05/23/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Τα όμορφα Σύβοτα, "όμορφα" χάνουν τα δάση τους...

Μαΐου 23, 2023 0
Τα όμορφα Σύβοτα, "όμορφα" χάνουν τα δάση τους...

Η φωτογραφία αποτυπώνει το ίδιο ακριβώς σημείο στα πανέμορφα Σύβοτα με διαφορά τριών ετών.

Στην πρώτη, ένα πυκνόφυτο δάσος, κυρίως από βελανιδιές στολίζει την περιοχή.

Στη δεύτερη, πριν από λίγες μέρες, τμήμα του δάσους έχει ήδη εξαφανιστεί.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι άγνωστα άτομα προχωρούν σε αποψίλωση της περιοχής η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως δημόσια και δασική, χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς καμία έγκριση.

Οι ίδιοι απευθύνθηκαν και στο παρελθόν στη Δασική Υπηρεσία Θεσπρωτίας χωρίς να υπάρξει ωστόσο κανένα ενδιαφέρον.

Τις τελευταίες ημέρες οι άγνωστοι έχουν επανέλθει δριμύτεροι κόβοντας δέντρα πολλών ετών.

Κάτοικοι των Συβότων επικοινώνησαν και πάλι με τις δασικές υπηρεσίες. Αυτή την φορά τους ζήτησαν έγγραφη και επώνυμη καταγγελία. Η καταγγελία έχει γίνει εγγράφως και επωνύμως. Με τη διαφορά ότι τα πριόνια εξακολουθούν να αφανίζουν δέντρα.


Το Epiruspost έγινε αποδέκτης των έντονων διαμαρτυριών κατοίκων των Συβότων για την κατάσταση αυτή.

Επικοινώνησε με τη Δασική Υπηρεσία της Θεσπρωτίας και η απάντηση που έλαβε είναι αφοπλιστική!!! «Η υπηρεσία δεν έχει κανέναν λόγο να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο στα μέσα ενημέρωσης»… Στην επίμονη ερώτηση αν έχει γίνει αυτοψία στην περιοχή μετά τις έγγραφες καταγγελίες η απάντηση ήταν πως η υπηρεσία θα απαντήσει μόνο σε όσους έκαναν την καταγγελία.

Στην επισήμανση που έγινε από το Epiruspost ότι δεν πρόκειται για κάποια ιδιωτική υπόθεση αλλά για μία καταγγελία που αφορά σε αποψίλωση δημόσιας και δασικής έκτασης η απάντηση ήταν πως πρέπει να κάνουμε εμείς καταγγελία για να μας… απαντηθεί!!!

Είναι άγνωστο λοιπόν αν η δασική υπηρεσία ερεύνησε τις καταγγελίες των κατοίκων όμως είναι σίγουρο πως το δάσος με τις βελανιδιές σιγά σιγά εξαφανίζεται…

Η προιστορία…

Τα Σύβοτα βέβαια και οι δημόσιες υπηρεσίες της Θεσπρωτίας έχουν και μία θλιβερή προιοστορία..

Το 2011 και μετά από δημοσιεύματα του Epiruspost για παρόμοιες υποθέσεις είχαν παρέμβει οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.. Εκ των υστέρων βέβαια.. Είχε προκύψει ωστόσο ότι με αποφάσεις της Διεύθυνσης Δασών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας, δασικές εκτάσεις χαρακτηρίζονται είτε ως χορτολιβαδικές, είτε ότι εμπίπτουν στην αγροτική νομοθεσία και στη συνέχεια οικοδομούνταν βάσει αυτών των πράξεων χαρακτηρισμού.

Φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται…

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στα πλατάνια για τη διοργάνωση των Harley Davidson

Μαΐου 23, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στα πλατάνια για τη διοργάνωση των Harley Davidson

Από την Τετάρτη 24 έως και την Κυριακή 28 Μαϊου στο παραλιακό τμήμα της Ηγουμενίτσα θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων εξαιτίας της διοργάνωσης των Harley Davidson,

Σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας, θα υπάρξουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Α. Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος, πλην δίκυκλων οχημάτων που συμμετέχουν στη διοργάνωση, στις παρακάτω περιοχές:

i) επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στο τμήμα από το ύψος της 8ης Οκτωβρίου (Eurobank) έως και το ύψος της οδού Δαγκλή (DALI), εκτός από τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ,

ii) επί της οδού Νέας Παραλιακής κατά το τμήμα από το ύψος του ταξιδιωτικού γραφείου “KOTSIS TRAVEL” έως το κατάστημα “Αλέκος”, εκτός από τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.

iii) εντός του δημοτικού χώρου στάθμευσης (parking) έναντι Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, εκτός από τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ,iv) έμπροσθεν του επιβατικού σταθμού του κτηρίου 12, χώρος υποδοχής “WELCOME ΡΟΙΝΤ”.

Β. Αποκλειστικά για τη στάθμευση των δίκυκλων οχημάτων που συμμετέχουν στην διοργάνωση, παραχωρείται ο πλακόστρωτος χώρος έναντι καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία “ΘΕΙΟΣ” (ανάμεσα από το πεζοδρόμιο και τον ποδηλατοδρόμο – ο χώρος που χρησιμοποιείται συνήθως για την διεξαγωγή των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων).

Γ. Την απαγόρευση διέλευσης κάθε τροχοφόρου οχήματος εντός της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος της 8ης Οκτωβρίου (Eurobank) έως τη διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, πλήν των δίκυκλων οχημάτων που συμμετέχουν στην διοργάνωση και άμεσης επέμβασης οχημάτων (περιπολικά, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κτλ) από ώρα 21:00 έως και 02:30′. 

Κατά την κρίση του ο Επικεφαλής Μέτρων Τάξης δύναται να αποφασίσει την τροποποίηση ωραρίου με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού που θα διέρχεται των ανωτέρω οδών.

Δ. Την απαγόρευση διέλευσης παντός τροχοφόρου οχήματος επί της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας- Δρεπάνου από το σημείο “ΑΨΙΔΑ” μέχρι τον υποσταθμό της ΔΕΗ και στα δύο (02) ρεύματα κυκλοφορίας, πλην δίκυκλων οχημάτων που συμμετέχουν στην διοργάνωση, και άμεσης επέμβασης Αγολικά, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κτλ) σε όλο το 24ώρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Συνέχεια...

Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας

Μαΐου 23, 2023 0
Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας

Tο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδoς (ΣΕΛΛΕ) για 4η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας σε παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού, κατά το σχολικό έτος 2023-2024. 

Η δωρεάν αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 27 Μαΐου 2023 από τις 09:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο του ΚΕΠ Υγείας 2665361118 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00).

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα οριστεί και νέα ημερομηνία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (22-28/5)

Μαΐου 23, 2023 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (22-28/5) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 22 έως 28 Μάϊου 2023)τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

22/05/2023

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

23/05/2023

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

24/05/2023

 Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

25/05/2023

 Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

26/05/2023

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

27/05/2023

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

 

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα