06/21/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Απόπειρα ανθρωποκτονίας ηλικιωμένης στην Πρέβεζα με κατηγορούμενο αλλοδαπό

Ιουνίου 21, 2020 0
Απόπειρα ανθρωποκτονίας ηλικιωμένης στην Πρέβεζα με κατηγορούμενο αλλοδαπό 

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε βάρος 40χρονου αλλοδαπού, για απόπειρα ανθρωποκτονίας 83χρονης ηλικιωμένης ημεδαπής στην Πρέβεζα. 
Χθες το απόγευμα η ηλικιωμένη βρέθηκε τραυματισμένη στο πρόσωπο και το σώμα εντός της οικίας της και διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση. 
Ο συλληφθείς για την υπόθεση αλλοδαπός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Συνέχεια...

Και δεύτερο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 21, 2020 0
Και δεύτερο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε σήμερα (Κυριακή 21 Ιουνίου) το πρωί για την 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία διαγνώστηκε ως θετικό κρούσμα κορωνοϊού, προστίθενται τα εξής: 
Θετική -αλλά ασυμπτωματική μέχρι στιγμής έχει βρεθεί και η 59χρονη αδελφή της, η οποία τη συνόδευε και διέμενε μαζί της. 
Οι δύο αδελφές έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Με το συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ινχηλάτηση των επαφών τους συνεχίζεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας. 
Ήδη έχουν ληφθεί άλλα έξι δείγματα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και τον περίγυρο των δύο αδελφών και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων. 


Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 
Ταχ. Δ/νση : Πλ. Πύρρου 1 
Πληροφορίες Δ. Μαυρογιώργος 
Τηλέφωνο : (2651) 0 36914 
Συνέχεια...

Ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Ιουνίου 21, 2020 0
Ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς μετά το κρούσμα κορωνοϊού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονωϊού στην Παραμυθιά, έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Κέντρου Υγείας και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥΥ για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης για λόγους ασφαλείας για μία εβδομάδα το Κέντρο Υγείας θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ καθώς αναστέλλεται η συνταγογράφηση και η εξέταση τακτικών περιστατικών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη απολύμανση. 
Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερικών Ιατρείων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα!
Συνέχεια...

Ερώτηση Μάριου Κάτση για τις υψηλές τιμές κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ

Ιουνίου 21, 2020 0
Ερώτηση Μάριου Κάτση για τις υψηλές τιμές κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ

"Καμία ουσιαστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις υψηλές τιμές κινητής εν μέσω πρωτοφανούς αντιπαράθεσης μεταξύ Ανεξάρτητων Αρχών" 

Ερώτηση κατέθεσαν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής Μάριου Κάτση, σχετικά με τις υψηλές τιμές κινητής τηλεφωνίας και internet, οι οποίες προκάλεσαν πρόσφατα μια πρωτοφανή δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ δυο Ανεξάρτητων Αρχών, την Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με τους συναρμόδιους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης στο ρόλο του απλού παρατηρητή. Αφορμή της αντιπαράθεσης ήταν μελέτη/έρευνα που δημοσιεύθηκε από την ΕΑ και εμφανίζει την Ελλάδα ως μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τιμές δεδομένων (MegaBytes) κινητής τηλεφωνίας, ανεξαρτήτως φόρων, γεγονός που αποδίδεται στο κλειστό ολιγοπώλιο των 3 εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. 
Επίσης, ότι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις εταιρείες τον Δεκέμβριο 2019 για το θέμα των υψηλών τιμών, δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, με τη μελέτη της ΕΑ διαφώνησε δημόσια η ΕΕΤΤ, όπως έκαναν και εταιρείες κινητής, παρόλο που παρόμοια αποτελέσματα, υψηλών τιμών και χαμηλού ανταγωνισμού της χώρας στην κινητή τηλεφωνία και internet, δείχνουν και σχετικές εκθέσεις της Κομισιόν μέχρι πολύ πρόσφατα. 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η δημόσια αντιπαράθεση Ανεξαρτήτων Αρχών και εταιρειών, είναι μια εικόνα που δεν μαρτυρά αγορά σε ομαλή λειτουργία. Η κατάσταση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τους ατυχείς και επικοινωνιακούς, χωρίς ουσία, χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά το ζήτημα της ακριβής πρόσβασης στις τηλεπικοινωνίες, το οποίο έγινε ακόμα περισσότερο αισθητό εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, παρόλο που ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί δημόσια ότι οι τιμές είναι υψηλές και αυτό αποτελεί εμπόδιο για το ψηφιακό άλμα που πρέπει να κάνει η χώρα μας, ελάχιστες πρωτοβουλίες με πενιχρά έως μηδαμινά αποτελέσματα έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την βελτίωση του ανταγωνισμού στην αγορά, προς όφελος των καταναλωτών. Και αυτό διότι οι τιμές δεν προκύπτουν από παραινέσεις στις εταιρείες, αλλά από ρυθμιστικές παρεμβάσεις, όπως π.χ. η πολύ σημαντική απόφαση που έλαβε η ΕΕΤΤ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 για την εισαγωγή επιπλέον εικονικών παρόχων στην αγορά κινητής, που αναμένεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό και να μειώσει τις τιμές. Σημειώνεται, ότι και η μελέτη της ΕΑ αναφέρει ότι η μείωση των τιμών έχει μεγάλες πιθανότητες να επιτευχθεί από την είσοδο μιας 4ης εταιρείας στην εγχώρια αγορά. Πρόσφατα, υπεγράφη μια τέτοια συμφωνία εισόδου 4ης εταιρείας, με βάση την απόφαση της ΕΕΤΤ του 2018. 

Αλλά ακόμα και μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, όπου, για λόγους κοινωνικούς και υγειονομικούς, υπήρξε μεγάλη ανάγκη απρόσκοπτης πρόσβασης όλων των πολιτών στις τηλεπικοινωνίες ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων, η κυβέρνηση έκανε ελάχιστα και αρκέστηκε σε επικοινωνιακές παραινέσεις προς τις εταιρείες μόνο για προσφορές, χωρίς επιπλέον να τους θέσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ελάφρυνση των λογαριασμών των πληττόμενων επιχειρήσεων, αναστολή διακοπών συνδέσεων πολιτών και επιχειρήσεων και επανασύνδεση των κομμένων συνδέσεων λόγω οφειλών. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά κινητής τηλεφωνίας αποτελεί εμπόδιο για επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και στην ψηφιακή οικονομία και καινοτομία, καθώς η συνδεσιμότητα στο internet κινητής θεωρείται το «καύσιμο» της ψηφιακής οικονομίας της νέας εποχής και η οικονομία δεν αναπτύσσεται με ακριβά «καύσιμα». 

Ρωτούν, μεταξύ άλλων, τους συναρμόδιους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης, τι θέση παίρνουν και αν ευθύνονται και οι ίδιοι για τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των δυο Ανεξάρτητων Αρχών, αν τις εμπιστεύονται, αν θεωρούν έγκυρες και αξιόπιστες τις μελέτες που δημοσιεύουν και αν προτίθενται να αφαιρέσουν την αρμοδιότητα ανάλυσης του ανταγωνισμού από την ΕΕΤΤ. Επιπλέον, ρωτούν αν είναι ικανοποιημένοι με το επίπεδο του ανταγωνισμού στην αγορά κινητής και αν θα αναλάβουν νομοθετικές ή άλλες πρωτοβουλίες για τις υψηλές τιμές ή θα αφήσουν το θέμα στο «αόρατο χέρι της αγοράς», όπως και κατά πόσο αναμένεται να επηρεάσει τις τιμές η απόφαση της ΕΕΤΤ του 2018, που οδήγησε στην πρόσφατη είσοδο εικονικού παρόχου. Τέλος, ρωτούν τους Υπουργούς αν είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τον Δεκέμβριο 2019, καθώς και από τα αποτελέσματα των παραινέσεων προς τις εταιρείες εν μέσω πανδημίας.
Συνέχεια...

Επίσημη επιβεβαίωση για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Ιουνίου 21, 2020 0
Επίσημη επιβεβαίωση για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θετικό κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας. 
Πρόκειται για 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας. 
Από σήμερα το πρωί αρχίζει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της, ενώ τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε σε άμεση επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 
Ταχ. Δ/νση : Πλ. Πύρρου 1 
Πληροφορίες Δ. Μαυρογιώργος 
Τηλέφωνο : (2651) 0 36914 
Συνέχεια...

Κυριακάτικο brunch στο Thirsty Dog...!

Ιουνίου 21, 2020 0
Κυριακάτικο brunch στο Thirsty Dog...!

Κι αυτή την Κυριακή το thirsty dog σερβίρει τα αγαπημένα σας πιάτα (bagel avocado, egg denedict, βάφλες, αυθεντικό κεικ καρότου, pancakes & επικό burger με 100% μοσχαρίσιο κιμά!!!!
Στο Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας!
Συνέχεια...

Που είστε;;; - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Ιουνίου 21, 2020 0
Που είστε;;; - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Άνοιξε επιτέλους η τουριστική σεζόν. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Επανέρχεται σιγά-σιγά η ζωή μετά την καραντίνα.
Εδώ και μέρες, βλέπω διαφημίσεις στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο.
Κάθε νησάκι, κάθε παραλία, κάθε γωνιά της Ελλάδας μας, προβάλλονται και χαίρομαι για τις ομορφιές της πατρίδας μου.
Έχω όμως ένα παράπονο. Κάτι μου λείπει. Δεν είδα κάπου την Ηγουμενίτσα.
Γιατί; Τι της λείπει;
Δεν έχει ομορφιές; Δεν έχει παραλίες με κρυστάλλινα νερά κι ασημένια άμμο;
Δεν έχει νησάκια και κοντινές διαδρομές που η φύση της χάρισε;
Μπορεί να μην αναπτύχθηκε όσο θα έπρεπε, και φταίνε πολλοί γι αυτό, αλλά έστω κι έτσι, θα ήθελα να δω να προβάλλονται οι ομορφιές της Ηγουμενίτσας μας, γιατί είναι η πόλη μου και την α-γ-α-π-ά-ω.
Γι αυτό φωνάζω δυνατά σ όλους τους παράγοντες της πόλης.
Πού είστε;
Και θα επανέλθω σε παλαιότερο ερώτημά μου.
Μήπως ν αγαπήσουμε (περισσότερο) την Ηγουμενίτσα μας;

Φιλικά
Ελένη Κύρκου - Σαφάκα
Ηγουμενίτσα 19 - 6 -2020
Συνέχεια...

Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε Φιλιάτες

Ιουνίου 21, 2020 0
Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε Φιλιάτες 

Την Πέμπτη 18-6-2020 κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής, της Οργάνωσης Μελών Φιλιατών και του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε την αγορά και την λαϊκή των Φιλιατών διανέμοντας στους πολίτες το πρόγραμμα- πρόταση του «Μένουμε Όρθιοι II», καθώς και τις προτάσεις για την Γεωργία, την Κτηνοτροφία και την Αλιεία. 
Από τη συνομιλία μας αυτή αναδείχθηκε έντονα η ανησυχία των επαγγελματιών, των εμπόρων, των αγροτών, των εργαζομένων για το «τι μέλλει γενέσθαι» στην ελληνική οικονομία. Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την οικονομία, την ανεργία και το εισόδημά τους. 
Μέχρι στιγμής κανένα μέτρο ενίσχυσης δεν έχει φτάσει σε αυτούς. Η αγορά κινείται με έντονα πτωτικούς ρυθμούς, η περιοχή συνεχίζει να φθίνει, προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει. Μια ολόκληρη περιοχή ερημώνει και οι επιπτώσεις από την πανδημία θα είναι καταστροφικές για το μέλλον της, αν δεν ληφθούν άμεσα και γενναία μέτρα ενίσχυσης. 
Από την πλευρά μας τονίστηκε, ότι είμαστε αντίθετοι με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία επιλέγει να απαντήσει με έπαρση και αλαζονεία, με μια πολιτική που μας επιστρέφει στις πρώτες, σκοτεινές ημέρες των μνημονίων. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προτείνει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της εργασίας, των ανέργων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών, των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα και των συνταξιούχων, το οποίο καταρτίστηκε μετά από διαβούλευση και διαρκή επικοινωνία με την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. 
Καλέσαμε τους πολίτες να συνταχθούν με τις προτάσεις μας για να ανακόψουμε το πισωγύρισμα, ώστε να μην πάνε χαμένοι οι κόποι του ελληνικού λαού, της προηγούμενης περιόδου. 

ΝΕ Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Συνέχεια...

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στην Πέρδικα

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Νέα Σελεύκεια για κλοπές

Ιουνίου 21, 2020 0
Συνελήφθη αλλοδαπός στη Νέα Σελεύκεια για κλοπές 

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, κατηγορούμενος για κλοπές, τελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών 

Συνελήφθη, στις 19-6-2020 μετά τα μεσάνυχτα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπές, τελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
Ειδικότερα, μετά τα μεσάνυκτα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ανωτέρω αλλοδαπός κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς τη στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. 
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε επιπρόσθετα ότι ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 18-6-2020 στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, διέπραξε τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις: 

  • διέρρηξε ψητοπωλείο, απ’ όπου αφαίρεσε αλκοολούχα ποτά και χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
  • διέρρηξε σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό, 
  • διέρρηξε σπίτι προκαλώντας φθορές, ενώ αφαίρεσε αντικείμενο μικρής αξίας, 
  • διέρρηξε σπίτι, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο. 
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και σε έδαφος Schengen. 
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικός λοστός, κατσαβίδι, φακός). 
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 21, 2020 0
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία. Πρόκειται για γυναίκα, μέσης ηλικίας, από την Παραμυθιά. Η ασθενής νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Φιλιατών, ενώ επίκειται η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και ο έλεγχος των επαφών της, αλλά και του υγειονομικού προσωπικού που ήρθε σε επαφή μαζί της...
Συνέχεια...