02/02/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Διακοπή νερού λόγω βλάβης - Ενημέρωση από το Δήμο

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Διακοπή νερού λόγω βλάβης - Ενημέρωση από το Δήμο

Ενημέρωση για διακοπή νερού

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω βλάβης στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης έχει διακοπεί η υδροδότηση στην κοινότητα Λαδοχωρίου, στα χαμηλά σημεία του Γραικοχωρίου, καθώς και στις περιοχές Ελβετικά και Γηροκομείο.

Εργαζόμαστε για τη συντομότερη αποκατάσταση της βλάβης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Συνέχεια...

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας διοργανώνει γλέντι και παρουσιάζει τους υποψήφιους βουλευτές στο νομό

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας διοργανώνει γλέντι και παρουσιάζει τους υποψήφιους βουλευτές στο νομό


Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του Κ.Κ.Ε. σας προσκαλεί στη συνεστίαση που διοργανώνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13:30 μ.μ. στην αίθουσα ΑΝΔΡΕΟΥ PALACE στο Μαυρούδι.

Θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών του Κ.Κ.Ε. στο Νομό Θεσπρωτίας.

Θα χαιρετήσει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), ανθυποπύραρχος ε.α. υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Θα μιλήσει ο Ν. ΡΕΜΠΑΠΗΣ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τιμή πρόσκλησης 16 ευρώ (περιλαμβάνεται γεύμα, ποτό και ζωναντή μουσική).
Συνέχεια...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Θεσπρωτίας για τη μείωση των δημοτικών τελών στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Θεσπρωτίας για τη μείωση των δημοτικών τελών στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (με Α.Δ.Α.: 6ΔΟΜΩΡΙ-Ο1Ψ) η με αριθμό 195 / 2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας με Θέμα «Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας», στην οποία περιλαμβάνεται και η απόφαση για ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δίνεται έκπτωση 50% στα Δημοτικά Τέλη στις Τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000,00 €.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Νομού Θεσπρωτίας θέλουμε να πούμε ένα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ που μετά από 5 χρόνια συνεχούςς προσπάθειας και επιμονής, εισακούστηκε και δόθηκε απάντηση από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο χρόνιο αίτημά μας για τη μείωση των δημοτικών τελών. 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η πρόταση του Δ. Σ. του συλλόγου μας ήταν η πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για Τρίτεκνες οικογένειες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα (στο οποίο δεν θα προσμετρούνται επιδόματα παιδιών αλλά και το τεκμαρτό εισόδημα) μέχρι 20.000 € και μείωση 50% στις οικογένειες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από 20.000 € έως 35.000€.

Σύμφωνα με δημοσίευση του Δήμου Ηγουμενίτσας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

1. Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας
5. Πιστοποιητικό Τριτεκνίας
Και θα υποβάλλονται στον 2ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Νόμου 3454/2006 Τρίτεκνη οικογένεια χαρακτηρίζεται η οικογένεια στην οποία ο γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. 

Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

Πλέον έχουμε καταφέρει, οι Τρίτεκνες οικογένειες να έχουν σημαντικές μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη και στα Τέλη Ύδρευσης και στους τρείς Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας (Δ. Ηγουμενίτσας, Δ. Σουλίου και Δ. Φιλιατών).

Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον κ. Γόγολο Ιωαννή και τον κ. Ρούση Αναστάσιο που με τις ερωτήσεις που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο έφεραν το θέμα μας στην επικαιρότητα καθώς και τον κ. Δήμα Θεόδωρο και τον κ. Βασιλειάδη Γεώργιο για την υποστήριξη του αιτήματός μας κατά την ψήφισή του. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος του Συλλόγου μας κ. Ρεπάνη Γεώργιο για την πολύτιμη βοήθειά του.

Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τις οικογένειές μας, το καλύτερο για τα παιδιά μας…

Τα μέλη του Δ. Σ.
του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά
Νομού Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Δεν έλειψαν οι σπόντες και τα πολιτικά ...μηνύματα στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Δεν έλειψαν οι σπόντες και τα πολιτικά ...μηνύματα στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε μπει πλέον σε προεκλογική περίοδο και είναι φυσιολογικό, οι υποψήφιοι να φορτσάρουν πηγαίνοντας σε κάθε γάμο και χαρά..

Οι εθιμοτυπικές εκδηλώσεις για κοπές πιτών αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρίες για τους υποψήφιους..

Ωστόσο, σε λίγους μήνες θα ακολουθήσουν και οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση κι αυτός ο συνδυασμός φαίνεται θα μας επιφυλάξει πολλά ευτράπελα...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, όπου όλοι οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες βρήκαν την ευκαιρία, αφενός να δώσουν το προσωπικό τους πολιτικό στίγμα, αφετέρου να ρίξουν τα βέλη τους προς αντιπάλους ή ακόμη και ...σύμμαχους!

Έτσι, δεν έλειψαν οι σπόντες του Κάτση προς τον Γιόγιακα, αλλά και από το Γιόγιακα προς τον Κάτση (οι οποίοι προχθες χορεύανε χέρι-χέρι), αλλά ακόμη μια φορά ξεχώρισε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης που έριξε τα βέλη του προς τα Γιάννενα...

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης που έδωσε το παρόν, φαίνεται πως έπιασε τη σπόντα...

Κι έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι τις εκλογές...

Τα υπόλοιπα στο βίντεο από την κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας από την κάμερα του Βαγγέλη Χαλμαντζή


Συνέχεια...

Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο;

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο;

Η Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμάζεται να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη μελέτη αλλαγής χρήσης του κτιρίου της φοιτητικής εστίας στην Ηγουμενίτσα ώστε να γίνει αστυνομικό μέγαρο.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εδώ και μέρες πανηγυρίζει καθώς το οικόπεδο και το κτίριο που είχαν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο τα πήρε πίσω και έτσι το όνειρο να γίνει μέγαρο της αστυνομίας είναι πιο κοντινό..

Όλοι ξεχνούν ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βαρύνεται με ένα βαρύτατο πρόστιμο… Με έναν καταλογισμό που είχε γίνει από την Κοινότητα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προ αρκετών ετών, καθώς το κτίριο που κατασκευάστηκε δεν πληρούσε τους όρους ένταξης και δεν ολοκληρώθηκε..

Ο δήμος πήρε πίσω το ακίνητο, η περιφέρεια αναθέτει μελέτες, το πρόστιμο θα μείνει πεσκέσι στο Πανεπιστήμιο;

Κάποιος θα πρέπει να απαντήσει...!

Συνέχεια...

Νεκρός 84χρονος σε τροχαίο στην Παραμυθιά

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Νεκρός 84χρονος σε τροχαίο στην Παραμυθιά

Νεκρός είναι ένας 84χρονος μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον περιφερειακό δρόμο της Παραμυθιάς το μεσημέρι της Τετάρτης 1/2/2023.

Το τροχαίο έγινε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλικιωμένος εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό.

Τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος ερευνά η Αστυνομία ενώ αναμένεται από τη νεκροψία- νεκροτομή να αποσαφηνιστεί αν ο ηλικιωμένος είχε υποστεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο πριν την εκτροπή και την μοιραία σύγκρουση.
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Έκοψαν το ηλεκτρικό στον ΤΟΕΒ λόγω χρεών – Σε απόγνωση οι αγρότες

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Παραμυθιά: Έκοψαν το ηλεκτρικό στον ΤΟΕΒ λόγω χρεών – Σε απόγνωση οι αγρότες

Σε απόγνωση βρίσκονται 3.500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, καθώς εδώ και ενάμιση μήνα τα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ δεν ηλεκτροδοτούνται καθώς η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών.

Περίπου 28.000 στρέμματα κινδυνεύουν να μείνουν ακαλλιέργητα αν δεν βρεθεί άμεσα λύση και δεν είναι ρυθμιστεί η οφειλή που ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί με τη συμμετοχή του δημάρχου Σουλίου, Ιωάννη Καραγιάννη, και του περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, αποφασίστηκε να γίνει άμεση παρέμβαση από την περιφέρεια προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και το υπουργείο οικονομικών ώστε να βρεθεί λύση για τη χρηματοδότηση του ΤΟΕΒ.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Σουλίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς από το δίκτυο του ΤΟΕΒ αρδεύονται και αγροικίες στα χωριά του κάμπου οι οποίες αν χρησιμοποιήσουν το νερό του δικτύου ύδρευσης για πότισμα θα προκαλέσουν τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας σε ολόκληρο το δήμο.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
Συνέχεια...

Με το Δημήτρη Μάντζο η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Με το Δημήτρη Μάντζο η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας και οι Δημοτικές Οργανώσεις Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα (Αγ. Αποστόλων 63 - έναντι νέου Λιμένα).

Καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής, θα είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Δημήτριος Μάντζος.

Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με 20 θέματα

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με 20 θέματα

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:30’ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηγουμενίτσας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Υποβολή αιτήματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χορήγηση δανείου με σκοπό την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή νέου Δημοτικού Κοιμητηρίου» στα διοικητικά όρια της Δ.Κ.Νέας Σελεύκειας συνολικού προϋπολογισμού 765.000 € με ΦΠΑ.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. “ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΠΑΚΠΠΟ) ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ”.
-Εισηγήτρια: Ζεϊμπέκογλου Δέσποινα – Πρόεδρος Δ.Σ “ΠΑΚΠΠΟ”.

ΘΕΜΑ 3ο
Μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης της προμήθειας ενός (1) καινούργιου ανατρεπόμενου φορτηγού διαξονικού μικτού φορτίου 19tn με γερανό και αρπαγή της αριθ. πρωτ. 17418/17.12.2021 σύμβασης (AΔAM:21SYMV009792069) της πράξης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΠΣ 5052624 (Υποέργο 5).
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης της προμήθειας ενός (1) καινούργιου απορριμματοφόρου διαξονικού οχήματος με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας 14m3 με σύστημα πλύσης κάδων της αριθ. πρωτ. 17416/17.12.2021 σύμβασης (AΔAM:21SYMV009791869) της πράξης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΠΣ 5052624 (Υποέργο 3).
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 488/2022 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέν.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση συμφωνητικού συνεργασίας για τη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο πλαίσιο της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ' αριθμ. 1/2023 απόφασή της για τροποποίηση της αριθ. 48/2022 εισήγησης-απόφασής της και νέα εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο για παραχώρηση δουλείας διόδου πρόσβασης σε δημοτική οδό διανομής στην Κοινότητα Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ' αριθμ. 2/2023 απόφασή της για τροποποίηση σχεδίου πόλεως οικισμού Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικού) του έργου «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Μειωτικός) του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας και χορήγηση παράτασης για κλείσιμο του φακέλου.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του υποέργου «Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Σχετικά με τα ευρήματα της 2ης Τεχνικής Αναφοράς Ελέγχου Ποιότητας του Ε.Σ.Π.ΕΛ. στο πλαίσιο κατασκευής του έργου: “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ 1η Π.Ε. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ”.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Κατανομή Α’ δόσης 2023 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 15ο
1η τροποποίηση της με αριθ. πρωτ. 20019/04.11.2022 Σύμβασης (22SYMV011576021) με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου για την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας στην υλοποίηση του έργου “Support stakeholders tackle strategic innovation in tourism in peripheral, remote and sparsely populated areas with resilient heritage offers and place based investments in the Cultural and Creative Industries”, με ακρωνύμιο “SMARTiMONY”».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων – ακινήτων του Δήμου για το έτος 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ΠΔ 270/1981.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Συγκρότηση της Επιτροπής Εκτίμησης Καταλληλότητας Ακινήτων (άρθρο 7 παρ.1 του ΠΔ 270/1981) για το έτος 2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Συγκρότηση της Επιτροπής Διαχείρισης Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων για το έτος 2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Συγκρότηση Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής συμβάσεων έτους 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ.11δ και άρθρο 189 παρ.7).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Συνέχεια...

Πραγματοποήθηκε η Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Πραγματοποήθηκε η Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων Ο.Ε.Ε. Ν. Θεσπρωτίας την Τρίτη 31/01/2023 , στην αίθουσα του ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.

Στην Γ.Σ. παρευρέθηκαν εκτός τους συναδέλφους, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου ΕΒΕ Αλέκος Πάσχος, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των συνταξιούχων των Δ.Υ. Θεσπρωτίας με επικεφαλής την πρόεδρο Βασιλική Τσεκούρα, του Σωματείου συν/χων του ΙΚΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Δημητρίου καθώς και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Λευτέρης Ντόστας.

Στην Γ.Σ. παρουσιάστηκε ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. από τον πρόεδρο του Τάκη Πετσίνη, ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμεία Γιώργο Μπλέτσα.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους.

Από την ΠΟΣ ΟΑΕΕ παραβρέθηκε ο Χρήστος Κολοβός πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις της ΣΕΑ για το Ασφαλιστικό και απάντησε σε ερωτήσεις των συναδέλφων.


Μετά από διαλογική συζήτηση η Γενική μας Συνέλευση:

· Ομόφωνα ενέκρινε τις εισηγήσεις του απερχόμενου Δ.Σ

· Ομόφωνα ψήφισε ως επίτιμο πρόεδρο της τον απερχόμενο πρόεδρο Τάκη Πετσίνη

· Για δε τις αρχαιρεσίες αποφάσισε να γίνουν κατά περιοχή:

1. Στις 15/02/2023 ημέρα Τετάρτη στο Δημαρχείο στην Παραμυθιά.

2. Στις 16/02/2023 ημέρα Πέμπτη στο Δημαρχείο στο Φιλιάτι.

3. Στις 17/02/2023 ημέρα Παρασκευή στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.

Στην συνέχεια εκλέχθηκε η Εφορευτική Επιτροπή.

Κατά την εκδήλωση κόπηκε και η πίτα για το 2023 και γίνανε χαιρετισμοί από τους φιλοξενούμενους.


Ο απολογισμός του 2022 από τον Πρόεδρο Τάκη Πετσίνη

Αγαπητοί συνάδελφοι
Από τη μεριά του Δ.Σ. σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Υγεία και ευτυχία σε μας και τις οικογένειες μας.

Και το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για μας τους συνταξιούχους αφού οικονομικά δεν είδαμε καμιά βελτίωση. Εξακολουθούν να είναι καταργημένες οι 2 συντάξεις τον χρόνο η 13η και η 14η, το αφορολόγητο παρέμεινε μειωμένο, ενώ το ΕΚΑΣ καταργείται. Και όλα αυτά σε μια εποχή που η ακρίβεια καλπάζει

Η κυβέρνηση έδωσε μια αύξηση 7,8% στην κύρια σύνταξη με την επίσημη ακρίβεια να τρέχει με 10%.

Όμως ο νόμος του ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ καταργήθηκε. Έτσι η «προσωπικά διαφορά» τρώει τις όποιες αυξήσεις.
Με αποτέλεσμα να μη φαίνεται στην τσέπη μας ακόμα και αυτή η μικρή αύξηση.

Για αυτό ο αγώνας για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού αυτού νόμου πρέπει να συνεχιστεί.
Αίτημα μας να συγχωνευτεί η προσωπική διαφορά στην σύνταξη μας, έτσι ώστε η όποια αύξηση να αφορά τη συνολική μας σύνταξη.

Όπως πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για και για πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Στα χρόνια που περάσανε έχουν πάρει από τις τσέπες μας 14 συντάξεις στον καθένα. Κάντε το λογαριασμό. Πήραν από την τσέπη μας πάνω από 40 δις ευρώ.

Μακριά από μας η σκέψη του «περασμένα ξεχασμένα», και «τι να κάνουμε;» . Είναι χρήματα δικά μας, τα έχουμε ανάγκη και τα διεκδικούμε. Έχουμε καθήκον απέναντι στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να εμποδίσουμε την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών μέτρων. Να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να αγωνισθούμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Η πείρα από τη μέχρι τώρα πορεία μας δείχνει ότι ο μόνος αγώνας που δεν έχει αποτέλεσμα είναι αυτός που δεν γίνεται.

Η Ένωση μας αυτά τα χρόνια μολονότι υπήρχε το θέμα του κορονοϊού δεν αδρανοποιήθηκε:

1. Πήραμε μέρος σε όλες τις συσκέψεις και συγκεντρώσεις που οργάνωσε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας μέσα στα πλαίσια τη Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) συνταξιούχων όπου συμμετέχουν οι αντίστοιχες πανελλαδικές μας ομοσπονδίες που αντιπροσωπεύουν ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους ΟΛΩΝ των κλάδων. Έτσι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. παρευρέθηκε σε Αγρίνιο, Άρτα, Ιωάννινα αρκετές φορές.

2. Πήραμε μέρος στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε η ΣΕΑ στην περιοχή μας (Γιάννενα, Πρέβεζα..)

3. Με τακτικές παρεμβάσεις στον τοπικό τύπο ενημερώναμε τους συναδέλφους για τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας και της ΣΕΑ

4. Πήραμε μέρος στα συνέδρια της ΠΟΣ ΟΑΕΕ

Δεν τολμήσαμε να οργανώσουμε εκδρομές λόγω του covid -19 . Επίσης δεν κόψαμε τις πρωτοχρονιάτικες πίτες Παραμυθιά, Φιλιάτι και Ηγουμενίτσα. Όπως δεν κάναμε και τις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις το 2020 και το 2021. Χαθήκαμε για ένα διάστημα. Ωστόσο το καλοκαίρι που πέρασε κάναμε μια πετυχημένη συγκέντρωση στο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά.

Ελπίζουμε να ξεπερασθεί το πρόβλημα και να πάμε καλύτερα.

Αρχίσαμε από τις πίτες και τη Γενική Συνέλευση.
Ήδη κόψαμε τις πίτες σε Φιλιάτι και Παραμυθιά, με σκοπό να βρεθούμε πιο κοντά στους συναδέλφους.

Σήμερα παρευρίσκεται στη συνέλευση μας ο πρόεδρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας που θα μας ενημερώσει πως διαμορφώνεται η κατάσταση και για τις τελευταίες αποφάσεις του Δ.Σ.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Τάκης Πετσίνης
Συνέχεια...

2,8 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να κλείσουν οι λακούβες της Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
2,8 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να κλείσουν οι λακούβες της Ηγουμενίτσας
Δημοπράτηση των υποέργων της πράξης «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 3.650.000,00€

Με την υπ’ αριθμ. 89519/23-12-2022 (ΑΔΑ: 6ΣΩΣ46ΜΤΛ6-ΦΘΡ) Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αποφασίστηκε η ένταξη της Πράξης του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», ποσού χρηματοδότησης 2.800.000,00€ η οποία περιλαμβάνει τα κάτωθι υποέργα:

- Υποέργο 1: «Έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 3.250.000,00€. Το εν λόγω έργο αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης του οδοστρώματος οδών του Δήμου.

- Υποέργο 2: «Έργα Βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 400.000,00€, που αφορά στην κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού του δρόμου προς το Δρέπανο.

Έχει ήδη εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την δημοπράτηση των δύο υποέργων, ενώ εντός των προσεχών μηνών αναμένουμε την έναρξη των εργασιών.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρίθηκε άμεσα στη σχετική Πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και πέτυχε την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υλοποίηση ενός ουσιαστικού έργου που περιλαμβάνει την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα σημαντικού μέρους του οδικού δικτύου του Δήμου μας, βελτιώνοντας παράλληλα την οδική ασφάλεια και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η ένταξη της Πράξης αποτελεί μέρος μόνο, του ευρύτερου αναπτυξιακού μας σχεδιασμού για τον Δήμο Ηγουμενίτσας και αποδεικνύει την στόχευση, το όραμα και την ετοιμότητά μας για την πλήρη αξιοποίηση όλων των εργαλείων που μας προσφέρονται για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας».

Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Συνέχεια...

Δωρεά μουσικών οργάνων στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηγ/τσας από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "Πάνος και Χρυσηίδα Βοήθεια στα παιδιά"

Φεβρουαρίου 02, 2023 0
Δωρεά μουσικών οργάνων στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηγ/τσας από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "Πάνος και Χρυσηίδα Βοήθεια στα παιδιά"

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "Πάνος και Χρυσηίδα Βοήθεια στα παιδιά" με έδρα το Παλαιό Φάληρο και ιδιαίτερα την πρόεδρο κα. Διώνη Βαρδάκα για την άμεση ανταπόκριση της σε αίτημα μας για χορηγία μουσικού εξοπλισμού που είχε ανάγκη το σχολείο μας και συγκεκριμένα 

3 κλασικές κιθάρες με τις θήκες τους
2 κλαρίνα
1 πιάνο ηλεκτρικό
2 υποπόδια 
2 αναλόγια.

Η «Πάνος & Χρυσηίδα–Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε αρχικά (ως «Panos4Life») το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, που αγωνίσθηκε σθεναρά ενάντια στην αρρώστια, από στενούς φίλους και συγγενείς ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». Το 2010 η οργάνωση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και τη μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε ξαφνικά.

Αρχική ιδέα στάθηκε όχι μόνο η επιθυμία μας να προσφέρουμε υλική βοήθεια, αλλά και να διαθέσουμε μέρος από το χρόνο μας για να πλησιάσουμε αποτελεσματικά και να κάνουμε ευκολότερη και πιο ευχάριστη τη ζωή νέων παιδιών, που η τύχη ή η αρρώστια τα εμποδίζουν στη σταδιοδρομία τους ή στην ανάπτυξη των ταλέντων τους…

Τα πρώτα έσοδα της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν κυρίως από πωλήσεις φωτογραφιών του Πάνου σε εκθέσεις που οργανώθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη και τις Βρυξέλλες καθώς και ευχετήριων καρτών και ημερολογίων με φωτογραφίες του Πάνου και φίλων του. Τα χρήματα αυτά, πριν ακόμα την επίσημη ίδρυση της οργάνωσης διατέθηκαν στην «Φλόγα» και σε οικογένειες άρρωστων παιδιών στην Ελλάδα και το Βέλγιο.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα τους www.panosandcressida4life.org/gr
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα