06/10/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Έρχεται ασθενοφόρο από δωρεά στο Νοσοκομείο Φιλιατών...

Ιουνίου 10, 2020 0
Έρχεται ασθενοφόρο από δωρεά στο Νοσοκομείο Φιλιατών...

Αρκετές ήταν οι ειδήσεις που βγήκαν από την επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσπρωτία, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο αναλυτικό ρεπορταζ. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε και την πρόσληψη οδηγού και πληρώματος ασθενοφόρου για το νοσοκομείο Φιλιατών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αποδοχή δωρεάς της οικογένειας Μήτση από τη Λίστα Φιλιατών, η οποία είναι δεσμευτική για το Νοσοκομείο Φιλιατών, οπότε θα γίνει και η στελέχωση του ασθενοφόρου. Να το δούμε κι αυτό επιτέλους, δεδομένου ότι υπάρχει το παράδοξο, μέχρι σήμερα, το Νοσοκομείο Φιλιατών να μη διαθέτει ασθενοφόρο, αλλά να καλύπτεται από το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη του πληθυσμού του Δήμου Φιλιατών...
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Υπεγράφη η η ΚΥΑ για την αποζημίωση των πληγέντων από τον σεισμό των 5,6 ρίχτερ

Ιουνίου 10, 2020 0
Παραμυθιά: Υπεγράφη η η ΚΥΑ για την αποζημίωση των πληγέντων από τον σεισμό των 5,6 ρίχτερ

Tην oριοθέτηση περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από το σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου (ΦΕΚ 2133Β/2020), περιλαμβάνει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με την Απόφαση που υπογράφουν οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ  Γεώργιος Ζαβός, το έργο της αποκατάστασης των ζημιών αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.) η οποία θα συγκεντρώνει τις σχετικές πράξεις και έγγραφα.

Τι πρέπει να κάνουν οι πληγέντες
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, στην περίπτωση που αυτό δεν έχει ήδη γίνει, πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας εντός προθεσμίας 6 μηνών από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της συγκεκριμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων προκειμένου να καθοριστούν δικαιούχοι Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για επισκευή ή ανακατασκευή ανάλογα με το χαρακτηρισμό του κτιρίου, πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της έκθεσης αυτοψίας του κτιρίου ή του Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή δέκα οκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ.της παρούσας απόφασης για απευθείας έκδοση Άδειας Επισκευής.
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.
Η μελέτη επισκευής συντάσσεται από ιδιώτη μηχανικό και εκδίδεται Άδεια Επισκευής. Ως αρμόδια υπηρεσία διεκπεραίωσης των διαδικασιών και έκδοσης των Αδειών Επισκευής ορίζεται η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.).
Συνέχεια...

Την εξομοίωση με τις πολύτεκνες οικογένειες ζήτησαν από τον Β. Γιόγιακα οι τρίτεκνοι της Θεσπρωτίας

Ιουνίου 10, 2020 0
Την εξομοίωση με τις πολύτεκνες οικογένειες ζήτησαν από τον Β. Γιόγιακα οι τρίτεκνοι της Θεσπρωτίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε αντιπροσωπίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Νομού Θεσπρωτίας με το Βουλευτή Θεσπρωτίας του κόμματος της Ν. Δ. κ. Γιόγιακα Βασίλειο.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βαρβέλης Άγγελος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Θεοδωράκης Θεόδωρος και ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. Φούκας Ελευθέριος.
Στη συζήτηση τέθηκε αρχικά το πάγιο αίτημα όλων των οικογενειών με τρία παιδιά που είναι η εξομοίωση μας με τις πολύτεκνες οικογένειες.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου μας τα τελευταία δυο χρόνια καθώς και στον τρόπο λειτουργίας του.
Τέλος ενημερώσαμε τον κ. Γιόγιακα σχετικά με τα αιτήματα και τις δράσεις της ΟΠΟΤΤΕ προς τα Υπουργεία και φορείς που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, όπως για τον Κοινωνικό Τουρισμό, Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εισιτήρια ΚΤΕΛ, κλπ.
Ο κ. Γιόγιακας εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια μας.
Η επικοινωνία μας με τον κ, Γιόγιακα θα είναι συνεχής για να ενημερώνεται για τα προβλήματα και τα αιτήματα των Τρίτεκνων οικογενειών.
Συνέχεια...

Συζήτηση για την επανεκκίνηση του τουρισμού στα Σύβοτα

Ιουνίου 10, 2020 0
Συζήτηση για την επανεκκίνηση του τουρισμού στα Σύβοτα

Διερεύνηση των καλύτερων επιλογών επανεκκίνησης του τουρισμού με παράλληλη διασφάλιση του αγαθού της υγείας στην περιοχή μας 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στον τουρισμό της περιοχής μας, προσκαλεί σε διαλογική συζήτηση, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Συβότων, όλους τους επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί με θέμα: 
«Διερεύνηση των καλύτερων επιλογών επανεκκίνησης του τουρισμού με παράλληλη διασφάλιση του αγαθού της υγείας στην περιοχή μας». 

Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ελευθέριος Κώστας.
Συνέχεια...

Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 10, 2020 0
Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Θεσπρωτία 

Τα δείγματα που εστάλησαν από τις 5/6 έως στις 9/6 (18 δείγματα) βρέθηκαν όλα αρνητικά.
Σήμερα 10/6 εστάλησαν για έλεγχο 5 δείγματα (τα 4 προ εγχειρητικά). 
Από την πρώτη ημέρα έναρξης των ελέγχων, έχουν ληφθεί 216 δείγματα εκ των οποίων 211 αρνητικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα για τα ανωτέρω 5 δείγματα. 
Επίσης σήμερα 10/6 βρίσκονται υπό παρακολούθηση 9 άτομα (για προληπτικούς λόγους) βάσει των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. 
Εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες !! Μένουμε υγιείς !! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (8 - 14/6)

Ιουνίου 10, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (8 - 14/6) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα από 8 έως 14 Ιουνίου του έτους 2020 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 
Τρίτη (09-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (10-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (11-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (12-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Σάββατο (13-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά 


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα