07/18/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ: "Πράσινη μετάβαση" - Μύθοι και πραγματικότητα

Ιουλίου 18, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ: "Πράσινη μετάβαση" - Μύθοι και πραγματικότητα
ΤΡΙΤΗ19/7 στις 8:30μμ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Είναι δεδομένο ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα και οι φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο οξύνονται. Αξιοποιώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση των λαών για την κατάσταση που διαμορφώνεται και τους κινδύνους που εγκυμονεί μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα έχουν εξελιχθεί στους πιο φανατικούς «υπερασπιστές» της “προστασίας του περιβάλλοντος”!

Για αυτό και η «πράσινη μετάβαση» αποτελεί τον άξονα που διατρέχει τόσο την "Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία", όσο και τον «ενεργειακό σχεδιασμό» με την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων στη χώρα μας.

Το κύριο ερώτημα είναι:Ποιον ωφελούν αυτά τα σχέδια; Ποιοι κερδίζουν; Ποιοι χάνουν;

Οι εφοπλιστές λ.χ. θα ωφεληθούν σίγουρα τόσο σαν μεταφορείς όσο και σαν καταναλωτές από την κατασκευή σταθμού LNG στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι κάτοικοι αυτού του τόπου σε τι θα ωφεληθούν από την λειτουργία ενός τέτοιου σταθμού λίγα μέτρα μακριά από πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Λαδοχώρι;

Το ίδιο ισχύει και για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου στην Μουργκάνα Φιλιατών και των φωτοβολταϊκών πάρκων κύρια στην επαρχία Μαργαριτίου. Οι «επενδύσεις» τέτοιου είδους ήδη έχουν συναντήσει την αντίθεση των κατοίκων, αλλά και των Δ.Σ. των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών όπως και η προωθούμενη κατασκευή εργοστασίου βιομάζας που προκάλεσε μαχητικές κινητοποιήσεις των κατοίκων στην περιοχή εγκατάστασης του στην Παραμυθιά. Οι κάτοικοι αντιδρούν για τις αρνητικές επιπτώσεις καθώς επίσης και για την υποβάθμιση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και του περιβάλλοντος άρα και της ζωής τους, που θα έχει η υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Είναι καθαρό ότι η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» αυξάνει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αλλά ήδη την πληρώνουμε πανάκριβα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτή οδηγεί τον λαό σε ενεργειακή φτώχια. Η δε ολοκλήρωση της θα αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο συνολικά τον τρόπο ζωής του.

Ταυτόχρονα η ενεργή στήριξη των καταστροφικών πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ απ' τους πολιτικούς εκπροσώπους της "πράσινης μετάβασης" σε Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο πόσο υποκριτική είναι και ήταν η αγωνία τους για το περιβάλλον.

Για όλους αυτούς του λόγους η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική -εκδήλωση την Τρίτη 19/7 και ώρα 8:30 μμ. στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα με ομιλητή τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Οικονομίας.
Μη επιτρέψετε να αποφασίζουν άλλοι για σας – χωρίς εσάς
Μη εμπιστεύεστε τις τύχες σας, το μέλλον σας στην «πράσινη μετάβαση»-«δούρειο ίππο» των επιχειρηματικών ομίλων.
ΟΧΙ στα «πράσινα» χαράτσια για να έχουν εγγυημένα κέρδη οι όμιλοι των ΑΠΕ.


ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Συνέχεια...

Στην ΟΛΗΓ ΑΕ η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ

Ιουλίου 18, 2022 0
Στην ΟΛΗΓ ΑΕ η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ

Με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιο Πορφύρη, συναντήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση κυρίως για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος καθώς και τα τρέχοντα προβλήματα που παρουσιάζονται εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ, παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο του Οργανισμού, σημείωσε τα στατιστικά στοιχεία της κίνησης του Λιμένα αναφέρθηκε σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης, στην αλλοίωση της παραλίας του Δρεπάνου ενώ ειδική μνεία έκανε στην διαχείριση της χερσαίας ζώνης και στο καθεστώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ ΑΕ. Τόνισε τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας στην σημερινή εικόνα, ενώ τέλος σημείωσε τις προσπάθειες που συντελούνται απο τον Οργανισμό Λιμένος, για την παράδοση του πάρκινγκ στους Δημότες της Ηγουμενίτσας μετα την ιδιωτικοποίηση.

Σαν Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, σταθήκαμε στις πλημμελείς προσπάθειες των τοπικών αρχών για τη διεκδίκηση όσον τον δυνατόν μεγαλύτερων οφελών της τοπικής κοινωνίας από την πώληση του Λιμανιού. Επίσης σημειώσαμε την αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης του Λιμένα από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πολύ μικρό τίμημα και μόνο του κεντρικού τμήματος - φιλέτου ως προαπαιτούμενο για την λήψη δόσης από τους θεσμούς.

Επίσης σταθήκαμε στο θέμα της τύχης των εργαζομένων στην ΟΛΗΓ ΑΕ μετά την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα, με τον Διευθύνων Σύμβουλο να τονίζει, πως όσοι το επιθυμούν θα μεταφερθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η διαχείριση του Λιμένα, εχει άμεση σχέση με την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, κυρίως μέσω του τουρισμού, ενω η συνεργασία της ΟΛΗΓ ΑΕ και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος, θα πρέπει να είναι τέτοια, έτσι ώστε τα οφέλη που προκύπτουν από τους επισκέπτες της πόλης, να μεγιστοποιηθούν, την ιδια στιγμή που σήμερα η τουριστική εικόνα της πόλης, απέχει από το ζητούμενο.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί και οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης καθώς και με τους παραγωγικούς και άλλους φορείς, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς του ΠΑΣΟΚ στην επίλυση τους καθώς και για να διατυπωθεί μια συνολική αναπτυξιακή πρόταση πλήρως κοστολογημένη με τις πηγές άντλησης πόρων, που θα αντιμετωπίζει τα τρέχοντα προβλήματα και που θα αποτελέσει την αναπτυξιακή πυξίδα του τόπου.

Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Συνέχεια...

Σύλληψη αλλοδαπού το βράδυ στην Ηγουμενίτσα για πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Ιουλίου 18, 2022 0
Σύλληψη αλλοδαπού το βράδυ στην Ηγουμενίτσα για πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Απόψε η μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ιουλίου 18, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Απόψε η μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου διοργανώνει Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατό του, τη Δευτέρα 18/7/2022 στις 21.30 στη πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

1) Μόσχος Μηνάς - τραγούδι
2) Νόλας Αντώνης - μπουζούκι/τραγούδι
3) Γκόλιας Γιάννης - μπουζούκι
4) Πρέντζας Χάρης - κιθάρα
5) Ζαχάρης Δημήτρης – κρουστά

Ηχοληψία Βαγγέλης Τζοβάρας

Είσοδος ελεύθερη

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                    ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (18-24/7/2022)

Ιουλίου 18, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (18-24/7/2022)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 18 έως 24 Ιουλίου 2022 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

18/07/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

19/07/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

20/07/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

21/07/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22/07/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

23/07/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα