04/06/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προσκαλεί τους εθελοντές για συζήτηση δράσεων

Απριλίου 06, 2024 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προσκαλεί τους εθελοντές για συζήτηση δράσεων

Σας προσκαλούμε, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, για ενημέρωση και συζήτηση των δράσεων των εθελοντών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Αλέξανδρος Μητσέλος
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλ. Παπαδιαμάντη στο θέατρο ΦΑΟΣ το Σαββατοκύριακο

Απριλίου 06, 2024 0
Ηγουμενίτσα: «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλ. Παπαδιαμάντη στο θέατρο ΦΑΟΣ το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 6 Απριλίου στις 9μμ και 
Κυριακή 7 Απριλίου στις 7 & 9μμ (2 παραστάσεις)

. Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Νικολαΐδη επιχειρεί να αναδείξει μέσω της θεατρικής τέχνης ένα από τα αριστουργήματα της νεοελληνικής γραμματείας.

Ο Παπαδιαμάντης, αυτός ο λιτός Ιερομόναχος του λόγου και της σκέψης. Αυτός ο μοναδικός δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων που ο ίσκιος του σκεπάζει και οδηγεί τη φαντασία μας μετατρέποντας την σε εικόνες και έννοιες που οδηγούν τον άνθρωπο σε διαλείμματα υψηλής αισθητικής.

Η «Φόνισσα» μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου, για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών.
Βασικός πρωταγωνιστής είναι η ίδια η κοινωνία και κυρίως η κοινωνική αδικία

Η «Φόνισσα» αυτή η γυναίκα σύμβολο, η πολυσυζητημένη ηρωίδα του «κυρ Αλέξανδρου», εγκαταλείπει τον μάταιο αγώνα της για Λύτρωση και παραδίδεται στο «Υδωρ το Εξιλαστήριον» όπως το χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης, βρισκόμενη εις το μέσον της Θείας και της Ανθρωπίνης Δικαιοσύνης

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιάννης Νικολαϊδης
Θεατρική προσαρμογή: Κώστας Πολιτόπουλος
Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης
Κοστούμια :Όλγα Σχοινά
Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης
Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου / Βούλα Κώστα
κ Γιάννης Τσιώμου
Αφηγητής ο Γιάννης Νικολαΐδης
Φωτογράφιση: Γιάννης Φαλκώνης
Τεχνική υποστήριξη; Helpu.eu

Είσοδος 14€ / μειωμένο 12€
τηλέφωνο κρατήσεων 6908456821
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Γνωρίζουμε το άθλημα της ποδηλασίας στο 3ο Δημοτικό σχολείο

Μυστικοπάθεια και εσωστρέφεια στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας...

Απριλίου 06, 2024 0
Μυστικοπάθεια και εσωστρέφεια στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας...

Εδώ και αρκετό καιρό τηρείται σιγή ιχθύος από το ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας. Καμία πολιτική παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας, ούτε καν μια ανακοίνωση για την ...τιμή των όπλων. Όσο βαρύ κι αν ήταν το αποτέλεσμα των περσινών εθνικών εκλογών, έχουνε περάσει αρκετοί μήνες για να χωνευθεί το αποτέλεσμα αυτών...

Βέβαια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε πρόσφατα λόγω συνεδρίου μια ακόμη κρίση όπου αμφισβητήθηκε (με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα) η θέση του προέδρου Στ. Κασσελάκη. 

Ωστόσο στη Θεσπρωτία, η αφωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τέτοια που δεν δικαιολογείται από τις γενικότερες εσωτερικές αναταράξεις...

Πριν αρκετούς μήνες, ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή. Ούτε όμως ο αναπληρωτής κατάφερε να ασκήσει τα στοιχειώδη, όπως να γράψει μια ανακοίνωση προς τα τοπικά ΜΜΕ για όλες τις εξελίξεις...

Χαρακτηριστικό είναι, ότι ακόμη και για τη μοναδική πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε (το Φεβρουάριο) για την κοπή της πίτας με καλεσμένο το Ν. Φαραντούρη, την πρόσκληση προς τα τοπικά ΜΜΕ δεν την έστειλε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ...καλεσμένος στην εκδήλωση Ν. Φαραντούρης!

Και η εσωστρέφεια συνεχίστηκε με τις εκλογές για την ανάδειξη μελών στη νέα νομαρχιακή επιτροπή. Εκλογές που τελικά δεν έγιναν, δεδομένου ότι υπήρχαν ελάχιστες συμμετοχές μελών για τη συμμετοχή τους σε αυτές, ενδεχομένως επειδή δεν γνώριζαν, αφού ούτε για τις εκλογές δεν μπήκαν στον κόπο να βγάλουν μία ανακοίνωση...

Και το καλύτερο το κρατήσανε για το τέλος!
Αφού τελικά δεν έγιναν εκλογές, αλλά ορίστηκε η νέα νομαρχιακή επιτροπή κατόπιν μεταξύ τους συνεννόησης (20 άτομα δηλαδή που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον) από τα 1.000 και πλέον, μέλη του κόμματος σε ολόκληρο το νομό, ορίστηκε νέος συντονιστής ο κ. Γιάννης Γόγολος.

Αλλά ούτε αυτός νοιάστηκε να εκδώσει μια ανακοίνωση ή ένα δελτίο Τύπου, αλλά έγραψε ως ...αποκλειστική την είδηση, στη δική του ιστοσελίδα...!

Βέβαια, δικό τους το κόμμα και δική τους η ευθύνη για ό,τι γίνεται στο εσωτερικό και αν τελικά θα συνεχιστεί μια γνωστή κόντρα που κρατάει χρόνια. 

Όμως έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές, και θα περίμενε κανείς από τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προσπαθεί να ανακάμψει, να έχουν πιο σοβαρή και πιο εξωστρεφή στάση προς την κοινωνία και όχι να ξιφομαχούν μεταξύ τους στο facebook την ώρα που αδυνατούν να συντάξουν ένα δελτίο Τύπου που να αφορά τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. 

Αν συνεχίσουν έτσι, ας μην πέσουν από τα σύννεφα το βράδυ των ευρωεκλογών...! Όχι τίποτα άλλο, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρχει και υποψήφιος ευρωβουλευτής από την περιοχή μας...!

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Αχ καημένη, αδικημένη Κυριακή! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Απριλίου 06, 2024 0
Αχ καημένη, αδικημένη Κυριακή! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Πες μου, τί λόγια να σου πω;
Πώς να σου τραγουδήσω;
Μου έλαχε κορίτσι μου,
να σε μοιρολογήσω!

Αντί να σου λένε, Κυριακή,
του γάμου σου,τραγούδια,
τώρα θρηνούν στον τάφο σου
και κουβαλούν λουλούδια!

Αχ ουρανέ, πώς γίνεται
να φεύγουνε τα νιάτα
και να σπαράζουν οι γονείς
σαν τα "ξεπροβοδίζουν";

Αντί, με άνθη λεμονιάς,
στεφάνια να σου πλέξουν,
τώρα θρηνούν κι οδύρονται.
Τον πόνο πώς ν' αντέξουν;

Πώς έγινε έτσι η ζωή;
Γυρίζει στο παρελθόν;
Και η γυναίκα έγινε,
"δεύτερης τάξης ον'';

Κάποιοι "λεβέντες", πίστεψαν
πώς είναι "αφεντικά"
κι απ' τις γυναίκες απαιτούν
να είναι "δουλικά".

Υποταγή στ' "αρσενικό"
σκληρά το απαιτούν,
δεν δείχνουν τρυφερότητα
και τις κακοποιούν!

Κορίτσια, φύγετε μακριά
αν δείτε τέτοια δείγματα,
των άλλων τα παθήματα,
να γίνονται μαθήματα!

Κι η πολιτεία ας σταθεί
δίπλα τους σοβαρά,
γιατί η κοινωνία μας,
προς το γκρεμό τραβά!!!

5 - 4 - 2024
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...