12/17/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ηγουμενίτσα: Οι Confusio απόψε live στη Μπυραρία

Δεκεμβρίου 17, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Οι Confusio απόψε live στη Μπυραρία

Ένα ακόμη δυνατό live διοργανώνει απόψε ο Ντίνος στη Μπυραρία με τους Confusio...
Παρασκευή 17/12 στις 22:00

Η είσοδος στο χώρο θα πραγματοποιείται μετά την επίδειξη ενός έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ενός έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης.
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και σεβόμενοι τη δημόσια υγεία, ζητούμε την κατανόηση σας και ελπίζουμε σε μια υπέροχη μουσική βραδιά...

Συνέχεια...

Στα Μετέωρα την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Δεκεμβρίου 17, 2021 0
Στα Μετέωρα την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΣ Ηγουμενίτσας πρόκειται να εξορμήσει στα επιβλητικά Μετέωρα, ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία της Ελλάδας καθώς, πέρα από την μοναδική ομορφιά τους, είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα,μετά το Άγιο Όρος.

Οι γιγάντιοι βράχοι που φτάνουν τα 400 μέτρα ύψος, συνθέτουν ένα επιβλητικό τοπίο που όμοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα, μοιάζουν να τοποθετήθηκαν εκεί από κάποιο τεράστιο χέρι και αφήνουν άφωνο όποιον τους αντικρύσει, από το θαυμασμό και το δέος.
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα επισκεφτούμε κάποιες από τις μονές που βρίσκονται στις κορυφές των βράχων.

Βαθμός Δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4

Αρχηγός Ξυθάλης Χρήστος
Τηλ 6976438074

Αναχώρηση 6.30πμ από το Πάνθεον

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ/ΝΟΣΗΣΗΣ Ή RAPID TEST 48 ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑ.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αδιάβροχο/αντιανεμικό, 2 λίτρα νερό, κολατσιό, κατάλληλο για την εποχή ρουχισμό και δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο.
Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς,η πορεία θα επανεκτιμηθεί επιτόπου.
Συνέχεια...

Αθηνά Καλύβα: "Σημαντική συμφωνία στην Ε.Ε για το μειωμένο ΦΠΑ στον αγροτικό τομέα"

Δεκεμβρίου 17, 2021 0
Αθηνά Καλύβα: "Σημαντική συμφωνία στην Ε.Ε για το μειωμένο ΦΠΑ στον αγροτικό τομέα"

Ενημέρωση αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής από το Οικονομικό Επιτελείο και τη Γενική Γραμματέα

Στη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών παραβρέθηκε χθες 15.12.2021, μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών κο Σταικούρα και τον Υφυπουργό κ Βεσυρόπουλο, η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα.

Η Πρωτοβουλία αφορούσε την ενημέρωση του Κοινοβουλίου για την πρόσφατη σημαντικότατη πολιτική συμφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN), σχετικά με τους Συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία πολύ σημαντική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία επιτεύχθηκε μετά από 2,5 χρόνια σκληρής διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών, δια της Γενικής Γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κας Αθηνάς Καλύβα, που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε όλες τις τεχνικές διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Συμβουλίου Ε.Ε., και του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα σε επίπεδο Συμβουλίου Ecofin, ανέδειξε τα σημαντικά ζητήματα της διατήρησης ειδικών συντελεστών σε νησιά του Αιγαίου καθώς και την αναγκαιότητα στήριξης του ευάλωτου αγροτικού τομέα (ιδιαίτερα σημαντικού τομέα και για τον Νομό Θεσπρωτίας).

Η Συμφωνία αποτελεί ουσιαστική κατάκτηση για την χώρα μας, δεδομένου ότι κατοχυρώνεται σε μόνιμη βάση η δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ενώ περιλαμβάνει και ειδικά μέτρα που αφορούν κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, όπως είναι η ενίσχυση των αγροτών, με τη δυνατότητα εφαρμογής μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε αγροτικά μηχανήματα, αγροτο-εφόδια αγροτικό πετρέλαιο, βαμβάκι, κρασί κλπ, της αγοράς ακινήτων, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, τη στήριξη των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων της χώρας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι επετεύχθη, με ομοφωνία, Πολιτική Συμφωνία των κρατών-μελών στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών Ecofin, ως προς την Πρόταση Οδηγίας για τους συντελεστές ΦΠΑ στην Ε.Ε.

Η Συμφωνία, η οποία θα υλοποιηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη από το 2025, είναι το αποτέλεσμα συμβιβασμού και επιτυχούς διαπραγμάτευσης σε επίπεδο Ε.Ε. τα τελευταία 2,5 έτη.

Κατά τη διάρκεια των τεχνικών διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Συμβουλίου Ε.Ε., αποτέλεσε πολιτική επιλογή η εκπροσώπηση της χώρας μας σε υψηλό Κυβερνητικό επίπεδο, προκειμένου να εκφράζονται διαρκώς οι πολιτικές θέσεις και επιλογές της Ελλάδας για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και την επαναφορά φορολογικών δικαιωμάτων, τα οποία από δεκαετίες είχε κατοχυρώσει η χώρα, όσον αφορά, κατά βάση, στην εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Επιλογή που απεδείχθη ορθή και αποτελεσματική, καθώς η πρόταση Οδηγίας όπως υιοθετήθηκε, κατοχυρώνει σε μόνιμη βάση τη δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Δυνατότητα η οποία είχε απαλειφθεί από την Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2018, η οποία αντιμετώπισε τη σχετική ειδική διάταξη της Οδηγίας για την Ελλάδα (άρθρο 120 Οδηγίας 2006/112/ΕΚ για τα νησιά του Αιγαίου) ως μεταβατική και προς κατάργηση στα πλαίσια του οριστικού καθεστώτος ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών, δια της Γενικής Γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κυρίας Αθηνάς Καλύβα, που παρευρέθη σε όλες τις τεχνικές συσκέψεις σε επίπεδο Συμβουλίου Ε.Ε., και του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα σε επίπεδο Συμβουλίου Ecofin, ανέδειξε το ζήτημα διατήρησης ειδικών συντελεστών σε νησιά του Αιγαίου, συνδέοντας το ελληνικό αίτημα με την τελική της συμφωνία επί του συνόλου των ρυθμίσεων της πρότασης και αναδεικνύοντας ιδιαιτερότητες ελληνικής νησιωτικότητας, αλλά και νομικά επιχειρήματα υπέρ της ελληνικής θέσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Πρόταση Οδηγίας για τους συντελεστές ΦΠΑ, όπως υιοθετήθηκε, έχει σαφή περιβαλλοντική χροιά, καθώς είναι προσαρμοσμένη στους ευρωπαϊκούς στόχους της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal), τους οποίους υποστήριξε σθεναρά η χώρα μας, προτείνοντας και συμβάλλοντας παράλληλα στην υιοθέτηση των αναγκαίων συμπληρωματικών παρεμβάσεων για την ομαλή προσαρμογή των ομάδων που πλήττονται (αγρότες).

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών εστίασε σταθερά στην ανάγκη στήριξης των μικρών αγροτών επαναφέροντας το πάγιο ελληνικό αίτημα για την παροχή δυνατότητας εφαρμογής μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα καθώς και στο βαμβάκι, ως προϋπόθεση συμφωνίας επί της πρότασης, και εισάγοντας ρήτρα διασφάλισης της δυνατότητας εφαρμογής μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα φυτοφάρμακα – λιπάσματα μέχρι και μετά το 2030. Η Ελλάδα, επαναφέροντας σταθερά την πολιτική της επιφύλαξη προκειμένου για τη στήριξη των μικρών αγροτών, πέτυχε την ομόφωνη συμφωνία όλων των κρατών-μελών για τη στήριξη του κλάδου σε όλα τα κράτη-μέλη, με την παροχή δυνατότητας εφαρμογής μειωμένων συντελεστών σε βαμβάκι, αγροτικά μηχανήματα και λοιπά βασικά αγροτικά είδη, όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Περαιτέρω, στόχος της Κυβέρνησης ήταν και είναι, επίσης, η στήριξη της αγοράς ακινήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε σταθερά και πέτυχε τη διεύρυνση της εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε συναφή αγαθά και υπηρεσίες, μέσω και της παροχής δυνατότητας αξιοποίησης παρεκκλίσεων που εφαρμόζουν για την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ άλλα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς ακινήτων.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια των συζητήσεων υπέβαλε επιπλέον αιτήματα για παροχή δυνατότητας εφαρμογής μειωμένων συντελεστών σε επιμέρους αγαθά και υπηρεσίες, προκειμένου, εφόσον γίνουν αποδεκτά από τα κράτη-μέλη, να μπορούν να αξιοποιηθούν από τη χώρα μας, με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Ενδεικτικά, η Ελλάδα υποστήριξε και πέτυχε εμπλουτισμό του Καταλόγου μειωμένων συντελεστών με παροχή δυνατότητας, ενδεικτικά:
Εφαρμογής μειωμένων συντελεστών σε ηλιακά πάνελ, βρεφικές πάνες, μάσκες χειρουργικές, υπηρεσίες live streaming θεαμάτων
Απαλλαγής ΦΠΑ σε βασικά είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό και αναπηρικά είδη
Εφαρμογής απαλλαγής ΦΠΑ σε περιπτώσεις κρίσεων, καταστροφών, πανδημιών.

Συνοψίζοντας, η συμφωνία επί της πρότασης Οδηγίας για τους συντελεστές ΦΠΑ αποτελεί ουσιαστική επιτυχία για τη χώρα μας, καθώς περιλαμβάνει ειδικά μέτρα που αφορούν κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, όπως η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η ενίσχυση των αγροτών και της αγοράς ακινήτων, η στήριξη των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων της χώρας, μέσω της στήριξης των νησιών του Αιγαίου, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μέσω των ειδικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση κρίσεων και καταστροφών. Παράλληλα, διασφαλίζει κεκτημένα ελληνικά δικαιώματα, ενώ διευρύνει τη δυνατότητα εφαρμογής μειωμένων συντελεστών σε κρίσιμους τομείς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος ΦΠΑ, με παράλληλη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού φορολογικού συστήματος και της οικονομίας.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνουν την επιμονή και την προσήλωση στις προεκλογικές δεσμεύσεις για στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας, με σαφή στόχο τη συνολική ανάπτυξη και πρόοδο, μέσα και από τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο του ευρωπαϊκού συστήματος ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας στην ΕΡΤ3 για τον κίνδυνο "εξαφάνισης" του Δρεπάνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 17, 2021 0
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας στην ΕΡΤ3 για τον κίνδυνο "εξαφάνισης" του Δρεπάνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το δημοσίευμά μας για την κατάσταση που βρίσκεται το Δρέπανο, ακολούθησαν κι άλλα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Ενδιαφέρον για το θέμα έδειξε και η ΕΡΤ3 στην οποία μίλησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος από την παραλία του Δρεπάνου, όπου οι εικόνες είναι πιο εύγλωττες από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας...

Δείτε το σχετικό βίντεο...Συνέχεια...

Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Δεκεμβρίου 17, 2021 0
Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022, συμπυκνώνει με τον πιο ωμό τρόπο, το βαθύ αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και προεξοφλεί για το 2022 ζοφερότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα.

Τα οικονομικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού αποτυπώνουν, με εξόφθαλμο τρόπο, το σκληρό αντικοινωνικό – ληστρικό χαρακτήρα του. Προβλέπουν μεγάλη αύξηση (7,5%) της έμμεσης φορολογίας που-ως γνωστόν-επιβαρύνει κατά κύριο λόγο τα λαϊκά εισοδήματα. Αυτό μάλιστα συμβαίνει μέσα σε μια περίοδο μεγάλης ακρίβειας, που μειώνει ραγδαία την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, για τους οποίους η κυβέρνηση επιφυλάσσει μια «αύξηση» – κοροϊδια του κατωτάτου μισθού (2%).

Μαζί με το λαϊκό εισόδημα, καίριο οικονομικό πλήγμα θα δεχτούν και οι δαπάνες για όλες τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση, για δεύτερη χρονιά σε συνθήκες πανδημίας, μειώνει τα κρατικά κονδύλια για τη Δημόσια Υγεία, σε μια στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει και η ενίσχυση των υπηρεσιών Υγείας είναι ύψιστη ανάγκη. Πέρυσι στον προϋπολογισμό μείωσε τις δαπάνες για την Υγεία κατά 572 εκατ., φέτος μειώνονται κατά 820 εκατ. (!) Μεγάλη μείωση θα έχει και η χρηματοδότηση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, με πολύ σοβαρές συνέπειες για τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές παροχές και με σκοπιμότητα να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η ιδιωτική ασφάλιση.

Όσο αμείλικτη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο οικονομικό στράγγισμα και στο πετσόκομμα των δημόσιων υπηρεσιών στήριξης των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων, τόσο γαλαντόμα στέκεται απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και στην εργοδοσία, με μείωση των φορολογικών συντελεστών, μείωση και επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και με ένα ογκώδες πακέτο χρηματοδοτήσεων.

Η εικόνα του προϋπολογισμού του 2022 συμπληρώνεται με τις τεράστιες δαπάνες για το ΝΑΤΟ και τα εξοπλιστικά προγράμματα που φτάνουν στα 7,5 δισ., ποσό που αποτελεί το 6% των δαπανών του ΑΕΠ και το 10% των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού! Ολοκληρώνεται τέλος με τις δαπάνες για τις δόσεις των μνημονίων, που έχουν προκύψει από την πολιτική της εξάρτησης της χώρας από ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με ένα κρατικό χρέος που φτάνει στο θεόρατο μέγεθος των 355 δισ. (189,6% του ΑΕΠ του 2022) .

Ο προϋπολογισμός του 2022 έρχεται να λεηλατήσει τον ελληνικό λαό, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης και κρατά τη χώρα καταχρεωμένη και δεμένη στο πλέγμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Συνοψίζει τους απανωτούς αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις και σκοπεύει να ψηφίσει ακόμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τους αντεργατικούς νόμους των απλήρωτων υπερωριών, της καθήλωσης των μισθών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της κατάπνιξης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, ως τους νόμους της μεγάλης συρρίκνωσης της Δημόσιας Υγείας – Παιδείας, των ιδιωτικοποιήσεων κ. ο. κ.

Μπροστά στην ψήφιση αυτού του αποκρουστικού προϋπολογισμού, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει σιγή ασυρμάτου και με ευθύνη όλων των παρατάξεων από τη ΔΑΚΕ μέχρι το ΠΑΜΕ (που κάνει απογευματινά συλλαλητήρια), έχει βυθιστεί σε απόλυτη απραξία και απεργιακή σιωπή. Είναι η πρώτη χρονιά εδώ και δεκαετίες που η ΑΔΕΔΥ δεν προχωράει ούτε καν στην «καθιερωμένη» απεργία για τον προϋπολογισμό. Όσο για τη ΓΣΕΕ … αυτή αναζητείται…

Την ώρα που ο λαός μας βιώνει μια σαρωτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, με την φτώχεια και την ακρίβεια, με μια εγκληματική πολιτική στο μέτωπο της πανδημίας, με απολυμένους στο ΕΣΥ, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να κηρύξει το τέλος των συνδικάτων και της απεργίας, πρέπει να καταγγελθούν όλες αυτές οι δυνάμεις που εγκαταλείπουν ακόμη και την απεργία ενάντια στο φετινό προϋπολογισμό.

Ενάντια σε αυτή την πολιτική χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες, για να αναπτύξει ο λαός τη μαζική αντίσταση και πάλη του, απαιτούνται να ληφθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξει συντονισμός για απεργιακές κινητοποιήσεις, κόντρα σε όλους αυτούς που λειτουργούν σαν τροχοπέδη και τις υπονομεύουν, που όλους αυτούς τους κρίσιμους μήνες οδήγησαν τη συνομοσπονδία, τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα σε αφωνία.
Συνέχεια...

Στη δικαιοσύνη για ΔΕΔΔΗΕ, Cosmote και Digea...

Δεκεμβρίου 17, 2021 0
Στη δικαιοσύνη για ΔΕΔΔΗΕ, Cosmote και Digea...

Καθώς οι διακοπές ρεύματος, τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικού σήματος έχουν γυρίσει τα χωριά στη δεκαετία του εξήντα!

Ως εδώ και μη παρέκει… Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν αρκετοί δήμαρχοι της Ηπείρου κατά την συνεδρίαση της ΠΕΔ, καθώς οι διακοπές ρεύματος, τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικού σήματος έχουν γυρίσει τα χωριά στην δεκαετία του εξήντα!

Με την παραμικρή βροχή και όχι με έντονα καιρικά φαινόμενα τα δίκτυα καταρρέουν ενώ το τηλεοπτικό σήμα χάνεται. Οι κάτοικοι μένουν για μέρες στο σκοτάδι, επιχειρήσεις παθαίνουν τεράστια ζημιά και η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο είναι αδύνατη.

«Πολύ μεγάλα τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος. Οικισμοί στο σκοτάδι. Προβλήματα όμως και με το δίκτυο του ΟΤΕ.. Άνθρωποι χωρίς καμιά επικοινωνία» σημείωσε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

«Με την πρώτη ψιχάλα του Αυγούστου τα χωριά μένουν χωρίς ρεύμα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αισθανόμαστε πολίτες β’ κατηγορίας.. Η ταλαιπωρία των κατοίκων είναι μεγάλη, οι ζημιές σε επιχειρήσεις τεράστιες» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς.

«Έχω στα χωριά δέκα ηλικιωμένους με οξυγόνο. Δεν υπάρχει κάτοικος και επαγγελματίας που δεν διαμαρτύρεται για τις διακοπές ρεύματος. Η κατάσταση έχει ξεφύγει κα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» σημείωσε ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραισκάκη Περικλής Μίγδος ο οποίος μετά από σειρά εγγράφων που έμειναν αναπάντητα προσέφυγε στον Εισαγγελέα.

Στα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης σημειώνοντας ότι η αντίδραση θα πρέπει να είναι συνολική.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί με τη βοήθεια δικηγόρου, νομική διαδικασία κατά της ΔΕΔΔΗΕ, του ΟΤΕ και της ΕΡΤ ή της DIGEA, για τις συχνές βλάβες στα δίκτυα κοινής ωφελείας ρεύματος και τηλεπικοινωνιών αλλά και για το ανύπαρκτο τηλεοπτικό σήμα για πολλές απομακρυσμένες περιοχές της Ηπείρου.

Ζητά δε η Π.Ε.Δ. Ηπείρου να επιτραπούν στους Δήμους οι δαπάνες για τη συντήρηση και εγκατάσταση αναμεταδοτών, στις απομακρυσμένες περιοχές που δεν διαθέτουν τηλεοπτική κάλυψη.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα