03/24/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ο κύβος ερρίφθη… Έτοιμη η θυγατρική της ΤΕΡΝΑ που θ’ αναλάβει την Εγνατία Οδό

Μαρτίου 24, 2024 0
Ο κύβος ερρίφθη… Έτοιμη η θυγατρική της ΤΕΡΝΑ που θ’ αναλάβει την Εγνατία Οδό

Θέμα λίγου χρόνου είναι η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects προχώρησαν στην ίδρυση της εταιρείας «Νέα Εγνατία Οδός Παραχώρηση ΑΕ» η οποία θα αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρηση του μεγαλύτερου οδικού άξονα της χώρας.

Ως εκκρεμότητα παραμένει η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών για την αύξηση των διοδίων. Καθώς το έργο μέχρι σήμερα είναι δημόσιο οι χρήστες του πληρώνουν χαμηλότερα, σε σχέση με τους υπολοίπους αυτοκινητοδρόμους, διόδια.

Βάσει των όρων του διαγωνισμού που έχει προηγηθεί για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού τα διόδια θα αυξηθούν σε πρώτη φάση από τα 3 λεπτά σήμερα σε 4 λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο. Σημειώνεται ότι στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας με διόδια η χρέωση έχει διαμορφωθεί σε 6,7 λεπτά ανά χιλιόμετρο.

Τα διόδια της Εγνατίας θα αυξηθούν δεύτερη φορά, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, από τα 4 στα 5 λεπτά ανά χιλιόμετρο, αφού ο παραχωρησιούχος εκτελέσει ορισμένα έργα.

Η δημοσίευση της ΚΥΑ θα ανοίξει ουσιαστικά τον δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, τροχοδρομώντας την ολοκλήρωση για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, που ξεκίνησε το 2017, ενώ ο προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε τον Αύγουστο του 2021.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 25η Μαρτίου

Μαρτίου 24, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 25η Μαρτίου

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ

-Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Ρεντζεπέρη Άννα, Φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.

-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.20 π.μ.

Ώρα 11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων, από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

Ώρα 11:30 π.μ. Παρέλαση Σχολείων και Συλλόγων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης.

Μετά την παρέλαση: Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια από χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ηγουμενίτσας, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Στο πλαίσιο τον εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

· Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024:

- Από τις 06:00 μέχρι και το πέρας της παρέλασης, απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την οδό Βύρωνος μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Δαγκλή.

- Από τις 06:00 μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου, απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Νέας παραλιακής από τη συμβολή της με την οδό Ευαγγελιστρίας μέχρι και τη συμβολή της με την είσοδο τελωνείου Ηγουμενίτσας.

Συνέχεια...

Νέα θέση εργασίας στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Μαρτίου 24, 2024 0
Νέα θέση εργασίας στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε. συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να απευθύνει πρόσκληση υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων για την πλήρωση θέσης που θα καλύψει ανάγκες της Υποδιεύθυνσης Πληροφορικής, που υπάγεται στη Διεύθυνση Διοικητικής Λειτουργίας, Πληροφορικής και Οργάνωσης.

Τίτλος Θέσης: JUNIOR DEVELOPER (Προγραμματιστής Πληροφορικής)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το κείμενο της Προκήρυξης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.epirusbank.com

Προθεσμία υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων μέχρι και την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024, μόνο ηλεκτρονικά, στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hr@epirusbank.gr

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα την 25η Μαρτίου