03/15/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Αντ. Μπέζας: "Καταψηφίζουμε το φετινό προϋπολογισμό γιατί αποτυπώνει τις πρακτικές κακοδιαχείρισης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής"

Μαρτίου 15, 2024 0
Αντ. Μπέζας: "Καταψηφίζουμε το φετινό προϋπολογισμό γιατί αποτυπώνει τις πρακτικές κακοδιαχείρισης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής"

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας η δημοτική παράταξη «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2024 εκτός από τους κωδικούς και τις αντίστοιχες δαπάνες που αφορούν στη μισθοδοσία όλων των υπηρεσιών και των κατηγοριών προσωπικού (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ κλπ) καθώς και τους κωδικούς δαπανών που αφορούν στη λειτουργία των δομών παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και προστασίας (παιδικοί σταθμοί, δομές ΕΣΠΑ, όπως κοινωνικό παντοπωλείο κλπ).

«Είναι γεγονός ότι το φετινό οικονομικό περιβάλλον που είναι δυσμενές για την Αυτοδιοίκηση θα δημιουργήσει πολλές δυσκολίες στην εκτέλεση των δημοτικών προϋπολογισμών. Η κατ’ αρχήν αρνητική μας ψήφος δίνεται με πολιτικούς όρους και δεν αφορά την παρούσα Δημοτική Αρχή αλλά τις πολιτικές κακοδιαχείρισης, τη νοοτροπία και τις παθογένειες που έρχονται από το παρελθόν και που αποτυπώνονται στα δεδομένα και τα αριθμητικά μεγέθη του παρόντα προϋπολογισμού. 

Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2024 γιατί δεν θέλουμε με την ψήφο μας να νομιμοποιήσουμε πολιτικά τις πρακτικές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής», δήλωσε ο κ. Μπέζας.
Συνέχεια...

Κλειστή την Πέμπτη για το κοινό η Π.Ε. Θεσπρωτίας για ...άσκηση ετοιμότητας

Μαρτίου 15, 2024 0
Κλειστή την Πέμπτη για το κοινό η Π.Ε. Θεσπρωτίας για ...άσκηση ετοιμότητας

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, θα γίνει άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας, με την επωνυμία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024», στην οποία θα συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι της Π.Ε Θεσπρωτίας.

Ως εκ τούτου την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και από ώρα 09:00 π.μ. έως και το πέρας του ωραρίου, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας δεν θα λειτουργήσουν για τους πολίτες.
Συνέχεια...

Λειτουργεί χωρίς ...άδεια λειτουργίας εδώ και 3 μήνες το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας

Μαρτίου 15, 2024 0
Λειτουργεί χωρίς ...άδεια λειτουργίας εδώ και 3 μήνες το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2023 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας έκρινε άκυρη την απόφαση του Αλ. Καχριμάνη ο οποίος έδωσε παράνομα άδεια λειτουργίας στο νέο σταθμό ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα το περασμένο καλοκαίρι.

Με την απόφασή της η αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι (με απλά λόγια) το νέο κτίριο του ΚΤΕΛ στο Λαδοχώρι μπορεί να λειτουργήσει ΜΟΝΟ ως εκδοτήριο εισιτηρίων και κρίνει ως ΠΑΡΑΝΟΜΟ να λειτουργεί ο χώρος ως αφετηρία και τέρμα υπεραστικών λεωφορείων για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών σε όλες τις εγκεκριμένες και νόμιμες επιβατικές λεωφορειακές γραμμές.

Αυτή η απόφαση εκδόθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2023, δηλαδή πριν 3 μήνες, ωστόσο ο χώρος αυτός συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά με εκατοντάδες επιβάτες παράνομα, σε ένα χώρο εντελώς ακατάλληλο, και για να καλύψουν τις παρανομίες τους συνεχώς προβαίνουνε και σε πολλές ακόμη καθημερινά.... (Όπως η τοποθέτηση κώνων για να μην παρκάρουν οχήματα σε νόμιμο χώρο στάθμευσης επί της 49 Μαρτύρων...)

Αναρωτιόμαστε, η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας δεν έχει ενημερωθεί για την κραυγαλέα αυτή παρανομία;

Η Εισαγγελία Θεσπρωτίας πάντως έχει ενημερωθεί από τους ίδιους τους κατοίκους εδώ και δύο χρόνια...

Άραγε, θα αναλάβει κάποιος να κάνει τη δουλειά του;;

Ή μήπως ισχύει το μακάβριο "Πάμε και όπου βγει";

Και απευθυνόμαστε στην Εισαγγελία, ως ύστατη ελπίδα για την επικράτηση της νομιμότητας, διότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής ή το έχουν κάνει γαργάρα (για τους δικούς τους λόγους) ή δεν θέλουν να συγκρουστούν με συμφέροντα...!

Άλλωστε η όλη υπόθεση ξεκίνησε επί δημαρχίας Λώλου, με μία δική του απόφαση, βάσει της οποίας θα έπρεπε να βρεθεί ενώπιον των αρμόδιων αρχών, αλλά και ο νυν δήμαρχος Π. Νταής, αν και ψηλός δεν διαθέτει το ανάστημα να αναλάβει τις ευθύνες του. Ψήφισε μάλιστα πέρυσι να παραχωρηθεί στο ΚΤΕΛ και το γειτονικό δημοτικό ακίνητο για τη λειτουργία του ΚΤΕΛ...!

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτούλης ήταν ο μόνος που αρνήθηκε να δώσει άδεια λειτουργίας δεδομένου ότι γνώριζε από την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Θεσπρωτίας ότι δεν προβλέπεται να δοθεί άδεια, αλλά ανέλαβε ο ...πασάς από τα Γιάννενα να δώσει με δική του υπογραφή, άδεια, η οποία όμως κρίθηκε άκυρη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας, την οποία παραθέτουμε παρακάτω.

Ωστόσο, απομένει να δούμε ποια υπηρεσία θα αναλάβει να κάνει το καθήκον της και να επιβάλλει το νόμο... πριν να είναι αργά!

Η προσβαλλόμενη με αριθμό πρωτ. 135568/1028/31-8-2023 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κρίνεται νόμιμη κατά το μέρος που με αυτήν χορηγείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας πρακτορείου – εκδοτηρίου εισιτηρίων προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στη εταιρία με την επωνυμία «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Α.Ε.» σε ακίνητο ιδιοκτησίας της στο Ο.Τ. 43 επί της οδού Πινδάρου, 1η πολεοδομική ενότητα Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας και ακυρώνεται κατά το μέρος που καθορίζεται ο χώρος αυτός ως αφετηρία και τέρμα υπεραστικών λεωφορείων για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών σε όλες τις εγκεκριμένες και νόμιμες επιβατικές λεωφορειακές γραμμές.


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Δυο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών

Μαρτίου 15, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Δυο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών 

Σε υπηρεσιακό όχημα που οδηγούσε ο ένας αστυνομικός με συνεπιβάτη τον ιδιώτη, βρέθηκαν πάνω από 102 κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15-03-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης της ανωτέρω υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο ένας αστυνομικός να οδηγάει υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον ιδιώτη και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης για να διενεργηθεί έλεγχος.

Ο οδηγός ωστόσο συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μη υπακούοντας στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και μετά από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -19- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -102- κιλών και -670- γραμμαρίων.

Μάλιστα, ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα.

Από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 3 σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα