01/20/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Προβολή δύο ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Ιανουαρίου 20, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Προβολή δύο ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ82008873_513053895981300_1661455622547177472_n

Στο θέατρο ΕΣΤΙΑ στο κτίριο του ΕΙΝ, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 9, λειτουργεί κινηματογραφική αίθουσα 170 θέσεων. Η προβολή πραγματοποιείται από υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα της Ιαπωνικής NEC, ενώ διατίθεται σύγχρονο σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης (3D) της Eyes3Shut με ενεργά γυαλιά, που υπόσχεται άριστη κινηματογραφική εμπειρία.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: “Παρκάρανε” τους κάδους και την υπογειοποίηση...!

Ιανουαρίου 20, 2020 0
Ηγουμενίτσα: “Παρκάρανε” τους κάδους και την υπογειοποίηση...!
Τι έχουνε τα έρμα και βρωμάν;;;

Το ζήτημα των σκουπιδιών για ένα Δήμο είναι από τις προτεραιότητες των υπηρεσιών. Ειδικά για την πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου ολόκληρη η δραστηριότητα των καταστημάτων, είτε εμπορικών, είτε εστίασης συγκεντρώνεται κατά μήκος δύο μόνο δρόμων (Κύπρου και παραλιακή), θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι πρόκειται για μια σχετικά απλή διαδικασία. Κι όμως!

Οι άρχοντες του τόπου έχουνε κατορθώσει μια πόλη με δυο κεντρικούς δρόμους όλους κι όλους να την καταντήσουν σαν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις...!
Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί πως καταφέρνουνε και έχουνε ακατάστατη μια πόλη με μήκος κεντρικών οδών μόλις 1 χλμ;; Όταν προτεραιότητα του Δήμου δεν είναι η ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά οι πολιτικές και προσωπικές εξυπηρετήσεις, αυτό είναι το αποτέλεσμα.
Εδώ και καιρό ο Δήμος βγάζει ανακοινώσεις όπου ενημερώνει τους πολίτες για την κατάργηση σημείων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης και τη μεταφορά τους στα δύο πάρκινγκ της πόλης. Οι άνθρωποι έχουνε μεταφέρει τους μισούς κάδους της πόλης μέσα στα πάρκινγκ.
Αν μη τι άλλο αποτελεί μια ακόμη πρωτοτυπία, δεν ξέρουμε όμως αν προβλέπεται κάποιο βραβείο για το Δήμαρχο...!

Τι συμβαίνει;;
Εδώ και χρόνια υπήρχανε συγκεκριμένα σημεία τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
Όταν όμως ενοχλούνται ιδιοκτήτες οικιών ή επιχειρήσεων οι οποίοι έχουνε αρκετή επιρροή στο Δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τότε οι κάδοι μεταφέρονται λίγο παρακάτω και λίγο παρακάτω, μέχρι που φτάσανε να τους παρκάρουν στα δυο πάρκινγκ της παραλιακής.
Δηλαδή, ένας καταστηματάρχης που εδρεύει στο κέντρο του πεζόδρομου θα πρέπει να κουβαλήσει τα σκουπίδια τουλάχιστον 400 μέτρα στα χέρια!


Οι υπόγειοι κάδοι!
Θα αναρωτηθείτε ορισμένοι τι γίνεται με τους υπόγειους κάδους που τοποθετήθηκαν σε τρία σημεία της πόλης προεκλογικά;
Αυτό ακριβώς, ότι τοποθετήθηκαν προεκλογικά και οχτώ μήνες μετά δεν έχουν ακόμη τεθεί σε λειτουργία.

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Τόλης Τζώρτζης, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τουλάχιστον από τα απορριμματοφόρα θα πρέπει να σταλεί στην Αθήνα για δέκα μέρες για να γίνει τροποποίηση ώστε να μπορεί να σηκώνει τους υπόγειους κάδους, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα απουσίας του απορριμματοφόρου. Οχτώ μήνες τώρα...!

Εμείς πάντως θα του κάνουμε και μια πρόταση!
Κε αντιδήμαρχε, πληρώνει ο Δήμος περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο σε συγκεκριμένη εταιρεία για να μαζεύει τα σκουπίδια από Πλαταριά, Σύβοτα, Πέρδικα.
Καταλαβαίνουμε ότι το καλοκαίρι υπάρχει φόρτος εργασίας, τώρα όμως που η δουλειά πέφτει κατακόρυφα, δε μπορείτε να απαιτήσετε από την εταιρεία να μεταφέρει ένα απορριμματοφόρο στην Ηγουμενίτσα για 10 μέρες;
Άλλωστε, τόσα λεφτά έχει βγάλει από το Δήμο. Ή μήπως κάνουμε λάθος;;;
Εκτός κι αν σπεύσατε να τοποθετήσετε τους υπόγειους κάδους δέκα μέρες πριν τις εκλογές για τις φωτογραφίες και σκοπεύετε να τους λειτουργήσετε λίγο πριν τις επόμενες εκλογές.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για να αποκτήσουμε μια καθαρή πόλη.
Η ανακύκλωση υπολειτουργεί, τους επαγγελματίες δεν τους υποχρεώνουνε να κάνουνε ανακύκλωση, αντίθετα όποιος καταστηματάρχης διαμαρτυρηθεί μεταφέρουν τους κάδους από το μαγαζί του για να πάνε παρακάτω και το αποτέλεσμα της πολιτικής τους δειλίας είναι αυτό που βλεπουμε σήμερα: οι κάδοι στο πάρκινγκ και οι υπόγειοι να περιμένουν την επόμενη εκλογική περίοδο!
Αναλογεί μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε όλους τους δημότες, αλλά αν δεν υπάρχει αποφασισμένη δημοτική αρχή, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί!
Ο λαός μας λέει πως η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Από την εικόνα που έχει η πόλη μας σήμερα, αντιλαμβάνεστε την αρχοντιά αυτών που διοικούν!
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Έως την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου οι δηλώσεις στο κτηματολόγιο

Ιανουαρίου 20, 2020 0
Θεσπρωτία: Έως την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου οι δηλώσεις στο κτηματολόγιο

Έως την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας να δηλώσουν την ατομική περιουσία τους στον Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο προκειμένου να μην πληρώσουν πρόστιμα.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Περιοχές και Γραφεία Κτηματογράφησης για συλλογή δηλώσεων

1. Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Α) Προκαποδιστριακές κοινότητες: Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας και Κεστρίνης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
-Ηγουμενίτσα: Επί της οδού Αγίων Αποστόλων 27

Κλιμακωτά πρόστιμα
Στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα κλιμακωτά πρόστιμα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Τα κλιμακωτά πρόστιμα θα είναι ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας αλλά και της καθυστέρησης που υπήρξε από τους ιδιοκτήτες στην υποβολή των δηλώσεων. Αυτό σημαίνει ότι όσο καθυστερούν οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μετά τη λήξη της σχετική προθεσμίας, τόσο μεγαλύτερα πρόστιμα θα πρέπει να πληρώσουν. Τέλος επισημαίνεται πως οι ιδιοκτήτες που καθυστερούν να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο την περιουσία τους, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα αν επιθυμούν να μεταβιβάσουν ή να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων τους.
Συνέχεια...

Σήμερα στην Ηγουμενίτσα η κηδεία της Κασμηρίας Ντόκου

Τσάμπα ήττα για τον Θεσπρωτό (1-2)

Ιανουαρίου 20, 2020 0
Τσάμπα ήττα για τον Θεσπρωτό (1-2)

Καλύτεροι οι κιτρινόμαυροι, πιο ουσιαστικοί οι ροδίτες.

Σε ακόμη πιο δύσκολη βαθμολογική θέση βρίσκεται πλέον ο Θεσπρωτός, μετά τη νέα έντος έδρας ήττα που υπέστη, αυτή τη φορά από τον Διαγόρα με 2-1. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο “Γηραιός” ήταν πιο εύστοχος και με δύο γκολ σε δύο ευκαιρίες, έφυγε με το μεγάλο τρίποντο από την Ηγουμενίτσα.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Θεσπρωτό, με τους γηπεδούχους να έχουν δημιουργήσει φάσεις για γκολ, χωρίς να νιώσουν κάποια απειλή προς την εστία τους σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου. Στο 9΄ ο Σερβιλάκης είχε την πρώτη ευκαιρία για τον Θεσπρωτό με τη μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει κόρνερ. Στο 20΄ ο Ντάλα Κόστα βρέθηκε απέναντι από τον Τσέλιο σε θέση βολής, όμως τον πρόλαβαν οι αμυνόμενοι του Διαγόρα. Ξανά ο Ντάλα Κόστα βρέθηκε στο 22΄ σε εξαιρετική θέση, όμως το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο. Ο αργεντίνος στο 38ο λεπτό είχε νέα καλή ευκαιρία, έχοντας επικίνδυνη κεφαλιά μετά από σέντρα του Δημήτρουλα, την οποία μπλόκαρε όμως ο Τσέλιος.

Ο Θεσπρωτός μπήκε επιθετικά και στο β΄ ημίχρονο, όμως ο Διαγόρας ήταν αυτός που σε μια αντεπίθεση ευτύχησε να προηγηθεί, στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Μπαρμπαρούσης έφυγε στην κόντρα στο 59΄ και με πλασέ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι, όμως στην επαναφορά ο Γλυνός είχε την δεύτερη ευκαιρία και δε λάθεψε αφού με ψύχραιμο σουτ πραγματοποίησε το 0-1. Ο Γλυνός ξαναχτύπησε στο 65΄ για το 0-2 του Διαγόρα. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων εκτέλεσε φάουλ από τον από τον κεντρικό άξονα και νίκησε τον Κωνσταντάκο, στην δεύτερη και τελευταία ουσιαστικά φάση του Διαγόρα στο ματς. Το τελευταίο ημίωρο ανήκε εξ΄ολοκλήρου στον Θεσπρωτό, με τους παίκτες του Ρότσα παρά τη μεγάλη πίεση που άσκησαν να μην καταφέρνουν τελικά να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Θεσπρωτός μείωσε το σκορ στο 70΄ και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του αγώνα, χάρη σε κοντινή κεφαλιά του Μπίκα στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Κολλάς απείλησε για το 2-2, αλλά η κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Κωνσταντίνου, πέρασε ελάχιστα άουτ. Νέα φάση για τον Κολλά στο 85΄, με τον Τσέλιο να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του επιθετικού του Θεσπρωτού, και να σώζει την ομάδα του από βέβαιη ισοφάριση. Ο Κολλάς, ο οποίος αγωνίστηκε στο β΄ ημίχρονο, είχε και την τελευταία σημαντική στιγμή του Θεσπρωτού για γκολ, αλλά ο Τσέλιος και πάλι, στο 95′ ήταν εκεί για να μπλοκάρει την κοντινή κεφαλιά του. Το πλατανόφυλλο παρέμεινε έτσι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 12 βαθμούς, όσους και η Καλαμάτα, ενώ την άλλη Κυριακή φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου.

Θεσπρωτός: Κωνσταντάκος, Δημήτρουλας, Σταυρίδης (82΄Τσιάτας), Σερβιλάκης, Κολτσίδας, Ραμίρεζ, Βουκομάνοβιτς (46΄Κολλάς), Μπίκας, Ντάλα Κόστα, Κωνσταντακόπουλος (70΄ Κωνσταντίνου), ΕυθυμίουΔιαγόρας : Τσέλιος, Παπαδόπουλος, Προβαδίτης, Καρπαθάκης, Γλυνός (67΄Γεωργίου), Πινιώτης, Αθανασίου (46΄Κασνέτση), Αυγενικού (53΄Πατσαρούχας), Ζουζούρη, Μπαρμπαρούσης, Γούλας

ΠΗΓΗ: https://theball.gr
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας

Ιανουαρίου 20, 2020 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας 
(Από 20-1-2020 έως 26-1-2020 ) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα (από 20 έως 26 Ιανουαρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 

Δευτέρα (20-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου 

Τρίτη (21-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (22-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (23-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (24-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Σάββατο (25-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα