01/28/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Κάτσης - Φάμελλος: "Τελικά η άριστη κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να ακυρώσει και το Κτηματολόγιο"!

Ιανουαρίου 28, 2022 0
Κάτσης - Φάμελλος: "Τελικά η άριστη κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να ακυρώσει και το Κτηματολόγιο"!

Έκλεισε χρόνος από τότε που η κυβέρνηση της ΝΔ μετέφερε το Κτηματολόγιο στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποδεικνύοντας ότι δεν κατανοεί το ρόλο του και το περιεχόμενό του και το αντιμετωπίζει επιφανειακά ως ψηφιακό έργο, αλλά και ότι κατά βάθος θέλει να εξυπηρετήσει τον αναχρονισμό και διάφορα συμφέροντα αεριτζήδων.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, στα Κτηματολογικά Γραφεία και στα Υποθηκοφυλακεία της χώρας, είναι φανερή η ανικανότητα της κυβέρνησης, με χιλιάδες πράξεις που εκκρεμούν για νομικό έλεγχο, ελάχιστο χρόνο για ραντεβού και πληθώρα αντιδράσεων πολιτών, δικηγόρων και συμβολαιογράφων, όπως αναδείξαμε με ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 21.10.21.

Αν και η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία του «Ελληνικού Κτηματολογίου», με τον νόμο 4512/2018, αποτέλεσε ένα επίτευγμα που δικαιώθηκε, η μεταφορά του στο Υπ. Ψηφιακής Μεταρρύθμισης αποδεικνύεται ένα στοίχημα που έχει χάσει η κυβέρνηση. Αναμενόμενο, εφόσον μόνη της προτεραιότητα είναι η υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, η υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του Κτηματολογίου και το κουκούλωμα προβλημάτων με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Αναρωτιόμαστε, ασκεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εποπτεία στο Κτηματολόγιο; Αν ναι τι έχει να απαντήσει ο κ. Πιερακάκης στα όσα καθημερινά συμβαίνουν και καταγγέλλονται;

Τα τελευταία δημοσιεύματα έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ την κτηματογράφηση της χώρας:

Υποσκάπτει το κύρος και την αξιοπιστία του Κτηματολογίου που αμφισβητούνται από εκείνους που έχουν συμφέρον να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των συναλλαγών (εφόσον τα ακίνητα εγγράφονται με εκκρεμότητες και θα κάνουν πράξεις και ο δικαιούχος και ο ενιστάμενος).

Απαξιώνει την πράξη περαίωσης κτηματογράφησης, εφόσον δεν θα είναι πλέον αξιόπιστη για την ασφάλεια των συναλλαγών.

Αυξάνει το κόστος και για τους πολίτες, ενώ το κτηματολόγιο δε θα ολοκληρωθεί ποτέ.

Στο αίτημα για άμεση στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Κτηματολογίου της χώρας, η κυβέρνηση απάντησε με υποσχέσεις για προσλήψεις αλλά και με νομοθετικές παρεμβάσεις για τον εγκλωβισμό και την εκμετάλλευση των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτό. Οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και βιώνουν μία καθημερινότητα χωρίς προηγούμενο και τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, ενώ δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της διοίκησης. Οι ενσωματώσεις γραφείων μεταφέρουν και πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα και η τοποθέτηση προϊσταμένων χωρίς κριτήρια, αλλά και χωρίς γνώση και εμπειρία στις μεταβιβάσεις, οδηγούν δεκάδες χιλιάδες πράξεις «στον αέρα».

Είναι ξεκάθαρο ότι η διάφανης ολοκλήρωση του Κτηματολογίου δεν θα άφηνε «χώρο» για παιχνίδια και ασάφεια στην αγορά ακινήτων, κάτι όμως που φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για αυτό και εγκαταλείπει πλήρως την κτηματογράφηση (αποτύπωση των τίτλων στο χάρτη), και προωθεί μία «ηλεκτρονικοποίηση» με εκκρεμότητες, έξω από τις αρμοδιότητες που δίνει ο νόμος.

Επειδή το “επιτελικό” κράτος της ΝΔ έχει συνέχεια και εμείς μνήμη, θυμόμαστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη το Νοέμβριο του 2019 όταν δήλωνε ότι το Κτηματολόγιο πάει καλά και το 2020 όταν δήλωνε ότι το 2021 θα είναι το έτος ορόσημο που θα ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και ότι θα καλύπτει πλέον το 93% της επικράτειας.

Τελικά η ΝΔ κατάφερε να σταματήσει και να ναρκοθετήσει και το έργο του Κτηματολογίου, εις βάρος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος
Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιανουαρίου 28, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 155
ΠΕ Θεσπρωτίας 71
ΠΕ Ιωαννίνων 281
ΠΕ Πρέβεζας 96

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 22.362, εκ των οποίων 84 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.890.296 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 425 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.220 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 107, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.195 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 605 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 483 (79.83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 122 (20.17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.015 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή +13.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Προσλήψεις 5 συμβασιούχων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για χρονικό διάστημα έξι μηνών

Ιανουαρίου 28, 2022 0
Προσλήψεις 5 συμβασιούχων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για χρονικό διάστημα έξι μηνών 

Η ΕΦΑ Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Αφουρά την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του υποέργου 03 «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες» της πράξης «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1΄ Φάση» (MIS 5049540), για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη αυτού.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη.

Συνέχεια...

Ήπειρος: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις επιδότησης νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω

Ιανουαρίου 28, 2022 0
Ήπειρος: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις επιδότησης νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Γ΄ κύκλο επιδότησης 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας

Τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

473 € μηνιαία (5.676 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
568 € μηνιαία (6.816 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
615 € μηνιαία (7.380 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους
710 € μηνιαία (8.520 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα