11/04/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Νέο σύγχρονο ελαιοτριβείο "Γούλα" στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Νέο σύγχρονο ελαιοτριβείο "Γούλα" στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ελληνική ελιά. 
Ιερό δέντρο κατά την αρχαιότητα με έντονες κοινωνικές επιδράσεις και ευεργετικές ιδιότητες, αποτελεί σήμερα την πιο διαδεδομένη καλλιέργεια στην Ελλάδα και αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε ελληνικής οικογένειας. 
Από την φύτευση μέχρι τους πρώτους ανθούς, την καρποφορία και την συγκομιδή ο δρόμος είναι μακρύς και περιέχει πολλά στάδια που θα καθορίσουν την υψηλή ποιότητα του ελαιόλαδου που όλοι θέλουμε να πετύχουμε. 
Στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις "Γούλα", στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας γνωρίζουμε ότι το τελικό στάδιο παραγωγής είναι το και το πιο καθοριστικό για την εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. 

Γι΄αυτό έχουμε φροντίσει ώστε: 
1) Κατά την αναμονή στο ελαιοτριβείο, ο καρπός να αποθηκεύεται αεριζόμενος σε μεγάλους δικτυωτούς σάκους για την αποφυγή ανάπτυξης οξέων. 
2) Το σχολαστικό πλύσιμο της ελιάς και η απομάκρυνση των φύλλων με την χρήση πεπιεσμένου αέρα στο νερό, εξασφαλίζει τον πλήρη διαχωρισμό της ελιάς από άλλα περιττά υλικά. 
3) Η σύνθλιψη του καρπού να γίνεται σε νέους ανοξείδωτους μαλακτήρες με «κρύα επεξεργασία». Με ειδικούς θερμομετρητές φροντίζουμε ώστε η θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 22 C. 
4) Να υπάρχει διαρκής εξαερισμός των υδρατμών κατά την διάρκεια της παραγωγής ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία «πικρίλας» και να αυξηθεί η ποιότητα. 
5) Παρέχουμε διαχωρισμένο χώρο αναμονής των πελατών για την παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής με παράδοση του ελαιόλαδου αν όχι την ίδια μέρα, το αργότερο μέχρι την επόμενη. 

Και όλα αυτά, γιατί αποτελεί στοίχημα για εμάς η υψηλή ποιότητα που θέλετε να πετύχετε... 
Σας περιμένουμε καθημερινά στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.
Τηλέφωνα επικοινωνία:
2665025450 - 6944607459


Συνέχεια...

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γ' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για το parklet

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γ' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για το parklet


Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας ανέκαθεν συμμετείχε σε όλες τις δράσεις του Δήμου (Let’s do it Greece, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας κτλ.) για τη βελτίωση ποιότητας ζωής της πόλης μας. 
Στις 29-10-2020 τοποθετήθηκε έξω από το σχολείο μας πρόχειρη κατασκευή (parklet) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου μας. 

Στις εύλογες ανησυχίες μας για το εάν αυτή η κατασκευή έχει τις απαραίτητες άδειες που διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών, καθώς ήταν εφαπτόμενη με την διάβαση πεζών, πήραμε την απάντηση ότι χρειαζόταν άδεια μόνο από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. 
Εν τέλει η κατασκευή αποσύρθηκε με εντολή της Τροχαίας Ηγουμενίτσας καθώς παράβαινε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στις βασικότερες ανάγκες του σχολείου μας που είναι 
Α) Η επισκευή της αυλής του σχολείου μας, 
Β) Η τοποθέτηση εξωτερικού στέγαστρου και
Γ) H επισκευή της στέγης.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εξαπατούν επιχειρηματίες χρησιμοποιώντας το όνομα Αντιδημάρχου

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Εξαπατούν επιχειρηματίες χρησιμοποιώντας το όνομα Αντιδημάρχου

Προσοχή στις περιπτώσεις επιτηδείων με σκοπό την εξαπάτηση συνδημοτών 

Με αφορμή επανειλημμένα περιστατικά εξαπάτησης τοπικών επιχειρήσεων και προς αποφυγή περιπτώσεων παραπλάνησης, εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή των συνδημοτών μας, ώστε να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί κατά την πραγματοποίηση των συναλλαγών τους. 

Για μία ακόμη φορά διευκρινίζουμε πως οι οικονομικές συναλλαγές με το Δήμο Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις του νόμου και αποκλειστικά και μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες που λειτουργούν εντός του Δημαρχείου. 
Σε περίπτωση απόπειρας απάτης, καλούμε τους συνδημότες μας να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
Συνέχεια...

Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το θάνατο του ιερέα Γ. Τζώρτζη

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το θάνατο του ιερέα Γ. Τζώρτζη

ΙΕΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ 
1957 – 2020

H Μουργκάνα θρηνεί την εκδημία του Ιερέα του χωριού της Ραβενής, τον παπά- Γεώργη Τζώρτζη που τόσο αναπάντεχα έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 64 ετών.
Οι κάτοικοι των χωρίων μας οι απόδημοι συμπατριώτες πενθούν για την απώλεια μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας της περιοχής μας . 
Του ανθρώπου που δεν περιορίστηκε μόνο στα ιερατικά του καθήκοντα αλλά υπηρέτησε τον τόπο μας και πρωτίστως το χωριό του από όλα τα μετερίζια.
Κατανυκτική μορφή εκ φύσεως με μετρημένο και πράο λόγο, φωτεινό βλέμμα, ιεροπρεπής και σοβαρός κληρικός,τίμησε το πετραχήλι του σε όλο τον εκκλησιαστικό του βίο.
Ανήσυχος και μαχητής της ζωής πρωτοστάτησε με την δράση του σε πλείστα κοινωνικά προβλήματα. 
Μόχθησε για την διάσωση των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας πάλεψε για την οικολογία με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα χωρίς φυσικά να διεκδικεί ποτέ το αλάθητο. !

Οπού χρειαζόταν άφηνε με ευκολία το ράσο του και με την φόρμα της δουλείας εργαζόταν ο ίδιος σε κάθε τεχνική δραστηριότητα της ενορίας του.
Με το συγγραφικό του έργο, και την διάσωση στο αρχείο του πολυτίμων ιστορικών στοιχείων, βάζει και αυτός ένα ανάχωμα στην λήθη της ταυτότητας του γεωγραφικού μας χώρου.
Όλα αυτά τον καθιστούν αναμφίβολα ως μια εμβληματική προσωπικότητα.! 
Η ιστορία θα τον καταγράψει και θα τον κατατάξει μεταξύ των επιφανών αυτού του τόπου. 
Μεταξύ εκείνων που δύσκολα αναπληρώνονται στις μέρες μας..

Το Διοικητικό Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μουργκάνας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Παπά Γιώργη δύσκολος ο αποχαιρετισμός σου.!
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα του Θεϊκού σύμπαντος.! 
‘’ Την πίστην τετήρηκας ( την τήρησες ) – τον δρόμον τετέλεκας ( τελείωσες ) ‘’

Για το Δ.Σ 
Ο Πρόεδρος 
Αλέξης Τσέκας
Συνέχεια...

Στον Άρη και την Κλαίρη (Θύματα του σεισμού στη Σάμο) - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Στον Άρη και την Κλαίρη (Θύματα του σεισμού στη Σάμο) - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Γυρίζαν τα παιδιά απ' το σχολειό,
μέσ στη χαρά, πιασμένα χέρι-χέρι.
Μα η μοίρα είχε στήσει καρτέρι φονικό
και ξάφνου, άρπαξε τον Άρη και την Κλαίρη.

Γείρε καλή μου στον ώμο μου κι ακούμπησε,
ψιθύρισε στην Κλαίρη ο Άρης,
καθόλου μη φοβάσαι.

Οι δυό μας αγκαλιά θα σεργιανίσουμε,
στου παραδείσου τα σκαλιά,
μαζί μου πάντα θά σαι.

Κι αν οι γονείς μας βαθιά τώρα πονούν,
εμείς δεν φταίγαμε .
¨Ηταν γραφτό μας να φύγουμε νωρίς
κι ας μην το θέλαμε.

Αχ! μην πονάτε αγαπημένοι μας,
ούτε για μας πικρά να κλαίτε.
Ευτυχισμένοι είμαστε μαζί,
μόνο αυτό πρέπει να λέτε.

Πίσω του άφησε ο σεισμός πληγή και δάκρυ,
όμως τον πόνο τον αβάσταχτο,
τον μαλακώνει μόνο η αγάπη.-

Καλό παράδεισο, αγγελούδια.

Ηγουμενίτσα 3-11-2020
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Οριστικοποίηση προγραμματισμού για την υλοποίηση του SUPER RALLY 2021

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Θεσπρωτία: Οριστικοποίηση προγραμματισμού για την υλοποίηση του SUPER RALLY 2021 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 2/11/2020 και ώρα 19:00 έως 21:00 πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη των επιχειρηματιών διαμονής της Θεσπρωτίας και του Γ.Γ. της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Μοτοσυκλέτας H-D CLUB HELLAS (Harley Davidson). 

Στην τηλεδιάσκεψη, που συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός επιχειρηματιών κι εκπροσώπων τους (κλαδικών φορέων και τουριστικών γραφείων): 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρος Πάσχος ευχαρίστησε το ΔΣ της Λέσχης και κυρίως τον κεντρικό ομιλητή κ. Λεόντιο Λεοντιάδη για τη διαχρονική θετική τους στάση στην υλοποίηση της εκδήλωσης στη Θεσπρωτία, και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση, επισήμανε τα θετικά που αναμένουμε (σήμερα και στο μέλλον), μέσα από την προβολή των καταλυμάτων μας σε όλη την Ευρώπη, τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει αυτό σε όλο τον επιχειρηματικό ιστό της Θεσπρωτίας και κάλεσε τα μέλη μας να συμμετέχουν δυναμικά στηρίζοντας αυτή τη συλλογική προσπάθεια, υποβάλλοντας εμπρόθεσμα τις δηλώσεις συμμετοχής τους. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Λέσχης κ. Λεόντιος Λεοντιάδης, αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τη στήριξη και τη συνεργασία του, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην υλοποίηση της εκδήλωσης, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους των μελών της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας HD και τη δυναμική εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής τους, δήλωσε εκ νέου τις προθέσεις και τις ενέργειες της Λέσχης, εξήγησε τους όρους συνεργασίας με τις τοπικές επιχειρήσεις διαμονής και απάντησε σε όλες τις απορίες που τέθηκαν. 

Εν συντομία: 

- Επιβεβαιώθηκε ότι η μόνη αιτία για την μη υλοποίηση του γεγονότος θα είναι μόνο η δυσμενής εξέλιξη της πανδημίας και τα σχετικά περιοριστικά μέτρα τη συγκεκριμένη περίοδο 

- Δηλώθηκε ότι κοινή πρόθεση των φορέων μας είναι πλήρης κάλυψη όλων των συμμετεχόντων επιχειρήσεων διαμονής και ακολούθως να διερευνηθούν εναλλακτικές διαμονής εκτός Θεσπρωτίας 

- Οριστικοποιήθηκε ότι οι Δηλώσεις Συμμετοχής πρέπει να έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά προς τη Λέσχη με κοινοποίηση στο Επιμελητήριο το αργότερο έως και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 

- Τονίσθηκε η ευχέρεια εφαρμογής Πολιτικής Κρατήσεων και Ακυρώσεων βάσει των ήδη εφαρμοζόμενων σε κάθε κατάλυμα 

- Η Λέσχη θα προβάλλει σε ειδικό σημείο της σελίδας της τις προσφορές οργανωμένων εκδηλώσεων που θα υποβληθούν από τις Θεσπρωτικές επιχειρήσεις. 

Αισιοδοξώντας ότι οι προσπάθειές μας θα τελεσφορήσουν, καλούμε όλες τις επιχειρήσεις διαμονής να συμμετέχουν, αποστέλλοντας εκ νέου τις Δηλώσεις Συμμετοχής τους, το αργότερο έως και την Δευτέρα 9/11, στα εμαιλ secretary@hdch.gr cc: mitroa2@e-thesprotias.gr

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Συνέχεια...

Απάντηση Πορφύρη στον Κάτση για τις απευθείας αναθέσεις της Διοίκησης του ΟΛΗΓ

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Απάντηση Πορφύρη στον Κάτση για τις απευθείας αναθέσεις της Διοίκησης του ΟΛΗΓ

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης σε χθεσινή ομιλία του, από του βήματος της Βουλής, κατηγόρησε τη Διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ για 750 απευθείας αναθέσεις, εν καιρώ πανδημίας όπως τόνισε. 

Εμείς να τον διορθώσουμε και να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΠΔ80/2016 & Ν.4270/2014) κατά το διάστημα 1/1/2020 έως 31/10/2020 έχουν γίνει 752 Αποφάσεις Ανάληψης Υποχρέωσης και όχι 750 απευθείας αναθέσεις! 
Για εμάς λογικό είναι να μη γνωρίζετε την διαφορά απευθείας ανάθεσης και Απόφασης Ανάληψης Υποχρέωσης. 
Λογικό είναι Κε Κάτση να μην γνωρίζετε όλα τα ανωτέρω αφού ποτέ δεν έχετε ασκήσει Διοίκηση! 

Εάν ωστόσο παρ ελπίδα έχετε γνώση της διαφοράς και παρά ταύτα αναφέρετε τέτοια ψεύδη μέσα στη Βουλή, από τη θέση που σας έδωσε ο θεσπρωτικός λαός να τον εκπροσωπείτε ως βουλευτή της αντιπολίτευσης, τότε λαϊκίζετε επικίνδυνα για την προσωπική σας προβολή και τη σπίλωση της Διοίκησης της ΟΛΗΓ, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. 

Σας προ(σ)καλούμε να επισκεφθείτε τα γραφεία της ΟΛΗΓ για να ενημερωθείτε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα και ευελπιστούμε ότι θα έχετε την ευθιξία να ανακαλέσετε τις αυθαίρετες αναφορές σας. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. 
Αθανάσιος Β. Πορφύρης
Συνέχεια...

Εξιχνιάστηκαν έξι (6) υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Εξιχνιάστηκαν έξι (6) υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας 

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, ο οποίος σε μία από τις περιπτώσεις αφαίρεσε χρηματικό ποσό -10.000- ευρώ 

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, οδήγησε στην εξιχνίαση έξι υποθέσεων κλοπής και απόπειρας κλοπής, που έγιναν σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 18/10/2020. 
Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την απουσία ενοίκων προέβη στη διάπραξη πέντε (5) κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής από σπίτια και τροχόσπιτο, από τα οποία αφαίρεσε χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και τρόφιμα. 
Μάλιστα, σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις αφαίρεσε συγκεκριμένα το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Σύγκρουση Κάτση - Πλακιωτάκη στη Βουλή για το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της χερσαίας ζώνης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Σύγκρουση Κάτση - Πλακιωτάκη στη Βουλή για το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της χερσαίας ζώνης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη ερώτηση του Μ. Κάτση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., και της χερσαίας ζώνης λιμένα. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας απευθυνόμενος στον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, αφού ανέφερε ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι μια εθνικής σημασίας υποδομή, που αποφέρει κέρδη στο δημόσιο ταμείο, και για την ανάπτυξη της οποίας δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, είπε πως η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το εγκληματικό σχέδιο του ξεπουλήματος του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης, που είχε προετοιμάσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ το απέτρεψε το διάστημα 2015 – 2019, αλλά δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση το επανέφερε, σε περίοδο μάλιστα πανδημίας και ιλιγγιώδους ύφεσης, την ώρα όπου στην υπόλοιπη Ευρώπη συζητούν για επανακρατικοποιήσεις εταιρειών και δημοσίων υποδομών. 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας στηλίτευσε το γεγονός, ότι στελέχη της κυβέρνησης πανηγυρίζουν επειδή 9 αγοραστές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το λιμάνι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν το μαγαζί ξεπουλάει όσο όσο, οι πελάτες κάνουν ουρά». 

Ο Μάριος Κάτσης μεταξύ άλλων ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό, εάν έχει γίνει αποτίμηση της αξίας του λιμανιού, τι ποσό προσδοκά η κυβέρνηση από την πώληση, εάν θα υπάρξουν δεσμεύσεις για επενδύσεις από τον αγοραστή, γιατί η κυβέρνηση επέλεξε το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων στο λιμάνι Καβάλας και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στην Ηγουμενίτσα, τι θα γίνει με τους εργαζομένους στο λιμάνι, εάν στο πακέτο πώλησης περιλαμβάνεται και η χερσαία ζώνη που δεν αφορά λιμενικές εγκαταστάσεις σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα, στα φιλέτα δηλαδή της Θεσπρωτίας, και αν η κυβέρνηση πρόκειται να αποδώσει αυτές τις εκτάσεις στην ολότητα τους στους οικείους δήμους, όπως είχε δεσμευτεί και ο ίδιος ο κ. Πλακιωτάκης τον περασμένο Φεβρουάριο που επισκέφτηκε την περιοχή. 

Κατά τη δευτερολογία του ο Μάριος Κάτσης, αφού ανέφερε ότι ο Υπουργός δεν απάντησε ουσιαστικά σε καμία από τις ερωτήσεις του, ζήτησε να ξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση τη θέση της σχετικά με το εάν σκοπεύει να παραχωρήσει στους οικείους δήμους τα προβλεπόμενα τμήματα της χερσαίας ζώνης, ή εάν θα τα ξεπουλήσει και αυτά. Ο βουλευτής τόνισε ότι οι πολίτες της περιοχής και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη θέλουν να γνωρίζουν τι θα γίνει. Θέλουν να γνωρίζουν εάν θα βρεθούν στο έλεος ενός ιδιώτη. 

Ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι με τα λεγόμενα του ο Υπουργός, και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση, ανέλαβε πλήρως την πολιτική ιδιοκτησία της επιλογής του ξεπουλήματος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Συμπλήρωσε ότι δεν τους επιβλήθηκε από πουθενά, και ούτε θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο «αξιοποίησης» σε όλα τα περιφερειακά λιμάνια. 
Στην αναφορά του Υπουργού ότι δεν πρόκειται για πώληση του λιμένα αλλά για παραχώρηση 60 χρόνων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας απάντησε ότι με τέτοιες παραχωρήσεις και με μελλοντικές παρατάσεις, ο ιδιώτης θα νέμεται στο διηνεκές τις δημόσιες υποδομές του λιμανιού για όσο αυτός επιθυμεί, και θα τις αφήσει μόνο όταν αυτός θεωρήσει πως δεν του αποφέρουν πλέον κέρδος. 

Σχετικά με το εάν το δημόσιο μπορεί να έχει θετική επιχειρηματική δραστηριότητα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας είπε πως το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας φυσικά και δεν μπορεί να παίξει αυτόν το ρόλο, καθώς στο μόνο που έχει ταλέντο είναι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και η απαξίωση της δημόσιας περιουσίας. Αυτό αποδεικνύεται και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ, μέσα σε ένα χρόνο έχει ξοδέψει 1.750.000€ σε 725 απευθείας αναθέσεις. Ο Μάριος Κάτσης κλείνοντας τόνισε πως με μία χρηστή δημόσια διοίκηση η ΟΛΗΓ ΑΕ, θα μπορούσε και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία με ανταποδοτικά έργα, και να ενισχύει παράλληλα με διαφάνεια την τοπική οικονομία. Ο ιδιώτης αγοραστής όμως το μόνο που θα κάνει, είναι να εισπράττει από την πρώτη μέρα χωρίς να χρειάζεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για ανταποδοτικά και επενδύσεις.


Συνέχεια...

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για επίθεση γονέα στο Διευθυντή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Νοεμβρίου 04, 2020 0
Καταγγελία της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για επίθεση γονέα στο Διευθυντή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Δελτίο τύπου του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
για την επίθεση σε βάρος διευθυντή σχολείου 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας καταγγέλλει το απαράδεκτο περιστατικό της αναίτιας επίθεσης και προπηλακισμού του διευθυντή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας από γονέα μαθητή και εκφράζει τη στήριξή του στον συνάδελφο διευθυντή του σχολείου. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας δεν μπορεί να δικαιολογήσει βίαιες συμπεριφορές σε βάρος συναδέλφων τις οποίες κρίνει αδιανόητες και μη ανεκτές.
Σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου σχολείου πλήττονται από την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, η στοχοποίησή τους από γονείς και οι επιθέσεις σε βάρος τους αποτελούν ανησυχητικό φαινόμενο. 
Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και όλη η κοινωνία βιώνουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης. Δεν δικαιολογούνται όμως τέτοιες συμπεριφορές.
Οι απειλές, ο εκφοβισμός, και η προσβολή προσωπικότητας δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου. 
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε παρόμοια, μεμονωμένα ευτυχώς, φαινόμενα. 
Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη στο συνάδελφο διευθυντή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ        ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα