04/01/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Κατεβαίνει με το Λώλο ο Γάκης…!

Απριλίου 01, 2019 0

Με το συνδυασμό του Γιάννη Λώλου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας, επιστρέφει στα κοινά ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης Θεσπρωτίας Γιώργος Τσώνης.
Ο Γάκης, όπως είναι γνωστός σε όλους, γυμναστής στο επάγγελμα, έχει διατελέσει Αντινομάρχης με το Βασίλη Γιόγιακα και μετά από μερικά χρόνια απουσίας επανέρχεται διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών του.
Σήμερα είναι Διευθυντής του Α’ Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας. Έχει διατελέσει επίσης γυμνασιάρχης των Γυμνασίων Πλαταριάς – Πέρδικας και Εσπερινού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.
Με μακρά συμμετοχή επίσης στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, ως προπονητής ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ομάδων.
Ο ίδιος σε μήνυμα προς τους συμπολίτες του, αναφέρει: «Με γνώση του χώρου της Τοπικής αυτοδιοίκησης, με εμπειρία και με αίσθημα ευθύνης ζητώ την ψήφο σας για έναν ισχυρό Δήμο Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό Δύναμη Προοπτικής του Δημάρχου και φίλου μου, Γιάννη Λώλου».

Κατά την παρουσίασή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Λώλος, ανέφερε: «Συνεχίζουμε ενωμένοι, ισχυροί και ανοιχτοί σε νέα πρόσωπα και ιδέες.
Καλωσορίζουμε στο Συνδυασμό μας,  «Δύναμη Προοπτικής», τον κ. Γιώργο (Γάκη) Τσώνη, Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας και πρώην Αντινομάρχη Θεσπρωτίας. Δυναμικός με γνώση του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμπειρία αλλά και το απαραίτητο όραμα που πρεσβεύει ο συνδυασμός μας για ένα ισχυρό Δήμο Ηγουμενίτσας. Καλή Επιτυχία Γάκη»!
Συνέχεια...

Απάντηση του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, Γιώργου Κωλέττα σχετικά με την καταγγελία της παράταξης Ριζόπουλου

Απριλίου 01, 2019 0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε ένα μεγαλειώδη ετήσιο χορό που η επιτυχία του δεν είχε προηγούμενο. Παρόλα αυτά καταγγέλλουν τον σύλλογο και εμένα προσωπικά ότι στήθηκε προεκλογική φιέστα προς όφελος του περιφερειάρχη Ηπείρου. Σε καμία περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο ούτε από το Δ.Σ, ούτε από εμένα προσωπικά, όπως αναφέρουν στην εν λόγω καταγγελία τους οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ορίζοντες Ηπείρου».

Ποτέ δεν συμμετείχα άλλωστε σε κανέναν κομματικό μηχανισμό και ούτε είχα ποτέ μου καμιά κομματική ταυτότητα. Λειτούργησα και λειτουργώ σε όλη μου τη ζωή δημοκρατικά κι έτσι διοίκησα και διοικώ και τον Κ.Σ.Η.

Παρότι προσβλήθηκα με χυδαίες εκφράσεις και απειλές δεν βγήκα πρώτος να καταγγείλω κανέναν, επειδή το ήθος μου δεν το επιτρέπει. Δεν θα συνεχίσω σε αυτό το γαϊτανάκι εντυπώσεων μιας προεκλογικής ατζέντας που αποδέκτη έχει στο τέλος την κυνηγετική οικογένεια.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ.Η
Κωλέττας Γεώργιος
Συνέχεια...

Απάντηση του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών, Πέτρου Κατσάρη, στην παράταξη Ριζόπουλου

Απριλίου 01, 2019 0

Σχετικά με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που υπογράφουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Θεσπρωτίας, με την παράταξη “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ”, ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για όσα ψευδή και ανύποστατα αναφέρονται σε αυτή.
Διότι στην εκδήλωση του συλλόγου μας όχι μόνο δεν παρεμποδίστηκαν να εισέλθουν όπως ισχυρίζονται, αντιθέτως μέλος του Δ.Σ φρόντισε ώστε να τύχουν ανάλογης υποδοχής και φιλοξενίας.
Ωστόσο, θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις αποφάσισαν να εμπλέξουν το Σύλλογό μας σε προεκλογικά παιχνίδια. Η απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με τη μεγάλη συμμετοχή των κυνηγών αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του έργου που επιτελέστηκε τα προηγούμενα τα χρόνια από το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών. Όσον αναφορά τους χαρακτηρισμούς και τις κατηγορίες για φασιστικές συμπεριφορές, τις επιστρέφω στους συντάκτες, διότι οι κυνηγοί στους Φιλιάτες διακρίνονται για το ήθος και τη φιλοξενία και ουδεμία σχέση έχουν με τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται με την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου εκλέγοντας με τρεις φορές πρόεδρο.
Κλείνοντας, είμαι βέβαιος, τόσο στις εκλογές των Κυνηγετικών οργανώσεων όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι κυνηγοί και όλοι οι πολίτες θα εκλέξουν άξιους και σοβαρούς εκπροσώπους!

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣΣυνέχεια...

Ανταπάντηση παράταξης Ριζόπουλου στον Πρόεδρο της Ε’ ΚΟΗ

Απριλίου 01, 2019 0

Ανταπαντώντας στο από 27 Μαρτίου 2019 δημοσίευμα του Προέδρου της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, κ. Νίκου Παπαγρηγορίου, στο epiruspost.gr, με τίτλο "Δεν ασχολούμαστε με εκλογές"...
Κύριε Πρόεδρε της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και θεματικέ Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ν. Παπαγρηγορίου, εκτίθεστε!!!
Ανταπαντώντας στην, εσκεμμένη από πλευράς σας, παραπληροφόρηση των μελών των Κυνηγετικών Συλλόγων και την παραποίηση της αλήθειας των όσων συνέβησαν, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
1) Κατ’ αρχήν, κανείς από τους παριστάμενους στον ετήσιο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι επρόκειτο για προεκλογική «φιέστα», και μάλιστα, ερήμην των μελών του Συλλόγου!!! Άλλωστε, σας διαψεύδει το κανάλι Epirus TV, που μαγνητοσκόπησε όλη την εκδήλωση. Ανατρέξτε λιγάκι σε ολόκληρο το video για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας…
2) Επίσης, το Σάββατο, 23 Μαρτίου, στον ετήσιο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών, άπαντες οι παριστάμενοι αντελήφθησαν την απαράδεκτη, απαξιωτική και «φασιστική» (επαναλαμβάνουμε) συμπεριφορά, τόσο τη δική σας, ως Προέδρου της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, όσο και του οικοδεσπότη της βραδιάς, κ. Π. Κατσάρη, Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών και Αντιδημάρχου και όντος Αστυνομικού, αφήνοντας να περιμένουν στην είσοδο, επί είκοσι ολόκληρα λεπτά, υποψηφίους του συνδυασμού μας, «Ορίζοντες Ηπείρου», αν και είχε γίνει κράτηση τραπεζιού!
3) Σαφώς και ήταν άκρως επιτυχημένες και οι δύο εκδηλώσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τις οποίες, εξάλλου, τιμήσαμε με την παρουσία μας, τόσο εμείς όσο και ο επικεφαλής του συνδυασμού μας και εν δυνάμει Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος, σημειωτέον, κατά το ήμισυ είναι Φιλιαταίος (Μαλούνι). Και ήταν επιτυχημένες για το λόγο ακριβώς ότι συμμετέχει το σύνολο των κυνηγών, που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους, γι’ αυτό και δεν μπορείτε να κάνετε διαχωρισμούς, αν και τους επιχειρείτε, μάταια, ωστόσο!
4) Η κυνηγετική οικογένεια και το κυνηγετικό κίνημα γενικότερα, πράγματι, δεν έχει ανάγκη από προστάτες!!! Σεις, όμως, προσωπικά, έχετε αναδείξει τον απερχόμενο Περιφερειάρχη σε προστάτη και σωτήρα σας, όταν δεν χάνετε ευκαιρία να του πλέκετε το εγκώμιο, προεκλογικά, ευχαριστώντας τον σε κάθε εκδήλωση που οργανώνετε. Ενδεχόμενα, να ξεπληρώνετε «γραμμάτια»… 
5) Όσον αφορά τις υποτιθέμενες «απειλές», όπως αναφέρετε, σας γνωρίζουμε πως, σαν συνδυασμός, είμαστε ενωτικοί και φερόμαστε με ήθος, αξιοπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό!!! Ουδέποτε και σε καμιά περίπτωση δεν απειλήσαμε κανέναν!!! Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή, δεχόμαστε συστηματικά απειλητικά τηλεφωνήματα και εκβιασμούς προς όλους, όλο το χρόνο, ακόμη και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου μας, μέχρι και σε όσους τολμούν να δηλώσουν ότι τους αρέσει η σελίδα μας στο διαδίκτυο (κάνουν like)!!! Όχι και να μιλάτε εσείς για «σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»!!!
6) Τέλος, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά το πώς λειτουργούν οι κυνηγετικές οργανώσεις (μη ξεχνάτε, άλλωστε, πως υποψήφιοί μας είναι μέλη των Συλλόγων σας), οφείλετε να σέβεστε και τα μέλη σας και τις εισφορές τους, με τις οποίες χρηματοδοτούνται τα έξοδα των γραφείων και το διοικητικό προσωπικό. Γιατί εισφορές καταβάλλουν όλα τα μέλη και όχι μόνον όσοι ψηφίζουν Καχριμάνη… Η δε υλοποίηση των σκοπών σας (καταφύγια, αγροτική οδοποιία κλπ), είτε υλοποιείται από το Κράτος είτε από την Περιφέρεια, γίνεται με δημόσιους πόρους και όχι με ιδίους πόρους της Περιφέρειας ή με χρήματα από την τσέπη του Καχριμάνη!!!
Θα σας συνιστούσαμε στο εξής να δείχνετε τον απαιτούμενο ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ!!! Σε διαφορετική περίπτωση, δε θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε στους Ηπειρώτες τις απαράδεκτες πρακτικές σας!!!
Σημείωση: η καταγγελία μας δεν αφορά, επ’ ουδενί, τα μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων, γιατί όλο το παρασκήνιο τελούσε εν αγνοία τους!!!

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Θεσπρωτίας  του συνδυασμού «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά»


Συνέχεια...

Απάντηση Προέδρου Ε’ ΚΟΗ Ν. Παπαγρηγορίου στην καταγγελία της παράταξης Ριζόπουλου

Απριλίου 01, 2019 0

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ Ν. Παπαγρηγορίου εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που υπογράφουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Θεσπρωτίας, με συγκεκριμένη περιφερειακή παράταξη.
Δυστυχώς, στο βωμό της πρόσκαιρης εξυπηρέτησης πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων, κάποιοι δε διστάζουν να εμπλέξουν τις κυνηγετικές οργανώσεις σε προεκλογικά παιχνίδια.
Η Ε’ ΚΟΗ ουδέποτε ασχολήθηκε με τις εκλογές και το ίδιο πρόκειται να πράξει και τώρα.
Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία της αναλυτικής περιγραφής των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σε δύο απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών αντίστοιχα.
Γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε, όσοι ήταν παρόντες και στις δύο εκδηλώσεις, όπως γνωρίζουν και ποιοι ήταν εκείνοι που εκστόμισαν απειλές σε προσωπικό επίπεδο, σε βάρος στελεχών των κυνηγετικών οργανώσεων…
Η κοινωνία μας είναι μικρή και τίποτε δε μένει κρυφό.
Αντιπαρερχόμαστε των χαρακτηρισμών και κατηγοριών για «φασιστικές» συμπεριφορές, τις οποίες και επιστρέφουμε στους εμπνευστές και συντάκτες της ανακοίνωσης.
Η κυνηγετική οικογένεια ούτε είχε, ούτε έχει ανάγκες από προστάτες και σωτήρες.
Επίσης όμως, οι ίδιοι οι κυνηγοί είναι αυτοί που προσφέρουν από το υστέρημά τους στο κράτος και ούτε χρηματοδοτούνται, ούτε συντηρούνται από αυτό, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ευφάνταστοι συντάκτες της, που προφανώς αγνοούν και τα βασικά στον τρόπο λειτουργίας των κυνηγετικών οργανώσεων.
Ελπίζουμε, ότι δε θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Με εκτίμηση
Νίκος Παπαγρηγορίου
Πρόεδρος ΔΣ Ε’ ΚΟΗ


Συνέχεια...

Καταγγελία των Θεσπρωτών υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του Ριζόπουλου προς Προέδρους Κυνηγετικών Συλλόγων

Απριλίου 01, 2019 0

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας του συνδυασμού «Ορίζοντες Ηπείρου» καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών και Αντιδημάρχου του Δήμου Φιλιατών, Πέτρου Κατσάρη, καθώς και του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Νίκου Παπαγρηγορίου, στον ετήσιο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών, που έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, με ευθύνη και εντολή τους (και με το υποτιθέμενο πρόσχημα ότι ο εν δυνάμει Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής του συνδυασμού "Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά", κ. Σπύρος Ριζόπουλος, καταφέρθηκε απρεπώς κατά του συνόλου των κυνηγών, ενώ παράλληλα τους τιμούσε με την παρουσία του εκεί), παρεμποδίστηκε η είσοδος σε αντιπροσωπεία υποψηφίων μας, στο χώρο της εκδήλωσης. Μιας εκδήλωσης που μετατράπηκε σε προεκλογική «φιέστα» του απερχόμενου περιφερειάρχη και του συνδυασμού του, με διοργανωτές τους Προέδρους κ.κ. Παπαγρηγορίου και Κατσάρη, ερήμην και σε βάρος των μελών και των φίλων του Κυνηγετικού Συλλόγου.
Τέτοιου είδους «φασιστικές» συμπεριφορές προσβάλλουν τους ίδιους και είναι κρίμα γιατί θίγουν τα μέλη των Συλλόγων του Κυνηγετικού Κινήματος, που είναι Σύλλογοι με μαζικότητα, πολυετή πορεία προσφοράς και πλούσιες δράσεις. Οι Κυνηγητικοί Σύλλογοι της Θεσπρωτίας, δεν είναι «μαγαζιά σας». Λειτουργούν με χρήματα όλων των μελών τους και του κράτους και οφείλουν να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα ζητήματα του κυνηγιού και της προστασίας της φύσης.
Για το λόγο αυτό, το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε κύριοι, ως Διοικητικά Συμβούλια, είναι να ζητήσετε, τουλάχιστον, συγγνώμη για την αγενή και προκλητική σας συμπεριφορά. Αν είχατε και κάποια στοιχειώδη ευθιξία, που δεν έχετε, θα έπρεπε και να είχατε παραιτηθεί… Είμαστε σίγουροι ότι τα μέλη των Συλλόγων σας στις προσεχείς εκλογές θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις συμπεριφορές και θα επιλέξουν ανθρώπους «ακέραιους» και σοβαρούς για να τους εκπροσωπήσουν στα επόμενα Δ.Σ. και όχι «αχυράνθρωπους» του απερχόμενου περιφερειάρχη και της παρέας του!!!

Ανυφαντής Σπύρος
Κοτσώνη Αλέκα 
     Κυβράνογλου Βασιλική
     Τάτση Μάγδα
     Άννα Βέτου 
            Σπύρος Βλάχος 
             Δημήτριος Γκαμπρέλας 
           Αντώνης Δημητριάδης 
Συνέχεια...