04/01/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Πρωταπριλιά 2022 - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Απριλίου 01, 2022 0
Πρωταπριλιά 2022 - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Απρίλη καλώς όρισες!
Της άνοιξης στολίδι,
της Πασχαλιάς μήνας γλυκός
κι ας λεν' πως είσαι "ψεύτης" !

Πρωταπριλιά! Συνήθεια,
ψέματα όλοι να λέμε!
Όμως πολύ θα το 'θελα,
ναν' όλες οι μέρες ίδιες!

Για να πιστεύουμε όλοι μας,
πως όλα όσα συμβαίνουν,
είναι τ' Απρίλη ψέματα
κι αληθινά δεν βγαίνουν!

Πως ψέματα ειν' ο πόλεμος,
ψέματα η πανδημία
η ακρίβεια κι αυτή ψέματα,
των "κοριτσιών" οι φόνοι, επίσης!

Μα δυστυχώς, αληθινά
ειν' όλα όσα συμβαίνουν
και τυρρανούν τη σκέψη μας,
ματώνουν την καρδιά μας!

Γι' αυτό και συ Απρίλη μου,
να κάνεις τη δουλειά σου,
μπουμπούκιασε τα λούλουδα,
χαρά να μας χαρίζουν!

Να φέρεις και την Πασχαλιά,
για να 'ρθει η ευλογία
και του Χριστού η Ανάσταση,
ελπίδες ν' αναστήσει!!

1 -4 -2022
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Μ. Κάτσης: "Δεν μας αξίζει ένα κράτος της Δεξιάς που είναι μια μεταμοντέρνα εκδοχή του κράτους της ΕΡΕ" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 01, 2022 0
Μ. Κάτσης: "Δεν μας αξίζει ένα κράτος της Δεξιάς που είναι μια μεταμοντέρνα εκδοχή του κράτους της ΕΡΕ" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγορώντας την κυβέρνηση για κομματισμό και αναξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, ξεκίνησε λέγοντας ότι κάθε προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ διαψεύσθηκε πανηγυρικά. «Που είναι οι πολλές και καλύτερες δουλειές; Που είναι το επιτελικό κράτος; Που είναι η αριστεία που την είχατε κάνει σημαία; Πάνε αυτά ξεχάστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια στηλίτευσε τη δημιουργία του επιτελικού κράτους, του υπερσυγκεντρωτικού Μητσοτακικού κράτους δηλαδή, όπου όλα εκκινούν και καταλήγουν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Από τα πιο μεγάλα, μέχρι τα πιο μικρά.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας, απευθυνόμενος στα βουλευτικά έδρανα τόνισε, «πρώτος στόχος του επιτελικού κράτους ήταν να αλώσει τη δημόσια διοίκηση, με τοποθετήσεις διευθυντών εκτός ΑΣΕΠ και ιδιωτών μετακλητών σε θέσεις πάγιας διοικητικής ιεραρχίας», ενώ στη συνέχεια έφερε μια σειρά από παραδείγματα όπως, τον διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ, τη στελέχωση της τότε Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από τον κ. Χαρδαλιά, με πρόσληψη 28 μετακλητών, την πρόσληψη μετακλητού προϊσταμένου για τη Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας και την τοποθέτηση του υπεύθυνου του γραφείου τύπου της ΝΔ επί Μητσοτάκη κ. Ζούλα, στη διοίκηση της Δημόσιας ΕΡΤ.

Σχετικά με το τελευταίο γεγονός, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε ότι, «δεν είναι τυχαίο που διεθνή μέσα όπως το Euroactiv, τo Politico, και μόλις χθες η γαλλική Liberation σας κρέμασε στα μανταλάκια για το καθεστώς ανελευθερίας του τύπου, από όταν εκλεχτήκατε κυβέρνηση».

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνέχισε λέγοντας πως «δεύτερος στόχος του επιτελικού κράτους, ήταν να χρησιμοποιήσετε τις ανώνυμες εταιρείες και τους φορείς του Δημοσίου ως κομματικά μαγαζάκια, ώστε από τη μία να βολέψετε τα δικά σας παιδιά, κι από την άλλη να ελέγξετε απόλυτα το management και τις αποφάσεις τους, ώστε αυτές να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών σας φίλων».

Στη συνέχεια ανέφερε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως τα golden boys του ΕΦΚΑ, της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΚτΠ, του ΕΔΥΤΕ και των ΕΛΤΑ, όπου παρά τη δήθεν αναβάθμιση με χρυσοπληρωμένους «αρίστους», οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν, αλλά απαξιώθηκαν περαιτέρω.

«Τα γαλάζια παιδιά είναι παντού, και αυτό δεν κρύβεται. Πώς να μην δει π.χ. ένας Θεσπρωτός ότι στη διοίκηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, έχει μπει ένας άνθρωπος χωρίς καν να έχει το προβλεπόμενο πτυχίο, όπου βασικό προσόν της επιλογής του, ήταν ότι ανήκε ως στέλεχος στη ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ως προς την αιτία της δημιουργίας του λεγόμενου επιτελικού κράτους, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε ότι αυτή είναι μόνο μία, «η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Το Μέγαρο Μαξίμου ή Μαξίμου ΑΕ όπως έλεγε η αείμνηστη κ. Γεννηματά το μόνο που κάνει είναι να επιλέγει το πώς, το πού και το πότε θα μοιραστούν τα χρήματα των δημοσίων ταμείων. Αυτό πλέον είναι πασιφανές και αποτυπώνεται στο ρεκόρ των 6,7 δις των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο Μάριος Κάτσης τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει άμεσα, ώστε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της διαφάνειας, του σεβασμού του δημοσίου χρήματος και της διαχειριστικής επάρκειας. «Δεν μας αξίζει ένα κράτος και ένα δημόσιο σαν μια μεταμοντέρνα εκδοχή του κράτους της ΕΡΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.Συνέχεια...

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Απριλίου 01, 2022 0
Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας που πραγματοποιεί λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου, η Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ οργάνωσε με επιτυχία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4/2022 συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας.

Ομιλητής ήταν ο Νεκτάριος Τριάντης μέλος της Κ.Ε. και γραμματέας της Ε.Π Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ.

Μετά την ομιλία ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, ενάντια στον πόλεμο, τη συμμετοχή χώρας σε αυτόν, την απεμπλοκή από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Επίκαιρο το σύνθημα «Ηγουμενίτσα λιμάνι των λαών, και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», μια και τις προηγούμενες μέρες ένα μεγάλο κομβόι οχημάτων πέρασε από το λιμάνι για να πάρει μέρος στις Νατοϊκές ασκήσεις.

Ηγουμενίτσα 01/04
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Απριλίου 01, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  86
ΠΕ Θεσπρωτίας  64
ΠΕ Ιωαννίνων  240
ΠΕ Πρέβεζας  87
Συνέχεια...

Αντώνης Μπέζας: "Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας στις επόμενες εκλογές"

Απριλίου 01, 2022 0
Αντώνης Μπέζας: "Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας στις επόμενες εκλογές"

Την αποκάλυψη πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έκανε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο αγαπημένο του τοπικό site, thesprotikoiantilaloi.gr, ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας.

Ο κ. Μπέζας, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απομάκρυνσή του από το ΕΤΑΔ, μίλησε ανοιχτά για όλους και για όλα.

Σε ερώτησή μας, σχετικά με την αποπομπή του από την ΕΤΑΔ, δήλωσε την απογοήτευσή του, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αφού πρώτα τον έκοψε τελευταία στιγμή από το ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας στις εκλογές του 2019, τώρα τον απέπεμψε και από τη θέση που τον είχε τοποθετήσει, ως τεχνοκράτη. Συγκεκριμένα, στην ερώτησή μας τι θα έλεγε στον πρωθυπουργό αν τον είχε μπροστά του, ήταν λακωνικός: "Μητσοτάκη γ@μ@σ@ι..."!

Όσον αφορά τη διεκδίκηση της δημαρχίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας, ο κ. Μπέζας τόνισε: "Ξεκίνησα την πολιτική μου σταδιοδρομία από την τοπική αυτοδιοίκηση και παρόλο που ανήρθα σε ανώτερες κυβερνητικές θέσεις, όποτε ο λαός με έστελνε σπίτι μου, εγώ έβρισκα τρόπο να βολεύομαι σε θέσεις της αυτοδιοίκησης, όπως ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Πάργας ή Γενικός Γραμματεάς στο Δήμο Πρέβεζας, οπότε γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανάγκες ενός Δήμου, αλλά και το know how για να πάει μπροστά ο Δήμος. Τώρα, μετά και την ηρωϊκή μου έξοδο από την ΕΤΑΔ, καθώς και από το γεγονός ότι ο κ. Λώλος τα έχει κάνει μαντάρα στο Δήμο, νομίζω ότι είναι κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω στην αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι ο κόσμος ξεχνά γρήγορα..."!

Στο ερώτημα, αν θα ζητήσει στήριξη από το κόμμα της ΝΔ ή από άλλους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, απάντησε: "Από τον γκαντέμη δεν πρόκειται να ζητήσω ούτε στραγάλι, αλλά στην τοπική κοινωνία έχω ακόμη ισχυρά πολιτικά ερείσματα. Πολλοί είναι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομά μου, ενώ άλλοι, ευελπιστώ ότι θα με στηρίξουν για να τους στηρίξω κι εγώ. Συγκεκριμένα, προσδοκώ στη στήριξη του Θωμά Πιτούλη, αν όντως θέλει να τον στηρίξω στις βουλευτικές εκλογές. Έπειτα πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μια χαρά θα μπορούσε να με στηρίξει όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.  Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε".

Καλό μήνα και καλή πρωταπριλιά...!!!

Συνέχεια...

Για την προσπάθεια φίμωσης του Πρόεδρου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 01, 2022 0

 Για την προσπάθεια φίμωσης του Πρόεδρου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Τη Δευτέρα 28/3/2022 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας όπου και κατέθεσε ψήφισμα με αφορμή την αιφνιδιαστική και ντροπιαστική κατάθεση από την κυβέρνηση της τροπολογίας του νομοσχεδίου από τη κυβερνητική πλειοψηφία που αφορά την υποχρεωτική άσκηση ένδικων μέσων από δήμους και περιφέρειες σε περιπτώσεις δικαστικών αγωγών που αφορούν στον προσδιορισμό ή τη μετατροπή σχέσης εργασίας από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.

Η τροπολογία αυτή προβλέπει την προσφυγή της Δημοτικής Αρχής εναντίον των εργαζομένων μέσω απόφασης της οικονομικής επιτροπής, χωρίς Δημοτικό Συμβούλιο, που σημαίνει ότι η ίδια η Δημοτική Αρχή που προσλαμβάνει και γνωρίζει τις ελλείψεις και την αναγκαιότητα του προσωπικού στις δομές της δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τη μετέπειτα τύχη τους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πάκος, απαξιωτικά, προσπάθησε να φιμώσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υφαντή Σπύρο μη δίνοντάς του το λόγο. Υποβάθμισε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους που θίγονται άμεσα από αυτήν την τροπολογία με πρόσχημα ότι δεν απεστάλη αίτημα από μέρος του Συλλόγου για να μπει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ξεχνά φαίνεται πως τόσα άλλα ψηφίσματα έχουν συζητηθεί στο παρελθόν μέσα στην ίδια αίθουσα κι εκτός ημερήσιας διάταξης, χωρίς διαβιβαστικά.

Αποφάσισε και διέταξε λοιπόν ο κ. Πάκος, να μη στηρίξουν και να μη συζητήσουν το θέμα των συμβασιούχων συναδέλφων υποστηρίζοντας πως δεν είναι υποχρεωμένοι να συζητήσουν επί συνδικαλιστικών θεμάτων.

Όταν όμως τίθεται μείζον θέμα με συμβασιούχους εργαζόμενους και όταν μια τροπολογία απαξιώνει Δημοτικά Συμβούλια αλλά και εσάς κύριε Πρόεδρε , τότε είστε υποχρεωμένοι να συζητήσετε!!
Πρέπει όμως πρώτα να γνωρίζετε ποιος είναι ο ρόλος σας και ποιος ο ρόλος της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους.

Σήμερα η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή, ακολουθώντας την περπατησιά των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνει τη χαριστική βολή στο τσάκισμα της Μόνιμης και Σταθερής δουλειάς.

Το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή εργασία μας αφορά όλους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

Την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, και υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση ή μη έφεσης πρέπει να αποτελεί απόφαση του εκάστοτε Δήμου.

Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, ΚΑΠΗ, Σχολικές Καθαρίστριες και των εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις covid.

Μαζικά κατεβαίνουμε στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 6/4/2022 πμ στην πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας
...........................

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Στο 1,24 η απλή αναφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το ψήφισμα του Συλλόγου, ενώ στο 1:08:00 η διένεξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και δημοτικούς συμβούλους

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα