτάνουν ως τις παρυφές των χωριών.


Για να αντέξουν τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα έχουν καταλύματα που είχαν κατασκευαστεί τότε και συντηρούνται, ενώ η αυτοδιοίκηση μεριμνά για την τροφή τους σε περιπτώσεις που κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Η εικόνα τους στη λίμνη που σχηματίζεται το χειμώνα στο Λιβάδι της Βρυτζάχας, στο σημείο που γίνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ομώνυμης μάχης είναι όντως εντυπωσιακές.

Τα θαυμάσια κλικ είναι του Θοδωρή Τζίμα.
Πηγή ανάρτησης φωτογραφιών: Facebook/ΒΡΥΤΖΑΧΑ web tv
ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Νέα ένταξη έργου βελτίωσης οδοποιίας ύψους 150.000 στο Δήμο Πάργας

Ιανουαρίου 18, 2024 0
Νέα ένταξη έργου βελτίωσης οδοποιίας ύψους 150.000 στο Δήμο Πάργας

Την οριστική ένταξη του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου Δ.Ε. Φαναρίου» με χρηματοδότηση ύψους 150.000€ από την δράση «Βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές» του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, εξασφάλισε ο Δήμος Πάργας μετά από πρόταση που υπέβαλε μέσω της ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ. ΑΕ ΟΤΑ. 

Το έργο αφορά τη βελτίωση της οδοποιίας στην Δημοτική Ενότητα Φαναριού με στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών και θα συντελέσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών του Δήμου Πάργας.
Συνέχεια...

ΛΑΣΥ Ηπείρου: "Η Περιφερειακή αρχή ξεκινά τη νέα της θητεία με το χειρότερο τρόπο..."

Ιανουαρίου 18, 2024 0
ΛΑΣΥ Ηπείρου: "Η Περιφερειακή αρχή ξεκινά τη νέα της θητεία με το χειρότερο τρόπο..."

Η περιφερειακή αρχή ξεκινά τη νέα της θητεία με το χειρότερο τρόπο

Αγνοεί προκλητικά τις ανάγκες των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και το δικαίωμα ενημέρωσης του ηπειρωτικού λαού για τη συζήτηση στην Περιφερειακή Επιτροπή

H πρόεδρος του Π.Σ. (κα. Μπραίμη) σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη, «έκοψε» το αίτημα της ΛΑ.ΣΥ. ΗΠΕΙΡΟΥ για συζήτηση των νέων προβλημάτων των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, αμπελουργών και μελισσοκόμων, των νέων δυσκολιών που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης. 

Αρνήθηκε το αίτημα της ΛΑ.ΣΥ. παρ΄ ότι εστάλη εμπρόθεσμα και με ολοκληρωμένη εισήγηση, οδηγώντας το περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης σε μία ακόμη διεκπεραιωτική συνεδρίαση, χωρίς καμία αναφορά στις ανάγκες και προβλήματα του Ηπειρωτικού λαού.

Κρύβεται έτσι η περιφερειακή αρχή από τις δικές τις ευθύνες, καθώς οι τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή στην Ήπειρο, προκλήθηκαν στο έδαφος της ανυπαρξίας κατάλληλων έργων υποδομής όπως έργα άρδευσης της ελιάς αλλά και έργων αντιχαλαζικής, αντιπαγετικής προστασίας, των ελλείψεων προσωπικού στις γεωτεχνικές και κτηνοτροφικές υπηρεσίες με ευθύνη των όλων των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των Δήμων.

Κρύβεται από τις δικές τις ευθύνες καθώς οι περισσότερες «αγαπημένες» της Περιφέρειας γαλακτοβιομηχανίες, συνεχίζουν να παίρνουν το γάλα με ανοιχτή τιμή και να επιβάλλουν μειώσεις 5 έως 10 λεπτά στο λίτρο γάλα. Με την τακτική αυτή, οι γαλακτοβιομηχανίες μαζί με το αυξημένο κόστος παραγωγής, έχουν οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα τη μεγάλη πλειοψηφία των κτηνοτρόφων. Ήδη αρκετοί κτηνοτρόφοι έχουν εγκαταλείψει τα κοπάδια τους, τη στιγμή που η φέτα έχει εκτιναχθεί στα 13 €/κιλό.

Κρύβεται από τις ευθύνες της για την απροκάλυπτη διαχρονική στήριξη της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 που προβλέπει τεράστια μείωση στη βασική ενίσχυση, με στόχο το γρηγορότερο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και την συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγους επιχειρηματίες αγροτοκτηνοτρόφους. Είναι οι προβλέψεις της νέας ΚΑΠ που βγάζουν κατά χιλιάδες στο δρόμο τους αγρότες, σε Γερμανία και Γαλλία.

Την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει με εχθρότητα τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, επιχειρεί να καλλιεργήσει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, «πουλώντας» ως λύση την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ, την συγκρότηση της διεπαγγελματικής φέτας, την εξωστρέφεια. 

Σε αυτήν τη λογική στη χθεσινή συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής, αποφάσισε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση FRUIT LOGISTICA 2024 στο Βερολίνο με κόστος 77.336,32 € που θα εκτοξευτεί στις 100.000 με τα έξοδα μετακίνησης-διαμονής για να εκθέσουν τα προϊόντα τους ελάχιστοι μεγαλοπαραγωγοί και μεγαλέμποροι, τη στιγμή που οι βιοπαλαιστές «χαροπαλεύουν». Απόφαση ομόφωνη, μειοψηφούσης της ΛΑ.ΣΥ.ΗΠΕΙΡΟΥ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής η περιφερειακή αρχή έδειξε την εχθρότητα της για το δικαίωμα των Ηπειρωτών σε ανοιχτές δημόσιες συνεδριάσεις της περιφερειακής επιτροπής. Παρά την πίεση του επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. να μεταφερθεί η συνεδρίαση στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, στην οποία υπάρχει χώρος και εξοπλισμός, επέμεινε η συνεδρίαση να γίνει στο μικρό και ακατάλληλο γραφείο 215, στο οποίο δεν χωράνε δημοσιογράφοι και κοινό. Μάλιστα αρνήθηκε την ψηφοφορία για το θέμα που ζήτησε ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ.Υ., έχοντας τη συμπαράσταση του κ. Στέφου και Ζούμπα που «υποτάχθηκαν» στην επιθυμία του περιφερειάρχη να κρύβει τις συζητήσεις της περιφερειακής επιτροπής, αποτρέποντας στην πράξη την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

Η εχθρότητα αυτή πιστοποιήθηκε και με το οξύ περιστατικό απαράδεκτης φραστικής επίθεσης του περιφερειάρχη σε δημοσιογράφο του epiruspost, στο τέλος της συνεδρίασης, από την οποία αξίωσε να σταματήσει να γράφει για την περιφέρεια, διότι είναι «άσχετη με τα θέματα της περιφέρειας»!!!, δείχνοντας απόλυτη δυσανεξία σε οποιαδήποτε κριτική. Επίθεση που η ΛΑ.ΣΥ. καταδικάζει απερίφραστα.

Η εχθρότητά της περιφερειακής αρχής ακόμα και για τους μικρούς μαθητές, φανερώθηκε στο αίτημα του επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. να πάρει θέση για την επικινδυνότητα του αύλειου χώρου της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που αποτελεί έργο της περιφέρειας. Στο μείζον αυτό θέμα που υπάρχουν καταγγελίες του συλλόγου γονέων ακόμη και για τραυματισμό μαθητή λόγω της κακής ποιότητας και μη ολοκλήρωσης του έργου, απάντησε ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει λάθη!!! και με θράσος ανέφερε ότι, αυτό που τον απασχολεί περισσότερο τον ίδιο είναι τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους!!!, προαναγγέλοντας πρόστιμα και μηνύσεις!!!!

Την ίδια εχθρότητα έδειξε και για τους κατοίκους του Καπεσσόβου οι οποίοι διεκδικούν με απόφασή του συλλόγου τους, τη συνέχιση της ενεργούς παρουσίας και δράσης τους στην Παχάλειο Σχολή, στο κληροδότημα δηλ. προς τους Καπεσσοβίτες. Στο θέμα αυτό που έθεσε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. απάντησε με «ιδιοκτησιακό» ύφος ο περιφερειάρχης ανέφεροντας ότι «η περιφέρεια έσωσε την Πασχάλειο Σχολή, η περιφέρεια αγόρασε κάποια εκθέματα, η περιφέρεια θα κάνει κουμάντο στην Πασχάλειο Σχολή».

Θα αποδειχθεί στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, εάν συνεχίσει να δείχνει την ίδια εχθρότητα και για τις ανάγκες των χιλιάδων ασθενών του ΠΓΝΙ που κινδυνεύουν κάθε μέρα στο ακατάλληλο ΤΕΠ του ΠΓΝΙ, όπως επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη επιστολή του Δ/ντή του ΤΕΠ προς την διοίκηση του ΠΓΝΙ. Η αυριανή απάντηση της περιφερειακής αρχής στην επερώτηση της ΛΑ.ΣΥ. θα καταδείξει εάν επιχειρήσει να βάλει ταφόπλακα στην επείγουσα ανάγκη για στελέχωση και επέκταση- ανέγερση νέου ΤΕΠ, ώστε να συγκεντρωθούνε τα 7 διάσπαρτα τμήματα του σε ενιαίο ασφαλές χώρο ή εάν θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη συγκέντρωση των εταιριών υψηλής τεχνολογίας σε έναν ενιαίο χώρο, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους με χορηγό την περιφέρεια.

Συνέχεια...

Ορίζοντες Ηπείρου: "Κι άλλο πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου..."

Ιανουαρίου 18, 2024 0
Ορίζοντες Ηπείρου: "Κι άλλο πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου..."

Αν και έχουν καθυστερήσει την παράδοση του έργου «ΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ» περίπου 2,5 χρόνια (βάσει της αρχικής σύμβασης έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 16/7/2021) το Υπουργείο Υποδομών επιβραβεύει και κάνει δεκτό το αίτημα του Αναδόχου για καταβολή πριμ έγκαιρης παράδοσης πέντε τις εκατό (5%) για το υπολειπόμενο συμβατικού ανταλλάγματος και καλεί την Περιφέρεια Ηπείρου να το καταβάλει.

Τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των Ηπειρωτών μεταξύ Υπουργείου – Περιφέρειας Ηπείρου και Αναδόχου του έργου δεν τα γνωρίζουμε, αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι οι Ηπειρώτες καλούνται να πληρώσουν ένα ακόμη πρόστιμο ενός (1) εκατομμυρίου περίπου ευρώ το οποίο έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα πέντε (5) εκατομμύρια που έχουν επιβληθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου λόγω κακών χειρισμών της Διοίκησης Καχριμάνη.

Συνέχεια...

Για το νέο νόμο για τα Ζώα Συντροφιάς - Του Θεόδωρου Χόβολου*

Ιανουαρίου 18, 2024 0
Για το νέο νόμο για τα Ζώα Συντροφιάς - Του Θεόδωρου Χόβολου*

Εφαρμογή του νέου νόμου για τα ζώα συντροφιάς
Νέες αδιέξοδες πολιτικές
Νέα σπατάλη δημόσιου χρήματος και στο βάθος φορομπηξία

Από 21 Γενάρη και μετά όλοι οι σκύλοι και γάτες που έχουν κάποιον ιδιοκτήτη πρέπει να στειρωθούν ή αλλιώς οι ιδιοκτήτες τους υποχρεούνται να αποστείλουν δείγμα γενετικού υλικού (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γεννητικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ). 

Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων, προβλέπονται από το νόμο 4830 του 2021 που μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή μετά την ίδρυση και λειτουργία του εν λόγο εργαστηρίου. Πρόκειται για μια οργουελική, «ευγονική» σύλληψη που έχει προκαλέσει κύματα αγανάκτησης. Κάτοικοι των πόλεων που διαθέτουν σκύλο ή γάτα, ιδιοκτήτες που διατηρούν σκύλους φύλαξης, κυνηγοί που συντηρούν κυνηγόσκυλα, ακόμα και κτηνοτρόφοι του χωριού που διαθέτουν τσομπανόσκυλα, θα είναι υποχρεωμένοι να στειρώνουν το ζώο τους, αλλιώς τους περιμένουν συνεχόμενα πρόστιμα της τάξης των 1.000€ εωσότου το πράξουν.

Ο ν. 4830 σχεδιάστηκε αγνοώντας παντελώς τη γνώμη των θεσμικών οργάνων των κτηνιάτρων της χώρας, αυτών δηλαδή που καλούνται να υλοποιήσουν το μεγαλύτερο και καθοριστικότερο κομμάτι του σχεδίου. Αυτό που κυριάρχησε ήταν οι παρεμβάσεις φιλοζωικών σωματίων και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο και αναμένεται να διαχειριστούν μεγάλα κρατικά κονδύλια για την αντιμετώπιση τάχα του προβλήματος των αδέσποτων. Ψηφίστηκε δε το Σεπτέμβρη του 2021 χωρίς να ληφθεί υπόψιν η κάθετη αντίθεση σύσσωμου του κτηνιατρικού κλάδου στις εντελώς παράλογες και αντιεπιστημονικές ρυθμίσεις του αλλά, και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των Κυνηγετικών Συλλόγων της χώρας.

Και ενώ το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο του ν. 4039 του 2012 που προέβλεπε την καθολική ηλεκτρονική σήμανση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων καθώς και τη δημιουργία Δημοτικών – Διαδημοτικών Κτηνιατρείων, έμεινε κενό γράμμα με αποκλειστική ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, μπαίνει σε εφαρμογή ένας νέος νόμος, εξαιρετικά πιο περίπλοκος, εξαιρετικά πιο δυσλειτουργικός. Αυτό που τελικά επιδιώκεται είναι:

α) η παράδοση της αναπαραγωγής των δεσποζόμενων ζώων σε ιδιωτικούς φορείς επί αμοιβής και παράβολα ανά νεογνό,

β) η θεσμικής διεύρυνσης για την -επί δημόσιας δαπάνης- είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση των αδέσποτων (αδιευκρίνιστες Φιλοζωικές Οργανώσεις, ΜΚΟ κλπ), χωρίς καμιά προοπτική λύσης του ζητήματος,

γ) η υποβάθμιση των κρατικών κτηνιατρικών ελέγχων, με δραματικές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο νέος νόμος όχι μόνο δεν πρόκειται να συμβάλει στη μείωση των αδέσποτων ζώων αλλά δημιουργείται ένας ασφυκτικός κλοιός στο σύνολο των ιδιοκτητών που μετατρέπονται σε οιονεί παραβάτες, αντιμέτωποι με σοβαρά πρόστιμα. Ειδικά το μέτρο της γενικευμένης, υποχρεωτικής στείρωσης, είναι ένα μέτρο που αντιτίθεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και παραβιάζει βασικούς ηθικούς κανόνες.

Αλλά και η άλλη ευφάνταστη ρύθμιση, η βάση τήρησης γενετικού υλικού (DNA), πέρα του ότι είναι πρακτικά ανεφάρμοστη, δεν θα έχει καμιά χρησιμότητα στον έλεγχο των αδέσποτων ζώων. Στόχος του είναι αφενός η «φωτογραφική» διάθεση δημόσιου χρήματος και η φοροεισπρακτική αντιμετώπιση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

Και πάλι τα αδέσποτα ζώα καταλήγουν να αποτελούν ένα ακόμη πεδίο κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής κερδοφορίας που εν τέλει σκορπίζει κατά το δοκούν το χρήμα των φορολογουμένων διαιωνίζοντας κατ’ επανάληψη το πρόβλημα.

Σύσσωμος ο κτηνιατρικός κόσμος της χώρας έχει ταχθεί αντίθετος στο νέο νομοθετικό πλαίσιο και το καταδικάζει σαν αδιέξοδο και με υποβολιμαίες λογικές. Οι κτηνίατροι της χώρας διεκδικούμε διαχρονικά:

• Την ίδρυση, στελέχωση και χρηματοδότηση δημοτικών-διαδημοτικών κτηνιατρείων και καταφυγίων που είναι και το μόνο αποτελεσματικό μέτρο για τη συστηματική φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Οι αρμοδιότητες για τη Δημόσια Υγεία και τις ζωοανθρωπονόσους να βρίσκονται εκεί που ανήκουν, σε καλά στελεχωμένες δημόσιες και όχι σε κατακερματισμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες, σε επιτροπές δήμων, Μ.Κ.Ο. και στην ατομική ευθύνη του εκάστοτε συμβεβλημένου κτηνιάτρου.

• Καμία επιβολή προστίμων σε κτηνιάτρους στην άσκηση του επαγγέλματός τους κατά την εξέταση, εμβολιασμό και περίθαλψη μη σημασμένων ζώων. Η ευθύνη της μη σήμανσης βαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του ζώου.

• Να μην ισχύσει το ηλεκτρονικό βιβλιάριο. Να ισχύει μόνο η ηλεκτρονική καταγραφή των ζώων και των νοσημάτων υποχρεωτικής δήλωσης (καταγραφή θετικού τεστ λεϊσμανίασης, καταγραφή εμβολίου λύσσας, αποπαρασιτώσεων, ζωοανθρωπονόσων).

• Να διατηρηθεί το έγγραφο βιβλιάριο με έκδοση αριθμημένων βιβλιαρίων από τον ΠΚΣ που θα διατίθενται αποκλειστικά σε κτηνιάτρους.

• Να αποσυρθεί άμεσα το μέτρο της αποστολής και τήρησης γενετικού υλικού και οποιουδήποτε άλλου φοροεισπρακτικού μέτρου.

• Να αναιρεθεί η υποχρεωτικότητα της στείρωσης για όλα τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (ΠΚΣ), οι κτηνίατροι θα αντιδράσουμε και θα αντισταθούμε στον εμπαιγμό μας αλλά και των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε το επάγγελμά μας με μόνο κριτήριο την επιστημονική μας κρίση και τη διασφάλιση της υγείας και ευζωίας των ζώων που περιθάλπουμε, απέχοντας από την υλοποίηση όλων των αντιεπιστημονικών διατάξεων του νόμου.

Για να προβληθούν όλα αυτά τα ζητήματα και να ακουστούν τα αιτήματά μας ο Π.Κ.Σ. οργανώνει πανελλήνια απεργία στις 17/1/2024 ενώ στις 24/1/2024 προγραμματίζεται Συνέντευξη τύπου στην Αθήνα αλλά και γενική συνέλευση των μελών στις 4/2/2024.

* Χόβολος Θεόδωρος 
Κτηνίατρος

15/1/2024
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Σωματείο Eμπορουπαλήλων & λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων

Ιανουαρίου 18, 2024 0
Θεσπρωτία: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Σωματείο Eμπορουπαλήλων & λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων
ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΓΕΝΑΡΗ, 6:30μμ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

1.Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός
2.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
3.Επιλογη Εκπροσώπησης στη ΓΣΕΕ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η παρουσία σου στην Εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση, η μαζικοποίηση του Σωματείου και η αύξηση των ψηφισάντων στις ερχόμενες εκλογές, η παρουσία του σε περισσότερους χώρους, αποτελεί προϋπόθεση για να δυναμώσει η διεκδίκηση όλων όσων έχουμε ανάγκη.

Τι μισθό θα έχουμε, με ποια ωράρια και τι όρους θα δουλεύουμε, ποια θα είναι τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, πόσο μας υπολογίζουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις, συνολικά οι όροι δουλείας και ζωής μας, εξαρτάται από το πόσο μαζικό και δυνατό είναι το Σωματείο. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή μας!

Η δύναμή μας βρίσκεται στη συμμετοχή μας στη ζωή και τη δράση του Σωματείου.

Για να μπορούμε με καλύτερους όρους να παρεμβαίνουμε για κάθε ζήτημα που αφορά τους όρους εργασίας και διαβίωσης μας, να διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη και μας στερούν, να κόβουμε το βήχα σε κάθε εργοδοσία που μας κάνει τη ζωή κόλαση.

Για να πιέσουμε με μαζικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση.

Γιατί αυτό που απασχολεί όλους μας είναι ο μισθός μας που δε φτάνει να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες, τα ωράρια και τα προγράμματά μας που διαμορφώνονται όπως βολεύει την εργοδοσία στερώντας μας κάθε δυνατότητα προσωπικού, οικογενειακού, προγραμματισμού και ξεκούρασης.

Γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την «κανονικότητα» κυβέρνησης και εργοδοσίας των 13ωρων δουλειάς κάθε μέρα, με κάθε μορφή ευέλικτης απασχόλησης, με δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα ακόμα, βλέποντας παράλληλα ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται σε κάθε εργασιακό χώρο γίνεται όλο και πιο άγρια με το οπλοστάσιο των δεκάδων αντεργατικών νόμων όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων συνεχώς να μεγαλώνει.

Η ζωή έχει επιβεβαιώσει πως ό,τι έχουμε καταφέρει, σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς, το καταφέραμε μέσα από τη συλλογική μας παρέμβαση. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλαν όσοι συνάδελφοί μας απευθύνθηκαν στο Σωματείο, επέλεξαν το δρόμο της συλλογικής δράσης και όχι της ατομικής λύσης. Όπως το να πληρωθούν υπερωρίες και απλήρωτα δεδουλευμένα, να τηρούνται ωράρια και διαλλείματα, να δίνονται άδειες, να παρθούν πίσω απολύσεις, να δίνεται άδεια μητρότητας και εγκυμοσύνης, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Με τη δράση του εργατικού κινήματος καταφέραμε να μην εφαρμοστούν στην πράξη εμβληματικοί αντιλαϊκοί νόμοι, όπως ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη και ο νόμος Γεωργιάδη.

Συμμετείχαμε στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Εκφράσαμε έμπρακτα τη στήριξη μας στους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία. Ενώσαμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης!

Στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα συζητήσουμε:

· Την πείρα μας από την οργάνωση και τη συμμετοχή του Σωματείου μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τα κεκτημένα της συλλογικής μας δράσης.

· Τον απολογισμό δράσης των τελευταίων 2 χρόνων και τους στόχους για το επόμενο διάστημα.

· Πως συλλογικά θα κλιμακώσουμε την πάλη μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς στους κλάδους μας για υπογραφή ΣΣΕ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Εσύ που εργάζεσαι σε σούπερ μάρκετ, σε γραφεία, τηλεφωνικά κέντρα, στη φύλαξη, σε αποθήκες, κέντρα αισθητικής, καταστήματα και δεν μπορείς να δεχτείς ως «κανονικότητα»:

· Τη δουλειά ατελείωτες ώρες, τα ωράρια λάστιχο, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο, να μην έχεις ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για σένα και την οικογένειά σου, να βλέπεις το εισόδημά σου να τσακίζεται από την ακρίβεια.

· Την πολιτική που οδηγεί σήμερα 7 στους 10 να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας. Στο δυσβάστακτο κόστος πληρωμής του ρεύματος, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

· Τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους, που υπηρετούν κυβερνήσεις και Ε.Ε, η οποία δε διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές, να καταστρέφει λαϊκές περιουσίες, να ξεσπιτώνει με πλειστηριασμούς οικογένειες πετώντας τους στο δρόμο.

· Την εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης,

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!-ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

Δίνουμε διέξοδο οργανώνοντας τη δικιά μας απάντηση, παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες, για το δικό μας συμφέρον, και όχι για αυτό των εργοδοτών. Η απάντηση μας είναι ένα σωματείο που θα οργανώνει τον αγώνα και την αλληλεγγύη, παλεύοντας για:

· Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

· Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για κατοχυρωμένο πλαίσιο δικαιωμάτων

· Σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία.

· Μέτρα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας.

· Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό

· Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

· Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

· Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και στα δίκαια αιτήματα για πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ-ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΓΕΝΑΡΗ, 6:30μ.μ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Συνέχεια...

Πρώτη συνάντηση Π. Νταή με τους Προέδρους και τα συμβούλια Κοινοτήτων

Ιανουαρίου 18, 2024 0
Πρώτη συνάντηση Π. Νταή με τους Προέδρους και τα συμβούλια Κοινοτήτων

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, των Προέδρων και των Μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Τους Προέδρους και τα Μέλη των Συμβουλίων καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και επιτυχία στο έργο τους, δεσμεύτηκε για μια στενή συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών Κοινοτήτων και υπηρεσιών του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Η.

Στη βασική του εισήγηση ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας αναφέρθηκε στις κυριότερες αρμοδιότητες των Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Συμβουλίων.

Τόνισε τις άμεσες προτεραιότητες των επόμενων μηνών, οι οποίες είναι η εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την αποτελεσματική λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων (γραφεία, γραμματειακή υποστήριξη, πάγια προκαταβολή των Προέδρων κ.α.) αλλά και την ανάγκη για την καταγραφή των αναγκών ανά Δημοτική Κοινότητα, ώστε να προγραμματιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Η., κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, με προτεραιότητα τις παραθαλάσσιες και τουριστικά ανεπτυγμένες Δημοτικές Κοινότητες.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανέλυσε το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου και συνεργασίας με τις Δημοτικές Κοινότητες, μέσω του ορισμού Εντεταλμένων Συμβούλων, τονίζοντας ότι θα εφαρμοστεί, θα δοκιμαστεί και θα αξιολογηθεί προς την κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών βελτίωσης. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις, τοποθετήσεις και παρατηρήσεις από Προέδρους και Μέλη Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, στις οποίες απάντησαν οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα