01/22/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλη μείωση τζίρου στη Θεσπρωτία το Νοέμβριο σε εστίαση και καταλύματα - Αύξηση σε Γιάννενα και Πρέβεζα

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Μεγάλη μείωση τζίρου στη Θεσπρωτία το Νοέμβριο σε εστίαση και καταλύματα - Αύξηση σε Γιάννενα και Πρέβεζα

Κατά 16,4% υψηλότερος ήταν ο τζίρος του Νοεμβρίου στον κλάδο των καταλυμάτων και της εστίασης στο Νομό Ιωαννίνων σε σύγκριση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Το ρεκόρ αύξησης ωστόσο στην Ήπειρο έχει ο Νομός Πρέβεζας καθώς αυτή ανήλθε στο 40,5%.

Στον αντίποδα Άρτα και Θεσπρωτία που καταγράφουν μείωση του τζίρου για καταλύματα και εστίαση η οποία για τη Θεσπρωτία φτάνει στο 20,6 % και για την Άρτα στο 1,9%,

Η αναλυτική εικόνα
Συνέχεια...

Και στη Θεσπρωτία θύματα του ψευτογιατρού - Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία του

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Και στη Θεσπρωτία θύματα του ψευτογιατρού - Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία του

Και στη Θεσπρωτία υπάρχουν θύματα του ψευτογιατρού και του Γερμανού συνεργού του που αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κατηγορίες.

Ο ψευτογιατρός ξεκίνησε τη δράση του το 2009 και μέχρι το 2021 κατάφερε να αποσπάσει από θύματά του ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο.

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απάτη (κατ’ εξακολούθηση και οι δύο τελευταίες), ενώ ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται στα χέρια ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Τα θύματά τους, σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Χίο, την Ηγουμενίτσα και σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι παθόντες «από στόμα σε στόμα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μάθαιναν για την προτεινόμενη θεραπεία και τους αναζητούσαν με την ελπίδα της υποσχόμενης πλήρους ίασης .

Η δράση τους είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Μάλιστα η αστυνομική έρευνα εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ψευτογιατρών να είναι πάνω από πέντε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δύο τους εξαπάτησαν τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο, ως επί το πλείστον, αλλά και ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις.

Εντωμεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 44χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος εξαπατούσε δεκάδες ασθενείς με σοβαρές ασθένειες, με αποτέλεσμα πέντε από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους, καθώς σταμάτησαν την πραγματική θεραπεία τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

- απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,

- ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,

- απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,

- βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,

- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από -εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα,οι οποίες φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τουλάχιστον από το έτος 2009

Πρόκειται για τον:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Διονύσιο του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης, γεν. 24-09-1957, στην Αθήνα


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την αναγνώριση του ανωτέρω από άλλους παθόντες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η περαιτέρω δράση του.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388370, 2310-388375, 2310-388424 και 2310-388425 του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και του υπασπιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 16-07-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Μειώσεις και απαλλαγές δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Μειώσεις και απαλλαγές δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Μειώσεις και απαλλαγές Δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας αποφάσισε ομόφωνα με την υπ’ αριθμ. 195/2022 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Βασίλειου Γκόλια. 

Πιο συγκεκριμένα:

Άποροι:
Απαλλαγή 100% (Με προσκόμιση πιστοποιητικού απορίας)

Ανάπηροι:
- Απαλλαγή 100% (Ανάπηροι 67% και άνω - γονέας ή παιδί - με οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 € ετησίως)

- Μείωση 50% (Ανάπηροι 67% και άνω - γονέας ή παιδί - με οικογενειακό εισόδημα από 20.000 € έως 50.000 € ετησίως)

Πολύτεκνοι:
- Απαλλαγή 100% (Πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 € ετησίως)

- Μείωση 50% (Πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα από 20.000 € έως 50.000 € ετησίως)

- Μείωση 50% (Πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα και εισόδημα έως 25.000 €)

Τρίτεκνοι:
Μείωση 50% (Τρίτεκνοι με ανήλικα τέκνα και εισόδημα έως 25.000 €)

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλειος Γκόλιας σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:

«Θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωσή μας τη συμπαράσταση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου μας, συνεχίζουμε την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή τους, με αποφάσεις που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.

Για τη λήψη της ευεργετικής αυτής απόφασης, βασική προϋπόθεση καθίστατο η πλήρης εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας και η μη περαιτέρω αύξηση των τελών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να έχει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών. Έτσι, η εν λόγω απόφαση ελήφθη τη σωστή χρονική στιγμή, διότι σε προγενέστερο χρόνο δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς δεν θα στηριζόταν στις προϋποθέσεις που θέτει για την εφαρμογή της ο Νομοθέτης.

Ως Δημοτική Αρχή, με κοινωνικό πρόσωπο κι έχοντας σταθερή επιλογή την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, συνεχίζουμε το έργο μας μακριά, από ανούσιες επικοινωνιακές πολιτικές κι έχοντας στο επίκεντρο μόνο το όφελος των πολιτών».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Βασίλειος Γκόλιας
Συνέχεια...

Διαδικτυακή Ημερίδα Διαβούλευσης Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας για τις Περιοχές του ∆ικτύου Natura 2000

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Διαδικτυακή Ημερίδα Διαβούλευσης Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας για τις Περιοχές του ∆ικτύου Natura 2000

Στο πλαίσιο του έργου «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ), Σύνταξη Προεδρικών ∆ιαταγµάτων Προστασίας και Σχεδίων ∆ιαχείρισης για τις Περιοχές του ∆ικτύου Natura 2000» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η «ADENS ΑΕ» και η «Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ και συνεργάτες ΟΕ», Εταιρείες Ανάδοχοι της Μελέτης, και τα µέλη της ομάδας έργου, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή ημερίδα µε θέμα «∆ιαβούλευση επί των προτάσεων της ΕΠΜ για τις περιοχές του ∆ικτύου Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Γρεβενών», τη Δευτέρα 30/01 στις 11:00 π.μ..

Για να λάβετε τις πληροφορίες για τη σύνδεσή σας στην ημερίδα, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής.

Η παρακολούθηση της διαβούλευσης είναι δυνατή μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο Facebook και το YouTube.

Για τη διευκόλυνση της ροής της ημερίδας, θα είναι εφικτή η υποβολή σχολίων γραπτώς μέσω της σχετικής δυνατότητας που προσφέρουν το Youtube και το Facebook. Τα σχόλια θα μεταφέρονται προφορικά από το συντονιστή προς απάντησή τους από το πάνελ. Αν προτίθεστε να πάρετε τον λόγο προφορικά, παρακαλούμε, για τεχνικούς λόγους (έλεγχο της σύνδεσής σας κλπ.), να μας ενημερώσετε σχετικά εκ των προτέρων στο email diavoulefsi@sympraxis.eu. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να ζητήσετε το λόγο χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα μέσα επικοινωνίας.

Για να υποβάλετε τα σχόλια σας στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης του έργου «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000/ΕΠΜ 11α: Περιοχές Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Γρεβενών», πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας:
(+30) 210 3005019 , diavoulefsi@sympraxis.eu
Συνέχεια...

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Λώλου η Βάσω Τσώτου - Υποψήφια με τον Π. Νταή...

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Λώλου η Βάσω Τσώτου - Υποψήφια με τον Π. Νταή...

Την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Λώλου, γνωστοποίησε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας με επιστολή της η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, κα. Βάσω Τσώτου

Η κα. Τσώτου, είναι δημοτική σύμβουλος από το 2019, ενώ για μια διετία 2020-2022 διετέλεσε αντιδήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στην επιστολή της, την οποία κοινοποίησε και στα τοπικά ΜΜΕ, κάνει λόγο για αρνητικές επιδόσεις της δημοτικής αρχής, καθώς και ότι δεν βρήκε ανταπόκριση κατά τη διάρκεια της θητείας της από τα στελέχη της δημοτικής αρχής, γι' αυτό και πλέον θα είναι ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος!

Κλείνοντας, δηλώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να δηλώνει ρητά με ποιο συνδυασμό. Είναι όμως γνωστό, ότι η κα. Τσώτου θα βρίσκεται στο συνδυασμό του κ. Παναγιώτη Νταή "Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης", λέξεις που επέλεξε να τονίσει και η ίδια στον επίλογο της επιστολής της!

Άλλωστε, ουδείς άλλος έχει ανακοινώσει ακόμη την κάθοδο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Όταν αυτό γίνει, ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες ανεξαρτητοποιήσεις από την παράταξη του Γ. Λώλου...!

Ολόκληρη η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κας Βάσως Τσώτου

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών του 2019 υπήρχε διάχυτη η εντύπωση ότι είχε αρχίσει μια οργανωμένη και συστηματική δουλειά στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η οποία τότε βρισκόταν στα αρχικά της στάδια και απαιτούσε περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό, η τότε επικρατούσα αντίληψη στην τοπική κοινωνία ήταν ότι η Δημοτική Αρχή, η οποία είχε αρχίσει την προσπάθεια θα έπρεπε να έχει στη διάθεσή της μια δεύτερη θητεία για να την αναπτύξει περαιτέρω και να την ολοκληρώσει. Η αντίληψη αυτή επικυρώθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών που έδωσε την δεύτερη ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή.

Μια δεύτερη θητεία και ευκαιρία με ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό, με όρεξη, γνώση και ικανότητα να προσφέρει. Με αυτές τις προϋποθέσεις εντάχθηκα και εγώ στην προσπάθεια και εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας με το Συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής «Δύναμη Προοπτικής».

Μετά από τρεισήμισι σχεδόν χρόνια, δυστυχώς ο γενικός απολογισμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικός. Παρά τις όποιες καλές πρωτοβουλίες σε επιμέρους τομείς, η συνολική εικόνα των επιδόσεων της Δημοτικής Αρχής κάθε άλλο παρά θετική θεωρείται, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή στην τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά μου ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Αντιδήμαρχος αρμόδια για την κοινωνική και ψηφιακή πολιτική τη χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022, καθώς και ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, της Σχολικής Επιτροπής και των Επιτροπών ποιότητας ζωής, ισότητας των φύλων, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ονομασίας και μετονομασίας συνοικιών, οδών και πλατειών, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις να συμβάλλω στην υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας εξέλεξαν οι δημότες. 

Με συγκεκριμένες προτάσεις, με προσωπική συνεισφορά και διάθεση για συνεννόηση και δουλειά, επιχείρησα να εφαρμόσω πολιτικές και μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας της εξυπηρέτησης των δημοτών.

Δυστυχώς, δεν βρήκα ανταπόκριση από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα η διαδικασία σχεδιασμού και εφαρμογής των καινοτόμων αυτών πολιτικών να περιέλθει σε αδιέξοδο. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και σεβόμενη τους δημότες και τις προσδοκίες που είχαν από τη Δημοτική Αρχή, οι οποίες δυστυχώς δεν εκπληρώθηκαν, όχι με δική μου ευθύνη, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική Παράταξη του Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής».

Παραμένω ενεργή στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και σταθερή στις απόψεις μου ότι για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην περιοχή, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, σκληρή δουλειά και συνεχής παρακολούθηση του έργου. Με γνώμονα αυτές τις αρχές θα συνεχίσω να πορεύομαι έως το τέλος της θητείας μου και την ολοκλήρωση της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου.

Θα στηρίξω την όποια προσπάθεια ανταποκρίνεται στα προαναφερθέντα, αλλά θα σταθώ απέναντι σε πολιτικές και πρακτικές που συντηρούν και διαιωνίζουν την υπάρχουσα δυσμενή κατάσταση στο Δήμο. 

Και στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου 2023, η τοπική κοινωνία θα έχει την ευκαιρία ασκώντας το δημοκρατικό της δικαίωμα, να συγκρίνει προγράμματα, θέσεις και πρόσωπα και να επιλέξει τους ανθρώπους που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή, με ταυτόχρονη ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στη μάχη αυτή θα είμαι παρούσα, με συμμάχους όλους τους ενεργούς πολίτες της περιοχής και όλα τα υγιή τμήματα της τοπικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση
Η Ανεξάρτητη Δημοτικός Σύμβουλος
Τσώτου Βασιλική
Συνέχεια...

Στις πληγείσες περιοχές το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας - "Να αποζημιωθούν άμεσα οι κάτοικοι"

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Στις πληγείσες περιοχές το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας - "Να αποζημιωθούν άμεσα οι κάτοικοι"

Την αναγκαιότητα της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Θεσπρωτίας κατά τη χθεσινή επίσκεψη στις πληγείσες από τον ανεμοστρόβιλο, περιοχές.

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής, βρέθηκε στις κοινότητες Σκανδάλου και Αγοράς όπου και συνομίλησε με κατοίκους, με το Δήμαρχο Σουλίου και με μέλη της Δημοτικής Αρχής και είδαν τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, ο οποίος άφησε στο πέρασμά του ζημιές σε 70 οικίες, 2 επιχειρήσεις και 5 σταβλικές εγκαταστάσεις.

Οι κάτοικοι των περιοχών είδαν μεγάλο μέρος από τις περιουσίες τους να χάνεται απο το ένα λεπτό στο άλλο και τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι άμεσα και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής για την κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη, ώστε να επουλωθούν άμεσα οι πληγές με fast track διαδικασίες και με την ολική αποζημίωση των συμπατριωτών μας.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, θα σταθεί αρωγός στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε πρόγραμμα εξοικείωσης ατόμων άνω των 60, με νέες τεχνολογίες

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε πρόγραμμα εξοικείωσης ατόμων άνω των 60, με νέες τεχνολογίες

Ξεκίνησε στο χώρο του ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα "Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία". 

Ένα πρόγραμμα εξοικίωσης των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών με τους Η/Υ, τα κινητά τηλέφωνα smartophones και τα tablets, προκειμένου να μάθουν να τα χρησιμοποιούν διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητας τους.

Κάθε Τετάρτη 10:00-13:00, σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Θεσπρωτός: Κάλεσμα στους φιλάθλους για δυναμική στήριξη της ομάδας στον κρίσιμο αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Θεσπρωτός: Κάλεσμα στους φιλάθλους για δυναμική στήριξη της ομάδας στον κρίσιμο αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας 
(Δευτέρα 24 Ιανουαρίου - 14:45)

Ο Θεσπρωτός στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2, θ' αντιμετωπίσει τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου τον Απόλλωνα Λάρισας. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας και θ' αρχίσει στις 2,45 μ.μ.

Έπειτα από τα άτυχα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών ο Θεσπρωτός θα διεκδικήσει την επιστροφή στις νίκες. Η συμπαράσταση απ' όλους τους φίλους της ομάδας και η στήριξη της προσπάθειας των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Τη Δευτέρα γεμίζουμε το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας και με τη θετική μας ενέργεια, τη φωνή και τον παλμό μας, ενθαρρύνουμε την ομάδα στην προσπάθειά της για την παραμονή στην κατηγορία.

Στον αγωνιστικό τομέα η προετοιμασία του Θεσπρωτού εν όψει του δευτεριάτικου αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας συνεχίστηκε σήμερα με μία προπόνηση. Δεν βρίσκεται στη διάθεση του Χουάν Ραμόν Ρότσα ο τιμωρημένος Τρομπούκης, ενώ στον αντίποδα επιστρέφει ο Κωνσταντίνου που εξέτισε την ποινή του.

Τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων

Στο μεταξύ έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα εισιτήρια του παιχνιδιού και η πώληση γίνεται από τα εξής σημεία:

• Γραφεία ΠΑΕ Θεσπρωτός - Εθνικής Αντιστάσεως, πρ. κτίριο ΕΟΤ, Παλιό λιμάνι, +30 26653 06078
• Alex Café (Σωτηράκης) - Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας, έναντι Hondos Center
• Irish Sports Pub - Εθνικής Αντιστάσεως 130, Ηγουμενίτσα
• So, Chic! - Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας, Γρ. Λαμπράκη 14.
Συνέχεια...

Κλιμάκιο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στις πληγείσες από την κακοκαιρία κοινότητες της Παραμυθιάς

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Κλιμάκιο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στις πληγείσες από την κακοκαιρία κοινότητες της Παραμυθιάς

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τη γραμματέα της ΚΟΒ Παραμυθιάς Χρυσηίδα Γεωργίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηλία Κουτσή και Ηλία- Δημήτρη Χρήστου, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Δημοτική Ενότητα Αχέροντα. Η εν λόγω Δημοτική Ενότητα το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου χτυπήθηκε από εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές κυρίως στην κοινότητα Σκανδάλου- Αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και με κατοίκους της περιοχής εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του και τονίζοντας ότι ως κόμμα τόσο σε πολιτικό επίπεδο (Βουλή, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο) όσο και σε επίπεδο κινήματος θα αγωνιστεί ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.

Από τις αναφορές κατοίκων, του Προέδρου της Κοινότητας, της Δημοτικής Αρχής αλλά και από την επιτόπια παρατήρηση αξίζει να σημειωθεί ότι ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 25 σπίτια στο Σκάνδαλο και 45 στην Αγορά, 2 σταβλικές εγκαταστάσεις, 1 επιχείρηση (τυροκομείο) και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών σε όλη την ΔΕ Αχέροντα.

Σε επικοινωνία επίσης που είχε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου αλλά και με την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσα η περιοχή να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής, αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.

Τα μέλη του ΚΚΕ επίσης επεσήμαναν την επείγουσα ανάγκη περισυλλογής πολλών επικίνδυνων αντικείμενων που εξαιτίας των φαινόμενων έχουν παρασυρθεί και βρίσκονται σε διάφορα σημεία της ΔΕ Αχέροντα (δεκάδες λαμαρίνες, μεγάλα κομμάτια δέντρων, σπασμένα κεραμίδια, ακόμη και ολόκληρα τμήματα από στέγες που μεταφέρθηκαν από τον αέρα δεκάδες μέτρα μακριά). Όλα αυτά τα αντικείμενα είναι άκρως επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων αλλά και των ατόμων που εργάζονται και θα εργάζονται τις επόμενες μέρες για την αποκατάσταση των ζημιών ενώ η ΕΜΥ έχει ενημερώσει για συνέχιση των έντονων φαινομένων.Ηγουμενίτσα 20/01/2023

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνέχεια...

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας συναντήθηκε το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας

Ιανουαρίου 22, 2023 0
Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας συναντήθηκε το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας

Aντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας επισκέφτηκε την Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων υπαλλήλων και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη Θωμά.

Τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Ηπείρου στη Θεσπρωτία, τη λειτουργία της Αντιπεριφέρειας Θεσπρωτίας αλλά και για το μελλοντικό σχεδιασμό έργων πνοής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχει εστιάσει την αναπτυξιακή της προοπτική κυρίως στα Ιωάννινα μη αξιοποιώντας επαρκών τις δυνατότητες και των άλλων νομών, π.χ. ο μπλε διάδρομος που διασχίζει την Αδριατική ξεκινώντας από τα Δαλματικά παράλια και καταλήγοντας στην Καλαμάτα στο μόνο κομμάτι που δεν εφάπτεται τα παράλια είναι η Ήπειρος, γι΄ αυτό είναι άμεση η ανάγκη τουλάχιστον της αναβάθμισης του δρόμου από Πρέβεζα μέχρι το τελωνείο του Μαυροματίου, με την κατασκευή παράλληλα του περιφερειακού Ηγουμενίτσας, σε τρίϊχνο δρόμο με ανισόπεδες εξόδους και σύνδεση με τον μπλε διάδρομο εντός της Αλβανίας.

Επιπλέον το τελωνείο στο Μαυρομάτι πρέπει άμεσα να αναβαθμιστεί ώστε να γίνονται εξαγωγές προϊόντων (οι ιχθυοπαραγωγοί της λωρίδας Σαγιάδας και οι μανταρινοπαραγωγοί της Κεστρίνης για να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Αλβανία πρέπει να διασχίσουν 180 χμ μέχρι το τελωνείο της Κακαβιάς!!!)

Επίσης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πλάνο αναπτυξιακής διάχυσης των δραστηριοτήτων του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, μετά την ιδιωτικοποίηση του, στον υπόλοιπο νομό, ούτε σχεδιασμός λειτουργίας νέων δημόσιων πορθμείων όπως Σαγιάδας-Κέρκυρας και Πλαταριάς-Λευκίμμης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού συμφώνησε εν πολλοίς με τις παραπάνω προτάσεις επεσήμανε ό,τι το γεγονός της κεντρομόλου λειτουργείας της Περιφέρειας αλλά και της πολυνομίας και του μη ξεκαθαρίσματος των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων βαθμών ΟΤΑ, αποτελούν τροχοπέδη για έναν μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Τέλος τονίστηκε ότι οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό, καθώς ενώ υπάρχουν πολλές συνταξιοδοτήσεις δεν γίνεται καμία πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολιτη.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης της Θεσπρωτίας καθώς και με τους παραγωγικούς και άλλους φορείς, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς του ΠΑΣΟΚ στην επίλυση τους.

ΠΑΣΟΚ - Κινημα Αλλαγής
Ν.Ε. Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα