06/21/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ξεκίνησαν τα θερινά μαθήματα στο Μαθηματικό Εργαστήρι

Περιοδεία του ΚΚΕ σε υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου και στον παιδικό σταθμό Παραμυθιάς

Ιουνίου 21, 2023 0
Περιοδεία του ΚΚΕ σε υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου και στον παιδικό σταθμό Παραμυθιάς

Περιοδεία πραγματοποίησε την Τρίτη 20/6 κλιμάκιο της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στο Νομό Θεσπρωτίας Γεωργίου Χρυσηίδα σε υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου και στον Παιδικό Σταθμό όπου συζήτησε με εργαζόμενους. 

Στην παρέμβαση αναδείχθηκαν οι διαχρονικές ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων μικρότερων κομμάτων για την ψήφιση, προώθηση και υλοποίηση της εγκληματικής, αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ που διασφαλίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς και κλάδους και η αναγκαιότητα ακόμη μεγαλύτερης ενίσχυσης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ σε αυτές τις νέες εκλογές ως της μόνης πραγματικής μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης και εντός και εκτός Βουλής, ως της μόνης πολιτικής οργάνωσης και δύναμης που πρωτοστατεί και στη Βουλή και στο δρόμο στην προώθηση και υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων.

ΚΚΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα 20/06/2023
Συνέχεια...

Δύο νέα οχήματα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 21, 2023 0
Δύο νέα οχήματα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δύο ακόμη νέα οχήματα σύγχρονης τεχνολογίας προστίθενται στον μηχανοκίνητο στόλο του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό την ενίσχυση της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων. 

Πρόκειται για ένα (1) απορριμματοφόρο διαξονικό όχημα με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας 14m3 με σύστημα πλύσης κάδων και για ένα (1) ανατρεπόμενο φορτηγό διαξονικό μικτού φορτίου 19 tn με γερανό και αρπάγη.


Τα νέα οχήματα χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 και εντάσσονται στο σχεδιασμό του Δήμου για τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του στόλου του, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και των συνθηκών ασφάλειας του προσωπικού καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.


Κατά την παραλαβή των οχημάτων ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά: 

«Έχοντας κύριο στόχο τη συνολική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών μας προς τους πολίτες, αλλά και των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων μας, εκσυγχρονίζουμε το μηχανοκίνητο στόλο μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. 

Τα νέα μας οχήματα αναβαθμίζουν συνολικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ παράλληλα αυξάνουν την ασφάλεια των εργαζομένων, εξοικονομούν καύσιμα και το κόστος συντήρησης και γενικότερα. Εύχομαι τα αποτελέσματα της νέας μας δυναμικής προς όφελος των δημοτών, να φανούν άμεσα και ευχαριστώ όλους όσοι συνεργάστηκαν για να επιτύχουμε έναν ακόμη στόχο».
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Απόψε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με την Κατερίνα Νοτοπούλου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για το εργατικό ατύχημα υπαλλήλου σε απορριμματοφόρο

Ιουνίου 21, 2023 0
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για το εργατικό ατύχημα υπαλλήλου σε απορριμματοφόρο
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/6/2023

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Εργατικό ατύχημα είχαμε το πρωί Δευτέρας σε κεντρικό δρόμο στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος στην προσπάθειά του να διακόψει την ταχύτητα διερχόμενου οχήματος, προκειμένου να κάνει στάση το απορριμματοφόρο για να γίνει η αποκομιδή, έπεσε από τα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από κει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Φιλιατών με κακώσεις στη μέση του και στο χέρι.

Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα αυτής της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ εδώ και μέρες η καθαριότητα έχει γίνει θέμα συζήτησης και ανησυχίας.

Είναι επίπονο και βλαβερό για την ασφάλεια και την υγεία τους τα εξαντλητικά και αλλοπρόσαλλα ωράρια που έχουν επιβληθεί και αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μεσα στη κίνηση και τη ζέστη, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι κατανοητό ότι η αποκομιδή καθώς και όλη η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας γίνεται από το φιλότιμο των εργαζομένων σε αυτή.

Καλούμε τους συναδέλφους, τώρα, να διεκδικήσουμε:

- Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

- Προμήθεια κι άλλων απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου στην καθαριότητα

- Έλεγχος των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την καλή κατάστασή τους

- Να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα απορριμματοφόρο, ανάλογα με την περιφέρεια, τους δρόμους που γίνεται η αποκομιδή.

- Σωστή χωροθέτηση των κάδων

- Να χορηγηθούν στην ώρα τους τα ΜΑΠ

- Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                     ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Συνέχεια...

Ολομέτωπη επίθεση του Ανδρέα Σπυρόπουλου από Ηγουμενίτσα, σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Ιουνίου 21, 2023 0
Ολομέτωπη επίθεση του Ανδρέα Σπυρόπουλου από Ηγουμενίτσα, σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολομέτωπη επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε από την Ηγουμενίτσα ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά την διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας.


Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ζήτησε να δοθεί το στίγμα απο τη Θεσπρωτία για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αναφέροντας τα μεγάλα εργα που έχουν υλοποιηθεί από την μεγάλη δημοκρατική παράταξη στον νόμο και τονίζοντας τις ιστορικές παρακαταθήκες του κινήματος στον τοπο.

Αναφερόμενος στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μάϊου μετα από μια τετραετία με κατάργηση του κράτους δικαίου, με πελατειακές σχέσεις, με αλαζονεία , αυταρχισμό, και με την αδυναμία να θωρακίσει την χώρα στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, τόνισε πως ο καλύτερος χορηγός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν ΣΥΡΙΖΑ με τον ανύπαρκτο προγραμματικό του λόγο. «Αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες του ο κ. Τσίπρας, επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ, που έκανε σκληρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «τα λάθη Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το υψηλό ποσοστό που πήρε».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμαθε απο τα λάθη του και θεωρεί το κράτος λάφυρο» σημείωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τονίζοντας πως στην διακυβέρνηση του, επέλεξε να λεηλατήσει την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση ως πολιτική επιλογή για να οδηγήσει την χώρα στο 3ο μνημόνιο, ενώ ταυτόχρονα επελεξε να παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου, τονίζοντας με νοημα την καταδίκη του Νίκου Παππά απο το ειδικό δικαστήριο με 13-0.

«Η χώρα θέλει μια δύναμη προοδευτική με σύγχρονο λογο που θα βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη, με ζητήματα που στο εξωτερικό εχουν επιλυθεί, και το ΠΑΣΟΚ ειναι η μονη δύναμη που εχει επικεντρωθεί σε αυτό» ανέφερε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημειώνοντας τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις για μια σειρά ζητημάτων οπως η Υγεία, η Παιδεία, η κοινωνική στέγαση κ.α.

Τόνισε την σχέση που εχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τους πολίτες σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ευχαριστώντας τους 3 υποψήφιους της Θεσπρωτίας για την προεκλογική τους παρουσία, χαρακτηρίζοντας το ψηφοδέλτιο ως ενα απο τα καλύτερα ψηφοδέλτια που εχει δει ο νομός μας.

Τέλος απεύθυνε κάλεσμα στους Θεσπρωτούς να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και να δώσουν τον αγώνα για να «ανοίξουμε νέους δρόμους για τις νέες γενιές του τοπου μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να συνεχίσει η χώρα μας το δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ασφάλειας"

Ιουνίου 21, 2023 0
Βασίλης Γιόγιακας: "Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να συνεχίσει η χώρα μας το δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ασφάλειας"

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

Στις εκλογές του Μαΐου η κοινωνία έστειλε ένα διπλό μήνυμα: από τη μία, επιβραβεύθηκε η ικανότητα, η υπευθυνότητα, η συνέπεια. Επιβραβεύθηκαν το σχέδιο, και οι δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Εκτιμήθηκε η ειλικρίνεια, η σεμνότητα, η μετριοπάθεια. Από την άλλη, οι πολίτες με την ψήφο τους αποδοκίμασαν τον μηδενισμό, την «τυφλή» κριτική, την ανεπάρκεια θέσεων, την ανευθυνότητα. Είπαν «ως εδώ» με την πόλωση, την οξύτητα, τη χυδαιότητα.

Έδωσαν καθαρή, αδιαμφισβήτητη πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα είχε ξεκινήσει ήδη τη δεύτερη θητεία της αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φροντίσει να σπείρει ως κυβέρνηση τη «νάρκη» της απλής αναλογικής…

Σε αυτήν τη δεύτερη προεκλογική περίοδο επιβεβαιώθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Αυτό καλούνται να επιβεβαιώσουν οι πολίτες με την ψήφο τους στις 25 Ιουνίου. Να εκλέξουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα μπορεί να κάνει πράξη το φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό σχέδιό της.

Για καλύτερες αμοιβές για όλους. Για νέες μειώσεις φόρων και εισφορών. Για καλύτερη δημόσια υγεία και καλύτερη δημόσια παιδεία. Για περισσότερα εφόδια στους γονείς αλλά και σε όσους θέλουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια. Για πιο αποτελεσματική στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Για ένα πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό κράτος. Για μια πιο ασφαλή και ισχυρή Ελλάδα.

Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να «πιάσει τόπο» η ψήφος του Μαΐου. Ψηφίζουμε για να συνεχίσει η χώρα μας τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ασφάλειας. Κάθε ψήφος μετράει, και μετράει από την αρχή!

Στις 25 Ιουνίου, συνεχίζουμε, μαζί!
Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά!

Συνέχεια...

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 21, 2023 0
Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ηγουμενίτσας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ηγουμενίτσας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου 2023. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ανταποκρινόμενος άμεσα και έμπρακτα στο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης, στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης του στο σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους! Με τη συμμετοχή 14 χορευτικών Συλλόγων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, παρουσιάστηκε ένα ποικίλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, φέρνοντας σε επαφή τόσες διαφορετικές κουλτούρες με το κοινό της πόλης μας, το οποίο δικαίως ενθουσιάστηκε και το απέδειξε με την παρουσία του και το θερμό του χειροκρότημα.

Στο περιθώριο του φεστιβάλ, είχαμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε στο δημαρχείο τις αντιπροσωπείες της Ιταλίας και της Βουλγαρίας, να συζητήσουμε μαζί τους θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τον τουρισμό και να τους προσφέρουμε αναμνηστικά της πόλης μας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση. 

Πρωτίστως όμως, οφείλουμε όλοι να συγχαρούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης που εμπνεύστηκε και έφερε σε πέρας την σημαντική αυτή διοργάνωση, συμβάλλοντας έμπρακτα στη διατήρηση και διάχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με την ευχή να κάναμε την αρχή για την καθιέρωση ενός φεστιβάλ – θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ηγουμενίτσας!

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (+ΦΩΤΟ)

Ιουνίου 21, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (+ΦΩΤΟ)

Αισιόδοξο μήνυμα ότι το ΚΚΕ μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά σε ψήφους και ποσοστό στις εκλογές της Κυριακής έστειλε το βράδυ της Τρίτης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ που έγινε στην Ηγουμενίτσα με ομιλητή το Γιώργο Σιδέρη μέλος της ΚΕ.


Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο Λαέρτης Ρέγκας μέλος της Ε.Π. Ηπείρου –Κ-Λ, ο οποίος έφερε την πείρα που βγαίνει από τη νίκη των εργαζομένων στο My Market στα Γιάννενα. Το ρόλο των ταξικών σωματείων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών σε αυτή όπως του Νίκου Έξαρχου προέδρου του Ε.Κ.Ι, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ, εκλεγμένου βουλευτή στις εκλογές της 21/05/203. Τέτοιους βουλευτές έχει ανάγκη ο λαός. Η ψήφος στη Θεσπρωτία θα συμβάλει στην εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Ήπειρο κατέληξε.


Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Γιώργος Σιδέρης σημείωσε:

«Και κανένας συσχετισμός δεν μας τρομάζει!
Κανένας συσχετισμός δεν είναι ανίκητος, όσο δυναμώνει το ΚΚΕ.

Ο λαός έχει τα δύσκολα μπροστά του με την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Γι αυτό πρέπει να σκεφτεί καλά ποιον εμπιστεύεται να είναι δίπλα του, κάθε στιγμή που θα το χρειαστεί, στα απλά, αλλά κρίσιμα και σημαντικά που θα συμβαίνουν στη ζωή του.

Ποιον θα εμπιστευτεί για να είναι αύριο στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα γραφεία, στις επιχειρήσεις, όταν η εργοδοσία θα ζητάει περισσότερες θυσίες, όταν σακατεύονται εργάτες όπως χτες στους ΟΤΑ στην Ηγουμενίτσα;.

Το ΚΚΕ, οι βουλευτές του, οι συνδικαλιστές και τα απλά μέλη του ξέρει ότι θα είναι μαζί του και δεν θα είναι μαζί του, αυτοί οι οποίοι κατήργησαν τις Συλλογικές συμβάσεις, τα έδωσαν όλα στην εργοδοσία, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια, ποιος θα είναι αύριο στις γειτονιές, όταν οι λαϊκές οικογένειες θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα κοράκια των funds και των τραπεζών;

Μπορεί κανείς να εμπιστευτεί όσους πέρασαν τους νόμους που ξεπούλησαν τα λαϊκά σπίτια στα funds, που μετέτρεψαν σε ιδιώνυμο έγκλημα τις λαϊκές κινητοποιήσεις απέναντι στους πλειστηριασμούς; Ξέρει σίγουρα ότι εκεί θα είναι το ΚΚΕ και οι βουλευτές του, τα εργατικά σωματεία και το λαϊκό κίνημα.

Ποιος θα είναι αύριο απέναντι στην κυβέρνηση όταν θα ζητάει νέες θυσίες για να φορτώσει στο λαό τα βάρη μιας πιθανής νέας κρίσης για να σωθούν ξανά οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι τράπεζες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ;

Δίπλα στο λαό θα είναι το ΚΚΕ που παλεύει διαχρονικά για να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός.

Ποιος θα είναι αύριο απέναντι στη νέα λιτότητα, στις νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια στο όνομα των πρωτογενών πλεονασμάτων;

Μόνο το ΚΚΕ που μπήκε μπροστά και μέσα στην πανδημία μαζί με το λαό για την προστασία της υγείας του.

Μπορεί ο λαός μας να εμπιστευθεί τις τύχες αυτού του αγώνα στο ΠΑΣΟΚ που έκλεισε σωρηδόν τα νοσοκομεία το 2012-15 μαζί με τη ΝΔ;

Ή το ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε την ίδια πολιτική, που δεν έκανε τίποτα για να ανοίξουν ξανά τα νοσοκομεία και έφθασε στο σημείο να προτείνει υπουργό υγείας κοινής αποδοχής;

Ποιος θα εμποδίσει ακόμη και αντιδραστικές αλλαγές που έχει στα σχέδιά της η ΝΔ, με μια συνταγματική αναθεώρηση, για παράδειγμα για το άρθρο 16;

Οι φοιτητές μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ που δίνουν τη μάχη για δωρεάν παιδεία με την «Πανσπουδαστική» πρώτη δύναμη!

Είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος τον ΣΥΡΙΖΑ που δια στόματος Τσίπρα, άφησε ανοιχτή την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αρκεί να είναι τύπου Χάρβαρντ;

Και κυρίως ποιος θα είναι μπροστά, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να αναλάβει ο ίδιος την εξουσία με καθαρό εργατικό – φιλολαϊκό πρόγραμμα, κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας, των υπηρεσιών, με άμεση συμμετοχή και εργατικό – λαϊκό έλεγχο, σε μια νέα κοινωνία ανατροπής της σημερινής σαπίλας και βαρβαρότητας.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει πάνω από όλα ελπίδα και αισιοδοξία, ότι θα τα καταφέρουμε. Ότι οι λαοί θα νικήσουν».

Ηγουμενίτσα 20/6/2023
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθη ημεδαπός για εκβίαση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Ιουνίου 21, 2023 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθη ημεδαπός για εκβίαση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε φτάνει στις 150.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκε ακόμη ημεδαπός συνεργός του, που κατηγορείται για συνέργεια σε απάτη

Συνελήφθη χθες (20-06-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για συνέργεια σε απάτη.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία τριών ημεδαπών, ότι προ εξαμήνου ο κατηγορούμενος τους συστήθηκε ως εγνωσμένου κύρους αρχιτέκτονας-μηχανικός και επιχειρηματίας. 

Ακολούθως, αφού πείσθηκαν για τη φερεγγυότητά του, συμφώνησαν να του αναθέσουν έναντι αμοιβής διάφορα έργα όπως ανακαίνιση και μεσιτεία διαμερισμάτων που διαθέτουν, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αγοραπωλησίες οχημάτων και ρύθμιση διαφόρων οφειλών και προστίμων.

Με τον παραπάνω τρόπο, ο συλληφθείς κατάφερε να τους αποσπάσει τμηματικά χρηματικά ποσά που έφθαναν τις 150.000 ευρώ.

Για τη σύλληψή του οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, προσημειώθηκε χρηματικό ποσό 800 ευρώ, που θα παραλάμβανε από τους παθόντες, ώστε να μην πραγματώσει απειλές, που είχε απευθύνει εναντίον τους για τη σωματική τους ακεραιότητα και την περιουσία τους.

Μετά την παραλαβή των χρημάτων και την απομάκρυνσή του από τον τόπο συνάντησής του με τους παθόντες, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, ενώ κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό που βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνέχεια...

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δ. Γκαμπρέλας από τους Ορίζοντες Ηπείρου - Υποψήφιος με τον Καχριμάνη;;

Ιουνίου 21, 2023 0
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δ. Γκαμπρέλας από τους Ορίζοντες Ηπείρου - Υποψήφιος με τον Καχριμάνη;;

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη "Ορίζοντες Ηπείρου με επικεφαλής το Σπύρο Ριζόπουλο, ανακοίνωσε στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ο Θεσπρωτός περ. σύμβουλος Δημήτρης Γκαμπρέλας.

Οι λόγοι που ώθησαν τον κ. Γκαμπρέλα στην ανεξαρτητοποίησή του, δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εδώ και καιρό υπάρχει πολιτικό φλερτ με τον Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος ήθελε διακαώς το Δ. Γκαμπρέλα στο ψηφοδέλτιό του, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύντομα.

Ο ίδιος ο κ. Γκαμπρέλας δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια δήλωση ή ανακοίνωση, ωστόσο ο Σπ. Ριζόπουλος εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αφήνει αιχμές για την ανεξαρτητοποίηση του πρώην συμβούλου του...

Τοποθέτηση Σπύρου Ριζόπουλου επί της ανεξαρτητοποίησης εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου των Οριζόντων Ηπείρου

1) Πληροφορηθήκαμε την ανεξαρτητοποίηση του πρώην εκλεγμένου με την παράταξή μας Δημήτρη Γκαμπρέλα, θεσμικά από την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι από τον ίδιο.

2) Στη συνεδρίαση της παράταξης μας όταν ετέθη το θέμα της ανανέωσης των θητειών των εκλεγμένων συμβούλων μας τόσο στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου όσο και στις επιτροπές, υπήρξε μια ξεκάθαρη πολιτική και ηθική συμφωνία.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος σε αυτή καθιστούσε σαφές στους εκλεγμένους ότι είναι ελεύθεροι τον Οκτώβριο του 2023 εφόσον δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι με του Ορίζοντες Ηπείρου να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή εκτός το να είναι εκ νέου υποψήφιοι με άλλη παράταξη που θα διεκδικεί την Περιφέρεια Ηπείρου.

3) Στην πολιτική κρινόμαστε από τη διαδρομή μας και τον αξιακό μας κώδικα.
Συνέχεια...