07/18/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Νέα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία

Ιουλίου 18, 2021 0
Νέα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 12
ΠΕ Ιωαννίνων 25
ΠΕ Πρέβεζας 6

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Δύο λουκέτα χθες σε κέντρα διασκέδασης και πρόστιμα 5.000 ευρώ για όρθιους πελάτες

Ιουλίου 18, 2021 0
Θεσπρωτία: Δύο λουκέτα χθες σε κέντρα διασκέδασης και πρόστιμα 5.000 ευρώ για όρθιους πελάτες

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (17-7-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 13 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

· 2 παραβάσεις σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρα διασκέδασης) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, όπου επιβλήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 7 ημερών για όρθιους πελάτες εντός των καταστημάτων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.


Συνέχεια...

Άνοιξαν οι προσφορές για την Εγνατία Οδό - Τα 2 σχήματα που προκρίνονται

Ιουλίου 18, 2021 0
Άνοιξαν οι προσφορές για την Εγνατία Οδό - Τα 2 σχήματα που προκρίνονται

Στην αποσφράγιση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την Εγνατία Οδό προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίασή του στις 15/7/2021 προχώρησε στην αποσφράγιση των Φακέλων Β’ των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της, για χρονική περίοδο 35 ετών, που κατατέθηκαν την 01/04/2021 από τις ενώσεις προσώπων (με αλφαβητική σειρά):


1) VINCI HIGHWAYS S.A.S. - VINCI CONCESIONES S.A.S. - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε.
2) ΓΕΚΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας και αφού διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, η οποία θα λάβει χώρα κατόπιν νεότερης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Θα περάσουν ωστόσο αρκετές ημέρες προκειμένου να αναδειχτεί ο ανάδοχος της σύμβασης.

Βάσει των διαδικασιών του ΤΑΙΠΕΔ, σε περίπτωση που οι δύο προσφορές έχουν διαφορά μεταξύ τους μικρότερη του 15% θα ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές και από τα δύο σχήματα.

Αλλά ακόμη και αν διαφανεί πρόκριση ενός εκ των δύο σχημάτων και σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ βελτίωση της οικονομικής προσφοράς, με τις σχετικές διαδικασίες του διαγωνισμού να εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό ξεκίνησε αρχικά με επτά ενδιαφερόμενους αλλά τελικώς βρέθηκαν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας, με τελευταία αποχώρηση εκείνη της ΑΚΤΩΡ η οποία αν και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, τελικά αυτά απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αν τελικώς η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού καταλήξει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Όμιλος καθίσταται πλέον κυρίαρχος στον τομέα των Παραχωρήσεων, σχεδιάζοντας μάλιστα να προχωρήσει στην δημιουργία αυτόνομης εταιρείας στον τομέα αυτό. Ήδη στις παραχωρήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ περιλαμβάνονται οι εταιρείες αυτοκινητοδρόμων (ΝΕΑ ΟΔΟΣ και Κεντρική Οδός), στις οποίες η εταιρεία κατέχει το 100% των μετοχών, καθώς και η παραχώρηση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, στην οποία κατέχει το 32,46% των μετοχών.

Σημαντική αναμένεται να είναι η συνεισφορά από ενδεχόμενη ανάληψη της Σύμβασης και για τον Όμιλο ΑΒΑΞ, ο οποίος σχεδιάζει και εκείνος την δημιουργία νέας αυτόνομης εταιρείας στον τομέα των παραχωρήσεων.

Ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 και οι θεσμοί τα τελευταία χρόνια έχουν θέσει επιτακτικά το ζήτημα των καθυστερήσεων έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία).

Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

ΠΗΓΗ: www.capital.gr
Συνέχεια...

Σάρωσε ο Ποσειδώνας Ηγουμενίτσας στο Πανηπειρωτικό Τουρνουά υποδομών (+ΦΩΤΟ)

Ιουλίου 18, 2021 0
Σάρωσε ο Ποσειδώνας Ηγουμενίτσας στο Πανηπειρωτικό Τουρνουά υποδομών (+ΦΩΤΟ)

Τη δυναμική του πορεία απέδειξε η ποδοσφαιρική ακαδημία του Ποσειδώνα Ηγουμενίτσας στο Ηπειρωτικό Τουρνουά υποδομών που διεξήχθη στα Ιωάννινα 9-11 Ιουλίου.


Η συστηματική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ποσειδώνα, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα της Ηγουμενίτσας να κατακτήσει δύο τρόπαια στις κατηγορίες Κ10 και Κ12.


Συγκεκριμένα, για την κατηγορία Κ12, κατέκτησε την 1η θέση μεταξύ 16 ομάδων, επικρατώντας στον τελικό με 4-1 της Ελεούσας, ενώ για την κατηγορία Κ10, ανάμεσα σε 12 ομάδες που συμμετείχαν, ο Ποσειδώνας νίκησε στον τελικό με 2-0 τον Έσπερο.Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το Chocolat Caffe - Restaurant

"Το τέρμα του ταξιδιού" - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Ιουλίου 18, 2021 0
"Το τέρμα του ταξιδιού" - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Αέναο το ταξίδι του χρόνου,
στ' ουρανού το μεγάλο στερέωμα
κι εγώ στο συρμό επιβάτης,
δίπλα σ' αστέρια φωτεινά,
ή τρύπες σκοτεινές!

Ποιο τάχα θα είναι το τέρμα;
Ποιος μπορεί μόνος του να διαλέξει
τη στάση που θα κατέβει;
Πότε θα χτυπήσει καμπανάκι
για την αποβίβαση;

Ονειρεύομαι να είν' το ταξίδι
δίχως εμπόδια μεγάλα
και συγχωρώ όσους με πλήγωσαν,
για να ελαφρύνω την ψυχή μου
και να μην κουβαλάω βαριές αποσκευές.

Τότε, η ψυχή μου δραπετεύει απ' το συρμό,
βγάζει φτερά και πετάει ψηλά!!
Έτσι, το ταξίδι γίνεται πιο ξεκούραστο,
πιο ενδιαφέρον, πιο ευχάριστο.
Και το τέρμα ξεμακραίνει!!!

16 -7 -2021
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Πλατύ μέτωπο αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα του Λιμανιού"

Ιουλίου 18, 2021 0
Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Πλατύ μέτωπο αντίστασης  ενάντια στο ξεπούλημα του Λιμανιού"
Στα πλαίσια του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ, κατ΄ εντολή της ΕΕ και στη υπηρεσία των συμφερόντων του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει στο διαγωνισμό για την εκποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ).

Η ΟΛΗΓ ΑΕ είναι μια μονομέτοχη κερδοφόρα εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου, που υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο πηγαίνουν τα κέρδη της, για να ταΐσει τον μνημονιακό Μινώταυρο.

Σαν προίκα στην πωλούμενη εταιρεία, για να είναι αρεστή στους επίδοξους αγοραστές, εκτός από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δίνονται και τα λιμάνια της Πλαταριάς, των Συβότων με όλη τη χερσαία έκτασή τους και όλη η παραθαλάσσια Σκάλα Σαγιάδας, με όλα τα σπίτια και τα καταστήματα, που με ένα μεθοδευμένο σχέδιο, τα προηγούμενα χρόνια, με τη συναίνεση των τοπικών αρχών, μετατράπηκαν από αλιευτικά σε τουριστικά καταφύγια.

Ταυτόχρονα -πρωτοφανές και για τα διεθνή δεδομένα- δίνεται και το λιμάνι εσωτερικού για Κέρκυρα, ενώ στην αρχή του ποδηλατοδρόμου - πεζοδρόμου προς το Δρέπανο -και σε βάρος αυτού– χωροθετείται (άλλο δώρο προς τον υποψήφιο αγοραστή), η μαρίνα 340 τουριστικών σκαφών, με κτιριακές εγκαταστάσεις 36.000τμ., σε βάρος της παιδικής χαράς της πόλης, που μέρος της θα γίνει πάρκινγκ για να την υποστηρίξει.

Τα λιμάνια αυτά φτιάχτηκαν με εκατοντάδες εκατομμύρια του ελληνικού λαού.

Με την πώληση, το καινούργιο «αφεντικό» θα μετατραπεί σε «κράτος εν κράτει», θα έχει στη διάθεσή του όλα αυτά τα φιλέτα και θα μετατρέψει την Ηγουμενίτσα μια παραλιακή πόλη και τα παραθαλάσσια χωριά Πλαταριά, Σύβοτα, Σαγιάδα, χωρίς μέτωπο στην παραλία, αποκλείοντας τους κατοίκους από κάθε δραστηριότητα σε αυτήν.

Στα σχέδια της προς πώληση έκτασης περιλαμβάνονται και κομμάτια της ονομαζόμενης «χερσαίας ζώνης» του Λιμανιού (λιμανάκι, γηπεδάκια, τμήματα πεζοδρόμου και του Δρεπάνου), που σήμερα απολαμβάνουν πολίτες της Ηγουμενίτσας, αφού όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από ένα πραγματικό «γαϊτανάκι» - κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων, με όλες τις δημοτικές αρχές, η «χερσαία ζώνη» όλο παραχωρείται στο Δήμο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει παραχωρηθεί.

Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσουμε σε καλόπιστους και λογικούς ανθρώπους για τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις αυτού του ξεπουλήματος. Είναι ένα θέμα άλλωστε που έχει συζητηθεί και που οι φορείς και η Θεσπρωτική κοινωνία έχουν εκφράσει τις απόψεις των. Όλα αυτά τα χρόνια το Λιμάνι για πολλούς ήταν η «Μεγάλη Ιδέα» που θα έφερνε την «ανάπτυξη», μόνον που η ανάπτυξη δεν ήρθε και η φτώχεια και η ανεργία, σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών, μεγάλωσε.
Απεναντίας είχαμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω μη ύπαρξης Περιφερειακής οδού, τις πλημμύρες στο Λαδοχώρι, το θόρυβο και την αιθαλομίχλη των καραβιών, την καταστροφή των πράσινων λόφων της «Γωνιάς», την αύξηση της αξίας της γης, την ακρίβεια σε καύσιμα και σε όλα τα αγαθά, το κλείσιμο των περισσότερων Ναυτικών Πρακτορείων, όπου δούλευε ένας κόσμος, όλα σε όφελος των εφοπλιστικών εταιρειών, την υποβάθμιση -τελικά- της ζωής μας.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνει κανείς ακόμη πιο πολύ τι σημαίνει να στηρίζεται η οικονομία μιας χώρας -υποταγμένης στον ιμπεριαλιστικό ευρωενωσιακό καταμερισμό εργασίας- στον τριτογενή τομέα, με την «βαριά βιομηχανία», τον τουρισμό -με τον οποίο συνδέεται και το Λιμάνι- να τσακίζεται στο παραμικρό φύσημα του ανέμου.

Και επειδή κάποιοι μιλάνε για «οφέλη», πέρα όλων των ανωτέρω, πέραν από το άδηλο μέλλον και των εργαζομένων στην ΟΛΗΓ ΑΕ, θυμίζουμε, για να μην υπάρχουν αυταπάτες, ότι ένα πενιχρό ποσό από τα έσοδα του Λιμανιού, που δινόταν παλιότερα από το Λιμενικό Ταμείο Ηγουμενίτσας στο Δήμο Ηγουμενίτσας στις Τοπικές Κοινότητες, με προσφυγή των εφοπλιστών, σταμάτησε να δίνεται.

· Εκείνο που χρειάζεται άμεσα, είναι μια πανστρατιά, για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου αντίστασης που θα περιλάβει τους πάντες, συλλόγους, φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες, με βασικό αίτημα:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Ηγουμενίτσα 15-07-2021
Συνέχεια...

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 18, 2021 0
Πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταθέτει τη δική του πρόταση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας. Με έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής δημιουργίας και του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού αλλά και με σημαντικές συνεργασίες με μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες απ' όλη την περιοχή μας, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της την εναλλακτική πρόταση της ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και με θέμα "Ούτε σπιθαμή του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα" ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας διοργανώνει:

· 3η Εικαστική έκθεση από 26/7/2021ως 30/7/2021 στην αίθουσα του πνευματικού κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ (ζωγραφική-κατασκευές-χειροτεχνία-κέντημα- κόσμημα- φωτογραφία)

· Πολιτιστική εκδήλωση στις 3/8/2021 στα Πλατάνια,  αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο – Νίκο Καββαδία με τη συμμετοχή του Κώστα Λένη και τους Trio Tenoro


Ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους. Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για τις ανάγκες μας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ          ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το γραφείο τελετών ΤΑΓΚΑΣ

Ιουλίου 18, 2021 0

 Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το γραφείο τελετών ΤΑΓΚΑΣ29214479_461832797607021_1834525229569802240_n

Ζητείται νεαρός για τοιχοκόλληση αγγελτηρίων κηδειών. Απαραίτητη προϋπόθεση, δίπλωμα οδήγησης ΙΧ ή μηχανής.
Τηλ: 6945 366 840

%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A3

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα