03/24/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μαρτίου 24, 2020 0
Αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι ο τέταρτος που λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα και θα δέχεται προς εξέταση δείγματα από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, συν την Κέρκυρα. 

«Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα που έχει σε αυτόν τον τομέα η περιοχή μας, καθώς οι απαντήσεις για τα δείγματα που λαμβάνονται θα δίνονται αυθημερόν και δεν θα τις αναμένουμε επί ημέρες όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, με όλες τις παρενέργειες που προκαλούνται στο χώρο των νοσοκομείων», τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης πως η Περιφέρεια έχει προβεί σε παραγγελίες υγειονομικού υλικού για τον κορωνοϊό και βρίσκεται σε αναμονή εκτέλεσης τους. Στο πλαίσιο αυτό με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πιστώσεις ύψους 74.400 ευρώ για απολυμάνσεις, προμήθεια Υγειονομικού Υλικού και Υλικών Καθαριότητας και Υγιεινής.
Συνέχεια...

Συστηματικοί έλεγχοι για τις άσκοπες μετακινήσεις - 11 παραβάσεις στην Ήπειρο

Μαρτίου 24, 2020 0
Συστηματικοί έλεγχοι για τις άσκοπες μετακινήσεις - 11 παραβάσεις στην Ήπειρο

Συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις. 
Από χθες το πρωί, που ισχύει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας, μέχρι την 15:00 ώρα σήμερα, έχουν βεβαιωθεί (766) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως: 

(234) στην Αττική, 

(94) στα Ιόνια Νησιά, 

(89) στη Δυτική Ελλάδα, 

(70) στην Πελοπόννησο, 

(58) στη Στερεά Ελλάδα, 

(45) στο Νότιο Αιγαίο, 

(44) στην Κρήτη, 

(33) στη Θεσσαλία, 

(29) στη Θεσσαλονίκη, 

(25) στην Κεντρική Μακεδονία, 

(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 

(11) στην Ήπειρο, 

(9) στο Βόρειο Αιγαίο και 

(6) στη Δυτική Μακεδονία. 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ευρωπαίοι τουρίστες κι ένα τσίρκο σε καραντίνα στο camping του Δρεπάνου

Μαρτίου 24, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ευρωπαίοι τουρίστες κι ένα τσίρκο σε καραντίνα στο camping του Δρεπάνου

Σε καραντίνα στο camping του Δρεπάνου βρίσκονται από χθες το απόγευμα τριάντα περίπου αλλοδαποί τους οποίους οι υπηρεσίες αποφάσισαν να τους θέσουν σε καραντίνα μέχρις ότου βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Ηπείρου, φιλοξενούνται είκοσι τρία (23) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών προς την Ιταλία. Όπως ανέφεραν από την Περιφέρεια: "Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους". 
Όπως έκανε χθες γνωστό το http://www.vdella.com/ πρόκειται τόσο για τουρίστες με τροχόσπιτα τους οποίους έφεραν από τα Γιάννενα, αλλά και για τα μέλη ενός τσίρκου που τους έστειλαν από την Πρέβεζα...!
Έτσι, οι αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες (Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Δήμος Ηγουμενίτσας και Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας) μην έχοντας άλλη λύση, αποφάσισαν να ανοίξει το camping του Δρεπάνου, ώστε να μείνουν οι αλλοδαποί, συγκεντρωμένοι και σε ελεγχόμενο χώρο, μέχρις ότου βρεθεί η λύση για την αναχώρησή τους από την Ελλάδα! 

Ως γνωστόν οι μετακινήσεις προς εξωτερικό απαγορεύονται για όλους πλην των εμπορευματικών μεταφορών! Έτσι οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν "εγκλωβισμένοι" στην Ηγουμενίτσα, καθώς για να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να βρεθεί η λύση δια της διπλωματικής οδού!
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Άδειο το Δρέπανο και ο ποδηλατόδρομος μετά τον περιορισμό μετακινήσεων

Μαρτίου 24, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Άδειο το Δρέπανο και ο ποδηλατόδρομος μετά τον περιορισμό μετακινήσεων


Φαίνεται πως έπρεπε να επιβληθεί το μέτρο του περιορισμού των ελεύθερων μετακινήσεων για να αποφευχθούν εικόνες προηγούμενων ημερών, όπου, τόσο στην παραλία του Δρεπάνου, όσο και στον παραθαλάσσιο ποδηλατόδρομο της πόλης, πλήθος κόσμου απολάμβανε τον περίπατό του, ενώ σε μερικές περιπτώσεις κυκλοφορούσαν και αρκετά άτομα μαζί!

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, πριν λίγη ώρα, τόσο η παραλία του Δρεπάνου, όσο και ο ποδηλατόδρομος είναι άδεια από κόσμο. Ίσως σε αυτό να βοήθησε και ο κρύος αέρας που φυσάει σήμερα στην περιοχή, παρά την ηλιοφάνεια, και να βοήθησε στον περιορισμό του κόσμου και την αποφυγή εικόνων όπως των τελευταίων ημερών!

Να υπενθυμίσουμε ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία για σωματική άσκηση κατά μόνας ή μέχρι δύο άτομα σε απόσταση μεταξύ τους 1,5 μέτρου!
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έλεγχοι αστυνομίας και λιμενικού για δελτία μετακίνησης

Μαρτίου 24, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Έλεγχοι αστυνομίας και λιμενικού για δελτία μετακίνησης

Οργανωμένους ελέγχους πραγματοποίησαν και σήμερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας συνεργεία της Αστυνομίας και του Λιμενικού σε όσους κινούνταν, είτε για να πάνε στην εργασία τους είτε για άλλες ανάγκες.

Τουλάχιστον τρία συνεργεία υπήρχαν σήμερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας σε διαφορετικά σημεία. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τόσο σε πεζούς, όσο και σε διερχόμενα οχήματα τα οποία σταματούσαν για να βεβαιωθεί αν οι επιβάτες είχανε μαζί τους της απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Φαίνεται πως οι πολίτες έχουνε αποδεχτεί το μέτρο και προμηθεύονται τις απαιτούμενες βεβαιώσεις.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία ή το λιμεναρχείο αν υπήρξαν "παραβάτες" ή αν έχουνε βεβαιωθεί κάποια πρόστιμα, ωστόσο τις πρώτες ημέρες υπήρξε μια ανοχή σε όσους δεν έχουνε κατανοήσει τον ακριβή τρόπο συμπλήρωσης του εντύπου!
Συνέχεια...

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Τρίτη 24 Μαρτίου)

Μαρτίου 24, 2020 0
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Τρίτη 24 Μαρτίου) 

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Τρίτη 24 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 
- Tα δύο (2) περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι. Ο ένας παραμένει σε σταθερή κατάσταση. Η κατάσταση του ηλικιωμένου από την Άρτα, που χθες είχε παρουσιάσει επιδείνωση, σταθεροποιήθηκε. 

- Το κρούσμα νεαρού ατόμου που βρέθηκε θετικό από τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών σε εξαιρετική κατάσταση. 

- Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της. 

- Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά. 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
- Αναμένονται αποτελέσματα από πέντε (5) δείγματα επί του συνόλου των δειγμάτων που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες . 

- Όλα τα υπόλοιπα έχουν βρεθεί αρνητικά . 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
- Τα δεκατέσσερα (14) δείγματα που ελήφθησαν χθες είναι όλα αρνητικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα δείγματα των Ιατρών του Νοσοκομείου , οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παρέμεναν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Από αύριο οι Ιατροί επιστρέφουν στην εργασία τους. 

- Όλες οι υπόλοιπες επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται. 

- Αναμένονται απαντήσεις για οκτώ (8) δείγματα τα οποία ελήφθησαν στις 23/3 και 24/3. 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
- Το ένα (1) επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να τίθεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

- Δεκατέσσερις (14) διαπιστωμένες επαφές υψηλού και μέτριου κινδύνου συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές και σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

- Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύεται ύποπτο κρούσμα SARS-COV-2. 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
- Σήμερα 24/3/2020 ελήφθησαν προς διερεύνηση δύο (2) νέα δείγματα. 

- Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα. 

Επιπλέον στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται είκοσι τρία (23) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών προς την Ιταλία. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
Συνέχεια...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Θεσπρωτίας μετά το σεισμό

Μαρτίου 24, 2020 0
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Θεσπρωτίας μετά το σεισμό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Ηπείρου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5.6 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21/3 μεταξύ Πάργας και Σουλίου. Οι περιοχές της Θεσπρωτίας που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι οι εξής:

-κοινότητα Σαμονίδας της Δ.Ε. Σουλίου,
-κοινότητες Ξηρολόφου και Καρβουναρίου της Δ.Ε. Παραμυθιάς,
-Δ.Ε. Αχέροντα του Δήμου Σουλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας,

-κοινότητες Μαργαριτίου, Σπαθαραίων και Καρτερίου της Δ.Ε. Μαργαριτίου, 
-κοινότητα Αργυρότοπου της Δ.Ε. Συβότων,
-κοινότητα Ηγουμενίτσας της Δ.Ε. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας,
για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στην περιοχή στις 21-3-2020.
Μετά την κήρυξη θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση απόρριψης κλαδιών και λοιπών ογκωδών αντικειμένων

Μαρτίου 24, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση απόρριψης κλαδιών και λοιπών ογκωδών αντικειμένων 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας απαγορεύει μέχρι νεωτέρας την απόρριψη κλαδιών και λοιπών ογκωδών αντικειμένων σε οποιοδήποτε σημείο. 

Όσον αφορά στα σύμμεικτα οικιακά και ανακυκλώσιμα απορρίμματα, πρέπει αυστηρά να τοποθετούνται στους ειδικούς κάδους μέσα σε κλειστές σακούλες. 

Παρακαλούνται οι πολίτες να τηρούν πιστά τα εν λόγω μέτρα και να περιορίζουν τον όγκο των οικιακών απορριμμάτων, καθότι ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας έχει περιοριστεί, λόγω χρήσης των αδειών ειδικού σκοπού. 

Καλούμε να βοηθήσετε το δύσκολο έργο μας, που έχει ως πρωτεύοντα στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

#μένουμε_σπίτι #μένουμε_ασφαλείς
Συνέχεια...

Προμηθευτείτε ΔΩΡΕΑΝ τις βεβαιώσεις μετακίνησης από την ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ