02/19/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Εγκαίνια νέου καταστήματος στη Φιλιππιάδα για την Τράπεζα Ηπείρου

Φεβρουαρίου 19, 2020 0
Εγκαίνια νέου καταστήματος στη Φιλιππιάδα για την Τράπεζα Ηπείρου 
(Ο κ. Ευάγγελος Λελοβίτης, Διευθυντής του νέου καταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στη Φιλιππιάδα)

Με σύνολο 8 καταστημάτων, εξυπηρετεί η Τράπεζα Ηπείρου το διευρυμένο πελατολόγιό της 

Η Τράπεζα Ηπείρου ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή της Ηπείρου, εγκαινιάζοντας το 8ο υποκατάστημα της, στην περιοχή της Φιλιππιάδας. Τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της τοπικής κοινωνίας και στελεχών της τράπεζας που βρέθηκαν στη Φιλιππιάδα για να καλωσορίσουν το νέο υποκατάστημα. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Προέδρος της Τράπεζας: «Όλα τα χρόνια η στάση μας απέναντι στην τοπική κοινωνία, έχει αποδείξει ότι έχουμε σταθεί δίπλα στους Ηπειρώτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε η Τράπεζα των Ηπειρωτών που από τη φύση μας ως συνεταιριστική τράπεζα δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη της Περιφέρειας της Ηπείρου και των κατοίκων της. Τα σημερινά εγκαίνια αποτελούν φωτεινό παράδειγμα της παραπάνω δέσμευσης.»

O κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε: «Το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματος της Τραπέζης μας, την ίδια περίοδο όπου όλοι γνωρίζουμε πως οι άλλες τράπεζες συρρικνώνουν το δίκτυο των καταστημάτων τους και μεταφέρουν τα εγκριτικά τους κλιμάκια εκτός Ηπείρου, αποδεικνύει ότι η Τράπεζα Ηπείρου αποτελεί ένα σταθερό πυλώνα στο τοπικό τραπεζικό σύστημα. » 

Ο κ. Ευάγγελος Λελοβίτης, Διευθυντής του νέου καταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στη Φιλιππιάδα, ανέφερε: «Το νέο κατάστημα της Τράπεζάς μας στην πόλη των πελαργών είναι ένας χώρος παροχής τραπεζικών συμβουλών και λύσεων, τόσο για την εξυπηρέτηση των ιδιωτών, όσο και των τοπικών επιχειρήσεων, ενισχύοντας την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Φιλιππιάδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς η έναρξη των υπηρεσιών μας από το Νοέμβριο έχει διευκολύνει κατά πολύ τις καθημερινές συναλλαγές των κατοίκων της περιοχής.» 
Με βασικό της στόχο να είναι η Τράπεζα πρώτης επιλογής στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου για ιδιώτες, οικογένειες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και φοιτητές, η Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται δίπλα στου κατοίκους της Φιλιππιάδας, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού το προϊόν που τους ταιριάζει, προσφέροντάς τους άμεσα και ευέλικτα μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική καθοδήγηση. 

Σημειώνεται ότι το κατάστημα λειτουργεί ήδη από το Νοέμβριο (Μπιζανίου 266 και Γριμπόβου, 48200, τηλ. 2683301230) με Διευθυντή του τον κ. Ευάγγελο Λελοβίτη, γνωστό στην τοπική κοινωνία λόγω άλλων θέσεων ευθύνης που είχε αναλάβει σε τράπεζες της περιοχής. 

Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου: 
Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 17.000 Ηπειρωτών αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο που σχεδιάζει η Τράπεζα θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους .
Συνέχεια...

Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ: στην κορυφή της προτίμησης των καταναλωτών και το 2019

Φεβρουαρίου 19, 2020 0
Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ: στην κορυφή της προτίμησης των καταναλωτών και το 2019 

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει να κατέχει τη Νο1 θέση στην κατηγορία της Π.Ο.Π φέτας, τόσο σε όγκο όσο και σε αξία πωλήσεων βάσει στοιχείων της IRI, ενισχύοντας περαιτέρω τη σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που έχει χτίσει με τους καταναλωτές εδώ και 57 χρόνια. 

Η Φέτα ΔΩΔΩΝΗ είναι ένα ξεχωριστό προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π), που παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα και έχει καθιερωθεί ως συνώνυμο της συγκεκριμένης κατηγορίας, της ελληνικής παράδοσης, αλλά και της αυθεντικότητας. 

Μετρώντας 57 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, το πολυβραβευμένο αυτό προϊόν έχει κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στο τραπέζι και την καρδιά των Ελλήνων καταναλωτών και αποτελεί σήμα κατατεθέν τόσο για την ΔΩΔΩΝΗ, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. 

Στο πλαίσιο αυτό, εντός του 2019 η ΔΩΔΩΝΗ αποτέλεσε για ακόμη μία χρονιά τον κυρίαρχο αγοραστή αιγοπρόβειου γάλακτος σε εγχώριο επίπεδο, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος με περισσότερους από 5.500 μικρούς και μεγάλους παραγωγούς. 

Με κυρίαρχο στόχο την παραγωγή αγνών προϊόντων, από 100% ελληνικό γάλα, η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας που μεταφέρει καθημερινά τη Γεύση του Καλού σε χιλιάδες Έλληνες. Παράλληλα, με παρουσία σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως, η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί περήφανο πρεσβευτή της Π.Ο.Π φέτας στο εξωτερικό, προωθώντας την υπεύθυνη κατανάλωση και την προστασία των ελληνικών Π.Ο.Π προϊόντων. 

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε: «Η αφοσίωση μας στο να παράγουμε τη ΠΟΠ φέτα μας για πάνω από 50 χρόνια με αυθεντικά, αγνά και πάνω απ’ όλα ελληνικά συστατικά, συνεχίζει να αναγνωρίζεται από το καταναλωτικό κοινό. Όλοι εμείς στην οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗ ευχαριστούμε θερμά τους χιλιάδες καταναλωτές που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία χρονιά και επέλεξαν την πολυβραβευμένη φέτα μας. Παραμένουμε πιστοί στο όραμα και στη φιλοσοφία μας να δημιουργούμε καθημερινά αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας και αυθεντικής γεύσης, μόνο με 100% ελληνικό γάλα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν αυτή μας η επιλογή, ανταμείβεται και επιβραβεύεται από το κοινό.» 


### 
Λίγα λόγια για τη ΔΩΔΩΝΗ 

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 57 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.500 Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 100 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/

Συνέχεια...

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα...!

Φεβρουαρίου 19, 2020 0
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα...!

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
(Κ. Βάρναλης)

Σίγουρα, πολλά από τα δεινά του τόπου μας, μιας ακριτικής περιοχής με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, όπως είναι η Θεσπρωτία, να οφείλονται στην κεντρική πολιτική ηγεσία με τις αποφάσεις της. Ωστόσο, ένας ακόμη λόγος που έχει μείνε πίσω η περιοχή μας, αφορά καθαρά το ντόπιο πολιτικό προσωπικό, το οποίο φαίνεται να εργάζεται για τις προσωπικές του υποθέσεις, αφήνοντας στον αυτόματο πιλότο τα κοινά ζητήματα.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το οριστικό λουκέτο στο ακαδημαικό τμήμα της Ηγουμενίτσας. Ένα παράδειγμα του πως το ντόπιο πολιτικό προσωπικό ευθύνεται για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, η οποία θα έχει συνταρακτικές οικονομικές και κυρίως κοινωνικές συνέπειες. Κάτι που είτε δεν τους ενδιαφέρει ή απλά δε μπορεί..!
Είθισται, όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα να γίνονται συναντήσεις με αρμόδιους φορείς ώστε να αλλάξει η όποια δυσμενή απόφαση κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε γίνονται αναγκαία άλλα μέτρα πίεσης...!
Οι πολιτικοί άρχοντες όμως της Θεσπρωτίας, έχουνε απλώς συμβιβαστεί με την όποια κυβερνητική απόφαση και δεν τολμούν να βγάλουν άχνα... Ζήτησαν -λέει- ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη και τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Γιόγιακα, να συναντήσουνε την υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως για να συζητήσουνε για το λουκέτο στο ακαδημαικό τμήμα της Ηγουμενίτσας, κι εκείνη αρνήθηκε να τους συναντήσει! Δηλαδή, φάγανε πόρτα από την Κεραμέως για ένα τόσο σημαντικό θέμα της περιοχής μας κι εκείνοι απλώς δέχτηκαν την απόρριψη αυτή σαν να μην τρέχει τίποτα.
Το να πάνε στο γραφείο της και να απαιτήσουνε την έναρξη του τμήματος δεν το σκεφήκανε. Το να οργανώσουνε την τοπική κοινωνία σε ενέργειες με τον εφικτό στόχο λειτουργίας ενός τουλάχιστον τμήματος, πάλι δεν το σκεφτήκανε. Το να βάλουνε και οι τρεις τους τις κομματικές τους ταυτότητες σε ένα φάκελο και να τις στείλουν στον πρωθυπουργό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, πάλι δεν το σκεφήκανε.
Αλλά θα μου πείτε, τι θα ήταν μετά αυτοί χωρίς κομματική ταυτότητα; Απολύτως τίποτα! Ανύπαρκτες πολιτικές προσωπικότητες που φοβούνται την Κεραμέως, δειλοί και άτολμοι! Αδιάφοροι για τον τόπο που μαραζώνει και γερνάει χωρίς να συγκινείται κανείς τους!
Η Θεσπρωτία για ακόμη μια φορά φτωχοποιείται, στριμώχνεται ακόμη περισσότερο στην άκρη του χάρτη, η νεολαία φεύγει αηδιασμένη κι όμως δεν εκροσωπείται από ανθρώπους ικανούς, τολμηρούς που να θυσιάζουν κάθε τι προσωπικό για το κοινό όφελος!
Αν δεν αλλάξει αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα, προβλέπεται σκοτεινό το μέλλον του τόπου! Τόσο σκοτεινό, όσο ακριβώς το σχεδιάζουνε εκείνοι που πλουτίζουν!
Συνέχεια...

Η Ραχήλ Μαρκιανίδου Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας

Φεβρουαρίου 19, 2020 0
Η Ραχήλ Μαρκιανίδου Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας

Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού συλλόγου Πέρδικας.
17 Φεβρουαρίου 2020

Πρόεδρος: Μαρκιανίδου Ραχήλ
Αντιπρόεδρος: Φλώρου Γεωργία
Ταμίας: Παπαδάτος Κωνσταντίνος
Γραμματέας: Δούκα Μαρία
Μέλος: Πάμπολλα Μαρία
Μέλος: Μήτση Κωνσταντίνα
Μέλος: Γογολου Ελένη.
Ευχαριστούμε τον κόσμο της Πέρδικας που μας στηριξε με την ψήφο του.
Συνέχεια...

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τη Διημερίδα «Ο Αθλητικός Τουρισμός στην Ήπειρο»

Φεβρουαρίου 19, 2020 0
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τη Διημερίδα «Ο Αθλητικός Τουρισμός στην Ήπειρο»

Με απόλυτη επιτυχία και ιδιαίτερα θετική δυναμική, πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα με θέμα: ‘Ό Αθλητικός Τουρισμός στην Ήπειρο” που συνδιοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η Περιφέρεια Ηπείρου, στις 14 και 15 Φεβρουάριου, στα Γιάννενα. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη, από ανθρώπους του Τουρισμού και του Αθλητισμού, αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος», της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας αξιόλογοι ομιλητές από πλευράς Π.Σ.Α.Τ., Περιφέρειας Ηπείρου, τον Τομέα του Τουρισμού και των Αθλητικών Σωματείων της Ηπείρου, ανέπτυξαν θέματα όπως “Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού”, “Ο χάρτης των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ήπειρο”, ‘’Ή προβολή διοργανώσεων αθλητικού τουρισμού στην εποχή των social media”, ‘’Καινοτομία και Τεχνολογία στον Αθλητικό Τουρισμό”, “Αθλητικός Τουρισμός και Τοπικές Κοινωνίες”, “Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και τουρισμός”, “Η Ήπειρος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο”. 

Χαιρετισμό για την διημερίδα απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γιώργος Αμυράς.
Οι παριστάμενοι αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες για τα θέματα που αναπτύχθηκαν και έθεσαν αρκετά ερωτήματα στου εισηγητές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις. 

Τα συμπεράσματα από την εκδήλωση σημαντικά και ενδιαφέροντα, καθώς αναδείχτηκε η αναγκαιότητα να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην Ήπειρο. Γεγονός αλληλένδετο με την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων η οποία θα πρέπει να ενταθεί, την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων τουριστικών υποδομών από την ιδιωτική πρωτοβουλία, την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, την επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου, την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και την καταπολέμηση της ανεργίας. 
Απαίτηση αρκετών παριστάμενων εκπροσώπων Αθλητικών Σωματείων από την Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Π.Ε. Άρτας, είναι η άμεση διενέργεια παρόμοιων εκδηλώσεων Αθλητικού Τουρισμού και στις δικές τους Περιφερειακές Ενότητες. 
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από τον πρόεδρο του Π.Σ.Α.Τ κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος ήταν και εισηγητής στη διημερίδα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για την προσφορά του στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή (την πλακέτα παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Βασίλης Γοργόλης), καθώς επίσης και την πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων για τις μεγάλες του επιτυχίες του Ομίλου, στο Άθλημα της κωπηλασίας. 

Συντονιστές της διημερίδας κατά τις δύο ημέρες του προγράμματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Βασίλης Γοργόλης, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Φώντας Χήτας και ο ταμίας του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Κορακής. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα Υγείας κα Αγνή Νάκου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ.. Ηλίας Γκαρτζονίκας και Γεώργιος Ζάψας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών Γεώργιος Λώλης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας Γεώργιος Ράδος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ζαγορίου Γιάννης Τσαπάρης, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικούς Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Γιαννάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωαννίνων Βλάσης Παπαχρήστος, Ζίτσας Γεώργιος Λαδάς και ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ε.Ψ.Ε.Π Ευάγγελος Παππάς. 
Από πλευράς ΠΣΑΤ παρέστησαν επίσης ο Ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Φάντης Σκύφτας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αγγελική Βύζικα, Ασπασία Βελονάκη και Μάνος Σταραμόπουλος. 

Συνέχεια...

Η μαγευτική ακτογραμμή της Ηπείρου παρουσιάστηκε στο Μιλάνο (ΦΩΤΟ)

Φεβρουαρίου 19, 2020 0
Η μαγευτική ακτογραμμή της Ηπείρου παρουσιάστηκε στο Μιλάνο (ΦΩΤΟ)

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης που υλοποιεί, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση "ΒΙΤ 2020" η οποία πραγματοποιήθηκε 9-11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο. Στη συγκεκριμένη έκθεση η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε ,έχοντας στόχο την προώθηση στην Ιταλική αγορά της ακτογραμμής του Ιονίου, από την Πρέβεζα ως την Θεσπρωτία, ως ιδανικό προορισμό κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές. 

Καθ' όλη την διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό συναντήσεων Β2Β με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers. Σε όλες τις συναντήσεις διαπιστώθηκε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την προσέλκυση επισκεπτών στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για ειδικές μορφές τουρισμού όπως: περιπατητικός, κρουαζιέρες και φυσιολατρικός. 

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε ο Πρέσβης επί Τιμής της Ελλάδος στη Ιταλία κ. Νικόλαος Σάκκαρης, ενώ την ημέρα κοινού, η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι Ιταλοί επισκέπτες στην έκθεση, κατέκλυσαν το περίπτερο της Ηπείρου ζητώντας πληροφορίες για την ακτογραμμή του Ιονίου, τις ξενοδοχειακές υποδομές και την προσβασιμότητα. Σε όλους τους επισκέπτες μοιράστηκε έντυπο προωθητικό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Παρουσίαση σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες 

Σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ,στην "Scuola La Cucina Italiana", παρουσιάστηκε ο προορισμός "Ήπειρος των 4 εποχών" σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες μέσα από την βιωματική εμπειρία της Ιταλίδας δημοσιογράφου Mariella Grossi, ενώ τους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα που περιλαμβάνονται σε ένα γνήσιο Ηπειρωτικό πρωινό. Στη εκδήλωση παραβρέθηκε και η κ. Βιβη Καμπούρογλου επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιταλία, η οποία συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου, για την στοχευμένη ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της περιοχής, σε συνδυασμό με την προβολή της Ηπείρου ως προορισμού 4 εποχών. 
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και η Δ/ντρια κ. Ιουλία Μαρκούλα, σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας και την Δ/ντρια κ. Μπουλασίδου, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση του προορισμού "Ήπειρος των 4 εποχών". Τον Περιφερειάρχη εκπροσωπούσε η Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Ρεγγίνα Δηλαβέρη, ενώ στην αποστολή συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Παππάς. 

Τους Ιταλούς δημοσιογράφος και ταξιδιωτικούς πράκτορες, καλωσόρισε η κ. Ρεγγίνα Δηλαβέρη η οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως "Η Ήπειρος αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό. Υλοποιήσαμε στοχευμένα έργα, διατηρώντας ωστόσο τα στοιχεία της αυθεντικότητας και της ταυτότητάς μας. Επενδύοντας στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και με πολλή δουλειά, καταφέραμε να αναδείξουμε τον μοναδικό περιβαλλοντικό πλούτο και τα προϊόντα που παράγει, τα φυσικά τοπία μοναδικής ομορφιάς που κερδίζουν τον επισκέπτη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου». Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις αμέτρητες επιλογές και τους μοναδικούς προορισμούς που προσφέρει η Ήπειρος, τονίζοντας ότι «στην προμετωπίδα βρίσκεται ο γαλάζιος τουρισμός», για να προσθέσει: «Θέλουμε η Ήπειρος να έχει ενιαία τουριστική ταυτότητα, να κερδίσουμε τον επισκέπτη και να συνδυάσει τις διακοπές του στα παράλια αλλά και στην ενδοχώρα και μπορούμε να το προσφέρουμε δώδεκα μήνες τον χρόνο." 

*** 
Στους δημοσιογράφους και tour operators που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου, δόθηκαν ως αναμνηστικά δώρα, έντυπο προωθητικό υλικό, αρωματικά βότανα και μέλι από παραγωγούς της Ηπείρου, ενώ τέσσερις τυχεροί, κέρδισαν ένα τριήμερο φιλοξενίας στα παράλια της Ηπείρου, προσφορά των ξενοδοχείων Margarona Royal στην Πρέβεζα και Aktaion Hotel στην Ηγουμενίτσα.

Συνέχεια...

Ημερίδα σταδιοδρομίας από το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αγορά εργασίας

Φεβρουαρίου 19, 2020 0
Ημερίδα σταδιοδρομίας από το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αγορά εργασίας 

Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ημερίδα σταδιοδρομίας με τίτλο «Αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αγορά εργασίας» τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα. H ημερίδα διεξάγεται σε συνεργασία με την ΟΛ.ΗΓ. Α.Ε. 
Έμπειροι ομιλητές και επαγγελματίες θα αναδείξουν θέματα σχετικά με το μεταβαλλόμενο περιβάλλον της σύγχρονης αγοράς εργασίας και της αντιστοίχισης των επαγγελματικών δεξιοτήτων. 
Πόσο εύκολο είναι να κάνουμε αλλαγή καριέρας στην ενήλικη ζωή; 
Ποιες ικανότητες απαιτούνται για κάποιον που θέλει να κάνει τη δουλειά που ονειρεύεται αλλά και να είναι επιτυχημένος σε αυτή; 
Πώς αντιμετωπίζουμε το εργασιακό άγχος και την επαγγελματική εξουθένωση; 
Πώς αναδεικνύουμε τις δεξιότητές μας και πώς γράφουμε ένα καλό βιογραφικό; 

Πρόγραμμα Ημερίδας 

17:45-18:00 Προσέλευση- Υποδοχή 

18:00-18:15 Χαιρετισμοί 

18:15 - 18:45 Σπυριδούλα Τραχανά, Τσίτου Ελευθερία, Ψυχολόγοι-Συστημικές Οικογενειακές Ψυχοθεραπεύτριες: «Αναπτύσσοντας δεξιότητες για μια αλλαγή καριέρας» 

18:45 - 19:15 Βασίλης Παππάς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων MBA, ιδρυτής του epixeirein.gr: «Η Επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο ως επαγγελματική επιλογή: πώς θα ξεκινήσετε» 

19:15-19:30 Βασίλης Μπαράτσας, Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων ΜSc, Εκπαιδευτής Ενηλίκων: «Επαγγελματική Εξουθένωση (burn out)» 

19:30 – 19:45 Κωνσταντίνος Κρικώνης, CEO Datanalysis, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μακεδονίας: «Σύνταξη Βιογραφικού- διαδικασία συνέντευξης» 

19:45 – 20:00 Κωνσταντίνος Σολάκης, Διδάκτωρ Τουριστικού Μάρκετινγκ & Μάνατζμεντ Πανεπιστημίου Σεβίλλης, Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής & Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εκπαιδευτής Ενηλίκων Μ.ed.: «Προοπτικές εργασίας στον τουρισμό: Ικανότητες, δεξιότητες και προσόντα» 

20:00 Ερωτήσεις-συζήτηση 

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Είσοδος ελεύθερη. 

Πληροφορίες: 
Τηλέφωνο: 26650-26987
Ιστοσελίδα: http://iek-igoum.thesp.sch.gr/

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνάντηση εργασίας Δημάρχου με τον Προϊστάμενο εφορείας αρχαιοτήτων για την ανάδειξη των Κάστρων Ηγουμενίτσας & Μαργαριτίου

Φεβρουαρίου 19, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση εργασίας Δημάρχου με τον Προϊστάμενο εφορείας αρχαιοτήτων για την ανάδειξη των Κάστρων Ηγουμενίτσας & Μαργαριτίου 

Συνάντηση εργασίας είχαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χουλιαράς με αντικείμενο την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, που υπάρχουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας και στο Κάστρο Μαργαριτίου για τα οποία έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένα έργα. 
Σε ό,τι αφορά το Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας πρόκειται να υλοποιηθεί από το Δήμο το έργο με τίτλο «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου» το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με τις παρεμβάσεις να έχουν στόχο την ανάπτυξη και την κατάλληλη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου ώστε να αξιοποιηθεί για την αναψυχή των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον θα συμβάλλουν στη σύνδεση του Ενετικού Κάστρου με το αστικό περιβάλλον και στην προσέλκυση τουριστών εντός της πόλης της Ηγουμενίτσας. Παράλληλα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία πρόκειται να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις αναστήλωσης και ανάδειξης τμημάτων του Κάστρου. 

Στο Κάστρο του Μαργαριτίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία θα προβεί επίσης σε τμηματικές αναστηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη του Κάστρου και την ασφαλή επισκεψιμότητα σε αυτό, ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα σε αυτό. 
Πέρα από τα ανωτέρω, αμφότεροι συμφώνησαν να εντείνουν την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη των μνημείων πολιτισμού, που υπάρχουν στον Δήμο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. 


Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”»

Φεβρουαρίου 19, 2020 0
Βασίλης Γιόγιακας: «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Διαβάζοντας την ανακοίνωση του πρώην κυβερνητικού βουλευτή γεννήθηκαν μερικές απορίες:
Διάβασε αυτά που είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας στην Ηγουμενίτσα για το λιμάνι; Ή έπαιξε κατ’ ευθείαν τη γνωστή “κασέτα” περί “ξεπουλήματος”; Και αν πράγματι τα διάβασε, γιατί δεν κατάλαβε όσα είπε ο κύριος Υπουργός; Ή μήπως απλά διαδίδει ψέματα;
Ό,τι κι αν συμβαίνει, είναι καλό να του δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία. Είπε λοιπόν ο κύριος Πλακιωτάκης, σε σχέση με αυτά που αναφέρει ο συνάδελφος:
“Εδώ δεν μιλάμε για πώληση, άλλα για ενοίκιο, για 35-40 χρόνια σύμβαση παραχώρησης.
Η αρχική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού είχε γίνει το 2003 και εμείς το πήγαμε 2063, για να μπορεί ένας σοβαρός επενδυτής, μια σοβαρή εταιρεία να επενδύσει και να έχει χρονικό ορίζοντα.
Οποιαδήποτε υποδομή ή επένδυση γίνει στο λιμάνι, θα αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
Για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της μελέτης αξιολόγησης βιωσιμότητας και μέσα στο 2020, με όρους διαφάνειας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας, θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες θέσεις απασχόλησης.
Υπάρχουν ξεκάθαροι όροι του παιγνιδιού. Ο χρονικός ορίζοντας αυξήθηκε και έχεις μια κυβέρνηση, η οποία είναι ανοικτή σε όλα τα μοντέλα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που νομοθέτησε, την υποπαραχώρηση. Δηλαδή, είπε για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας υποπαραχώρηση, δηλαδή όρους, όπως ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να το προσδιορίζει. Εμείς λέμε, έως 5% και ο υποψήφιος επενδυτής, θα γνωρίζει τους όρους από την αρχή, 60 ημέρες πριν καταθέσει την δεσμευτική του προσφορά...Θέτουμε όρους διαφάνειας και σοβαρότητας”.
Αυτά είπε ο κύριος Υπουργός. Ο,τιδήποτε άλλο, αν δεν είναι έλλειψη κατανόησης, είναι σκέτο ψέμα».
Συνέχεια...

Σήμερα στο Γραικοχώρι η κηδεία της Αλίκης Ντάνη

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα