05/21/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Τρίτη 21 Μαΐου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Μαΐου 21, 2024 0
Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Τρίτη 21 Μαΐου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
«Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι κοροϊδία»

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση Πλ. Δημαρχείου στις 10:30 το πρωί

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που βιάζει τη ζωή μας, με τους εξαθλιωμένους μισθούς, την ακρίβεια, τη φοροληστεία, τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και κερδοφορία των λίγων.

Στις 21 Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε για την άθλια κοροϊδία της κυβέρνησης που μετά από 13 χρόνια μειώσεων και καθήλωσης του μισθού μας, αντί να δώσει πραγματική αύξηση που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, μοίρασε ψίχουλα που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι. Από το 40% που έχασαν από τον μισθό τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, συγκριτικά με τους μισθούς του 2009, η κυβέρνηση θεωρεί και «γενναιοδωρία» τα 70 ευρώ οριζόντιας αύξησης που έδωσε και που τελικά μεταφράστηκαν σε 40-45 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο. Με το «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων» η κυβέρνηση προωθεί τον κανιβαλισμό και επιχειρεί να εξαπατήσει και να διαιρέσει τους εργαζόμενους. Τα διάφορα μπόνους υπηρετούν την εξαγορά και την ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην πιο αποφασιστική προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε για να παρθούν μέτρα κατά της ακρίβειας που εξαϋλώνει τον πενιχρό μισθό μας και η κυβέρνηση τα αρνείται, για να μπορούν «ανενόχλητα» οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να σπάνε το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο. Δεν επιτρέπουν οι «δημοσιονομικές αντοχές» για την κυβέρνηση την μείωση - κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ως μέτρο ανακούφισης για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες, το επιτρέπουν όμως για τους εφοπλιστές που τους απαλλάσσει από τον ΦΠΑ στην αγορά προϊόντων για την τροφοδοσία των πλοίων τους. Όπως επίσης οι «δημοσιονομικές αντοχές» επιτρέπουν εδώ και δέκα χρόνια στους εφοπλιστές να πληρώνουν φόρους… εθελοντικά!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε για την επαναφορά των δώρων, του 13ου και 14ου μισθού, που αυταρχικά και βίαια κατάργησαν με την επιβολή των μνημονίων. Έξι χρόνια όμως μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, αρνείται να επαναφέρει τα δώρα και το επίδομα αδείας, στους εργαζόμενους των δήμων και του δημόσιου τομέα. Δεν αντέχει η οικονομία της χώρας τα 2,5 έως 3 δις. που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι κοστολογούνται ετησίως ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά πολύ καλά η οικονομία αντέχει για την κυβέρνηση να χαρίζει δεκάδες δις. ετησίως στους τραπεζίτες από τον «αναβαλλόμενο φόρο» που ισχύει μέχρι το 2040! Εθελοντική φορολογία για τους εφοπλιστές, αναβαλλόμενη φορολογία για τους τραπεζίτες, ληστρική φορολόγηση για τους εργαζόμενους. Την ώρα που το 2023 ο παραγόμενος πλούτος της Ελλάδας άγγιξε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εμείς δυσκολευόμαστε να «βγάλουμε το μήνα» εξαιτίας της ακρίβειας και της φοροληστείας που εξανεμίζει το εισόδημα μας.

Στις 21 Μάη ως βήμα κλιμάκωσης των απεργιών που πραγματοποιήσαμε στις 28 Φλεβάρη, στις 17 Απρίλη και την 1η Μάη, συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε βάζοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ως γνήσιοι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού λειτουργούν «Εφιαλτικά» στην προσπάθεια μαζικοποίησης των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας, τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας των δημάρχων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους «αναπτυξιακούς οργανισμούς», την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανία και η εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε 500.000 ευρώ κάθε μέρα για να περιπολεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών.

Διεκδικούμε:

- Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

- Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

- Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

- Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις , με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.

- Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.

- Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο!

- Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

- Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

- Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               H ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                      ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ

Συνέχεια...

Βαρύς ο πέλεκυς στην Περιφέρεια Ηπείρου για το «στέγνωμα» του Λούρου!

Μαΐου 21, 2024 0
Βαρύς ο πέλεκυς στην Περιφέρεια Ηπείρου για το «στέγνωμα» του Λούρου!

Τελικά δεν έφταιξαν οι… εσταβέλες! Ούτε η ανομβρία ήταν αυτή που στέγνωσε τον Λούρο το Νοέμβριο του 2022. Τότε πολλά ειπώθηκαν κι ακόμη περισσότερα ακούστηκαν..

Και τώρα έρχεται η οριστικοποίηση του προστίμου στην Περιφέρεια Ηπείρου για να καταδείξει τι πραγματικά συνέβη.

Είναι η συνέχεια του ελέγχου που έκαναν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και της εισήγησης που είχαν καταθέσει λίγο καιρό μετά την αυτοψία.

Το απολογητικό υπόμνημα που κατατέθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου που ήταν και ο ελεγχόμενος φορέας απορρίφθηκε στο σύνολό του. Εδώ και λίγες ημέρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και προφανώς ο Περιφερειάρχης έχουν στα χέρια τους την οριστική έκθεση ελέγχου και την πράξη βεβαίωσης παράβασης.

Το πρόστιμο που επιβάλλεται στην Περιφέρεια ανέρχεται στις 181.871 ευρώ. Καθόλου ευκαταφρόνητο το ποσό.


Το επιμερίζονται δύο σημαντικές παραβάσεις. Η πρώτη αφορά στην εκτέλεση έργων χωρίς περιβαλλοντική άδεια. Όπως αναφέρεται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης σε τμήματα της κοίτης του ποταμού Λούρου εκτελέστηκαν χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική άδεια κατά παράβαση όσων προβλέπει η νομοθεσία.

Η δεύτερη αφορά στην πραγματοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης της κοίτης του ποταμού με τρόπο που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


Όπως σημειώνεται, τα έργα από τη γέφυρα Ζήτα μέχρι την μεταλλική γέφυρα Κουκλεσίου καθώς και στην περιοχή Μπαλαμπάνη- Καλαμαρά εκτελέστηκαν με τρόπο που είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αλλοίωση της φυσικής διατομής της κοίτης του ποταμού στα σημεία που έγιναν οι επεμβάσεις, την προσωρινή διακοπή της ροής των υδάτων σε τμήμα του ποταμού δέκα χιλιομέτρων περίπου με συνεπακόλουθο την πλήρη εξαφάνιση της βιοποικιλότητας και ειδικά την απώλεια της πανίδας και της ιχθυοπανίδας του ποταμού.

Η οριστική έκθεση των Επιθεωρητών δικαιώνει αρχικά τον Δήμο Δωδώνης ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε αναδείξει το θέμα της καταστροφής του Λούρου αποδίδοντας την ευθύνη στα έργα που εκτελούνταν στην κοίτη του ποταμού.

Δικαιώνει και τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση που υπερασπίστηκε δημόσια τις θέσεις αυτές.

Δικαιώνει τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που για μεγάλο διάστημα κράτησαν το θέμα ψηλά στο δημόσιο διάλογο και κυρίως την Λαϊκή Συσπείρωση που είχε κάνει οδοιπορικό στο ποτάμι καταγράφοντάς το σε ένα συγκλονιστικό βίντεο.


ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Αναμένοντας… ορκωμοσίες!!

Μαΐου 21, 2024 0
Αναμένοντας… ορκωμοσίες!!

Έκπτωτοι εδώ και αρκετές ημέρες 14 αιρετοί στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Ανάμεσά τους δημοτικοί σύμβουλοι και τρεις πρωτοκλασάτοι αντιδήμαρχοι.

Προσφεύγουν δικαστικά, σύμφωνα με πληροφορίες οι έκπτωτοι λόγω χρεών στη ΔΕΥΑΗ κατά κανόνα, όμως αυτό προς το παρόν δεν μπορεί να τους επαναφέρει στα έδρανα.

Και στην Ηγουμενίτσα αναμένουν τις ορκωμοσίες των νέων..

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν αφού μέχρι το τέλος του μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συνεδριάσει.

Και στη συνεδρίαση αυτή η σύνθεση υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει αλλάξει.. Οπότε οι νέοι θα βρεθούν στα έδρανα καταρρίπτοντας και τους ισχυρισμούς του Δημάρχου περί… προσωπικών δεδομένων.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Φωτιά σε μονοκατοικία στο Ξέχωρο Θεσπρωτίας

Μαΐου 21, 2024 0
Φωτιά σε μονοκατοικία στο Ξέχωρο Θεσπρωτίας

Φωτιά ξέσπασε σε μονοκατοικία στο Κάτω Ξέχωρο Θεσπρωτίας το πρωί της Δευτέρας. Από την πυρκαγιά που προκάλεσε ζημιές στην οικία δεν κινδύνευσαν οι κάτοικοι.

Στο σημείο επιχείρησαν 3 υδροφόρα οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών και την πυροσβεστική υπηρεσία Ηγουμενίτσας όπου κατέσβεσαν τη φωτιά.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (20-26/5)

Μαΐου 21, 2024 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (20-26/5)

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 20 έως 26 Μαΐου 2024 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

20/05/2024

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

21/05/2024

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

22/05/2024

 Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

23/05/2024

 Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

24/05/2024

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

25/05/2024

 Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα