01/05/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Η Κ.Ο. Παραμυθιάς του ΚΚΕ για το σχεδιαζόμενο αγωγό EastMed που θα περνάει από τη Θεσπρωτία

Ιανουαρίου 05, 2020 1
Η Κ.Ο. Παραμυθιάς του ΚΚΕ για το σχεδιαζόμενο αγωγό EastMed που θα περνάει από τη Θεσπρωτία

«Αγωγοί πολέμου»
και ευρύτερες γεωστρατηγικές εξελίξεις απαιτούν λαϊκή επαγρύπνηση ενάντια στα αμερικαΝΑΤΟικά σχέδια.

Ήδη άρχισαν οι διαδικασίες σχετικά με τον αγωγό Eastern Mediterranean Pipeline (EastMed) που ενδιαφέρει άμεσα και την περιοχή μας, διότι θα διέρχεται από την Πέρδικα και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Φλωροβούνι.
Ο αγωγός αποσκοπεί στην απευθείας διασύνδεση των κοιτασμάτων της Ν.Α. Μεσογείου με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Φυσικού Αερίου, μέσω της Ελλάδας, δηλαδή ΔΕΝ προβλέπεται η τροφοδοσία της Ηπείρου με το φυσικό αέριο που θα έρχεται από Κύπρο και Ισραήλ, αλλά αφορά αποκλειστικά την τροφοδοσία ευρωπαϊκών κρατών με αφετηρία την Ιταλία.
Η συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας- Ισραήλ- Κύπρου και ενδεχομένως της Ιταλίας για τον αγωγό, με την εποπτεία των ΗΠΑ, υπηρετεί ενεργειακούς κολοσσούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας, των άλλων λαών στην περιοχή και φυσικά την «ανάπτυξη και αναβάθμιση της Ηπείρου» όπως διατυμπανίζουν διάφορα «παπαγαλάκια».
Οι κυβερνητικές ενέργειες, στο όνομα της αντιμετώπισης των απαράδεκτων διεκδικήσεων της Τουρκίας, περιπλέκουν περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση που βάζει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στα σχέδια μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης ΕΕ και Δ. Βαλκανίων απ' το ρωσικό αέριο, στον «ενεργειακό πόλεμο» ΗΠΑ- Ρωσίας- Γερμανίας. Εμπλέκουν επίσης τη χώρα μας στις αντιπαραθέσεις μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου και Παλαιστινιακής αρχής για τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Αν. Μεσόγειο.
Επιπροσθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την απαράδεκτη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε μια συμφωνία, χωρίς να έχει προηγηθεί η ανακήρυξη της ΑΟΖ, κίνηση που εντάσσεται στην πολιτική της προώθησης της συνεκμετάλλευσης, μέσω της επιδιαιτησίας της Χάγης.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στον έναν ή τον άλλο ενεργειακό αγωγό ούτε απέφερε, ούτε θα αποφέρει οφέλη για τους εργαζόμενους, όπως απέδειξε και η συμμετοχή στον αγωγό TAP. Ωφελημένοι θα βγουν οι μεγάλοι όμιλοι που θα εμπλακούν στην κατασκευή και διαχείριση του αγωγού. Ο λαός που πληρώνει ήδη πολλά ενεργειακά «χαράτσια», θα συνεχίσει να βιώνει την ενεργειακή φτώχεια, να χρυσοπληρώνει για τις ανάγκες του. Οι κίνδυνοι για το θαλάσσιο περιβάλλον απ' τις εξορύξεις και τα σχέδια μεταφοράς απασχολούν ήδη τη δικαιοσύνη σε χώρες, όπως το Ισραήλ.
Τα σχήματα που στήνονται με Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο ή άλλα κράτη, με τη συμμετοχή ΗΠΑ και Γαλλίας, δίνουν έδαφος στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας σε έναν «αγώνα δρόμου» μεγάλων συμφερόντων και σε μια ευρύτερη περιοχή που «βράζει» ύστερα και από τη νέα αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ, στο διεθνές αεροδρόμιο του Ιράκ, με αποτέλεσμα 8 νεκρούς, μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι του Ιράκ και Ιρανός στρατηγός.
Οι εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος, απ' την Κύπρο μέχρι τη Λιβύη, είναι διδακτικές για όποιον εξακολουθεί να πιστεύει ότι η σύμπλευση της Ελλάδας με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για την προστασία της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης.
Η συμφωνία για τον αγωγό East Med είναι μέρος της «προίκας» που θα κουβαλήσει ο κ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον Τράμπ η οποία οδηγεί σε νέες επικίνδυνες δεσμεύσεις στην υπηρεσία του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, όπως αποδείχθηκε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμων και σε στρατιωτικό στόχο σε μια ενδεχόμενη γενική στρατιωτική αναμέτρηση στη περιοχή.
Ο λαός χρειάζεται να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα και μαζί με το ΚΚΕ να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο, καταργεί δικαιώματα και εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να διαμορφώσει τους όρους για να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει και να χρησιμοποιήσει τις ενεργειακές πηγές για τις δικές του ανάγκες.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Απόψε στη Μπυραρία το πρώτο ροκ πάρτυ της χρονιάς

Ιανουαρίου 05, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Απόψε στη Μπυραρία το πρώτο ροκ πάρτυ της χρονιάς

Σήμερα Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020.....
Έχοντας στα χέρια μας τη συλλογή από δισκογραφίες και Live του αγαπημένου μας Γιάννη, θα ηλεκτρίσουμε την ατμόσφαιρα και όσο αντέξουμε. Μη λείψεις από το πρώτο ροκ παρτυ για το 2020.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αύριο στις 11:30 ο Αγιασμός των Υδάτων στο παλιό λιμάνι

Ιανουαρίου 05, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Αύριο στις 11:30 ο Αγιασμός των Υδάτων στο παλιό λιμάνι

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν:
Τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ.* στον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, κ.κ. Τίτου.
Την ίδια ημέρα στις 11:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Τελετή Αγιασμού των Υδάτων με κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην προβλήτα του Παλαιού Λιμένα Ηγουμενίτσας.
*Πέρας προσέλευσης των επισήμων, 09:50 π.μ.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος


Συνέχεια...

Η Μονή Γηρομερίου εόρτασε με πιστoύς απ' όλη την Ήπειρο τη μνήμη του ιδρυτή της οσίου Νείλου (ΦΩΤΟ)

Ιανουαρίου 05, 2020 0
Η Μονή Γηρομερίου εόρτασε με πιστoύς απ' όλη την Ήπειρο τη μνήμη του ιδρυτή της οσίου Νείλου (ΦΩΤΟ)
Η Μονή Γηρομερίου εόρτασε με τη συμμετοχή πλήθους πιστών απ' όλη την Ήπειρο τη μνήμη του ιδρυτή της οσίου Νείλου, του οποίου ο τάφος βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Μοναστηριού, μέσα σ' ένα φαράγγι. 
Στον όρθρο και τη θεία λειτουργία προεξήρχε ο ιδιαίτερα αγαπητός στους πιστούς και με επαρκή πνευματικά εφόδια ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής. 
Το θείο λόγο κήρυξε ο αδελφός της Μονής αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Αράπης, ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης. 
Αφού αναφέρθηκε στον ασκητικό βίο του αγίου υπογράμμισε ότι είχε ξεκαθαρισμένο το έδαφος της ψυχής του. 
Πέρα από τη γραπτή διαθήκη του, που μπορεί να μας φρουρήσει, να μας προφυλάξει, να μας χαριτώσει, να μας φωτίσει, να μας καθοδηγήσει "εις πάσαν την αλήθειαν", μιλάνε στο διάβα των αιώνων η αγιασμένη συμπεριφορά του και αναστροφή του, οι αγνές διαθέσεις του, η φωτισμένη και ζωντανή πίστη του, η μακροθυμία του, η υπομονή του, μέχρι το τέλος της επίγειας παρουσίας του, στα 106 έτη του. 
Αυτά όλα είναι για μας ένας ανεκτίμητος θησαυρός, μια μεγάλη παρακαταθήκη. 
Στον εορτασμό παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, οι δήμαρχοι Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Κονίτσης Σπύρος Παππάς, Γιάννης Λώλος, Γιάννης Καραγιάννης και Νικόλαος Εξάρχου αντίστοιχα, ο διοικητής του 628 Τ. Π., αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές κ. ά.

Συνέχεια...

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας

Ιανουαρίου 05, 2020 0
Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας 

Το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε με την αρχή του χρόνου ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κ. Γιάννης Κ. Γόγολος, συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη της ομάδος που την απαρτίζουν, προσφέροντας εδέσματα στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό του Ιδρύματος. 
Ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους και εξέφρασε την ανάγκη στήριξης της υπάρχουσας δομής. " Όλοι εμείς, οφείλουμε πολλά στους ηλικιωμένους που βρίσκονται δίπλα μας..."
Πολλές ευχές αντηλλάγησαν με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, τους οποίους συνεχάρηκε για το έργο που επιτελούν και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή 5/1