10/01/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ηγουμενίτσα: Νεκρός εντοπίστηκε ανήλικος μετανάστης σε φορτηγό με βαμβακόσπορο

Οκτωβρίου 01, 2019 0

Ηγουμενίτσα: Νεκρός εντοπίστηκε ανήλικος μετανάστης σε φορτηγό με βαμβακόσπορο
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για περιστατικό εντοπισμού νεκρού ανήλικου αλλοδαπού, βραδινές ώρες χθες (30-09-2019) στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, σε καρότσα φορτηγού που μετέφερε βαμβακόσπορο.
Από την έρευνα προκύπτει ότι ο ανήλικος είχε επιβιβαστεί μαζί με ομοεθνή του στο φορτηγό, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Μαγνησία με ενδιάμεσο προορισμό την Ηγουμενίτσα και τελικό την Ιταλία.
Για την υπόθεση αναμένονται αποτελέσματα ιατροδικαστικής εξέτασης.

Συνέχεια...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δακτυλοειδούς αποβάθρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 01, 2019 0
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δακτυλοειδούς αποβάθρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Ένα ακόμη τμήμα των εργασιών της Β΄ Φάσης ολοκληρώνεται. Με την τοποθέτηση των προσκρουστήρων της ράμπας πρόσδεσης και της φωτοσήμανσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της δακτυλοειδούς αποβάθρας μήκους 197,60 μ. της Β’ Φάσης του Νέου Λιμένα. Αναμένεται η παραλαβή από την αρμόδια επιβλέπουσα υπηρεσία καθώς και η απομάκρυνση του εργοταξιακού υποστηρικτικού χώρου έτσι ώστε να παραδοθεί η αποβάθρα σε χρήση και λειτουργία.
Συνέχεια...

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στους Αθλητικούς Αγώνες Νέων στην Ανκόνα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 01, 2019 0

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στους Αθλητικούς Αγώνες Νέων στην Ανκόνα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Αθλητικοί Αγώνες Νέων ANIMUS 2019
Στο πλαίσιο των Αθλητικών Αγώνων Νέων ANIMUS 2019 στην Ανκόνα της Ιταλίας, ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, επικεφαλής συντονιστής της ελληνικής αντιπροσωπείας, συναντήθηκε με την Δήμαρχο της Ανκόνα κυρία Valeria Mancinelli, η οποία αναδείχτηκε ως η καλύτερη γυναίκα Δήμαρχος της Ευρώπης, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε θέματα Αυτοδιοίκησης.
Η Δήμαρχος της Ανκονα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τον άψογο συντονισμό της διοργάνωσης από ελληνικής πλευράς και επεσήμανε για μια ακόμη φορά την άριστη σχέση και συνεργασία των δύο πόλεων, κάτι για το οποίο και οι δύο Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν και να ενισχύσουν με μελλοντικές συνεργασίες.


Συνέχεια...

Δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Οκτωβρίου 01, 2019 0
Δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας 
την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
Από το Υπουργείο Προστασίς του Πολίτη ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 κατά την Άσκηση ΤΑΑΣ/ΤΑΜΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-19», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω: 
τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), 

τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης). 

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
Συνέχεια...

Τέχνη και Ιστορία στο μοναδικό σοκάκι της Παραμυθιάς - Του Θεόδωρου Χόβολου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 01, 2019 0
Τέχνη και Ιστορία στο μοναδικό σοκάκι της Παραμυθιάς -
Του Θεόδωρου Χόβολου

Δύο κορυφαίες πολιτιστικές στιγμές έζησε η πόλη μας την Παρασκευή και την Κυριακή (27 και 29 Σεπτέμβρη) σαν αυτές που σπάνια μπορεί να βιώσει άνθρωπος. Η παράσταση «Αχ! Παραμυθιά μου αγαπημένη» ήταν μια απόλυτη επιβεβαίωση ότι η Τέχνη έχει άμεση εξάρτηση με τους κοινωνικοϊστορικούς όρους και με την κουλτούρα όπου ανήκει. 
Δεν ήταν μόνο ο σχεδόν ποιητικός, απλοϊκός παραμυθιώτικος λόγος του συγγραφέα Παναγιώτη Τσαμάτου που καταφέρνει ένα γλυκό ταξίδι μνήμης. Ούτε μόνο η εξαίρετη ερμηνεία του Νίκου Αρβανίτη που αναδύονταν απευθείας από τα εσώψυχα μιας περασμένης γενιάς. Ήταν ο συνδυασμός αυτών τον δύο σημαντικών, έτσι και αλλιώς για κάθε θεατρικό δρώμενο παραγόντων, που ερχόταν και έδεναν σ΄ ένα υψηλό συμβολικό επίπεδο με τον «τόπο», το «χρόνο» και τελικά με τον ίδιο το «θεατή». 
Άριστη η επιλογή να ζωντανέψουν οι μνήμες του παρελθόντος στο φυσικό τους χώρο, το μοναδικό σοκάκι της πόλης που έχει αντέξει (και πάλι με σχετικό τρόπο) στην επέλαση της τσιμεντοποίησης και κατεδάφισης κάθε «παλιού». Κάθε «παλιού» που με πίκρα νιώθουμε σήμερα καθαρά ότι θα έδινε σημαντική προστιθέμενη αξία στον τόπο και στην ίδια μας τη ζωή. 
Καίρια η αντίληψη του συγγραφέα να συνδέσει και να κλείσει αυτή τη γλυκιά αναβίωση της μεσοπολεμικής καθημερινότητας, με τα δραματική Σφαγή της 29ης Σεπτέμβρη 1943 και την βαριά σκιά που έριξε στην πόλη. Μια σκιά που μεταπολεμικά άργησε πολύ να σηκωθεί, με τον εμφύλιο, την τρομοκρατία, τη μετανάστευση αλλά και που όταν τελικά σηκώθηκε, εμφανίστηκε μια τελείως διαφορετική Παραμυθιά. 
Ο ντόπιος θεατής δεν ήταν δυνατό, με τον ένα ή άλλο τρόπο, ρητά ή υπόρρητα, να μην του περνάν από το μυαλό όλα αυτά, τόσο κατά τη διάρκεια της παράστασης όσο και μετά από αυτή. Όχι μόνο οι πιο ηλικιωμένοι, που φαίνονταν στα πρόσωπά τους ότι ξαναζούσαν την κάθε στιγμή που με περισσή τέχνη ο ηθοποιός ζωντάνευε, αλλά και νεότεροι που είχαν μακρύτερη επαφή με την εποχή κατανοούσαν με άνεση το «χθες». Αν αυτό δεν είναι το κορυφαίο κατόρθωμα της θεατρικής τέχνης τι αλλό είναι ! 

(ΒΙΝΤΕΟ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΕΣΤΑΣ)Συνέχεια...

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας προς τη ΣΕΛΟΝΤΑ για απαγόρευση εισόδου μελών στην εταιρεία..!

Οκτωβρίου 01, 2019 0
Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας προς τη ΣΕΛΟΝΤΑ για απαγόρευση εισόδου μελών στην εταιρεία..! 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας ''SELODA A.E.'' γιατί απαγόρευσε σε μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρόεδρο Μπούργο Γιώργο να εισέρθουν στο χώρο εργασίας στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί για την απεργία στις 2 Οκτώβρη. 
Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την απαγόρευση εισόδου «έπαιζαν την κολοκυθιά» μέσω τηλέφωνου για το ποιος θα δώσει την άδεια εισόδου. Επίσης προϊστάμενος της μονάδας απείλησε ότι θα φωνάξει και την αστυνομία για να μας επιβάλει την απαγόρευση εισόδου. 
Είναι γνωστό ότι η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εισέρχεται σε εργασιακούς χώρους με τη δύναμη που του έχει δώσει η εργατική τάξη που τους έχει επιλέξει να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της. 
Είναι προφανές ότι οι απαιτήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών και της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών για την κατάργηση όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του χτυπήματος της απεργίας δεν χρειάζεται ούτε καν την επικύρωση από τη βουλή. Εφαρμόζεται από πριν. 
Μακρύ χέρι στην προσπάθεια αυτή είναι και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζει το ρόλο της στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Είναι οι σύγχρονοι "Εφιάλτες" του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, κάνουν τα αδύνατα - δυνατά για να σπείρουν σύγχυση, μοιρολατρία, να αποδυναμώσουν την απάντηση και την ενημέρωση των εργαζομένων. 
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα για το πού αρχίζει και πού τελειώνει η ''δημοκρατία'' τους και οι ''δημοκρατικές'' τους ελευθερίες για τις οποίες σκίζουν τα ιμάτια τους ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. 
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τι περιμένει τους εργαζόμενους την επόμενη μέρα στους χώρους δουλειάς και να αποτελέσει ένα ακόμα κριτήριο μπροστά στην απεργία στις 2 Οκτώβρη άλλα και στην συνέχιση των αγώνων. 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ 

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! 
Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα! 
Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία! 
Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Οκτώβρη και 
στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 11 το πρωί στον ΟΤΕ. 

Συνέχεια...