12/12/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Το Σάββατο ραντεβού στο στέκι του Μίμη στον Παραπόταμο!

Φιλιάτες: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Δημοτικό ωδείο

Ηγουμενίτσα: ΠΡΟΣΟΧΗ! Συνεχίζουν τη δράση τους τα κυκλώματα που κάνουν τηλεφωνικές απάτες!

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Ηγουμενίτσα: ΠΡΟΣΟΧΗ! Συνεχίζουν τη δράση τους τα κυκλώματα που κάνουν τηλεφωνικές απάτες!

Τι κι αν πριν μόλις λίγες ημέρες συνελήφθη στα Γιάννενα η εισπράκτορας ενός κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες, φαίνεται ότι οι απατεώνες διαφόρων παρόμοιων κυκλωμάτων δεν πτοούνται. Πριν λίγη ώρα σε τουλάχιστον μια περίπτωση που είναι σε γνώση μας, άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη κάτοικο της Ηγουμενίτσας και επιχείρησε να τον εξαπατήσει προσποιούμενος το γιο του που είναι στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι...! Ο άγνωστος άνδρας κατάλαβε ότι έπεσε σε νεαρό άτομο που δεν πίστεψε το κόλπο του και έκλεισε το τηλέφωνο.
Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους κατοίκους της Θεσπρωτίας, κυρίως δε στους ηλικιωμένους.

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτρέπει τους πολίτες: 
- να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.). 
- σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. 
- σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
- να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). 
- να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών. 
Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους. 
Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων. 

Συνέχεια...

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 60χρονης που λειτουργούσε ως εισπράκτορας του κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 60χρονης που λειτουργούσε ως εισπράκτορας του κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 60χρονης αλλοδαπής, η οποία συνελήφθη την 23-11-2019 στα Ιωάννινα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών.
Πρόκειται για την: 
(επ) HRISTOVA (ον) RUSANKA του ANGELOVA και της IORDANKA, γεν. 18-01-1959 στη Βουλγαρία.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής της ανωτέρω και των συνεργών της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510-65977 και 26510-65991. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας. 

Γιάννενα: Συνελήφθη η "εισπράκτορας" του κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες
Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών 
Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου ή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος 
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι η συλληφθείσα εμπλέκεται σε (9) περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή των Ιωαννίνων, της Λαμίας, της Λάρισας, της Καλαμάτας και της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας καθώς και σε τουλάχιστον (30) απόπειρες απάτης 
Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 146.500 ευρώ 
Συνελήφθη, στις 23-11-2019 το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, 60χρονη αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στην συστηματική εξαπάτηση πολιτών, με διάφορα τεχνάσματα. 
Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απατών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για απάτες στην πόλη των Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 60χρονης, διακριβώθηκε η εγκληματική της δράση και συνακόλουθα, συνελήφθη κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης. 
Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων, τη στιγμή που η 60χρονη παραλάμβανε από εξώπορτα οικίας σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, όπου την είχε εναποθέσει 71χρονη ημεδαπή, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα τηλεφωνικά συνεργοί της με απατηλές προφάσεις. 
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένους και προσποιούμενοι: 
· είτε τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι ένας στενός συγγενής τους (συνήθως τέκνο τους), εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου, απαιτούσαν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση, 
· είτε τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα. 
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα, έχοντας αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα», μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα. 
Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες (συνήθως γυναίκα) προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια. 
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι η 60χρονη εμπλέκεται επιπρόσθετα σε εννέα απάτες που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 08-08-2019 έως και 09-11-2019 και συγκεκριμένα: 
· την 08-08-2019 στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, όπου απέσπασε από 72χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, 
· την 16-09-2019 στη Λάρισα, όπου απέσπασε από 66χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ και χρυσαφικά, 
· την 28-09-2019 στη Λαμία, όπου απέσπασε από 81χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ, 
· την 29-09-2019 στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 79χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ, 
· την 05-10-2019 στην Καλαμάτα, όπου απέσπασε από 81χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (52.000) ευρώ, 
· την 16-10-2019 στη Λαμία, όπου απέσπασε από 76χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ, 
· την 22-10-2019 στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 81χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, 
· την 03-11-2019 στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 84χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ, 
· την 08-11-2019 στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 77χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (21.000) ευρώ. 
Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον άλλους τριάντα (30) πολίτες στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας. 
Στην κατοχή της συλληφθείσας καθώς και σε έρευνα που έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Ιωάννινα όπου διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
· το χρηματικό ποσό των -1.675- ευρώ 
· το χρηματικό ποσό των -127- λεβ, 
· χρυσαφικά, 
· χειρόγραφες σημειώσεις,
· τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων. 
Η συλληφθείσα, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 
Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για εμπλοκή της και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό των συνεργών της, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 
Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτρέπει τους πολίτες: 
να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.). 
σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. 
σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). 
να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών. 
Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους. 
Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων. Συνέχεια...

Προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π. συζήτησαν εργαζόμενοι και Β. Γιόγιακας με την Δ. Μιχαηλίδου

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π. συζήτησαν εργαζόμενοι και Β. Γιόγιακας με την Δ. Μιχαηλίδου

Θέματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Αμεα (Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π -μεα) τέθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κ.Δ.Α.Π. και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π Ηγουμενίτσας με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.
Τη συζήτηση απασχόλησαν η οργανική ένταξη των Κέντρων στους Δήμους καθώς και η κατοχύρωση σταθερής εργασιακής σχέσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε χρόνο. Επείγουσα χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι των Κέντρων την ανάγκη να ανασυσταθεί ομάδα εργασίας με σκοπό να καταλήξει σε λύσεις για τη σταθερή χρηματοδότηση του θεσμού και γενικότερα για την εύρυθμη λειτουργία του. Η κα Μιχαηλίδου αναγνώρισε το κοινωνικό έργο που επιτελούν οι δομές και δεσμεύτηκε να επανέλθει με προτάσεις στα αιτήματα των εργαζομένων.
Συνέχεια...

Ο Άγιος Σπυρίδωνας, το ιερο Σκήνωμα και η μεταφορά του από την Παραμυθιά στην Κέρκυρα

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Ο Άγιος Σπυρίδωνας, το ιερο Σκήνωμα και η μεταφορά του από την Παραμυθιά στην Κέρκυρα

1456… Τρία χρόνια μετά την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς, ένας πρεσβύτερος, κερκυραϊκής καταγωγής, ο πάτερ Γεώργιος Καλοχαιρέτης, έκρυψε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα καθώς και της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, μέσα σ’ ένα καλάθι και αφού τα σκέπασε με χόρτα, τα φυγάδευσε από την τουρκεμένη Κωνσταντινούπολη. Ο λόγος… ο φόβος των Τούρκων και το μίσος σε κάθε τι Χριστιανικό.
Ο Γεώργιος Καλοχαιρέρης με επιμονή και πάθος και αφού διάσχισε την μισή Ελλάδα, φτάνει στη Παραμυθιά που τα χρόνια εκείνα ήταν μεγάλο Θρησκευτικό κέντρο. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο πως μερικά χρόνια αργότερα (το 1500), μεταφέρθηκε στη Παραμυθιά η έδρα της Επισκοπής από την Επισκοπή Βουθρωτού της Βορείου Ηπείρου και έτσι όλο αυτό το μεγάλο τμήμα της Ηπείρου, άνηκε διοικητικά στη Μητρόπολη Παραμυθιάς.
Πλούσια θρησκευτικά περιοχή η Παραμυθιά και έδρα του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού, το σκήνωμα του οποίου βρέθηκε στην Κέρκυρα και στο κάστρο της Κασσιόπης, πριν μεταφερθεί στην Βενετία. Η Παραμυθιά ειναι και έδρα του Αγίου Αναστάσιου που αλλαξοπίστησε τον γιο του Πασά της Παραμυθιάς που αργότερα σαν Δανιήλ ίδρυσε την Παναγία της Μυρτιδιώτισσα στην Κέρκυρα. Έδρα επίσης επίσης του Διάδοχου Φωτικής τα συγγράμματα του οποίου διδάσκονται ακόμα και σήμερα στις θεολογικές σχόλες της χώρας.
Σε αυτή την περιοχή και στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Παραμυθίας που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας και που θα έπρεπε να γίνει μνημείο Unesco, εναποτέθηκαν τα ιερά σκηνώματα του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Θεοδώρας.
Τα ιερά Σκηνώματα, λατρεύτηκαν από τον τοπικό λαό και κλήρο, παρά τον φόβο της τρομοκρατίας και του ανθελληνισμού που επικρατούσε σε όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας. Άλλωστε την Παραμυθιά την είχαν επιλέξει οι Οθωμανοί ως διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής με ότι αυτό και αν σημαίνει. Αυτος ήταν και ο λόγος που μερικά χρόνια μετά, οι συνθήκες επέβαλαν για λόγους ασφαλείας την μεταφορά τους στην Κέρκυρα.
Τα ιερά λείψανα, που τοποθετήθηκαν αρχικά στο ναό του Αγίου Αθανασίου, τα κληρονόμησαν οι τρεις γιοί του Καλοχαιρέτη, Μάρκος, Λουκάς και Φίλιππος (έτσι συνηθιζόταν τότε στην Ενετική Κέρκυρα). Το μερίδιο του ο Μάρκος, το σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, το δώρισε το 1483 στο λαό της Κέρκυρας.
Οι κληρονόμοι του λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα προσπάθησαν να μεταφέρουν το άγιο λείψανο εκτός της Κέρκυρας αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των Κερκυραίων και εγκατέλειψαν το σχέδιο τους. Εν τέλει μεταβίβασαν τα δικαιώματα τους στην κόρη του Φιλίππου, Ασημίνα. Το λείψανο πέρασε τελικά στην ιδιοκτησία της οικογένειας Βούλγαρη, ως προίκα της Ασημίνας, όταν παντρεύτηκε το Σταματέλλο Βούλγαρη το 1520. Από τότε και για τέσσερις αιώνες έως το 1925, βρισκόταν στην κυριότητα της οικογένειας. Αρχικά και μέχρι το 1528 το λείψανο μεταφέρθηκε στον καθεδρικό ναό του Ταξιάρχου Μιχαήλ στο Καμπιέλο. Το 1528 ο Σταματέλλος Βούλγαρης το μετέφερε στο ναό, που έχτισε η οικογένεια προς τιμήν του Αγίου στο προάστιο του Σαρόκκου (Αγίου Ρόκκου).
Ωστόσο το 1537,κατά τη διάρκεια της πρώτης πολιορκίας της Κέρκυρας από τους Τούρκους, το σκήνωμα μεταφέρθηκε για ασφάλεια στο ναό των Αγίων Αναργύρων στο Παλαιό Φρούριο και επέστρεψε μετά τη λύση της πολιορκίας. Το 1577 αποφασίστηκε η κατεδάφιση του ναού, καθώς έπρεπε να επεκταθούν τα τείχη.
Το λείψανο μεταφέρθηκε προσωρινά και πάλι στο ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων στη Γαρίτσα, μέχρι και το 1589, οπότε και πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του σημερινού ναού, η ολοκλήρωση του οποίου έγινε περίπου το 1594, και παραμένει εκεί μέχρι και σήμερα.
Το 1967 ο ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνος της Κέρκυρας αναγνωρίστηκε επισήμως ως ίδιον Ν.Π.Δ.Δ με Προεδρικό Διάταγμα, υπό την επωνυμία «Ιερόν Προσκύνημα Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας».
Διαβάστε εδω τα πάντα για τον Άγιο Σπυρίδωνα και επισκεφθείτε εικονικά τον Ι.Ν της Κέρκυρας οπου φυλάσσεται το Ιερό Σκηνωμά του

http://www.paramythia-online.gr/
Συνέχεια...

Η εορτή του Αγ. Σπυρίδωνος στο Φιλιάτι το 1935!

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Η εορτή του Αγ. Σπυρίδωνος στο Φιλιάτι το 1935!Φιλιάτες 12/12/1935, απο την εφημερίδα ¨ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ¨

(Από ανάρτηση του Γιώρου Κώτση)
Συνέχεια...

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας της 11ης Δεκεμβρίου 2019 (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιορτάζει ο Άγιος Σπυρίδων, πολιούχος της Κέρκυρας

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Γιορτάζει ο Άγιος Σπυρίδων, πολιούχος της Κέρκυρας

Ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε περί το 270, στο τώρα κατεχόμενο χωριό Άσσια της Κύπρου. Στα νεανικά του χρόνια ζούσε ως απλός αλλά ενάρετος βοσκός. Παντρεύτηκε και απόκτησε μια κόρη, την Ειρήνη. Μετά τη χηρεία του ασπάσθηκε το μοναχικό βίο, μελέτησε πολύ, απόκτησε μεγάλη σοφία και χάρη στις θρησκευτικές του αρετές, έγινε Επίσκοπος της κωμοπόλεως Τριμυθούντος. Έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο το 325. Πέθανε το 348.
Ο Άγιος Σπυρίδων τιμάται ως άγιος από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η μνήμη του γιορτάζεται στις 12 Δεκεμβρίου στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο ομώνυμος ναός στην Κέρκυρα

Ο ναός ο οποίος στεγάζει σήμερα το σκήνωμα του αγίου, κτίστηκε στα 1589 και ανήκει στο ρυθμό της μονόκλιτης βασιλικής. Το ψηλό και πυργωτό καμπαναριό, ως συμπλήρωμα του ναού, κτίστηκε το 1620. Το σημερινό τέμπλο του ναού, κατασκευασμένο από μάρμαρο της Πάρου, κατασκευάστηκε το 1864 και είναι έργο του αυστριακού αρχιτέκτονα Μάουερς. Η ουρανία είναι ζωγραφισμένη από τον Κερκυραίο ζωγράφο Νικόλαο Ασπιώτη το 1852, ενώ οι εικόνες του τέμπλου είναι φτιαγμένες από τον επίσης Κερκυραίο ζωγράφο, Σπύρο Προσαλένδη. Η σημερινή λάρνακα φτιάχτηκε στη Βιέννη το 1867. Είναι από σκληρό, πολυτελές ξύλο με εξωτερική ασημένια επένδυση. Βρίσκεται τοποθετημένη μέσα στην κρύπτη, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για να δεχθεί το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες.
Είναι ένα από τα τρία άφθορα λείψανα στο Ιόνιο, του Άγιου Σπυρίδωνα, του Αγίου Γεράσιμου και του Αγίου Διονυσίου.
Όταν απέθανε το 348, το λείψανο τοποθετήθηκε σε μαρμάρινη λάρνακα δίπλα στην είσοδο του Ναού της Τριμυθούντος της Κύπρου και παρέμεινε τριακόσια χρόνια μετά τον θάνατό του. Η λάρνακα παραμένει ακόμα και σήμερα στο ίδιο ακριβώς μέρος. (Βιογράφος του Αγίου Σπυρίδωνος είναι ο επίσκοπος Πάφου Θεόδωρος).
Το 648 μ. χ. η Κύπρος αντιμετώπιζε μεγάλες επιδρομές από τους Σαρακηνούς και το λείψανο μεταφέρθηκε για ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Τοποθετήθηκε σε ναό μαζί με το λείψανο της Θεοδώρας της Αυγούστας. Παρέμεινε στην βασιλίδα των πόλεων μέχρις ότου ο ιερέας Γρηγόριος Πολύευκτος λίγες μέρες πριν την άλωση, πήρε τα δύο λείψανα και τα μετέφερε μέσω Σερβίας, Θράκης και Μακεδονίας στην Παραμυθιά της Ηπείρου. Τρία χρόνια περιπλανήθηκε από τόπο σε τόπο μέχρις ότου φτάσει στην Κέρκυρα. Όλο αυτό το διάστημα είχε τοποθετήσει τα λείψανα σε σακιά με άχυρα και όποιος τον ρωτούσε, τους έλεγε πως είναι τροφή για το υποζύγιό του.
Το 1456 έφτασε στην Κέρκυρα γιατί πίστευε πως τα λείψανα θα ήταν ασφαλισμένα. Τα Επτάνησα εκείνη την εποχή βρίσκονταν κάτω από την εξουσία των Ενετών. Ο ιερέας Γρηγόριος Πολύευκτος βρήκε ένα συμπολίτη του πρόσφυγα, τον ιερέα Γεώργιο Καλοχαιρέτη και του κληροδότησε το λείψανο του Αγίου.
Μετά τον θάνατο του ο Γεώργιος Καλοχαιρέτης, άφησε κληρονομιά στους γιούς του στο Λουκά και Φίλιππο το λείψανο του Άγιου Σπυρίδωνα. Οι δύο αδελφοί θέλησαν να μεταφέρουν το λείψανο στην Βενετία. Η υπόθεση μάλιστα εκδικάστηκε από την Ενετική Γερουσία. Το ανώτατο δικαστικό όργανο του κράτους, αποφάσισε ότι το λείψανο αποτελεί ιδιοκτησία των αδελφών, άρα διατηρούν το αναφαίρετο δικαίωμα να το μεταφέρουν όπου εκείνοι επιθυμούν. Τελικά όμως η μεταφορά δεν πραγματοποιήθηκε διότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον Κερκυραϊκό λαό και το ανώτατο δικαστικό όργανο δεν επέμεινε και επικράτησε η σκέψη ότι δεν έπρεπε να δημιουργούνται δυσαρέσκειες στους λαούς οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τη Βενετική σημαία.
Το 1512 συντάχθηκε στην Άρτα δωρητήριο συμβόλαιο στο όνομα της Ασημίνας Καλοχαιρέτη, κόρης του Φιλίππου, η οποία παντρεύτηκε τον Σταμάτιο Βουλγαρι(η) και η οποία με τη σειρά της άφησε διαθήκη που χρονολογείται από τις 25 Νοεμβρίου 1517 και ορίζει πως το Ιερό Λείψανο του Αγίου παραμένει ως κληρονομιά στους γιούς της και στους απογόνους τους.

Άγιος Σπυρίδων: ο πολιούχος, προστάτης Άγιος της Κέρκυρας και η λατρεία του

Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της χριστιανοσύνης είναι ο Άγιος Σπυρίδων, πολιούχος της Κέρκυρας και προστάτης Άγιος της. Από τα χρόνια της Ενετοκρατίας, οι Κερκυραίοι πιστοί (Ορθόδοξοι και Καθολικοί) συμμετείχαν με θρησκευτική ευλάβεια στη λατρεία του πολιούχου της Κέρκυρας. Σημαντικό μέρος των λατρευτικών αυτών εκδηλώσεων ήταν οι λιτανείες του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα. Οι λιτανείες αυτές είναι συνυφασμένες με τα θαύματα που αποδίδονται σ’ αυτόν καθώς θεωρείται ότι έσωσε αρκετές φορές το νησί από την καταστροφή και το λιμό. Η αρχαιότερη λιτανεία στο νησί είναι αυτή του Μεγάλου Σαββάτου. Στα μέσα του 16ου αιώνα μεγάλη ξηρασία είχε πλήξει όλη την Ευρώπη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι καλλιέργειες και να υπάρχουν ελλείψεις σε σιτηρά. Ο λαός της Κέρκυρας περνούσε δύσκολα καθώς δεν υπήρχε ούτε μια αποθήκη με σιτάρι. Ωστόσο, ο πληθυσμός του νησιού σώθηκε το Μεγάλο Σάββατο του 1553 μ. Χ. Σύμφωνα με την παράδοση, ένα πλοίο με φορτίο σιταριού περνούσε στα ανοιχτά της Κέρκυρας, με άλλο προορισμό, τότε έκανε την εμφάνισή του ο Άγιος Σπυρίδων στο όνειρο του καπετάνιου και του υπέδειξε να ξεφορτώσει το φορτίο του στο λιμάνι της Κέρκυρας. Η λιτανεία που έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια απ’ όλες τις άλλες είναι αυτή της Κυριακής των Βαΐων. Η πανώλη, μια θανατηφόρα λοιμική νόσος, έπληττε την Ιταλία και τα Ιόνια νησιά. Η ασθένεια ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1629 μετά την άφιξη ενός πλοίου από την Ιταλία. Αν και είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα από τις υγειονομικές αρχές του νησιού, τα κρούσματα της ασθένειας συνεχώς πολλαπλασιάζονταν. Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα του 1630 πολλοί ασθενείς έβλεπαν στον ύπνο τους τον Άγιο να τους ευλογεί και να τους χαρίζει υγεία. Ακόμα, οι νυχτερινοί φύλακες του Παλαιού Φρουρίου έβλεπαν ένα υπερκόσμιο φως να αιωρείται από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Έπειτα, τα κρούσματα ελαττώθηκαν έως ότου σταμάτησαν οριστικά την ημέρα των Βαΐων του 1630. Μετά από απόφαση της Βενετικής Διοίκησης στις 29 Οκτωβρίου 1673 καθιερώθηκε η λιτάνευση του λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου (το γνωστό ως « Πρωτοκύριακο» για τους ντόπιους). Κατά τη διάρκεια του έτους 1673 η επιδημία της πανώλης απείλησε την Κέρκυρα. Κατά τους συναξαριστές, η επιδημία σταμάτησε απότομα τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου του 1673. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής, τότε επί τρεις νύκτες στην κορυφή του καμπαναριού του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, μέσα από ένα υπερκόσμιο σταθερό φως διακρινόταν ο Άγιος αιωρούμενος να κρατά σταυρό στο χέρι και να καταδιώκει το θανατικό που έμοιαζε με μαύρο φάντασμα. Ανάμεσα στις προθέσεις της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν και η επέκταση της προς τη Δύση και συνεχώς προσπάθησαν πολλές φορές να θέσουν υπό την κατοχή τους τα Ιόνια νησιά. Από το 1431 οι Τούρκοι με συχνές επιδρομές προσπαθούσαν καταλάβουν την Κέρκυρα. Έτσι, στις αρχές του 18ου αιώνα η Βενετία στέλνει στην Κέρκυρα τον στρατάρχη Σούλεμπουργκ προκειμένου να ηγηθεί της άμυνας του νησιού. Στις 8 Ιουλίου του 1716 με απόβαση των Τούρκων στο νησί κυριεύονται τα οχυρά του Μαντουκιού και της Γαρίτσας, τα φρούρια Αβράμη και Σωτήρος και ένας από τους κυριότερους προμαχώνες του Νέου Φρουρίου. Οι τουρκικές επιθέσεις συνεχίστηκαν επί έναν ολόκληρο μήνα μέχρι τις 8 Αυγούστου. Μετά από προσευχές και παρακλήσεις του κερκυραϊκού λαού προς τον Άγιο Σπυρίδωνα για να παρέμβει και να σώσει το νησί, στις 9 Αυγούστου ξεσπά στο νησί μια καταστροφική καταιγίδα. Τότε, πανικός επικράτησε στο στρατόπεδο των Τούρκων, όπου κυκλοφορούσε η είδηση ότι πολλοί εξ αυτών είδαν τον Άγιο με τη μορφή καλόγερου να βγαίνει από τον ιερό ναό (όπου και το λείψανο του ) και να απειλεί Τούρκους στρατιώτες με αναμμένο πυρσό. Η ραγδαία νεροποντή και ο φόβος από την είδηση αυτή οδήγησαν τους Τούρκους σε άτακτη υποχώρηση την 11η Αυγούστου. Με νόμο η Βενετία θέσπισε την καθιέρωση της ετήσιας λιτανείας του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα στις 11 Αυγούστου.

Συνέχεια...

Η Μάγδα Τάτση συντονίστρια των "Οριζόντων Ηπείρου" στη Θεσπρωτία

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Η Μάγδα Τάτση συντονίστρια των "Οριζόντων Ηπείρου" στη Θεσπρωτία
Τον απολογισμό των 100 ημερών της αντιπολιτευτικής θητείας των «Οριζόντων Ηπείρου», εντός και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου, έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, το πρωί της Τετάρτης, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σπύρος Ριζόπουλος. 
Παράλληλα, από τον επικεφαλής των συντονιστών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, έγινε η παρουσίαση των στελεχών που έχουν αναλάβει την αποστολή της διεύρυνσης της παράταξης στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, ενόψει του καλοκαιριού του 2020, οπότε προγραμματίζεται να γίνει το συνέδριο της παράταξης. 
Ο κ. Μιχάλης Νάτσης συγκεκριμένα, τόνισε ότι μέχρι το αργότερο τον Ιούνιο του 2020, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της παράταξης και με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 120 μέλη, ο στόχος να φτάσει ως τότε η παράταξη τα 300 μέλη, είναι παραπάνω από σίγουρος, όπως είπε. Τα πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου είναι όλες γυναίκες: 
Η Μάγδα Τάτση, γενική οικογενειακή γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου, αναλαμβάνει την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας 
Η Μαρινάκη Γεωργία δικηγόρος με μεταπτυχιακά στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων αναλαμβάνει συντονίστρια στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. 
Η Σόφη Βλασσίου, Χημικός, αναλαμβάνει συντονίστρια στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και τέλος, 
η Μάρω Νάκα, Αρχαιολόγος, Καθηγήτρια Αγγλικών, πρώην δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αρταίων αναλαμβάνει συντονίστρια στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. 
Συνέχεια...

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας Ν. Θεσπρωτίας

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας Ν. Θεσπρωτίας

Ο Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας, σας ενημερώνει ότι ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 8 Δεκεμβρίου 2019 και τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, αναδείχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιό του με την εξής σύνθεση: 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργος Βασίλης 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπέης Σπύρος 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπαζώη Αγλαϊα 
ΤΑΜΙΑΣ: Μιχαλά Χριστίνα 
ΕΦΟΡΟΣ: Κυρίτση Ελπίδα 
ΜΕΛΟΣ (Α): Καρβούνη Σωτηρία 
ΜΕΛΟΣ(Β): Τακόρη Παναγιώτα 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ         ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ 


Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: «Το επιβατικό κοινό αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ωφελείται άμεσα από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ»

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Μάριος Κάτσης: «Το επιβατικό κοινό αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ωφελείται άμεσα από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ» 

Πέντε μήνες χρειάστηκε το Επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη για να δημοσιεύσει μια έτοιμη υπουργική Απόφαση ενός ώριμου και ήδη σχεδιασμένου έργου από τον Ιούνιο του 2019 ώστε η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» να διαχειριστεί τη δράση για την ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών προκειμένου να παρέχουν ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό 
Οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα αποκτούν χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από το έργο συνολικού προϋπολογισμού 27.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη 16.200.000 ευρώ) που σχεδιάστηκε από το πρώην Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020. Έτσι ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημά τους για στήριξη από την Πολιτεία. 
Από την άλλη το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των αναβαθμισμένων ψηφιακών υπηρεσιών σε θέματα πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο, εντός και εκτός του οχήματος (έξυπνες στάσεις, ηλεκτρονικοί πίνακες ενημέρωσης για άφιξη και αναχώρηση οχήματος, αλλά και καθ’ όλη τη διαδρομή με τη αξιοποίηση ολοκληρωμένου τηλεματικού συστήματος και μέσω mobile εφαρμογών), δωρεάν WiFi, αγορά εισιτηρίων με χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αυτόματοι πωλητές κ.ά. 
Το ολοκληρωμένο σχέδιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατ’ εφαρμογή της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021 στον τομέα των συγκοινωνιών, έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα και στην περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών οδικών μεταφορών τόσο των αστικών όσο και των υπεραστικών μετακινήσεων. 
Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, κοντεύουν να φτάσουν σε τριψήφιο αριθμό τα Δελτία Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το τι «θα» κάνει ή τι βρήκε έτοιμο, ώστε να μετασχηματιστεί ψηφιακά η χώρα. Στην πράξη, όχι μόνο δεν έχει ωριμάσει κανένα νέο έργο, αλλά καθυστερεί χαρακτηριστικά ή ακυρώνει και έργα που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό της έξυπνης στάθμευσης, του δορυφορικού διοδίου ή των νέων ταυτοτήτων. 
Τους καλούμε να προχωρήσουν τάχιστα τις διαδικασίες, το επιβατικό κοινό δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ξεκίνησε η διανομή ειδών καθαριότητας για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Θεσπρωτία: Ξεκίνησε η διανομή ειδών καθαριότητας για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ

Η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ενημερώνει τους πολίτες, ότι οι Εταίροι της, Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Σουλίου και Δήμος Φιλιατών, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015 -2016» με κωδικό ΜΙS 500138 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD», θα διανείμει είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής ήτοι : 
ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΛΑΚΑ 
ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 
ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ 
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ 
ΣΑΜΠΟΥΑΝ 

σε δικαιούχους οι οποίοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) που τροποποίησαν την αίτησή τους, δηλώνοντας ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ. 

ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
Από ΤΕΤΑΡΤΗ 11/19/2019 έως και ΤΡΙΤΗ 17/12/2019 και ώρα 10.00 έως 13.00 στην πρώην Μαθητική Εστία 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ 
Από ΤΡΙΤΗ 17/19/2019 έως και ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/2019 και ώρα 9.00 έως 13.00 στο ΚΕΓΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
Από ΠΕΜΠΤΗ 12/19/2019 έως και ΤΡΙΤΗ 17/12/2019 και ώρα 9.00 έως 13.00 στους Φιλιάτες 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, καΠετούση Μαρία & καΓεωργίου Όλγα, τηλ. επικοινωνίας:2665360187 και email m.petousi@php.gov.gr & o.georgiou@php.gov.gr

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη 
Π.Ε. Θεσπρωτιας 

Συνέχεια...

Μόνο 85 (!!!) θέματα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Δεκεμβρίου 12, 2019 0
Μόνο 85 (!!!) θέματα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ 
(Συνεδρίαση Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019) 


Την Πέμπτη 12-12-2019 και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 18-10-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού κόμβος Ζωτικού – Άγιος Ανδρέας», προϋπολογισμού 377.000,00 € με Φ.Π.Α. 
2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 15-10-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού πρόσβασης στα Λουτρά Καβασίλων», προϋπολογισμού 323.000,00 € με ΦΠΑ. 
3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 27-09-2019 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση καθολικού Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Φραγκάδων Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 175.000,00 € με Φ.Π.Α. 
4. Έγκριση του από 29-11-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-11-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανάπλαση εισόδου Κόνιτσας (Α’ Φάση)» προϋπολογισμού 300.000,00 € με Φ.Π.Α. 
5. Έγκριση του από 03-12-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 28-11-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Κ. Κόνιτσας Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 496.200,00 € με Φ.Π.Α. 
6. Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου» προϋπολογισμού 122.000,00 € με Φ.Π.Α. 
7. Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση σύνδεσης διακλάδωσης δρόμου Ζωτικό – Μπεστιά με Κάτω Ζωτικό», προϋπολογισμού 140.000,00 € με ΦΠΑ. 
8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης επί της ΕΟ Άρτας-γέφυρας Καλογήρου στη διασταύρωση για Μουσικό Σχολείο Άρτας και επί της ΕΟ Παραμυθιάς-Γλυκής», αναδόχου Δημητρίου Τέλη Ε.Δ.Ε., μέχρι την 27-05-2020. 
9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας συνδετήριας οδού Ελαίας – Φιλιατών με Κάτω Ξέχωρο», αναδόχου τεχνικής εταιρείας «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.», μέχρι την 30-06-2020. 
10. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας» αναδόχου «ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 19-06-2020. 
11. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση βατότητας στην οδό Πέρδικα – Λαγομάνδρα», αναδόχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΖΩΗΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 31-05-2020. 
12. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση κατολισθήσεων στην περιοχή Σάρρας (τοποθέτηση πλέγματος και αγκυρίων) για προστασία της οδού Μηλιά - όρια νομού προς Γρεβενά», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ. 
13. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια υλικών για τη συντήρηση του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο ΕΟΔ Περιφέρειας Ηπείρου των Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας έτους 2020. 
14. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση κοινοχρήστων κτηνοτροφικών υποδομών στην περιοχή του Μονοδενδρίου (προμήθεια υλικών)». 
15. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βάθρων γεφυρών και στήριξη πρανών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Βρυσοχώρι (προμήθεια υλικών)». 
16. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (Υπερβάσεως σε ποσοστό 14,96 %) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση από κατολίσθηση τμήματος επαρχιακής οδού Λιά – Βαβούρι», αναδόχου «ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.». 
17. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 42ης επαρχιακής οδού Δίκορφο – Μανασσής – Μηλιωτάδες», αναδόχου Γεωργίου Ντάφλη, μέχρι την 30-04-2020. 
18. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακών οδών από Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών προς Δερβίζιανα και προς Θεριακήσι-Μελιγγοί», αναδόχου εταιρείας «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.», μέχρι την 30-04-2020. 
19. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή πλακοσκεπών οχετών στην επαρχιακή οδό Ανθοχώρι-Περιστέρι», αναδόχου «Κωνσταντίνος Κούγκουλης Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 30-06-2020. 
20. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (με τροποποίηση της σύμβασης σε ποσοστό 14,97 %) και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Περίβλεπτος – Δίκορφο έως το Σημείο Στάσης Πυροσβεστικού Οχήματος περιοχής», αναδόχου ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ. 
21. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια Πίνακα μέσης τάσης (τύπου DM1-Μ) και υλικών υψηλής τάσης για αποκατάσταση αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Πεδιάδας-Παραμυθιάς». 
22. Συγκρότηση και ορισμός των μελών των Επιτροπών του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016 της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2020. 
23. Έγκριση παράτασης ισχύος των συμβάσεων του ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και των νομικών προσώπων χωρικής αρμοδιότητάς της. 
24. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 195475/12198/09-12-2019 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, περί παράτασης του χρόνου υποβολής των δικαιολογητικών κατακύρωσης του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, με Α/Α Συστήματος:75206, για την «Προμήθεια Εξοπλισμού για τη λειτουργία της Σ.Υ.Δ.: Υποέργο 8: Κουρτίνες-Λευκά είδη». 
25. Έγκριση του Πρακτικού Νο5/06-12-2019 της Επιτροπής Διενέργειας του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το διάστημα από 11-09-2019 έως 31-08-2021, με δικαίωμα τετράμηνης παράτασης (έως 31-12-2021) προϋπολογισμού 7.539.336,50 € συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων προαίρεσης και ΦΠΑ. 
26. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Ιωαννίνων. 
27. Διεξαγωγή της δημόσιας προφορικής δημοπρασίας, για τη μίσθωση ακινήτου (γραφείων) για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών της Περιφέρειας Ηπείρου. 
28. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων της Π.Ε. Ιωαννίνων, όπως διαμορφώθηκαν μετά την 7η τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2019. 
29. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη δημοσίευση συνοπτικού πίνακα προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 της Περιφέρειας Ηπείρου. 
30. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2020 των οχημάτων της Π.Ε. Ιωαννίνων. 
31. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 189762/8346/29-11-2019 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων για την εκτέλεση άμεσων και επειγουσών εργασιών καθαρισμού ρεμάτων, χαντακιών, τάφρων κλπ με την απομάκρυνση φερτών υλικών, επιχωματώσεων, απορριμμάτων κλπ για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων υδάτων σε περιοχές της ΠΕ Θεσπρωτίας προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων». 
31. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 189768/8347/29-11-2019 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων για την αποκατάσταση βατότητας μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα ισχυρές βροχές-καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις στο Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων, που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, ζημιές (κατολισθήσεις-καθιζήσεις-πτώσεις λίθων, καθαρισμός τάφρων-χαντακιών από φερτά υλικά κλπ) προς αποφυγή ατυχημάτων για αποκατάσταση και διευκόλυνση της συγκοινωνίας». 
33. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διευθέτηση κοίτης Λούρου ποταμού και άρση προσχώσεων (παροχή υπηρεσιών)». 
34. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες άρσης καταπτώσεων και διευθέτησης ρεμάτων στα όρια των Δ.Δ Αρτοπούλας και Αγίου Ανδρέα (παροχή υπηρεσιών)». 
35. Έγκριση ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, με επιδόματα του άρθρου 3 (παρ 1α – 1β) της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ. 
36. Έγκριση ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, με Ε.Μ.Δ., του άρθρου 2 Κεφάλαιο Α της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ. 
37. Έγκριση τροποποιημένων πινάκων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών ως αποτέλεσμα νέων εγγραφών και μεταβολών που περιλαμβάνονται στην αριθ. 26/2071/21-08-2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί ανάδειξης των προσωρινών μειοδοτών του ηλεκτρονικού διαγωνισμού με Α/Α Συστήματος: 71182. 
38. Έγκριση διόρθωσης περιγραφών, αριθμού μαθητών και ποσοτικών στοιχείων επί των α/α: 53 & 55 δρομολογίων του πίνακα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού με Α/Α Συστήματος: 43952, των α/α: 76 & 82 του πίνακα της Ηλεκτρονικής Διαπραγμάτευσης με Α/Α Συστήματος: 52951, που περιλαμβάνονται στην αριθμ. 26/2118/21-08-2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί έγκρισης της τρίμηνης παράτασης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων. 
39. Έγκριση τροποποιημένων πινάκων δρομολογίων παράτασης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων που αφορούν στους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς με α/α Συστήματος: 43952, 52951, 60320 καθώς και του πίνακα δρομολογίων της με αρ. 169493/12863/22-11-2018 Διαπραγμάτευσης (παράταση άρθρο 101 του Ν. 4604/2019) καθώς και του πίνακα δρομολογίων που ανατέθηκαν με διάφορες διαδικασίες τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016 και 2016-2017 και ήταν σε ισχύ με νέα παράταση έως τις 30-06-2019 (άρθρο 101 Ν. 4604/2019) και που περιλαμβάνονται στις αριθμ. 22/1727/12/07/2019, 15/1148/09-05-2019 και 28/2260/23-09-2019 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. 
40. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση υποέργου του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ2014ΕΠ53000005 και τίτλο «Επέκταση αγροτικού ηλεκτροφωτισμού 2014-2016 (π.κ.2013ΕΠ03000013)». 
41. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την κάλυψη αμοιβής και εξόδων Δικαστικού Επιμελητή προς επίδοση εγγράφων ή απόψεων της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου. 
42. Έγκριση σύναψης εκτελεστικών συμβάσεων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου» και έγκριση των αντίστοιχων δαπανών και διάθεση πίστωσης. 
43. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 193594/1409/05-12-2019 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης υπηρεσιών για τη φιλοξενία Κινέζων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων το διάστημα 8-12/12/2019». 
44. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διοργάνωση του Τουρνουά προετοιμασίας “ΠΥΡΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ WATER POLO” στα Ιωάννινα στις 13 – 15/12/2019. 
45. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαμόρφωση οδοποιίας πρόσβασης κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων στα όρια του πρώην Δήμου Εγνατίας (παροχή υπηρεσιών)». 
46. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση πρανών και άρση κατολίσθησης κατά μήκος του οδικού δικτύου προς Μηλιά Ιωαννίνων (παροχή υπηρεσιών)». 
47. Έγκριση ανάθεσης της δικαστικής εκπροσώπησης της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας: α) για την άσκηση παρέμβασης υπέρ του κύρους της υπ' αριθμ. 74819/28-05-2019 (ΑΔΑ: ΨΙΧ2ΟΡ1Γ-ΩΛ2) απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας «Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που αφορά το έργο «Οδικός άξονας Πανηπειρωτικό Στάδιο - κόμβος Βογιάνου. Ολοκλήρωση οδικού δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων» και β) για τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης και την υποστήριξη της παρέμβασης. 
48. Έγκριση δαπάνης για την δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας), για την συζήτηση της υπό ΓΑΚ 99770/2019 και ΕΑΚ 4344/2019 αίτησης της εταιρείας ειδικού σκοπού «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΕΕΣ» για ορισμό επιδιαιτητή, και της υπό ΓΑΚ 106770/2019 και ΕΑΚ 4664/2019 κύριας παρέμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου. 
49. Έγκριση του Πρακτικού 01/06-12-2019 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής/τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού, με αντικείμενο την «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Ηπείρου για το έργο CIAK “Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema” στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», προϋπολογισμού € 77.897,00 με ΦΠΑ. 
50. Έγκριση ενδοδικαστικής συμβιβαστικής επίλυσης διαφοράς μετά την άσκηση της από 16-10-2019 αγωγής της εταιρείας «LMW ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» κατά της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Θεσπρωτίας. 
51. Εκπροσώπηση σε ποινική δίκη, των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Θεοδώρου Πατσιούρα και Ιωάννη Τζίμα, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας, κατά τη δικάσιμο της 15-01-2020 ή όποτε η υπόθεση αναβληθεί. 
52. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διευθέτησης ποταμού και στήριξης βάθρων γέφυρας Γκόγκου (παροχή υπηρεσιών)». 
53. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου Αποκατάσταση χώρου στάθμευσης επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή Μετσόβου (προμήθεια υλικών)». 
54. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 13-09-2019 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 150.000,00 € με Φ.Π.Α. 
55. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση βατότητας δρόμου Κρυονέρι – Ναζαίοι Δ.Κ. Τζουμέρκων», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ (ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ)», μέχρι την 06-02-2020. 
56. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Επισκευή, συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας», αναδόχου Περικλή Ζώτου, μέχρι την 20-03-2020. 
57. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων για διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης εντός Τ.Κ. Γκριμπόβου Άρτας (Β’ φάση)». 
58. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για καθαρισμό ρέματος Αμμότοπου και τάφρου Ψαθοτοπίου». 
59. Συγκρότηση Επιτροπής διαγωνισμών για τις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Άρτας, για το έτος 2020 για τους συνοπτικούς διαγωνισμούς (άρθρο 117 Ν.4412/16) και του διαγωνισμούς με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (άρθρο 32 του Ν. 4412/16). 
60. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια ελαστικών για τις ανάγκες των οχημάτων και μηχανημάτων της Π.Ε. Άρτας. 
61. Έγκριση ανάκλησης δέσμευσης πίστωσης και απαλλαγής υπολόγου δαπάνης ΧΕΠ της Π.Ε. Άρτας. 
62. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την έκδοση ΧΕΠ της Π.Ε. Άρτας. 
63. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συλλογή στοιχείων κυκλοφοριακού φόρτου για επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής κόμβου Λουτροτόπου ΠΕ Άρτας (παροχή υπηρεσιών)». 
64. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διευθέτηση όμβριων υδάτων επί της επαρχιακής οδού στη διασταύρωση Άγναντα – Καταρράκτη (προμήθεια υλικών)». 
65. Έγκριση διενέργειας 2ης διαπραγμάτευσης για νέα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-20 και το σχολικό έτος 2020-21. 
66. Έγκριση του Πρακτικού Νο 2/09-12-2019 της Επιτροπής Διενέργειας της διαπραγμάτευσης, για τα νέα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το σχολικό έτος 2019-2020 συνολικού προϋπολογισμού 67.306,05 € με ΦΠΑ. 
67. Έγκριση παράτασης ισχύος των συμβάσεων προμήθειας πετρελαιοειδών για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης. 
68. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 1963588/4613/09-12-2019 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Έγκριση παράτασης προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών κατακύρωσης του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε Θεσπρωτίας, για τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021 (έως 31-08-2021) με δικαίωμα τετράμηνης παράτασης (Α/Α Συστήματος διαγωνισμού: 77449)». 
69. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2019. 
70. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έτους 2020 των οχημάτων της Π.Ε. Θεσπρωτίας. 
71. Έγκριση τροποποίησης της σύμβασης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ως προς το χρονοδιάγραμμα, του έργου με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στη σχεδίαση και υλοποίηση των δράσεων του έργου “Integrating multimodal connections in the Adriatic-Ionian region - ADRIPASS”», στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-B 2014-20 Adriatic – Ionian (ADRION). 
72. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια υλικών για τη συντήρηση του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο ΕΟΔ Περιφέρειας Ηπείρου των Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας έτους 2020. 
73. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 01-10-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συγκοινωνιακά έργα στη Δημοτική Ενότητα Λούρου και στις Τοπικές Κοινότητες Βρυσούλας και Άνω Ράχης της Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 53.400,00 € με ΦΠΑ. 
74. Έγκριση του από 28-11-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 28-11-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Κατασκευή τεχνικών έργων επί της 10ης επαρχιακής οδού Στεφάνης – Θεσπρωτικού - Άσσου», προϋπολογισμού 30.000,00 € με Φ.Π.Α. 
75. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Τεχνικά έργα ανάσχεσης βραχοπτώσεων ανάντη πρανούς τμήματος Πάργα – Ανθούσα της 5ης Επαρχιακής οδού» αναδόχου τεχνικής εταιρείας «ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.» μέχρι την 08-05-2020. 
76. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας. 
77. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάστασης κοίτης ρεμάτων στα όρια του πρώην Δήμου Φαναρίου (παροχή υπηρεσιών)». 
78. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσες εργασίες άρσης προϊόντων κατολίσθησης και προστασίας πρανών επί της οδού προς Καταρράκτη (παροχή υπηρεσιών)». 
79. Έγκριση μετάβασης στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου στην Ποτένζα (Potenza) της Ιταλίας, για την υπογραφή σύστασης του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας Proximity GECT και πρώτης σύσκεψης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφέρειας Μπαζιλικάτα (Basilicata) της Ιταλίας και έγκριση των σχετικών δαπανών. 
80. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια παραδοσιακών γλυκών ενόψει των επισκέψεων του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων σε Ιδρύματα και στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. 
81. Έγκριση παράθεσης δεξίωσης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου για την Πρωτοχρονιά και έγκριση των σχετικών δαπανών. 
82. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Η προφορά του γενικού Χημείου του Κράτους στην προστασία της δημόσιας υγείας και του καταναλωτή» στις 16/12/2019. 

83. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διοργάνωση Έκθεσης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων «Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Ιωάννινα από τον Ρήγα στον Byron» από Δεκέμβριο 2019 – Ιούνιο 2021». 

84. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας (χειμερινής ένδυσης και υπόδησης) του προσωπικού της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων. 

85. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Σεισμοπλήκτους της Αλβανίας, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας. 
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Πέμπτη 12/12